Отговори
# 345
Честито съкровище на г-жа Стихийно бедствие -да е жив  и здрав,много послушен и много да ви радва малкия Крум!  bouquet

# 346
natali_bebeto 2, еуа, Anelisa, г-жа Стихийно бедствие Честити ви рожби, бързо възстановяване и прибиране в къщи!  newsm07

Стиснати палчета на всички 2в1. Малко остана.  Hug

Ina78 ммдааа много ти се е събрало днес . Но важното е че всичко е приключило успешно.  Hug

vitrea заведи бебето на очен лекар. На мен това много ми прилича на проблема, който имахме с каката. Запушено слъзно каналче ми казаха. Само с почистване няма да се оправят нещата.  Praynig прави се специален масаж на оченцето за да се отпуши. Но е добре да се направи, колкото се може по рано, иначе може да се наложи лека операция. Стискам палци всичко да се оправи.  Hug  

# 347
Честито на всички с бебенца!  bouquetЗдрави и щастливи да ви растат!
Ина78, и на мен ми стана смешна ситуацията, ама на таткото не му е било да смях. Wink
Витреа, чувала съм, че промивка с отвара от невен помага много при конюнктивити. Ако не се подобрява, обаче, заведи си бебчето пак да го погледне някой. Peace
Момичета ,които чакате още-хайде де, зарадвайте ни вече. Party
Мама Веси, мерси за видеото. Hug

# 348
  • Пловдив
ЧЕСТИТИ БЕБЕНЦА
HRISI_BEB smile3525
NATALI BEBETO smile3525
EYA smile3525
ANELISA smile3525
Г-ЖА СТИХИЙНО БЕДСТВИЕ   
smile3525
НА ДЕЧИЦАТА МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ, А НА ЩАСТЛИВИТЕ МАЙЧЕТА БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ  Hug

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 14:25 от Commelina

# 349
  • София
ЧЕСТИТИ БЕБЕНЦА
HRISI_BEB[smilie=smile3525.gif]
NATALI BEBETO smile3525
EYA smile3525
ANELISA smile3525
Г-ЖА СТИХИЙНО БЕДСТВИЕ   
smile3525
НА ДЕЧИЦАТА МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ, А НА ЩАСТЛИВИТЕ МАЙЧЕТА БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ  Hug

Присъединявам се! И много се вълнувам за всички тях, в очакване на моето бебенце.

# 350
  • Стара Загора
Честит да е Крум на Г-жа Стихийно бедствие!Радост,здраве и много късмет да го съпътстват в живота!Мама бързо да се възстановява  bouquet

Миш,виж как изведнъж стават нещата-вчера Стихийно бедствие писа,че още са две в едно,а днес вече са 1+1.Очаквам,че и catwalk ще се похвали скоро.Днес трябваше да е на тонове(ако не се лъжа),но още не се е включила-явно вече си гушка щастието  Praynig Търпение му е майката,и нашия ред ще дойде  Hug
Ina78,използвай днес да си починеш докато ги няма съкровищата,наистина си имала напрегната сутрин  #Crazy Hug
mama_vessy и skrech,направо ме удивявате!Как успявате да сте толкова активни след раждането и винаги да се отзовавате с мнение по всички проблеми на майчетата,да отговаряте на всяка една поотделно...Шапка ви свалям newsm51

# 351
  • Варна
Честити бебчета на родилите мами. Да са им живи и здрави и само да ги радват.
Аз още съм си 2в1 и се чудя кога ще се появ нашата госпожица. Имам си и контракциики и болчици и стягане ... абе пълна програма, но още не ни е време явно ...
Поздрави на всички и дано скоро цялата мартенска дружинка си гушкаме бебчетата.

# 352
Забравих да кажа, че се вслушах в препоръката на Bsisi за Ентерокинд-а и след 2 вида лекарства против колики това на нас ни действа. Благодаря й , за което.  bouquetТя сигурно няма време да ни навести във форума,. Гушкайте се със Светослав, само исках да ти кажа че много ни помогна! Hug На всяко дете различно лекарство му помага явно.

# 353
Здравейте момичета, и при нас си е все така 2 в 1.
Да са живи и здрави новородените ни бебчета !

Аз да ви кажа, нали се говори, че като дойде време за раждане почваш да гнездиш. Не знам кое е обратното на гнездене, но мен един мързел ме е налегнал, направо едвам ставам от леглото. Лежи ми се, гледам си ТВ, подремна малко, после пак така. И това така от 2 дни, много интересно.

# 354
  • Пловдив
Забравих да кажа, че се вслушах в препоръката на Bsisi за Ентерокинд-а и след 2 вида лекарства против колики това на нас ни действа. Благодаря й , за което.  bouquetТя сигурно няма време да ни навести във форума,. Гушкайте се със Светослав, само исках да ти кажа че много ни помогна! Hug На всяко дете различно лекарство му помага явно.
ena4 , а по колко капки  й даваш и колко често?

Момичета, консултирате ли се задължително с педиатрите, преди да давате лекарства за коликите?

# 355
ena4 , а по колко капки  й даваш и колко често?

Момичета, консултирате ли се задължително с педиатрите, преди да давате лекарства за коликите?
Коммелина, до 6 пъти на ден може да се дават. Аз давам само когато много плаче. Ако леко мрънка и се успокоява бързо-не давам. Това е хомеопатия и не съм се консултирала с педиатър, но Еспумезана ми го изписа точно джи пи -то и ефект-нулев. От аптеката купихме и още едно билково сиропче, ама и то не помагаше. Освен това се даваше в голмо количество и направо си запълваше стомахчето с една доза. Shocked
Има ли вече колики Тошко?

# 356
  • В Космоса
ЛЛЛ

Ако не успееш да я накараш да засуче, или те боли твърде много, се опитай да не се разстройваш, а да си починете и двете, да се отпуснете, да си подремнете, и да пробвате на следващото хранене. Може да опиташ да накърмиш Али, когато е в полу-сънено състояние – тогава бебетата обичайно са по-склонни да съдействат; да изцедиш няколко капки кърма на устничките и (и по зърната ти също да има капчици мляко за допълнителен аромат, който да събужда интереса и към гърдата); да си полежите голички до кръста, наметнати с топла завивка, изобщо - да се гушкате възможно най-много и да имате повече контакт кожа-до-кожа.
Добре е, че се цедиш и даваш изцедената кърма на Али. По този начин и осигуряваш най-добрата за нея храна, а едновременно с това стимулираш и лактацията си. Удобно ли е да попитам – с шише ли я храниш? Понякога се случва, особено при малки бебета, да привикнат към по-лесното шише и това да ги обърква при кърменето и да им е по-трудно за засучат от гърда. В такъв случай често помага алтернативно хранене – с чашка, спринцовка, лъжичка или пипета. Дали си склонна да опиташ някой от тези начини (ако искаш, мога да ти дам допълнителна информация за тях)? Даването на биберон-залъгалка също може да затрудни засукването, затова не се препоръчва за малки бебета.

Александра е още мъничка, тепърва ще расте и ще укрепва физически, съответно ще има повече сили да засуква по-ефективно, а болката при теб би следвало да намалява, така че вероятно заедно ще се справяте с всеки изминал ден все по-добре. Трудно и болезнено ти е в началото, надявам се да намериш мотивация и сили да го преодолееш, за да можеш да се наслаждаваш на прекрасните мигове с малкото си слънчице. Ще се радвам да споделиш как се развиват при вас нещата, а ако имаш нужда от допълнителна информация или помощ  – не се притеснявай да пишеш.  Hug
[/color]
Много благодаря за съветите! Да, с шише я хранех. Днес сутринта си сложих силиконовото зърно и ми я подадоха в леглото още сънена (в полегна;ла поза). Успя да засмуче зърното като усетих как става вакуум и изтегля и моето зърно. И така, засуква 2-3 пъти и го изпуска, пак засуква 2-3 пъти и пак го пуска. След известно време махнах силиконовото зърно и направих гънка на моето. Засука и него. Но пак така на пресекулки - всмуква няколко пъти и го изпуска, изревава няколко пъти и аз пак и го подавам, тя пак засмуква няколко пъти и пак се отдръпва и изревава. Така около час и половина. Дремна 30 мин. явно от умора и като се събуди смених гърдата. Преди това я притеглихме, за да видим дали изсуква нещо. След още час и половина мъки пак по същия начин - сучене, изреваване, сучене, я премерихме - беше свалила 10 грама. Цялата потна, миличката. А си мисля, че все пак си поема кърма. Виждам че има капчица на зърното като стисна, а тя си засуква мисля добре, защото усещам как издърпва зърното. Изцедих малко кърма и и дадохме със спринцовка по ваш съвет, за да не и е празно коремчето. Тя се поуспокои, но сега пак се размрънка. Мисля пак да я помъча...

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 16:30 от Акаша

# 357
Здравейте мамки  Hug
ние сме си вече в къщи и свикваме с новия ни начин на живот, малко ни е трудно и мама е доста напрегната, но ще се оправим  Praynig
Благодаря ви за хубавите пожелания!  Heart Eyes
Частити бебоци на всички мами, които съм пропуснала.
Много набързо влизам, само за да донеса още една щъркелова вест от сутринта:

"Имаме си син - Димитър 3250, 50 см. Спешно секцио, но иначе сме добре. Роди се в 4.03 на 23.03.2010 Sabrina 1"

Да ти е жив и здрав малкия Димитър мамче  Hug

# 358
Момичета, здравейте!  Hug
Включвам се набързичко, понеже д-то много ме боли още след какви ли не "екстри" от раждането и пиша права пред компютъра  hahaha
Ние сме добре, от понеделник у дома с бебчо, а той е много кротък и спокоен, закърмихме се от раз.  Shocked И въобще с него всичко тече по план Simple Smile  Аз все още се възстановявам, с много дълбоки и повърхностни шевове, хематом и хемороид  Sick та си представяте горе-долу - повечко лежа. Така, оплаках се, олекна ми  Mr. Green
Искам да поздравя всички нови мами от 17ти нататък!!!! Да са им живи и здрави бебчетата и дано всичко им тече по мед и масло без особени ядове!!!   bouquet
Тези дни като се пооправя ще ви пиша за моето раждане и ще ви пусна снимка на нашия младеж Wink
Прегръдки на всички  Hug

ПС - само да помоля ако може да ме включите на 1ва страничка при родилите мами  Blush

# 359
Здравейте, мами  Hug
Да се похваля: На нас най-накрая ни падна пъпчето  Mr. Green
И сега щъркелова вест:

Здравейте аз съм бебе Виктор- съкровището на мама Ирина и тати Теодор. Родих се днес на 23.03 в 11:10. 3100гр 49см Simple Smile redreny2000 - планово секцио, Шейново.

Общи условия

Активация на акаунт