Пролетта пристига вече в чест на ЯНУАРСКОТО човече! (5)

• 26 001
  • 790
  •   1
Отговори
# 435
  • В две тъмни очички
Хранене по 5пъти на ден, ограничаване на тестени и сладки неща, салами, сокове и др. неща съдържащи консерванти. Сутрин примерно яйце, малко маслини или сирене обезсолено,  плодове, но м/у храненията,не като десерт, пилешко месо или риба и зеленчуци. И пиене поне на 1.5 вода на ден.
Подкрепям напълно! И малко обяснения да добавя - плодът се яде или 30-40 мин преди ядене или час - час и половина след ядене! Никога не се слага като десерт,защото попадайки в стомаха започва да ферментира,а това води до трудно усвояване на току-що приетата храна! Иначе един плод се усвоява напълно за около 20-40 мин (в зависимост от плода). Пилешкото и рибата са най-подходящи като избор от месни продукти (за тези, които консумират месо). Телешкото също е добър вариант, но като месо е малко по-тежко и по-трудно се смила!С него може да си позволите и чаша винце  Mr. Green ! Зеленчуците трябва да са неизменна част от храненето, като тях аз лично препоръчвам да не се смесват с майонези и прочее! Общо взето - 3 основни хранения,между които плодове или салати!Водата се препоръчва да е около 2-3 литра на ден  Peace! Сокове от кутия - никакви! Захар възможно най-малко!
За Закуска аз например ям Активия 0,1% с Фитнес/Мюсли/Трици (едно от трите)

# 436
  • Пазарджик
Бубе  Hug

# 437
......
И накрая ще се присъединя към момичетата дето се цуупят че не им четат постовете.. И Инка я бях питала за гастрото, и саксофон за Яна и Агентката за пъпките, ама никой не ме отразява или трябва да пиша с огромни букви...

Е как да не съм ти отговорила  Crazy  Виж това:
В момента е облякла едни къси гащи върху джинсите си и летен потник върху блузата, яде бирени фъстъци и се бърше в хавлийката на иван, а с една мокра кърпа маже по прозореца... Ако питаш за лицето й, вече не е подуто след упорито мазане с фенистил. Как пък не се метна на мен, на циганка ставам, но не изгарям, да не говорим пък за алергия...
smile3544 Ш'са гръмна Laughing

# 438
  • София
Що ми се смееш?  Blush  Нещо друго ли си ме питала? Беше ме питала как е яна и почти веднага (май само 1 човек писа преди мен) ти отговорих...

# 439
Що ми се смееш?  Blush  Нещо друго ли си ме питала? Беше ме питала как е яна и почти веднага (май само 1 човек писа преди мен) ти отговорих...
Смея се на себе си че вече недоглеждам и аз  Laughing Мозъка ми изтече с кърмата....

# 440
  • ул. "Мечтание"
Уф! Днес ми е много шашав ден. Sad И за да не ми е скучно, Искрен цял ден хленчи.  Confused

Но пък съм доволна, че се намерихме с една стара приятелка, с която си бяхме изгубили дирите. Доста си подърдорихме, толкова хубаво ми стана.  Heart Eyes

# 441
И едно въпросче към момичетата от ЛЛЛ - започнах да давам и от двете гърди на малката, защото явно не й стигаше кърмата! Така сме от 1 седмица вече и забелязвам,че едната ми гърда "произвежда" по-малко от другата! Не мога да разбера дали действително е така, тъй като малката както казах се храни и от двете гърди! Дали е възможно и как точно да корегирам не чак толкова "произвеждаща" гърда?
Бубето,
Напълно възможно е едната гърда да произвежда по-малко от другата. Случва се бебето да има предпочитания към едната гърда и да я стимулира по-често и по-добре, отколкото другата и това е една възможна причина за разликата в лактацията между двете гърди.
Можеш да предлагаш по-често на Владимира гърдата, която произвежда по-малко. Ако смяташ за удачно, може да й даваш да суче от нея и нощем, когато нивата на пролактина са най-високи и най-добре се стимулира производството на мляко.
Ако е удобно да попитам, кое те притесни и по какво съдиш, че кърмата не достига на бебка? От предишен твой пост в темата разбрах, че за втория месец е наддала отлично на тегло и ръст.

И въпрос и от мен към ЛЛЛ - от няколко дена бебка ме ползва за биба и на едната ми гърда са се образували две прозрачни балончета, и са си доста болезнени - нещо мога ли да направя по въпроса.

Пепинка1
,
Това, което описваш, прилича на запушване на канала в основата му или „блистер”. Отворчето на канала се покрива с кожа и блокира млякото или «сгъстеното топче» мляко при запушения канал се спуска надолу и не може да излезе през поричката на зърното – в този случай обикновено блистерът изглежда като бяла точка.

Възможно е да изчезне от само себе си или да се приложи натиск върху гърдата, така че да се увеличи налягането и млякото да потече, с което блистерът да се отстрани.

Обикновено при третирането на блистер се започва със затопляне и кърмене. Препоръчва се преди кърмене зърното да се третира с физиологичен разтвор (разтвор на морска сол) - това подпомага отварянето на порите и оздравяването. Препоръчва се да се прави поне 4 пъти на ден - може да се потопи зърното в чашка с разтвора, например, или пък да се приложи компрес. След това, точно преди кърмене, може да се приложи много горещ мокър компрес върху зърното, за да се омекоти кожичката върху блистера и по този начин да се улесни освобождаването на канала. Разбира се, трябва да се внимава да не се изгори кожата.

Други методи да се носи памучна подплънка в сутиена, наложена върху зърното, предварителна потопена в гореща вода и с накапани няколко капки зехтин. Това е с цел хидратиране и омазняване на блистера, така че кожата да стане мека и податлива на отстраняване.

Ако забелязваш, че тези методи не дават резултат и кожичката отново и отново покрива каналчето, може да е полезно един път на ден да се прилагат способи за механичното й отстраняване. Такива са например нежно търкане на блистера с памучна кърпа или отлепване на кожичката с нежно разчопляне с чисти нокти. Има и вариант за внимателно премахване на кожичката със стерилна игла, но това се препоръчва да се направи от лекар при нужда.

В тази статия можеш да прочетеш много подробна информация, но е на английски. Дано ти е полезна и проблемът скоро да е зад гърба ти!

# 442
Сега като те видях Нощни се сетих, купих аз това шише на Медела, нооо голям рев голямо чудо падна, не знае как да суче от там, на няколко пъти смукна случайно и пусна, но после не ще и...  #Crazy аз бързах и и дадох на майка ми да и даде другия биберон. Та въпроса ми е твоя Искрен веднага ли се усети как става тази работа? То много дълъг този накрайник-зърно, моето е наполовина даже опънато  Embarassed
Следващия път като излизам пак ще я пробвам, че  да видим  Thinking

# 443
  • В две тъмни очички
Евридик@, започнах да й давам и от двете гърди,защото изсукваше всичко от едната,започваше да дърпа зърното и да пиши. В момента, в който й предложих другата,започваше да суче,звучно! И се хранеше поне още 5-6 мин активно!
Казваш,да й давам нощем,но тогава малката не се храни! Заспива в 11-12 и се събужда в 7-8 сунтринта! Вижда ли ти се удачно и разумно най-вече да започна да изцеждам гърдата на около час и половина м/у храненията? Започваме кърменето винаги с "проблемната" гърда ,но след 4-5 мин в нея вече няма нищо , усещам го и на напипване и тогава продължаваме с другата гърда. Към края на храненето отново се връщаме на първата гърда , когато тя вече почти не суче, но все още дърпа!
Имам съмнения и дали се храни добре последната седмица! Ака само по веднъж на ден (вчера даже беше малко по течно и не с тези бели частици вътре,както по принцип е)!  НАпишканите памперси са много!

# 444
  • ул. "Мечтание"
Христина, не съм имала проблеми, още от първия път си засука както трябва. А и той не лапва целия вакрайник.
Но ако се познават добре с другите биберони може за това така да реагира. Искрен само веднъж е ял от нормален биберон и той на всичкото отгоре пускаше по-малко от моята цица.  Joy
Дай ѝ време да свикне. Но не трябва да предлагаш от другите биберони за да се научи и естествено, не трябва да е озверяла от глад. Според мен няколко пъти ти трябва да я нахраниш от него, за да е спокойна, че си там. Ако те няма това може да я изнервя допълнително и за това също да не иска. Имах приятелка на която детето ѝ ядеше от биберон само, ако тя го храни с него.  Confused Деца всякакви...

# 445
  • бургас
момичета,утре сме на ваксина  Confused мноого се притеснявам

# 446
Споко,и ние бяхме в четвъртък-няма страшно!

# 447
уффф и ние утре сме пак на ваксина - синфлорикса  #Cussing out дано всичко е наред както до сега  Praynig

# 448
уффф и ние утре сме пак на ваксина - синфлорикса  #Cussing out дано всичко е наред както до сега  Praynig
Дано,ние от нея  в четвъртък вечерта вдигнахме температура.Вече при всяка нова ваксина изпадам в ужас... ooooh!

# 449
уффф и ние утре сме пак на ваксина - синфлорикса  #Cussing out дано всичко е наред както до сега  Praynig
Дано,ние от нея  в четвъртък вечерта вдигнахме температура.Вече при всяка нова ваксина изпадам в ужас... ooooh!

А при Кали нямаше проблеми с нея  smile3521
Чопи, в петък пътувам за Плевен, ако искаш дай ми на лични тел. за връзка. Може да успеем да се видим  smile3521

Общи условия

Активация на акаунт