за готвенето и устойчивостта на брачните/семейните/ отношения

• 39 189
  • 1 141
  •   1
Отговори
# 15
Няма универсална истина. Някъде четах есна истори, беше сконкурс за най-добра половинка или нещо подобно- един мъж беше описал жена си така " Тя не готви и не чисти, но е най-добрият ми приятел и ме покрепя във всичко" Много се впечатлих. И аз мислех че трябва даси супер жена- винаги да е чисто, прането изгладено и на масат вкусна манджа. Пък аз по еротично бельо  Wink. Да ама не става  или поне аз не мога. Видях обаче на мъжът ми му е приятно да има топла храна вечер и се опитвам да готвя разнообразно и често/разбирай 3-4 пъти седмично/ пък и детето трябва да яде нещо  Simple Smile

# 16
Живях с мъжа ми почти 5 години преди да ни се роди детето, после още около две, докато прояде нормална храна, значи към 7 години вкъщи се е готвело 1-2 пъти в месеца, като не всеки път аз съм готвила, понякога и мъжът ми. Ами смея да кажа, че са ни стабилни отношеният и ако имаме някакви проблеми, не са свързани с готвенето. На мен това упражнение ми е страшно досадно и депресиращо. Откакто готвим редовно заради детето, имаме някакво негласно споразумение с мъжа ми той да готви, а аз да поема цялото чистене. Често, докато търкам тоалетната, си мисля как горкият ми мъж  се трепе в кухнята, но егоизмът ми надделява и не предлагам да си разменим местата...

# 17
Палмира, много гроzно ги представяш нещата. Все едно готвенето е голям грях и теzи, които го правят, трябва да си посипят главата с пепел?  Rolling Eyes

Раzбира се, че няма едно-единствено нещо, което да "върже" мъжа zа полата ти zавинаги. Но едва ли на някой, било то мъж или жена, би му било неприятно половинката да сготви нещо вкусно? Всеки жест на внимание скрепява връzката, било то цвете беz повод, любимо шоколадче или вечеря.

Какъв е смисълът на темата точно?

# 18
защо да е грозно  Rolling Eyes
въпросът беше днес именно това - на наша позната майка и дава съвети да готви на мъжа си по много, за да си седял у дома и да не 'шавал' навън  Rolling Eyes, че мъжете умирали и припадали по сготвената домашна храна и един вид така да си го държи вързан на въженце. а мъжът си 'шава'. и тя седи и върти тенджерите.

моят мъж не се е тръшнал за 5 яденета на вечер, но от 10 г не ми е правил кафе. да не кажа, че това упражнение с кафето процъфтя има-няма година. носеше ми го до леглото дори.ех, романтика. дали аз остарях или времето наистина бързаше  Rolling Eyes

апропо, аз искрено завиждам на тези, дето ги успокява готвенето. щото мен така ме агресира, че ми иде да си скубя косата от ярост чак. не е нападателно спрямо кулинарките, просто търся формула.

# 19
не е грозно, аз я разбирам идеално Палмира какво иска да каже.

Палми, виж кво ти написах поооо-нагоре.

# 20
  • София
Хм, ако разчитам на сготвеното...аз на нищо не разчитам. Или го има между нас, или го няма.
Кафе ми носи в легото вече 9-та година.
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 21
Значи това моето не е мъж:)
ОТ време на време ме хваща готварската муза, но той яде толкова малко, че убива всякакъв ентусиазъм.

Разчиташ ли на нещо, което не ти иде отвътре, за да задържиш някого- тя работата е отекла. Макар че като се замисля, може и да ти иде отвътреи пак да отече. Мамка му и живот.
Бабата, дето е дала мъдрия съвет я разбирам обаче, ако на някоя й треперят гащите, че ще я зарежат -хубаво, ако иска и по корем да се влачи... Има някаква логика, никой няма да иска да напусне гнезденце, където го обгрижват с храна и туй онуй. Друг е въпросът какво друго освен храната ще се случва между двамата.
А, и съвсем друг - дали всички мъже тръпнат пред вида на пълна тенджера, ракия със салата или каквито там кулинарно-битови вариации искате.

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 00:18 от Рокси

# 22
  • Канада
Имаше подобна тема преди време, но както и да е.

Няма гаранции за нищо в този живот.
леля ми, която не може една пилешка супа да направи, все още е омъжена.
Майка беше невероятна в готвенето, но баща ми я замени с друга...
което не е кой знае какво всъшност, защото майка си намери друг мъж и беше щастлива.

Аз обичам да готвя, но гледам да не се прехласвам в кухнята, а да бъда повече с децата.
Държа на домашното готвене, обаче.Имам много вкусни, бързи рецепти.И така.
Сладкиши не правя, рядко по някой бананов кекс, защото децата искат и ми помагат да го направим.
По принцип залитането в крайности не е полезно
Ти може да не готвиш, но сигурна съм имаш много други качества, на които съпругът ти държи.А имам някакъв бегъл спомен, че си много привлекателна Simple Smile

# 23
Не мога да повярвам, че някой сериозно може да пита това нещо Rolling Eyes. То е ясно като бял ден - двете неща няма абсолютно нищо общо.Не мисля, че има съвременна жена, която да не е проумяла, че няма грам истина в тая тъпотия, набивана в главите на жените от бабини времена Tired
И аз мисля така. На бабешките съвети им е минало времето, сега светът е друг и жените не са слуги.

Освен това, ако любовта на един мъж към мен зависи от готварските ми умения, значи изобщо няма смисъл да си губя времето с него.

# 24
Не сте ли чували крилатата фраза "Любовта на мъжа минава през стомаха" Mr. Green
Едно време много вървеше Peace

Не смятам, че готвенето е важно за семейните отношения. Аз обичам да готвя и го правя с удоволствие. Но когато ме примързява, или нямам време, никой не прави драма от това Naughty
Научила съм ги да ядат нудълс и да си пържат яйца Mr. Green

# 25
Моят мъж много обича да яде и да готви. Аз в кухнята само чистя или сандвичи правя, той ни готви домашната храна. Любовта ни не е пострадала от това, даже според мен така е по-добре, защото аз пък предимно чистя и оправям, има баланс. Той може 4 часа да реди лазаня или да меси пелмени и след това да остави абсолютна кочина и да не му направи впечатление.

# 26
  • Няма такава държава!
И аз мисля така. На бабешките съвети им е минало времето, сега светът е друг и жените не са слуги.

Ха - ха, ти така си мислиш. Вчера се наложи да отида до пощата да взема на майка ми пенсията. Докато чаках слушам две баби да си говорят. Едната: "Ама как може така, тя .....". Другата:"Ми така е то, сега никого не слушат, даже и майка и да и даде съвет, тя няма да го послуша." Пак първата:"Да, да - те сега младите жени никого не слушат, по интернет се образоват, а ние трябва само да си мълчим." и ме погледна мен многозначително / само да уточня, че не говореха за мен/.

За готвенето - като отиде магарето у калта и готвенето няма да помогне. Не съм сигурна, че помага и преди това.

# 27
  • Насред хаоса
днес си говорехме с една приятелка, че много жени намират за вярна тезата, че ако готвиш по 10 пъти на ден различно ядене, мъжът ти е вечно твой и верен до гроб.  Rolling Eyes
Дрън-дрън. А не може ли да е обратното? Той да ми готви по 20 пъти на ден различно ядене и аз ще съм му вярна до гроб?!  ooooh! Crossing Arms

# 28
Готвенето е единствената домакинска работа, която мога и правя, и аз не знам как се научих и ми стана страст, преди години изобщо не знаех фурната как да пусна. А като цяло съм си лигла.
Готвенето в къщи е по-изгодно финансово, което си е перо във времена на криза.
Естествено, не говорим за висене над тенджери. Манджи, които първо се правят на котлон, после на фурна, не правя, двойна играчка.

Научих се да правя нещата бързо, бързо, напр. миналата вечер сготвих на отрицателно време най-хубавата мусака в света. Всичко бухнах в тавата на едно, ама и грах сложих и ориз.  ooooh!
и тя сама се готви.

Правя го, както казах на първо място заради парите /купувам редовно и тогова храна и мога да сравня/.  На второ място, готвя между нещо друго, напр. гледане на филм.
Трето, винаги слагам всичко заедно и пак става вкусно. Така не ми тежи. За задържане на мъж с готвене изобщо не може да става и дума.

# 29
Аз лично не съм факир в кухнята но готвя сравнително добре,възхищавам се на момичетата от кулинарния подфорум за стахотните ястия и десерти които приготвят за своите семейства.Това не означава ,че те са вмирисани на манджа домакини които тъпчат и угояват мъжете си като коледни пуйки,или пък обратното като готвят така добре мъжете им седят до тях не излизат  и са вързани за полите им.

Общи условия

Активация на акаунт