за готвенето и устойчивостта на брачните/семейните/ отношения

• 39 170
  • 1 141
  •   1
Отговори
днес си говорехме с една приятелка, че много жени намират за вярна тезата, че ако готвиш по 10 пъти на ден различно ядене, мъжът ти е вечно твой и верен до гроб.  Rolling Eyes
аз самата съм изключително лоша домакиня, готвенето ми е безкрайно противно и ако на това разчитам да 'завъдя' мъж у дома, направо съм си клюцнала крилцата по рождение. Crazy
наистина ли е толкова важно това домашно упражнение за едни стабилни семейни отношения при условие, че всяка готвачка в среден ресторант готви най-малко чудесно и можем да си вземем храна от там? т.е натъпкването и угояването на мъжа като коледна пуйка предпоставка ли е за вечна любов? от друга страна, аз съм с два брака, значи някъде по трасето съм се провалила. дано не е причината в неумението ми да въртя тенджерите Shocked ако, дявол го взел това готвене, 'завърже' вечно за полата ми един мъж, да взема да науча 5-6 рецепти и да го държа приклещен  Flutter.
ей такива мисли ми се въртяха днес из кестенявата главица и се питам- абе , джанъм, ще излезе ли вярна тази приказка за любовта през стомаха  Twisted Evil

# 1
Недей да се косиш, за всеки влак си има пътници Simple Smile
Някои мъже държат жената да е домакиня, други не.
Дано твоят съпруг е от втората категория.
Ако може, човек да се придържа към златната среда, май е най - добре.
Научи пет рецепти, готви 2 пъти седмично, а през останалото време, карай по старому.

# 2
  • София
Не виждам нищо лошо в топлата домашната храна, но дали тя е определяща за добър брак не знам.  Simple Smile
За мен не е проблем готвенето. Не виждам нищо сложно в него, правя го, не го чувствам като задължение или като нещо заради, което някой трябва да ми е благодарен (съобразявам е с вкусовете на всички домашни, т.е понякога N-манджи), но пък и винаги имам по някой полуфабрикат дълбоко замразен и от време на време "готвя" мноооого бързо.  Mr. Green

# 3
  • Sofia
Пълни глупости са това, спокс  Grinning

# 4
 Laughing Аз препоръчвам нещо още по-лесно: приготвяй сутрин  топло кафе и това ще е достатъчно. Когато те събуди аромат на току-що сварено кафе, ти създава усещане на уют, също както и домашно сготвената храна. Не толкова самата храна, колкото усещането за грижа и уют в дома от страна на жената е което "завързва" мъжа към къщи, а това може успешно да се имитира Wink Grinning

# 5
  • София
Нямам идея.
Мисля, че има някаква роля, ама пък не е даже и 50%. Има много други фактори.
Обаче аз умирам да готвя, това ми е релакс и го правя за себе си. А мъжът ми и децата направо ме боготворят, като сервирам и се размазват от кеф.
Обаче ако разбера, че САМо това държи мъжа до полата ми (аз само дънки нося  Mr. Green ) ще излети той от вкъщи. НЕ СЪМ готвачка. Готвя, защото ми доставя кеф. Истински. Виж, да чистя ненавиждам, ако разчитам на това съм излетяля още утре.

# 6
НЕ чистя. Имам жена, която го прави.

Обичам да готвя, но го правя сравнително рядко, предвид идиотското ми работно време.
Но мъжът ми винаги е с прясно наготвено, може и купешко да е, но наготвено.

Мисля, че мъжът ми държи на кулинарията, той е типичен Телец в това отношение.
Но никога не ми е пилил заради неналичие на ново ядене, да речем. Имам късмет.

# 7
  • София
Аз съм способна и в 00 часа да сготвя. Повече ме релаксира от спа.  Mr. Green Разбира се, правя го заради себе си, мъжОт е наясно, ама се кефи на сготвеното де.  Party  Даже се изнервям ако някой иска да ми помага в готвенето, направо съскам, приемам го за навлизане в територията.   Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 8
да, ама аз направо и съвсем откровено мразя да готвя. готова съм да измия прозорците , само да не ме натикват в кухнята. сигурно в предишния си живот съм била готвачка  Rolling Eyes и оттогава съм намразила рязането и кълцането.
моят мъж като гледам отлично си вирее и без мен  Rolling Eyes, така де, без моето готвене  Mr. Green, пък аз си мислех, че ще му залипсвам и ще ми казва всеки ден по три пъти колко ме обича. мислех да намеря някаква формула- липса на топла супа - не ме обича , врящ казан с телешко варено- умирга от любов  Flutter.  прибира се, омаян от вратата от  великопелната миризма на свински ребърца със зеленце, леко запеченки/тук примлясквам, че съм на диета и се тъпча депресивно с кекс, направен от майка ми/ и казва , че ме обича завинаги, а не до другата коледа примерно  Rolling Eyes. абе знам ли, никога няма май да разбера формулата за това как мъжът ти е вързан за полата ти.
не знам, ако заменя миризмата на шницели с иланг-иланг дали ще го накара за се завърти около оста си и за чурулика като пиленце, пеейки одата на радостта, че ме намира вкъщи? просто съм в едни такива мрачни и тежки мисли относно крепежните елементи на семейните отношения  Crazy

# 9
Много обичам да готвя и мъжа ми много обича да си похапва. Когато ме взе за жена не знаеше за моите кулинарни способности (за 2 години съвместно съжителство не му бях сготвила и 1 ядене)
Не мисля, че готвенето има отношение към устойчивостта на брака, единствено го прави по вкусен  chef

# 10
Палмира,

Няма универсални такива крепежни елементи. И вечни.

Ако ще да си Клаудия Шифър плюс професионална готвачка от парижски ресторант.

Обобщен резултат от много мои лични наблюдения и от опит.

Eén van de geheimen van het leven is om eerlijk te zijn over wie je bent! Wink

# 11
  • Най-сетне у дома
На 35 г съм, неистово мразя да ям, вегетарианка съм, не мога да готвя, защото просто нямам отношение към храната. За първи и последен път сготвих през септември 2003, помня го, не беше бляскав успех. (Мъзхищавам се на хората, които ги умеят тези неща, просто аз не съм от тях, нямам небце за това.)

Този факт никога и по никакъв начин не се е отразил на отношенията ми с мъжете. Мъж, за когото храната е фактор в отношенията, би бил дисквалифициран на старта. НЕ съм срещала такъв, обаче. Знам, че има, просто нашите пътища не са се пресичали.

За това пък гледам футбол с удоволствие, подкрепям в трудни моменти от всякакъв вид, напоследък даже гладя ризите на мъжа ми и ще му посветя книга. И там едни други неща, знаете. Вярвам, ще се включи някой, който да припомни онази много добра поговорка... не мога да си я спомня дословно... беше нещо от рода, "Който си мисли, че любовта на мъжа минава през стомаха, се цели (не помня точно колко) сантиметра по-високо от нужното".

# 12
Няма правила в тая работа. Сума ти невероятни домакини са зарязани.

Ние у нас държим на домашната прясна храна, но абсурд да се юрна да готвя само аз, ако съм сама - да. Започнах да готвя 8 г. след като заживяхме заедно и то за детето. Сега ежедневието ни е такова, че се редуваме.

Laughing Аз препоръчвам нещо още по-лесно: приготвяй сутрин  топло кафе и това ще е достатъчно. Когато те събуди аромат на току-що сварено кафе, ти създава усещане на уют, също както и домашно сготвената храна. Не толкова самата храна, колкото усещането за грижа и уют в дома от страна на жената е което "завързва" мъжа към къщи, а това може успешно да се имитира Wink Grinning

Не съм мъж, но имам нужда от същото. Нещата са двустранни.
А сутрин определено очаквам като кавалер да стане и да направи кафе.

# 13
Не мога да повярвам, че някой сериозно може да пита това нещо Rolling Eyes. То е ясно като бял ден - двете неща няма абсолютно нищо общо.Не мисля, че има съвременна жена, която да не е проумяла, че няма грам истина в тая тъпотия, набивана в главите на жените от бабини времена Tired

# 14
  • Пловдив
днес си говорехме с една приятелка, че много жени намират за вярна тезата, че ако готвиш по 10 пъти на ден различно ядене, мъжът ти е вечно твой и верен до гроб.  Rolling Eyes

Не вярвам Peace Ако готвиш 10 пъти на ден различно ядене, ще миришеш на манджа, а мъжът ще започне да мисли, че си майка му, и ще му се прииска жена  Naughty Laughing

Общи условия

Активация на акаунт