Отговори
# 585
Здравейте,момичета!
Някоя от вас има ли с бебчо,т.н."хормонален проблем" - набъбването на гърдичките на бебето?
Кога отшумя той при вас и предприехте ли някакви мерки с/у отстраняването му?
Какъв цвят е урината на вашето бебе? Аз чета,че трябва да е бистра като вода,а при нас е с жълт цвят,без някакви видими признаци на бебо за някакъв друг проблем!
Трябва ли да се притеснявам от това? Да подчертая че ние само се кърмим,не се дохранваме с нищо допълнително и 2-3 пъти съм давала 5% глюкоза вместо вода!
От кой ден започват коликите на бебето и как да разбера,че вече ги има?

# 586
  • Плевен
Честито на всички мами родили след мен.МНого шприятни мигове с бебчовците.
Сега малко инфо за първа страница .Бебо се казва Димитър,роден е 3.350кг,51 см, секцио.
И малко за раждането.На 20.03 срещу 21.03 започнаха контракции,но и без това сутринта трябваше да постъпя в болница защото преносвах 6 дни.Отидох приеха ме прегледаха ме и веднага започнаха да ми подготвят всичко необходима за секциото.Изчаках една мама да роди нормално и в 12.45 поех към операционната.Настахин се на масата и се започна обичайната процедура по почистване с разни там йодове и др.подобни.Поговорих си малко с анестезиоложката и тя ми пожела Лека нощ само видях как ми приближи маската до лицето и когато се събудих видях светлините над операционната маса.Попитах всичко наред ли е с бебчо и ме преместиха в стаята ми.Уведомиха ме, че с бебо всичко е наред.След 4 часа дойде лекаря и ми обясни всичко подробно.
Бебо са го извадили много бързо ,но после с мен са имали грижи от предното секцио съм имала много сраствания,не са ме  били зашили както трябва иначе външния ми белег почти не личеше.
Изправиха ме заведоха ме да си наплискам очите с вода и тогаа сякаш се родих .После след два часа пак ме изправиха и така.С бебчо се видяхме чак на следващата вечер,малък сладък пашкулчо.На следващия ден ми го донесоха вече аз да си го гледам и така на 5 ден ни изписаха и вече сме си у нас.Имаме колики дава Инфлакол ,кърмим се засега ,но понякога му давам и АМ.общо взето е спокоен.ЗАсега приключвам когато мога пак ще ви пиша.
Специални благодарности на д-р.Димитър Иванов,д-р Маринов и целия персонал на Акушерска клиника -УМБАЛ"Георги Странски"-гр.Плевен за грижите и вниманието

# 587
Добре дошли на всички сладки бебоци и честито на техните мама и тати!
Да са ни живи и здрави и да ги гледаме с много любов и търпение!!!
Имам въпрос към разждалите в Майчин Дом София. Някой ходи ли вече на контролен преглед, и ако да моля да сподели къде се ходи
Мерси  bouquet

# 588
Здравейте мами, и всички които сте още в очакване!
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМИ, КОИТО ВЕЧЕ ГУШКАТ РОЖБИТЕ СИ!  bouquet

Съвсем не успявам да се организирам с времето, въпреки, че сме от седмица вкъщи Confused
marinels, предполагам колко ти е трудно с всички ангажименти в университета и бебка, но ти си силно момиче, и ти се възхищавам. Успех! Колкото до момента с оставянето на малката на друг човек, и още повече, ако не ти е близък, та и само за 2-3 часа, те разбирам и  Hug. Налагало ми се е да оставя сина на баба му, която е чудесен човек, и въпреки това се чувствам някак ограбена и сама Peace Hug
vikiimm, и при нас е налице подуване на гърдичките на Елица, но това е нормално. НЕ се прави абсолютно нищо, нито се пипат гърдичките, нищо. Също така е възможно да започнат и дА СЕКРЕТИРАТ, нормално състояние на кърмачето е! А относно урината знам, че НЕ трябва да има остра, или лоша миризма.
 Докато пиша и има вече 2 нови отговора

# 589
За подуването на гърдичките при синът ми преди 6 год. педито ми каза да правя копресчета с реванол! За беба сега нямам този проблем, но се консултирай!

# 590
Здр от мен Wink Да се отчета и аз....още сме си 2 в 1,днес бях на преглед,няма разкритие,няма контракции,няма никакви намерения да излиза моята беба... Sad
Честито на всички мами и от мен!!!  Hug

# 591
Успех на мамите, които са още 2 в 1. Чакаме хубави новини тези дни   bouquet
Да се похваля утре ставаме на 40 дни  Simple Smile Запазих си час в църквата за молитва. Баткото не съм го водила, та ще е нещо ново за мен. Иначе за питата ще спазим обичая. Утре ще идват роднините, а в неделята приятелите, да представим принцесата ми пред света  Grinning
eya, голям образ е дъщеря ти, много ме разсмя  Hug
Някоя от вас има ли с бебчо,т.н."хормонален проблем" - набъбването на гърдичките на бебето? засега нямаме такъв проблем
Какъв цвят е урината на вашето бебе? бистра е, на прегледи специално ме питат какъв цвят е, явно има значение  Peace
От кой ден започват коликите на бебето и как да разбера,че вече ги има? - уж почват от 40-я, но ние си имаме вече от седмица поне.

# 592
Чета ви, как ви тече кърма от циците и още повече се депресирам.
Бишкотке, не се депресирай, мила  Hug От това няма да ти текне повече кърма, напратив - направи си едно "ритуалче" и си кажи обратното, почувствай се добре и ще ти текне, трябва да си спокойна.
...което ми напомня за мацката, с която бях в една стая в болницата. Беше много светната и печена, с нейна помощ не се кьофнах да лежа с тези всичките мои "екстри", а да се раздвижвам постоянно. Тя обаче имаше малко кърма и дохранваше и това много я тормозеше, а имам чувството, че почна и да се дразни като видя как при мен пък всичко потръгна от раз. И ми вика: абе да не го държиш гладно, я го мери постоянно, я поискай добавка.. с една дума проектираше собствените си страхове върху мен и моето бебе. 2 дни така много се изнерви накрая милата. Накрая направи нещо, което аз не одобрявам, но в нейния случай определено имаше ефект - чуди се, чуди се, накрая припали и си дръпна 3-4 пъти от цигара, седна, успокои се, това беше вечерта, проветрихме идеално естествено, бебетата в бокса. Да видиш сутринта като й мина нервата каква кърма й тръгна и какво чудо - понеже я изписваха се чудеше как да се цеди и какво да прави и беше щастлива. Те й дават ново шише, тя: "аааа, дотук бяхме с шишетата". Така че всичко си е до нагласа.  Peace

И аз се чудех от какво дърпа зърното както куче което размята пантоф Shocked ,след като коликите би трябвало да се появяват около половин час след хранене.Явно е нормално-момичетата отЛЛЛ могат да кажат предполагам
И ние сме така и предполагам са колики. Утре сме на педи и ще видим какво ще каже.  Peace

много се извинявам, но и аз имам едно въпросче към ЛЛЛ: относно храните и билките, които (не) се препоръчват при кърмене - през бременността си хапвах портокали, кивита, банани, в различните периоди ми се дояждаше различно нещо и всеки ден ядях. сега не смея да пипна портокалите у дома, а много ми се яде и явно тялото ми има нужда от тези витамини. Знам, че трябва по половин-един портокал/банан на ден. Вярно ли е? И има ли разлика между плода портокал и изтискания му сок - ако би дразнел по-малко, да си изцеждам сокчета поне.. Дайте съвет, моля! И също за фъстъченото масло - обичам го на филийка, хапвам по малко, предполагам няма данни за него, че не се препоръчва..?  Благодаря предварително и се извинявам за глупавия въпрос, но за мен въпросът е важен.. Peace 

Маринелка, успех, мила!!!!  Hug стиснати палчета!!
vikiimm, при нас педиатърката ми обърна внимание, че са подути, но каза да не се притеснявам и само ще се оправи. Чувала съм, че е нормално. За урината - бистра или съвсем леко жълтеникава трябва да е.
мамите с момченца - вас напишкват ли ви редовно синчетата??  Laughing Нашият много го обича тоя момент с махането на памперса и хем виждам, че ще пишне и пазя дрехи и пелени  и пак успява да ме изненада  hahaha  hahaha
Честити нови бебенца и успех на мамите 2 в 1!!!   bouquet  Hug

# 593
  • София
Здравейте, момичета!

Ето че и аз намерих време да се вклча отново. Не успявам да ви изчета, но се опитвам Simple Smile
И моят Теди е само на кърма. Не знам дали му стига, но си имам и не се тревожа. Това, което ме притеснява е, че през деня понякога суче много малко (10-15 мин.) и заспива. Буди се след 30 мин или 1 час - гладен и така цикълът се повтаря. Аз съм изтощена, а детето гладно и недоспало. Има ли някой подобен проблем?

Сега да отговоря на "лексиконите"

1. Какво направихте с пъпа? Имате ли идея къде да го хвърлите? - У мен е и си го пазя. Не съм решила къде да го хвърлим.
2. Мислите ли да правите питка за 40-я ден на бебо? Ако да, споделете информация какво и как се прави? - ДА. Канят се само жени, прави се питка. Разчупва се над главите на бебчо и мама и другите го даряват с дребни монети за здраве.
3. Мислите ли вече за кръщене на бебето? - Да. Ще го кръстим, когато стане по-топло, че в църквите е студено сега, а бебчо се разсъблича за потапянето в купола с вода.

1. Вие използвате ли подплънки за кърмачки? -Да. Еднократни на Канпол.
2. Усещате ли спонтанно изтичане на кърма? - Само веднъж се е случило до сега от едната гърда
3. Как кърмите?  - На всяко ядене една гърда като ги редувам. Консултантът по кърмене ме посъветва да изцеждам по малко след бебо, но това беше на 6-тия ден. Сега си мисля, че Теди е започнал да ме регулира... През нощта е по-дисциплиниран в храненето (веднъж на нощ). Суче целеустремено. През деня е проблема описан по-горе. Не го будя. Жал ми е.
4. Забелязвате ли, че вечер кърмата намалява? -Не, но и Теди се нервира на гърдата понякога.
5. Какво значи ако детето се нервира на гърдата накрая? - незнам

Ето и въпросчета от мен:[/color]

1, Какво значи, когато бебето се стряска насън и се буди от това?
2, Ползвате ли биберон -залъгалка?
3, Кърмите ли бебчетата, когато сте навън?

Относно вит. Д на нас ни изписаха ДЕАВИТ и лекарката каза да го започна от 20-тия ден. 20 дни да го давам и 10 почивка. До кога се дава обаче, някой знае ли?

И накрая не съм сигурна, че разпознавам коликите и не знам дали имаме.  newsm78

На всички бебчовци и мами и на мами 2 в 1 до скоро и целувки!

# 594
Да се отчетем и ние!Днес бяхме на консултация:Беба е порастнала с 1 кг и с 2 см.Личната каза,че е идеално.Сложиха ни 3-та ваксина и бяхме на ортопед-всичко е ОК.Само дето сега е кисела Tired
Имам въпрос към ЛЛЛ-Дохранвам малката от 15-тия ден.Изцеждам се,тъй като плаче като я сложа на гърда-почти веднага.Изцеждам по около 50 гр.кърма на всяко хранене,но от вчера в началото тръгва като вода.На какво се дължи?Изобщо да и я давам ли?Да не би да и пълня коремчето само с водя?Благодаря предварително.
1, Какво значи, когато бебето се стряска насън и се буди от това?-мисля,че е нормално-при нас вече почти го няма стряскането.
2, Ползвате ли биберон -залъгалка?-да
3, Кърмите ли бебчетата, когато сте навън?-не

# 595
  • София
Момичета, на каква възраст е нормално да се сложат играчки на кошарката на бебето? Нали отначало не виждат надалеч и не могат да фокусират, кога им се оправя зрението и почват да следят шарени мърдащи неща ?

Ние имаме една играчка - с музика и 2 фигурки, но не я гледа и слуша. Фокусира ми лицето, когато съм на 25-30 см и една шарена дрънкалка, когато му я показвам. Следи ми пръста и се реагира на гласовете ни. Мисля, че това е към втория месец, но може и да греша. Все още не сме сложили играчка на леглото му.

# 596
Здравейте!
Идвам да съобщя една прекрасна новина   Simple Smile.
Днес 29.03.2011г. в 12:00 часа мама Militoo е родила прекрасната си дъщеричка Виктория с мерки 3,250г. / 50см.

Много щастие да ви носи малкото съкровище. А мама бързо да се възстановява.  bouquet

# 597
Здравейте мами   bouquet Как сте днес? При нас времето е гадно и няма да излизаме. Иначе на вън ни е много хубаво , спим много , даже пропускаме хранения  Mr. Green

Сега на въпросите:

1, Какво значи, когато бебето се стряска насън и се буди от това?- не знам, но ние се стряскаме и от силни шумове.
2, Ползвате ли биберон -залъгалка?- да
3, Кърмите ли бебчетата, когато сте навън?- не

1. Какво направихте с пъпа? Имате ли идея къде да го хвърлите? - още ми е в дамската чанта, когато ми го дадоха от отделението, не съм го мислила.
2. Мислите ли да правите питка за 40-я ден на бебо? Ако да, споделете информация какво и как се прави? - отиваме на молитва. Питка правихме на 11-тия ден. По принцип знам, че се прави на нечетна дата от рождението на детето.
На 31-ви март сме на молитва, също се изисква питка, но за черквата.
3. Мислите ли вече за кръщене на бебето? - исках да го кръстя до 40-тия ден, но таткото се разболя и плановете отпаднаха. Сега не знам кога ще е. Възможно най-скоро, че да е по-малък.

Браво на Militoo! Честита госпожица!   bouquet

# 598
Да разкажа и аз за моето раждане  Simple Smile
Имах насрочена дата за секцио за 21.03.11г,но на 19-ти през ноща прокървих,на 20-ти след обяд ме взеха в болницата с леки контракции,но нерегулярни, към 21.00ч. ми падна тапата(цялата така изведнъж) и контракциите станаха на 4-5мин. и доста болезнени, а нямах никакво разкритие.Решихме да не чакаме повече да се мъча и ми пуснаха системи,събраха екипа за операцията по спешност в 23.00ч.Аз нямах търпение да ми сложат упойката и да спрът болките,защото едва ги търпях.Бях със спинална упойка. В 23.27ч. се роди Калоян,усетих как ми го слагат на корема,за да срежат пъпната връв и след това веднага ми го показаха.

Сега се чувствам супер,не ме боли операцията изобщо и имам да свалям само 5кг. Simple SmileSimple Smile

# 599
  • Стара Загора
Честита дъщеричка на Militoo!Да и е здрава,послушна и много обичана Heart Eyes
Бързо намалява броят на мамите 2в1. Whistling Аз с моя половин см разкритие до кога ли ще се влача... Joy

Общи условия

Активация на акаунт