Отговори
# 225
  • Варна
Здравейте момичета! Чета ви от време не време по диагонал, но честно казано - нямам много време покрай малкия.
На родилите мами - честити ви бебоци! Да са ви живи и здрави и да имат много късмет в живота! На мамите 2 в 1 - желая успех Laughing
Аз имам въпрос относно пъпчето. Преди 2 дни падна в къщи. По няколко пъти на ден го туширам със спирт. Обаче от вчера забелязвам че прави лека гнойна коричка. Снощи я махнах с тампона със спирт, тази сутрин пак имаше. Притеснено ми е и се чудя да го водя ли на лекар или да изчакам още малко. Някоя мама има ли подобен проблем?
Момичета, кажете някакви витамини за кърмачки.

Последна редакция: пн, 21 мар 2011, 13:59 от Sten

# 226
Магика де спел, чудна закуска!  bouquet
Илияна, аз имам проблеми с хемороидите и какво ли не пробвах от позволените за момента средства, но най-ми помогна една рецепта , която научих от баба ми-1 с.л. мас несолена и 1 с.л. медицинска сяра/има я в аптеките/ се разбъркват много добре и се ползва като крем. Аз мажа 2 пъти дневно, сто 15 мин. и после измивам с хладка вода. Ефектът не е мигновен, но след няколко дни започнаха да ми се свиват , гаднярите, а бяхя огромни-да кажем колкото размера на смилянски боб. Shocked Пробвай, помага. Peace
Bub555,не будя бебето , за да яде. Нищо, че ще пропусне няколко яденета, после като се наспи, ще си иска по-често, предполагам и ще си навакса.
Mur, моето бебе яде от двете гърди на едно ядене около 40 мин. общо, но като си поиска на половин-един час , не стига до втората гърда-засища се само с едната. Ако направи по-голяма пауза-давам и двете и си ги изсуква, не отказва. От гърда по 15 мин. яде, ако не е много огладнла, а , ако е гладна повече време и трябва да се засити. Но тя си почива, пак суче , примрънква блажено Mr. Green и така стават 20 мин. на гърда.
Честито на мамите, които са родили !Здрави и послушни дечица и скоро да разказвате за великото събитие!
Скреч, 2 педиатри казаха, че е атопичен дерматит. На баткото го откриха на 40-я ден. Cry Ако са пъпки от претопляне  не трябва ли да са и на вратлето? Нейните са само по лицето-бузки, чело , брадичка, носле.

# 227
  bouquet  bouquet  bouquetЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ  bouquet  bouquet  bouquet

smile3525ЧЕСТИТ СИН КАЛОЯН НА МАМА vikiim
 newsm51ЧЕСТИТА ДЪЩЕРЯ МАРИЯ НА МАМА hick
 smile3525ЧЕСТИТ СИН САМУИЛ НА МАМА СТЕФАНОВА
Цитат
За секса...не ми е до него сега. Още не ми е спряло напълно кръвотечението, а пък и док ми каза до следващия ни преглед, който е 6 седмици след раждането, да се въздържаме
На мен ми каза същото,без секс до прегледа 5-6седмици

# 228
Честит Лъчезар на smile888
Честит Джеймс на Петинка
Честит Виктор на Магинка

Честита Далия на Бишкотка
Честит Кристиан на Тина 1802
Честит Калоян на vikiim
Честит Самуил на Стефанова

Честита Мария на hick

За килограмите : Висока 162 см, бях 58 кг, през бременноста качих 15 кг. От Родилния излязох - 10 кг .  Rolling Eyes
За секса : Една вечер натиснах мъжо , и той падна в бой за свободата   Laughing  Mr. Green Joy ама то не беше кой знае колко секс, все пак внимавахме заради шевовете  Close

Стен , а Топоцин слагаш ли му? На Денис пъпчето падна след 2 седмици, но продължавах да слагам спирт и като изсъхне, слагах малко топоцин. (Не знам дали при вас ще е от особено значение, все пак не съм много компетентна)
И не на последно място Честита първа пролет момичета

# 229
mama_vessy нищо не давам за колики,защото уж било рано newsm78днес попаднах на хомеопатичен продукт ЕНТЕРОКИНД,и се чудя дали да не взема от него още сега.иначе и нашият педиатър ни изписа инфакол и еспумизан но след 20-ти ден,но съм сигурна че ще го почнат по- рано.
имам въпрос към мамите които са родили около моята дата..как сте с кървенето?аз до 8-ми ден бивах и на сутринта ставам и като текна една ярка чиста кръв,като струйка ooooh!в банята стана ужас, аз откачих. звъня на доки той вика нормално е недей да ходиш в болницата.аз  Shockedто ако беше кръвоизлив до сега вика трябваше много повече да изтече.само че аз отидох да ме видят.добре ми била матката.нямало кръв вътре и ми изписа цалции и витамин Ц разтворимо и ферофолгама че бях с 107 хемоглобин.и тия дни си кървя като при цикъл.направо откачам вече, незнам до кога ще е тва.а в болницата само викат то е нормално жената да кърви до 42-я ден. #Crazyсега ме е шубе да не стане пак нещо такова ,че замалко щеше да ми спре и кърмата от страх.
за арниката -пих я почти 3 седмици и по време на раждането.болките бяха поносими до 4 см, после ми сложиха окситоцин и бая си болеше , но мисля че има ефект от нея.сега я пия 5 зрънца на ден.

# 230
Честити бебчета на всички новородили мами!Да са ви живи и здрави и много да радват мама и тати!
Илияна-за хемороидите и преди бях писала за едно вълшебно мазило Прпктогливенол,аз се заимах с 3 огромни след раждането и страшно много ми помогна.
Въпрос към родилите мами-промениха ли се очичките на бебчетата ви?Нашите са сини и слабо потъмняват,но едва ли ще станан кафяви.
На неродилите мамчета-успех Hug

# 231
  • Стара Загора
Момичета,бебетата ни са вече 101  newsm44
Много бебоци,много радост...Хайде,дано скоро се отчетат и позагубилите се майчета.Днес май двечки трябваше да влизат в болница,а и Жени ми се губи от няколко дни... Whistling Дано чуем хубави новини от тях скоро Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

# 232
здравейте мами   bouquet

Леле, от колко време не съм писала. Този Дани ми е взел цялото време.  Mr. Green
Накратко ние сме добре, днес  бяхме на консултация и ваксина. За 1 месец сме наддали 800 гр. Док каза, че е добре. Още се боря с кърменето. Кърмя на поискване, но се притеснявам, че са ми много меки гърдите и се чудя дали имам достатъчно кърма. Пия чай на Хип, но не помага. Българския лактогонен не мога да открия никъде.  newsm78

Честито на всички родили мами  newsm44

# 233
За 1 месец сме наддали 800 гр. Док каза, че е добре. Още се боря с кърменето. Кърмя на поискване, но се притеснявам, че са ми много меки гърдите и се чудя дали имам достатъчно кърма. Пия чай на Хип, но не помага.
Защо мислиш, че не помага, Валари? 800 гр. са си нормални според мен. Това не означава ли, че кърмата си му стига на детето?И аз се чудех дали и стига на моята, ама 730 гр. за 20 дни са показателни, че всичко е наред.  Grinning

# 234
Извинете,че нахлувам така в темичката ви,но имате ли вести за Аманита?
Дали е родила?Как е минало?

# 235
  • София
Честито на новите мами, да са живи и здрави бебоците Heart Eyes   bouquet
Темата ни е много красива, поздравления за оформлението    bouquet

Bub555, кураж мила има и трудни дни.И аз на моменти издивявам, после съжалявам.
Аз също не я будя, опитах се първите дни, но тя упорито не искаше да се събуди и стискаше уста.

Sten , освен спирт слагай и топоцин, ако продължава да те притеснява косултирай се с док.

Валари продават в аптеките един Австрийски чай за лактация вносители са Биопрограма-струва около 4лв и някакви стотинки.Казва се BREASTFEEDING TEA, а фирмата е TEEKANNE.Аз съм доволна.Той не е на гранули като хипа, на пакетчета е.

# 236
Здравейте момичета, честита първа пролет и от мен   bouquet
Ние се разкъсваме между университетите и бебето, аз тази седмица имам 3 контролни и 3 курсови проекта за предаване, а на таткото дипломната защита на магистратурата е в събота. Бебка от 2 дни е с колики, засега давам само БиоГайа, но днес един приятел замина за Германия и ще ми донесе Лефакс от там. Изписа ни го педиатърката, но днес понеже в пакета от болницата ни се включват 2 безплатни прегледа, та и педиатърката в Токуда каза, че е по-добрия вариант. Надявам се да помогне, защото неспането нощем допълва идилията в живота ни  Joy  Crazy

За малко да ни оставят днес в болницата, тъй като сме много жълти, дори и бялото на очичките ни е жълто, но пък изследванията й бяха завишени с много малко и лекарката каза ,че няма смисъл да ни "пекат" отново.

За пъпчето - ние бяхме сложили лепенка и лекарката днес каза, че така никога няма да зарасне и като ми показа как точно трябва да се почиства аз изпаднах в ужас, не знам дали съм ви споделяла какъв страх имам от пъпчета, но досега само с тампонче и спирт почиствах отгоре, а тя го "издърпа" и почисти и "отвора", абе ужасна работа.Не знам как ще го правя и аз.

За секса - ние се пробвахме още първата вечер като се прибрах, т.е. не беше точно секс, но патката заспала от къде да се сетя, че като "свърша" матката ще се стегне и като ме заболя операцията 2 часа не мога да се оправя, та от тогава сме се заканили, че ще го правим чак като вече не усещам никакви дърпания и болка от секциото.

Хайде, аз отивам да залягам над букварите, че да използвам момента докато бебка кротува  smile3529

# 237
Благодаря за отговорите, момичета!  Hug
А след като не ги будите....колко хранения ви се събират на ден?  newsm78

# 238
  • Бургас
Кристал , Аманита май писа, че секциото е на 22март, ако не се лъжа... Стискам палци.
Честити наследници на мама Стефанова и vikiim  bouquet
hick, честита принцеса   bouquet Бързо възстановяване.
Аз бях на преглед - плацентата е цяла, бебето добре, не преносвам... Но може и да ме прати в болница след прегледа утре  Rolling Eyes
Благодаря на тези, които ми писаха за арниката   bouquet

# 239
Благодаря за честитките и успех на предстоящите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт