за готвенето и устойчивостта на брачните/семейните/ отношения

• 39 220
  • 1 141
  •   1
Отговори
# 60
Краси, много хубаво си го казала  Peace

Добре бе, Ла Сомба, личността ясно, ние дето готвим сме безличностни все едно  Laughing
Ами ако мъжът ти се прибере от работа уморен, измъчен и ГЛАДЕН - ти кво правиш ? Лежиш си на дивана и му показваш личността си ?

# 61
Не знам доколко готвенето скрепява семейството. Но предполагам, че ако на човек не му се отдава кулинарията, ако ще и по два пъти на ден първо, второ и трето да готви, пак няма да има желания ефект. Нека всеки да прави това, което му се отдава. За мен "тайната" е в това.
Навремето баба ми и дядо ми наистина ги сплотяваше готвенето. Защото аз ги помня като пенсионери и яденето беше едно от най-важните неща, за които мислеха. Тя тракаше с тенджерите из къщи, точеше кори, бъркаше манджорини, а той ходеше да пазарува. Няма да забравя радостта в очите му, когато се върнеше с палка луканка, насочеше я като пушка към баба и кажеше: "Тааа!" Ама такива са те ветераните от войната...
Аз нямам нищо против да готвя на мъжа си. Ако съм домакиня и не ходя на работа, а той ме издържа, всеки ден ще му готвя. Не виждам нищо унизително.
Бих се подразнила много обаче, ако след тежък работен ден се върна, а той тепърва ми извади някое месо от камерата и очаква същата вечер да му го сготвя.
Не бива да се бърка думата "домакиня" с думата "прислужница". Просто някои мъже бързо свикват на лесното и после е доста трудно да разберат, че всеки ден не е Великден. Laughing

# 62
  • Насред хаоса
Ми не, други работи му показвам, той личността ми си я знае. И аз съм се прибирала гладна, ама той кат не може да готви, кво, да го метна през балкона ли?! Грозно е да се обвързва отношението и усещанията към жената с битовизмите.

# 63
  • Sofia
Готвя по задължение - пълна загуба на време.

Маалко ще изместя темата...    Laughing
Тези,които не обичат да готвят:
Защо не приемете горното така "Готвя по задължение-грижа се за здравето ,моето и на семейството ми."
Защото всеки вече знае ,че храната е причина за повечето заболявания,или по-точно некачествената храна.
А за мен лично готовата храна,разните му сандвичи,чипсове, и прочие купена храна е най-малкото некачествена.В някои случаи дори вредна и адски нездравословна.
Ако приемете,че приготвяйки прясна храна поне 4-5 пъти в седмицата,всъщност се грижите за здарвето си и това на детето ви и мъжа ми,не е ли по-лесно ?   Simple Smile

Дрън-дрън Laughing
Кой ти каза, че търся мотивация да готвя, като и че единствено собственоръчно приготвената храна е здравословна?
Освен това съм на мнение, че нито децата,нито мъжът ще умрат от глад, щото потребността е физиологична, а не живеем в Уганда все пак.
Със сигурност обаче имат нужда от време и внимание, а то не се предлага в тенджера Wink

# 64
Ми не, други работи му показвам, той личността ми си я знае. И аз съм се прибирала гладна, ама той кат не може да готви, кво, да го метна през балкона ли?! Грозно е да се обвързва отношението и усещанията към жената с битовизмите.

Ми да се научи да готви, ако иска да те задържи  Laughing
Аз съм си прибирала гладна и мъж ми ми е правил нещо за хапване.
Не се обвързват отношенията между двамата с битовизмите, те са си свързани.
Представям си мъжът ми да е уморен скапан, аз да стоя отстрани и да му държа ръката и да казвам: "Знам миличък, много си изморен, зле ти е, съчувствам ти с цялото си сърце" и той ми вика: "Ма дали има нещо за хапване", пък аз: "Е, миличък, ми направи си, аз ти съчувствам, ма точно сега не ми се готви". Е, каква е тая загриженост.
Ако аз получа подобно отношение, определено ще имаме разправии.

# 65
.... нужда от време и внимание, а то не се предлага в тенджера Wink

аз съм от тези, които ще цвилят от щастие ако ми обръщат внимание и си коминукират с мен, а тенджерите останат  по шкафовете.

акцентът ми беше горе-долу такъв, така де, мислех, че можем да поразчупим стереотипите Rolling Eyes
синовете ми с прибирането у дома питат- какво има за ядене  Laughing особено малкият  - на него му дай кюфтета и баници и е безкрайно щастлив.
семейната идилия обикнвено е представена по следния начин - прекрасно подредена маса с покривка Mr. Green, изрядно подредени прибори, чаши, дузина ястия, щастливото фемили си сипва и цари една идилия newsm78

обяснявам на синовете ми, че не е най-важното да се натъпчат с кюфтета, а да има кой  да им каже, че ги обича, да им се обади по телефона, да им изпрати един смс , че ще се радват на една ...роза , например.

# 66
Личността и челната стойка са важни! Laughing
 Я си спомнете какво е "студентски сандвич"... ааа кво сте седнали за едното ми ти ядене да се хващате. Laughing
И пак в този дух: като ме мързи да готвя обявявам:
- Днес няма ядене.- от другата страна мъЖО ме зяпа така Shocked.
Пита :
- Е как децата няма ли ядат? Grinning
Отговорям :
- За децата има, за нас няма. Mr. Green
Тогава той доволно :
- Нищо, ние днес на "студентски сандвич" ще го караме.  Party
Та така... важни са някой неща, а други повече. Mr. Green Joy Joy

# 67
  • София
Готвя по задължение - пълна загуба на време.
Маалко ще изместя темата...    Laughing
Тези,които не обичат да готвят:
Защо не приемете горното така "Готвя по задължение-грижа се за здравето ,моето и на семейството ми."....
краси.мира, съгласна съм  Peace
Ще перефразирам специално заради теб: Мразя готвенето и го считам за загуба на лично време, но за сметка на това смятам, че домашно приготвената храна е здравословна  Grinning Е, от време на време пробутвам и принцески за вечеря (за тези, които не знаят какво е принцеска - запечен в скаричка сандвич с кайма, или кашкавал и прочее).

Храната не може да разклати устоите на брака ни. В момента последните са застрашени от един 180 литров аквариум, който мъжът ми се опитва да набута вкъщи  Mr. Green

# 68

Представям си мъжът ми да е уморен скапан, аз да стоя отстрани и да му държа ръката и да казвам: "Знам миличък, много си изморен, зле ти е, съчувствам ти с цялото си сърце" и той ми вика: "Ма дали има нещо за хапване", пък аз: "Е, миличък, ми направи си, аз ти съчувствам, ма точно сега не ми се готви". Е, каква е тая загриженост.

По твоята логика няма особена разлика между мъжа и кърмачето. Като е изморен и скапан, единственото решение е да извадим цицата и да го накърмим Laughing

# 69
обяснявам на синовете ми, че не е най-важното да се натъпчат с кюфтета, а да има кой  да им каже, че ги обича, да им се обади по телефона, да им изпрати един смс , че ще се радват на една ...роза , например.

Ако им го обясняваш на празен стомах, трудно ще те разберат.  Laughing

# 70
  • Насред хаоса

ooooh! Crazy Ако не го ща, и бетер главен готвач на султана на Бруней да е, няма да ме задържи. Щот аз не ща да ме задържа с подобни неща. И да, ако ми примрънка за ядене така, ще му кажа, ако не ми се готви. Щото човек се задържа с това, което представляваш за него, а не с готвене, чистене, гладене и прочие. Отде да те е знаел можеш ли да готвиш, преди да те вземе?

# 71

По твоята логика няма особена разлика между мъжа и кърмачето. Като е изморен и скапан, единственото решение е да извадим цицата и да го накърмим Laughing

Ами когато човек е изморен и гладен, скапан, и това не е някакъв човек, а твоят човек, този с когото живееш и предполагаемо го обичаш, най - нормалното нещо на света е да се погрижиш за него - да го нахранеш, да го гушнеш, да му разтриеш раменете.
Същото очаквам и за мен да прави тоя същият човек когато има нужда.

Ла Сомба, не подценявай другото, аз сама ти дадох пример - колкото и да те обича, ще му стане криво ако има нужда от грижа точно сега, точно днес, пък ти не си "в настроение". И не казвам, че ще те зареже, това са глупости естествено, но ще му стане криво, на всеки би му станало.

# 72
Отде да те е знаел можеш ли да готвиш, преди да те вземе?

Пак не си "права". Mr. Green Аз ще ти отговоря , защото знам , че ще ме разбереш! Laughing
Има една приказка "с един боб ме излъга на времето..."- приказката е от мъжка уста. Тааа някой и така се представят освен другите работи.... да не повтарям с челната стойка, че ще ме изтрият вече.  Mr. Green

# 73
  • Насред хаоса

Ла Сомба, не подценявай другото, аз сама ти дадох пример - колкото и да те обича, ще му стане криво ако има нужда от грижа точно сега, точно днес, пък ти не си "в настроение". И не казвам, че ще те зареже, това са глупости естествено, но ще му стане криво, на всеки би му станало.
Стига ме нарича Сомба, плс.
Аз пък също работя, също се чувствам уморена и не се чувствам длъжна да съм в настроение винаги, когато той е скапан и уморен. Не очаквам това и от него. Абе големи хора сме, кви са тия лиготии?!
ФорчънJoy  Hug

# 74
Има една приказка "с един боб ме излъга на времето..."-
Тази приказка важи за мен и даже вчера я повтарях на мъжа ми. Но при нас беше обратно - той ми сготви боб в студентската квартира. Беше много мило, защото не знаеше как се готви, нито пък аз. Но докато готвеше се консултираше с хазаина си, който го укоряваше, че върши грешка. Жена така не се глезела, защото така ще я научиш  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт