за готвенето и устойчивостта на брачните/семейните/ отношения

• 39 174
  • 1 141
  •   1
Отговори
# 45
Личността е тази, която задържа човека до тебе, не това дали можеш да готвиш или да правиш челна стойка.

bouquet Така е. Голяма работа, че съм приготвила вкусна вечеря, като когато седнем на масата,  няма какво да си кажем.  Имам позната, която във ФБ всеки ден качва сготвени от нея неща. Наистина вкусни и красиво подредени / дано не стигнем до покривките/. Понякога ги показвам на мъжа ми, а неговата реакция е - "Как я търпи мъжа й - тя освен да готви, друго може ли?"

# 46
Като приготвяме прясна храна, я приготвяме от същите продукти, от които се прави и готовата храна. Все същите химикали, оцветители, пестициди и квото още има там. В едно пиле ако има хормони и антибиотици, е без значение дали ще го купя от печено от магазина или ще си го опека аз тук във фурната, та ако ще и панделка да му сложа.

Да,но ти не купуваш продукти с изтекъл срок на годност, нали?
И от пазара гледаш да купиш най-свежо изглеждащите продукти?
Не купуваш най-омърлушените и смачканите?
Скоро имаше предаване,че в някакви елитни хотели в ресторантите им готвели продукти с минал срок на годност.Не ми се мисли в обикновените магазини за готова храна какво точно готвят!
Ама това е друга тема...Извинявам се за спама!    Grinning

# 47
Готвя от дъжд на вятър..))
Не мисля, че се впечатлява от това. Приятно му е, да..Но не го изисква.
Около нас е пълно с чудни ресторантчета, които ни изхранват винаги.. Heart Eyes
Има нещо, което смятам, че обича - научих го да закусва..
Кафе не пие, но занесената лека закуска в леглото го размазва..Мърка като котенце...
А на мен ми е приятно. Едно такова ми е уютно и мило..
Режимите са ни различни и той не става преди 11 ч., а аз - 8. 00.
После обаче винаги отиваме някъде навън на обяд.. Heart Eyes

# 48
... или да правиш челна стойка.

Аааа Сомбре, моля те челната стойка е много важна позиция за здравото  семейство. Това е другата основна тема в брачният живот. Laughing

# 49
Имам оферта за дамите с поразклатени бракове (а и не само).
Предлагам топла, прясно сготвена храна срещу някаква друга домакинска работа.  Laughing
Коя каза, че обича да чисти прозорци?  Mr. Green

# 50
  "Как я търпи мъжа й - тя освен да готви, друго може ли?"

Това вече е прекалено като клишето за домакинята с пеньоар и ролки, вмирисана на манджа.  На някои жени това им е като хоби. Естествено, не е куул в наши дни. Модерно е да се хвалиш, че не готвиш.

# 51
..... И не проумявам защо трябва да се пъна да го задържам.  Rolling Eyes .....

Защото искаш да си с него например, обичаш го може би  Thinking Или ти е все едно дали си с него или не  newsm78

# 52
  • Насред хаоса
... или да правиш челна стойка.

Аааа Сомбре, моля те челната стойка е много важна позиция за здравото  семейство. Това е другата основна тема в брачният живот. Laughing
 Mr. Green Joy Joy А познай сега кое е по-важното. Щот манджата не може да я направи тая стойка.  Laughing

Ох, бе, Роси, за мен едното няма нищо общо с другото. По същата логика мога да кажа, че ще си седи при мене и без да се пъна да го задържам, щот ме обича. То тва задържане прилича на завързването, за което Джуди е споменала ... Ако един човек не те иска, колкото и да се пънеш, няма да го задържиш. Ако те обича - ще е край тебе, без да се налага да го коткаш и задържаш.

# 53
Имам оферта за дамите с поразклатени бракове (а и не само).
Предлагам топла, прясно сготвена храна срещу някаква друга домакинска работа.  Laughing
Коя каза, че обича да чисти прозорци?  Mr. Green
А да чисти с прахосмукачка?
Или тоалетни?   Laughing
Какво предлагам насреща,в подписа ми!    Mr. Green

# 54
  • Най-сетне у дома
Когато те събуди аромат на току-що сварено кафе, ти създава усещане на уют, също както и домашно сготвената храна. Не толкова самата храна, колкото усещането за грижа и уют в дома от страна на жената е което "завързва" мъжа към къщи, а това може успешно да се имитира Wink Grinning
От всички мнения до тук,това е най-близо до истината ,според мен.
И съветите на майките и бабите би трябвало да бъдат не "ГотвИ всеки ден различни манджи !" а
"Създавай уют на хората около теб!" ,защото така на тях ще им бъде приятно и ще се връщат отново и отново при теб.Не точно заради менюто от 1.2.3-то, а защото ще се чувстват уютно.
Доста мнения съм чела тук от потребителки,които си мечтаят да отидат поне за седмица при мама на гости и да ги поглезят...
Е,защо мъжете да не се чувстват щастливи от факта ,че някой го е грижа за комфорта им?!   Grinning
И преди да почнете да нападате:

Е, защо да те нападнем?!Нали колкото хора, толкова и мнения - затова форумът е интересен  Simple Smile

А иначе - не бих искала мъжа ми да очаква да му осигурявам комфорт по начина, по който ние си мечтаем да ни поглезят нашите майки. Аз не съм майка на мъжа ми и ми е важно това да е ясно. Въобще, не смятам, че комфортът трябва да е основният фактор в отношенията, поне в моите. От една връзка искам да развива партньора ми и мен, а развитието обикновено не идва в среда на идеален комфорт. Така, че - моля, да разграничаваме майките от парньорките  Peace

# 55
От позицията на майка - когато идват децата ми, се радвам много и гледам да им сготвя всичко, което обичат, даже прекалявам. Но ако беше всеки ден, нямаше да е така.

# 56
..

Ох, бе, Роси, за мен едното няма нищо общо с другото. По същата логика мога да кажа, че ще си седи при мене и без да се пъна да го задържам, щот ме обича. То тва задържане прилича на завързването, за което Джуди е споменала ... Ако един човек не те иска, колкото и да се пънеш, няма да го задържиш. Ако те обича - ще е край тебе, без да се налага да го коткаш и задържаш.

С това съм съгласна. Обаче съдя по мене си - аз го обичам моя мъж, ама ако никога не се е напънал поне кафе сутрин да ми направи, ако не се интересува от моя конфорт, ако с нищо не показва, че е загрижен за мен, ми тая любов доста би понамаляла.
Аз например обичам прояви на загриженост - вечер е, навън сме, и той ме прегръща и пита: "Студено ли ти е ? Искаш ли ми якето да се наметнеш". Ето ти прекрасна проява на загриженост.
затова и те питах как си представяш една жена да показва на мъжа до нея, че е загрижена за него и че й дреме али се чувства добре той. Явно не е готвенето. Друго ?

# 57
Цитат
Въобще, не смятам, че комфортът трябва да е основният фактор в отношенията, поне в моите. От една връзка искам да развива партньора ми и мен, а развитието обикновено не идва в среда на идеален комфорт.
Зависи кой какво разбира под комфорт.
За мен да ми е комфортно в една връзка означава:
1.да мога винаги да казвам каквото мисля,а не да си меря думите,щото мога да го засегна.
2.ако днес ме мързи,да не изчистя или да не сготвя...и да не ме гледа на кръв,като се върне.
3.ако днес ми се спи до обед,да си спя,без да очаквам скандал вечерта,че не си е получил закуската.
4.да мога да си кача краката на масата...или да гледам тв на челна стойка,без това да му пречи.
5.когато ми е криво,да ме гушне и да ме пита как да ми помогне,а не да ми прави фасони...
и други подобни неща-дреболии,които ме карат да се чувствам себе си,спокойна,да не играя роли ....
И точно този комфорт и спокойствие в дома и семейството,живота без напрежение в къщи,ни дава сили, време и желание и за друго развитие!
Ако в къщи ми е напрегнато ,трудно,неуютно,цялата ми мисъл ще бъда за това .
И идеята за някакво развитие изобщо няма да стигне до акъла ми...

# 58
Доживях и аз да се съглася с Красимира.. Laughing
  bouquet

# 59
  • Насред хаоса
Хах, в момента мъжо чисти с прахосмукачката. Пращам го веднагически. От Сийка агнето за Великден, от Красимира - тортата.  Mr. Green

Роси, личността е тази, която държи човек при тебе. Това е за мене.

Общи условия

Активация на акаунт