Отговори
# 255
  • София
ЧЕСТИТ СИН СВЕТОСЛАВ НА МАМА bsisi!!!
ЧЕСТИТ СИН И НА МАМАcvete_78!!!
ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДА НОСЯТ САМО РАДОСТИ НА МАМА И ТАТИ!!!
smile3525 smile3525 smile3525

Палчета за amanita и всички, на които са им нужни!!!

Лека и спокойна вечер!!!

# 256
matza83, инфакола по едно капкомерче преди всяко хранене, някои мами не го дават винаги, а само следобед, но аз не пропускам  Peace

# 257
Здравейте и от мен ,влизам да ви кажа ,че вече и аз си имам бебче.Бебе Кристиян се роди на 15.03.2011г. 3750 кг.52 см. нормално раждане в Шейново.Моля някой да ни запише на първа страничка  Praynig.
Честито на всички мамчета и леко раждане на тези които са в очакване на голямото събитие  Hug Hug Hug.

# 258
matza83, Инфакола по инструкции е един капкомер преди кърмене, а педиатърката го предписа до 7 пъти на ден. Аз пропускам 1-2 пъти, обикновенно сутрин, че тогава бебо е по-спокоен, а ние се кърмим 8-9 пъти на ден.

DeiziF, честито момченце    bouquet

# 259
zvezdaa, благодаря Hug Hug А в лъжичка с мляко ли се слага или може директно в устата да се капне? Същото ме интересува и за Биогаята, 5-те капки директно в устата ли капете или в лъжичка с кърма newsm78

# 260
Честити синове на МАМА bsis, МАМАcvete_78 и DeiziF
matza83, аз давам Биогайата с лъжичка за кафе, без кърма.
amanita, имаш стиснати палчета и от мен  Hug

# 261
  • Бургас
DeiziF , cvete_78 и bsisi,честити бебчета - щастливи мигове с тях и да ви създават само сладки грижи  Wink
ЖеничкаHug чакаме хубави новини  Grinning
Аманита, стискам палчета  Hug
Уф, хайде да идва и моя ред  Simple Smile

# 262

Мама Веси

Благодаря ти за отговора, как смогваш да отговаря на всички    bouquet Hug  bouquet

Да така се оказа още си седим 2 в 1. Днес нямах такива симптоми. Ще очаквам нови.

Лека на всички момичета и бебчета да спят спокойно и сладко  Heart Eyes

# 263
  • София
За килограмите: 51 - забременях; 72 - края на бременността(бях повече, но отслабнах последните седмица-две преди раждането); 66 - на изписването; 62 - сега. 165см. съм.
Коликите при нас затихнаха. Купихме капки, но не ги ползваме. Детето по принцип грухти и проплаква, когато ака, но оня рев от колики дето си е баш трагедията, това беше само 3-4 дена и сега е тишина.
За бодърстването - на мен ми се струва, че моето дете цял ден е будно. Не го знам как издържа, но само придремва за кратко. Но вечер заспива още към 7-8 и така до следващия ден сутринта(събужда се за хранене де, но не будува).

Имам въпрос - Като чета, някои от вас кърмят през половин час, а колко време продължава самото кърмене?
Едва ли някое бебе се храни през половин час. Може би която от нас го е казала е имала предвид, че не отказва кърмене, дори да е половин час след последното(демек то не е с обичаен режим на половин час, а понякога има дълга пауза, друг път иска да суче по-начесто). При нас продължителността на кърменето е различна. Понякога суче само 5-10 миутки, а друг път повече. По-често се случва да суче кратко време.

ena4, надявам се лекарите да не са прави за пъпките при вас! Моето бебе има също, но те не са атопичен дерматит, а най-обикновени бебешки пъпки, дето излизат на бебетата по лицето(за които казват някои, че били от целуване, ако си чувала  Whistling )
Валари, те и моите гърди са меки. Тъкмо да не ми пречат  Simple Smile
Bub555, моето не го будя, но то не пропуска хранене(нито едно от милион и шестте си хранения не пропуска  Laughing )

# 264
  • В Космоса
Здравейте бъдещи и настоящи мамчета. Честито на всички, които вече гушкат своите съкровища!

Моята душичка се роди на 16.03, нормално раждане, 3600 гр., 50 см. Казва се Александра.

Раждането ми беше продължително и болезнено (мислех, че имам по-висок праг на чувствителност Sad). Наложи се и епизиотомия, която сега ми създава проблем с кърменето (понеже не мога да седя въобще на д-то си, нито права, ужасно е - само лежа на страни), освен това зърната ми са плоски и бебето не може да засуче. Много ще съм благодарна, ако получа съвет от ЛЛЛ. В родилния дом упорито измъчвах Али да захапе, но така и не можа. Там като че ли по не ме болеше отдолу и можех да пробвам тази и онази поза за кърмене. Пробвах и със силиконови зърна, имаше известен ефект, но за кратко и бебка продължи да отказва да суче. Сега в къщи цедя кърма с помпа и додавам АМ. Кошмар. Много ми е мъчно, че така се получава. Иска ми се някой да ми даде надежда, че ще може да засуче, ако продължа упорито с опитите за кърмене като ми поотминат тези неистови болки от епизиотомията и хемороидите.

Извинете ме, че започнах с лошите новини, но много ми е тежко. Sad

Но щом гушна малката сладурка забравям всичко и съм най-щастливата мама!

# 265
  • Варна
 stork-boy stork-boy stork-boy Късно късно влизам с щъркелова вест. Имаме си нов варненски юнак. Роден точно на термина си. Мама Gladness на 21.03 точно в 23:54ч. роди момченце 3,550кг и 51см. Да и е жив и здрав малкия бонбон и много да радва мама и тати.    newsm30 newsm30 newsm30

# 266
Привет и от мен след дългата пауза в която не съм влизала! Но нямам никакво време, с малката палуваме постоянно. Не спи много  иска само да се гушка, както я оставя в количката или в люлката и почва рев Sad
Иначе аз на 18 февруари уж за преглед отидох, доктора каза че плацентата е застаряла и трябва да извадим бебето до седмица. Аз на шега попитах- може ли днес? И той каза- да! И така уж на шего след час бях на операционната, след 15тина минути извадиха бебока. Мъжа ми беше с мен по време на раждането и това много ми помогна и успокои. Раждах в Свети Лазар и съм изключително доволна! Добре че не родих в Майчин дом, само ядове щях да бера. С беба се кърмим по малко, повече се изцеждам и идавам, защото хич не суче, заспива на 2рата минута, а и едното ми зърно се вдлъбва и ужас. И АМ и давам по малко че първата ми седмица отслабна много и ми каза педиатурката, че уж кърмата ми не била калорична  Shocked което ми е много странно.
Енач какви са пъпките на твоето бебе? Моето съшо има пъпки и от 2 седмици се боря с тях и не мога да се дкрият, само нови и нови излизат. Вие с какво ги мажете? На нас ни казаха, че се изчисвтал оргнизма и затова излизат и няма как да се спрат.
ВЕСЕ и мен ме боли като пишкам. Вече цял месец. Казаха ми че било изместване на ъгъла на уретера вследствие на операцията. И щяло от само себе си да се оправи, в зависимост от организма.
Акаша  успех с кърменето мила! И аз имах твоите проблеми. А сега дори не ми достига кърма и се чудя какво да правя. Взех да пия боза.
Някой знае ли начини за усилване на кърма?
Ние днес станахме 4 кила! Simple Smile
Честити бебнца на всички мами! Да са им живи и здрави!

# 267
  • София
Здравейте, момичета!

Ето ме и мен една седмица след раждането на Теодор. Накратко сме добре, кърмим се, имах доста трудности, но за това ще пиша друг път. Сега само хубавото Simple Smile

На 13.03 в 3:00 ми изтекоха водите. Тръгнахме за Окръжна болница. Посрещна ни дежурният екип - д-р Стоев, д-р Лазарова и Ак. Стояновска. На тези хора дължа спокойствието и успешното раждане за което им благодаря.
До 10:00ч. нямах разкритие нито болки. Тоновете на бебо бяха добри. Сложиха ме на окситоцин и се започна. Нямаше нищо особено в следващите часове. Болеше ме, получих разкритие и бебо тръгна. Напъвах неефективно и се поизмъчихме, но това е забравено вече Simple Smile Теди се появи и светът стана по-хубав.
Това е от мен за сега! До скоро! Целувам всички бебета, мами и бременелки, които още чакат!

# 268
Честити бебоци на bsisi, cvete_78, Акаша, Gladness и Anduli     bouquet

Имам въпрос - Като чета, някои от вас кърмят през половин час, а колко време продължава самото кърмене?
Едва ли някое бебе се храни през половин час. Може би която от нас го е казала е имала предвид, че не отказва кърмене, дори да е половин час след последното(демек то не е с обичаен режим на половин час, а понякога има дълга пауза, друг път иска да суче по-начесто). При нас продължителността на кърменето е различна. Понякога суче само 5-10 миутки, а друг път повече. По-често се случва да суче кратко време.
Точно това имах предвид - дали предходното кърмене е било кратко, напримен 5 мин., за да иска бебето да яде след 30 мин. отново, а не че винаги кърменето е на 30 мин. При нас кърменето продължава 20-30 мин., като бебо придремва за няколко секунди, но аз не го оставям да се унесе напълно.

Акаша, търпение и упоритост, и ще успееш. Аз родих секцио и все още кърмя само легнала, защото ме боли корема бебо като ме подритва, ако пробвам други пози. Ползвам и силиконови протектори. Беше ни доста трудно в началото, но не се отказах. Когато бебето е свикнало с шише, много по-трудно е да се научи да суче, защото това изисква повече усилия от негова страна. Дори да поплаче малко и да недоволства от това че е гладно и трябва да суче, ти бъди настоятелна и трябва да успееш.

# 269
  • Бургас
Gladness, честита радост   bouquet
Акаша, честито бебе и на теб   bouquet Бързо възстановяване ти пожелавам.

vioila , Женичка, как сте днес?

Постоянно гледам първа страница на темата - много е готина   bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт