за готвенето и устойчивостта на брачните/семейните/ отношения

• 39 230
  • 1 141
  •   1
Отговори
# 75
Извинявай, чела недочела, изтървала съм р-то.
Не става въпрос за лиготии и не става въпрос за постоянно обгрижване, а за инцидентни случаи.
И мненията ми са по - скоро в резултат на категоричните изказвания - той ме обича заради личността, характера и т.н.
А ако има нужда от нещо, което не можеш да му осигуриш с личност, характер, а с двете си ръчички и една тенджера, тогава ?
Оказва се, че тогава да се оправя сам човека, като те е взел не е гледал дали готвиш, ама се е надявал, че ще получи загрижено отношение, съпричастност, не само на думи, а и на дела.

Fortune,  "някой" ако е в множествено число, се пише с "и"  Peace

# 76
  • Насред хаоса

А ако има нужда от нещо, което не можеш да му осигуриш с личност, характер, а с двете си ръчички и една тенджера, тогава ?
Оказва се, че тогава да се оправя сам човека, като те е взел не е гледал дали готвиш, ама се е надявал, че ще получи загрижено отношение, съпричастност, не само на думи, а и на дела.

Fortune,  "някой" ако е в множествено число, се пише с "и"  Peace
Загриженото отношение, съпричастността не се намират в тенджерата. Ми що да не се оправя сам, да не е бебе? Две деца имам все пак.

# 77
Може съвсем грижовно и нежно да му препека филийки и да му направя чай, ако е гладен. И пак да го изслушам и успокоя. Или просто да поръчам пица или китайска храна. Щото съм сигурна, че има и семейства, в които тя да речем още от сутринта е сготвила свинско със зеле и го чака, застанала на Ф, за да му набие канчето.

# 78
Готвенето е само част от уюта, които може да създаде един ч овек в къщата си. Но далеч не е условие. От друга страна хората са различни, сред мъжете има определено чревоугодници, които държат на топла храна, на вкусни манджи вечер вкъщи. Има и такива, които определят готвенето като женско задължение и съответно очакват. Въпреки че преди два дена гледах Lord of the Chefs и там мъжете определено се с правяха по-добре  Wink

# 79

Fortune,  "някой" ако е в множествено число, се пише с "и"  Peace

Права си Роси, дори два пъти съм я допуснала. Какъв срам! Laughing

# 80
  • Майничка
Ама моля ви се, вкусната топла храна доказано заздравява семейната хармония, най-вече при ревнивци и особено, ако е в по-големи количества! Naughty
Ти го/я охранвай вкусно, обилно и разнообразно по 3 пъти на ден, после , като стане 150 кила, със сигурност си е вечно твой/твоя, докато го/я искаш! Wink

Това в кръга на майтапа, но вкъщи определено и двамата предпочитаме да си "постелем" преди по-усилен разговор с някой любим специалитет на партньора. Някак по-креативно се подхожда после. Laughing

# 81
ooooh! Crazy Ако не го ща, и бетер главен готвач на султана на Бруней да е, няма да ме задържи. Щот аз не ща да ме задържа с подобни неща. И да, ако ми примрънка за ядене така, ще му кажа, ако не ми се готви. Щото човек се задържа с това, което представляваш за него, а не с готвене, чистене, гладене и прочие. Отде да те е знаел можеш ли да готвиш, преди да те вземе?
Но идеята на темата е ,че ти ГО ИСКАШ!
Ако той  се върне преуморен,премръзнал,гладен ,след като е работил до 20-21 часа,наистина ли ти ще се врътнеш и ще го оставиш сам да се спасява в кухнята?

Ако на мен ми се случи да се прибера така няколко пъти и мъжа ми,който е имал време да свари едни яйца поне,ми се врътне и ми казва всеки път "Миличко,нали знаеш ,че не съм по готвенето... виж,спретни си там нещо!" ,личността му ще е последното,което ще ме интересува.

Същото важи и за примера с децата на Палмира...Когато децата ,особено ящните,са гладни,хич не им пука колко ги обичаш,колко смс-са ще им пратиш...те искат да ядат.
Дали ще им дадеш кюфтета,сандвичи или друго,важното е да ги нахраниш.
После вече може и да ги обичаш....   Laughing

# 82
Пак се задълбава. Аз много пъти съм казвала - направи си там нещо, дори когато се е връщал след нощна смяна. Но това е свързано с факта може би - че у нас на никого от двамата не ни пука кой готви, кой чисти и тн - тоест дом.задължения не са приоритет, нито мерило, нито условие.

# 83
  • София
Така като се позамислих, семейните ни отношения се бетонират, когато се прибера вкъщи с двулитрова Ариана  Mr. Green Даже преди няколко дни упражних творчество върху бутилката, тъй като в чантата си открих лепящи листчета във формата на сърце,  драснах набързо едно любовно послание и му поднесох бирата с валентинка върху нея  hahaha

# 84
защо да е грозно  Rolling Eyes
въпросът беше днес именно това - на наша позната майка и дава съвети да готви на мъжа си по много, за да си седял у дома и да не 'шавал' навън  Rolling Eyes, че мъжете умирали и припадали по сготвената домашна храна и един вид така да си го държи вързан на въженце. а мъжът си 'шава'. и тя седи и върти тенджерите.
Гроzно, zащото моето субективно въzприятие на поста ти е едва ли не да се чувствам виновна, че обичам да готвя. Все едно го лишавам от нещо, само zа да има сготвено?

В конкретния пример явно и други неща куцат. Само готвене няма да спаси една връzка. Но няма нито един фактор, който сам по себе си би го направил. Нито само със секс ще стане, нито само с внимание. Нали?

Но едва ли някой ще отрече, че доброто готвене влияе поzитивно. На коя от вас не би й харесало да й сготвят нещо вкусно?

Бих се подразнила много обаче, ако след тежък работен ден се върна, а той тепърва ми извади някое месо от камерата и очаква същата вечер да му го сготвя.
Тогава проблемът не е в самото готвене, а в уважението му към теб и раzбирането. Но по същия начин може да очаква от теб да иzгладиш или да правите секс.

Със сигурност обаче имат нужда от време и внимание, а то не се предлага в тенджера Wink
Защо едното да иzключва другото?
Има много вкусни ястия, приготовленията zа които траят около 15 минути. А и ако той помага с ряzането, става бърzо и има весели ситуации понякога. А и сама да сготвиш любимото му ястие, пак е време и внимание. Моят винаги ми благодари, че съм се постарала zа него. Тоест оценява вниманието. Но и ми го връща като сготви той някой път.

Просто не трябва готвенето да се приема като zадължение zа всеки ден и само zа един. Тук се обсъждат крайности, които едва ли ги има в някое семейство... Едва ли има някой, който всеки ден да готви или пък всеки ден да ходи на ресторант?
Ние готвим с удоволствие zаедно. Но ако единият е иzморен, другият готви сам. Или отиваме на ресторант. Или ядем сандвичи. Както при всичко друго, важни са балансът и раzнообраzието.

# 85
  • Насред хаоса
Еееее, кат почнете така. Какво значи да се спасява сам в кухнята? Призраци ли има там, таласъми ли, що?  Rolling Eyes Един хладилник, който само чака да бъде отворен. Пък се и разминаваме някак във времето, така че ... Аз сега както съм прекарала цялата нощ в работа, без дори да лягам, трябва да очаквам той като стане да ми направи това и онова. Ми и той е на работа все пак. Какво, да се фръцна и да се сърдя, че не ми бил поднесъл закуската на бюрото? Ми и сама мога да си я направя.

# 86
...
Същото важи и за примера с децата на Палмира...Когато децата ,особено ящните,са гладни,хич не им пука колко ги обичаш,колко смс-са ще им пратиш...те искат да ядат.
Дали ще им дадеш кюфтета,сандвичи или друго,важното е да ги нахраниш.
После вече може и да ги обичаш....   Laughing
imah предвид, че за мен е по-важно емоционалните им резервоари да са запълнени и да знаят, че у дома имат внимание и любов  Rolling Eyes
а баница могат да си купят отнякъде, не е задължително аз да съм висяла цяла сутрин да въртя корите.
сигурно нещо греша някъде, аз все си греша по дефолт  Sad

# 87
Краси.Мира, защо сравняваш децата с мъжете? Нали все пак говорим за големи хора, мислещи, зрели, ако на глад не издържи или сам не се нахрани... къде е тръгнал. Tired Все пак иде реч за самостоятелен екземпляр, а не за пеленаче. Да не би да вярваш в твърдението : " на мъжът любовта минава през корема..."? Laughing

# 88
Загриженото отношение, съпричастността не се намират в тенджерата. Ми що да не се оправя сам, да не е бебе? Две деца имам все пак.
Ако прочетеш в някаква подобна мъжка тема изказване на мъжа си от рода на :
"А,тя La Sombra е голям човек,кво да я мисля и да се грижа за нея?!Да не е бебе!Две деца е родила, вече трябва да е научила това -онова!Била изморена,голям праз...да се оправя сама!И аз съм изморен,нали?"
едва ли ще приемеш ,че този човек те обича и те уважава като жена и като личност,нали?

Понякога не е лошо да помним,че получаваме това,което даваме!   Peace

# 89
Именно, ако нещо ти се отдава и го правиш с удоволствие, има шанс това да оказва добро влияние върху връзката.
По отношение на готвенето си имам моменти, когато ми е изключително приятно да го правя, и други, когато просто не съм в настроение. Във втория случай, освен че няма да ми се получи манджата както трябва, най-вероятно ще се изнервя, той най-вероятно ще забележи, че не се е получила добре и ще го изкоментира, което няма да ме настрои на особено любовна и дружелюбна вълна, следователно отпада възможността това да скрепи връзката ни.
В първия случай ще цари мир и любов от приказките. Амин!

Общи условия

Активация на акаунт