за готвенето и устойчивостта на брачните/семейните/ отношения

• 39 183
  • 1 141
  •   1
Отговори
# 195
дами, нещо май преминахме дунава и вече гребем в други води.

мъжът и от праисторическо време като утрепе мамута го влачи в пещерата при жената си и децата. е, полага му се чат-пат някое малко мамутче да пренесе в друга бърложка, но пак се връща при семейния казан  Mr. Green.
та в този констекст, мъжът трябва да издържа жена си, пък ако тя вади някой друг грош - супер  Flutter

# 196
  • Варна
Чакайте малко, за манджа и задържане на мъж говорехме, нали?

# 197
Абе повечето от нас ще оцелеят предполагам без заплатата на мъжа си. Като изключим Краси де.

"Средностатистическата форумка"

1.   Тя е най-красива и умна.
2.   Знае и 2 и 200.
3.   Тя е перфектна домакиня. Прави всичко помеждудругото.
4.   Тя спортува редовно поне 3 пъти в седмицата.
5.   Винаги се храни здравословно.
6.   Медитира и ходи на йога.
7.   Ходи поне веднъж седмично на фризьор, козметик и масаж за да поддържа перфектната си визия.
8.   Не обича да й е мръсно и поддържа перфектния ред у дома.
9.   Винаги е точна и не закъснява.
10.   Винаги си прави списък с нещата, които и трябват и си записва всичко в тефтерче.
11.   Има 5 висши образования, говори свободно 14 езика и на добро ниво хинди и суахили.
12.   Забременява след 30 защото преди това е трябвало да изгради солидна кариера.
13.   Има най-добрата свекърва на света.
14.   Имала е 50-тина сексуални партньори - какво е това 2-3-ма - "беднотийка".
15.   Мъжът й е най-романтичния, чист и спретнат съпруг.
16.   Мъжът й е най-добрият любовник, не се заглежда по други жени и я желае постоянно.
17.   Тя получава по 10 оргазма всеки път.
18.   Тя никога не му изневерява.
19.   И мъжът й никога, ама никога не би й изневерил.
20.   Никога не рови в телефона или джобовете му.
21.   Знае всичко за него и той за нея. Тайните между тях са табу.
22.   Има пълна и неограничена свобода.
23.   Не е финансово зависима от мъжа си и никога не иска пари от него.
24.   Въобще не й липсва свободата и безгрижното време.
25.   Работи най-прекрасната работа, която я удоволетворява напълно. Има най-готиния шеф.
26.   Винаги е заобиколена от злобни и завистливи колежки, които говорят по неин адрес.
27.   Затова пък всичките й приятелки са страшно мили и отзивчиви, никога не си говорят зад гърба, винаги са всеотдайни и готови да помогнат.
28.   Тя не им завижда за по-хубавото гадже, или кола или къща или гримове или дрехи. Това са дреболии.
29.   Тя е лоялна, толерантна и отзивчива.
30.   Тя е много е оправна.
31.   Компетентна е по абсолютно всички въпроси.
32.   Веднъж отвори ли си устата и няма спиране.
33.   Пише винаги на кирилица без нито една правописна грешка.
34.   Започва изреченията си с авторитетното "Бих те посъветвала..."
35.   Любезна и състрадателна е. Винаги се обръща към себеподобните най-искрено с "О, миличка..."
36.   Винаги е вежлива и търпелива, изслушва внимателно.
37.   Не дели потребителите на стари и нови.
38.   Винаги е мила и любезна с новаците.
39.   Никога не се бъзика с тях. Услужливо дава съвети и линкове.
40.   Не се заяжда, просто чувството й за хумор е по-оригинално, а другите си мислят, че е злобна.
41.   Не обижда никого конкретно, а прави обощения - по-възпитано е.
42.   Никога не си изпуска нервите и не изпада в депресии - това е типична черта за мъжете.
43.   Никога не си отмъщава, забравя на минутата стореното зло.
44.   Никога не клюкари зад гърба на своите колежки-форумки по кюто и скайпа. Тя е "над тези неща"
45.   Тя не води дълги и безпочвени разговори, а такива на високоинтелектуално равнище. Два пъти в годината Кралицата Майка Елизабет ІІ дава чаен прием в нейна чест.
46.   Ходи 2 пъти седмично на психо-аналитик, а през останалото време психо анализира проблемите на другите.
47.   Има диплома за психолог с тясна специалност брачен консултант и втора специалност - сексолог.
48.   Способна е чрез съвети да спаси нечий брак, да дресира нечия свекърва, зълва и т.н.
49.   В следствие на всички тези нейни психологически дарби и умения тя се радва на перфектен, здрав като крепост брак, който може да служи за пример на всички.
50.   Затова въпреки че стои до 2:00 във форума, това не и пречи сутрин в 7:00 да изпрати съпруга за работа с целувка и "Приятен ден, любов моя!"

http://e-therapy.bg/smforum/index.php?PHPSESSID=5fef9c55de0dd800 … &topic=2577.0

Сори за спама но ще ти помогне да разбереш някоя и друга истина!!!!!  Joy
Готвенето си е цяло изкуство...но когато се влагат освен умения и чувства в него... и на нас ни става по благо!!!! Peace

# 198
Вили, а когато се запознахте така ли беше ?
Не. Беше ми шеф Joy

# 199
Извинявам се за отклоняването на темата, аз много взех да философства нещо.
Имам едно предложение:
     Точка 1: Съфорумките, които готвят, да спрат за 1 седмица и после да се отчетат, кои са останали без съпрузи  Mr. Green
     Точка 2: Съфорумките, които НЕ готвят, да почнат да гтовят за седмица и да дадат отчет за броя  съпрузи, приети в болница с хранително отравяне и в отделна справка за броя съпрузи на съфорумките от Точка 1, които са приютили и нахранили  Laughing

Малко да ви развеселя  Grinning

Ето на, Вилико, когато си го взела е важно, после вече е въпрос на обстоятелства.

# 200
Роси, въобще не съм знаела колко взима, той тогава играеше по казината нон стоп  Wink

# 201
  • Насред хаоса

От самото начало на темата повтарям, че готвенето не е решаващ фактор да задържиш един човек при себе си.

Зависи от човека. Това, че ти не обичаш да готвиш, а мъжът ти не държи на готвената домашна храна, е хубаво, допаднали сте си.
Ааа, не е точно така. Когато имам време, готвя. Вярно, че не ми е от любимите занимания, ама го правя. Мъжът ми обича да има готвено, но не прави проблем, ако няма, защото вижда, че не го правя нарочно, а нямам време. Ето това са истинските отношения - да влизаш в положението на другия, да го подкрепяш, да му помагаш. Щото най-лесното е да ми се размрънка и да ме натовари още повече, освен че съм натоварена с работа. Компромисите и съобразяването с другия говорят много.

А "Любовта на жената минава през стомаха" просто няма как да се получи, щото всички знаят, че ако много се грижи един мъж за една жена, тя му се качва на главата. А тогава не е било прието това да се случва  Laughing В днешно време "Любовта на жената минава през портфейла".
Обратното също вАжи. А що се отнася до портфейла, някои нямаме нужда от техните пари.

Колкото до портфейла, вие дето нямате нужда от неговите пари, кво ги прайте тогава неговите доходи - влагате ги на влог ли  Laughing И не ми казвай, че теб парите не те интересуват, и че нямат абсолютно никакво значение, че ще се разплача от чистотата на вашата Любов  hahaha
Роси, опитай се да разбереш какво искам да кажа, преди да се опитваш да кълвеш. Дали нашата любов е чиста или мръсна, си знаем само ние. Мисълта ми беше, че аз предпочитам да работя, за да бъда независима и да издържам семейството, ако се наложи, и поради тази причина никак не ми е проблем той има ли пари или не. Така ми харесва, така съм решила, така действам. Парите не са цел, а средство. Събират се, плаща се , каквото трябва да се плати, и всеки си разполага с пари.
Форчън, земи я нАучи най-после тая стойка ...  Mr. Green Laughing

# 202

Имам едно предложение:
     Точка 1: Съфорумките, които готвят, да спрат за 1 седмица и после да се отчетат, кои са останали без съпрузи  Mr. Green
     Точка 2: Съфорумките, които НЕ готвят, да почнат да гтовят за седмица и да дадат отчет за броя  съпрузи, приети в болница с хранително отравяне и в отделна справка за броя съпрузи на съфорумките от Точка 1, които са приютили и нахранили  Laughing
Ще се сетите вие че и други кръчми съществуват  Mr. Green...да не стане така че да приготвим некой и друг специалитет на комшийката!!!! Joy

# 203
Добре, Ла Сомбра, предавам се, ти си богата, съпругът ти също.   GrinningИ затова дори единия от вас да няма доходи, другия може да поеме издръжката на семейството и т.н. Добре.
Ние обаче, останалите 98% примерно хора, дето живеят тук, трудничко ще се оправим ако единия в семейството остане без работа, та в тоя смисъл за всички останали /без теб и хората мислещи като теб/ важи принципа за връзката и зависимостта между парите и любовта.
Така става ли ?

Цитат: "Ааа, не е точно така. Когато имам време, готвя. Вярно, че не ми е от любимите занимания, ама го правя. Мъжът ми обича да има готвено, но не прави проблем, ако няма, защото вижда, че не го правя нарочно, а нямам време. Ето това са истинските отношения - да влизаш в положението на другия, да го подкрепяш, да му помагаш. Щото най-лесното е да ми се размрънка и да ме натовари още повече, освен че съм натоварена с работа. Компромисите и съобразяването с другия говорят много."

С това по - горе съм съгласна на 100%.

# 204
Дам темата се развиваааа, ама пък кво няма лошо. Grinning
 rosy_bosy моят е трениран, едва ли за едното не ядене ще избега. Въбоще гледала съм като съм го избирала. Laughing
Виж , ако с въдиците нещо се случи ... там е друго... Mr. Green
Аааа поговорката... да не припомням "студентския сандвич" Laughing
Сомбре миии пусто ъгъла не ми се получва бе... Mr. Green

# 205
Роси, въобще не съм знаела колко взима, той тогава играеше по казината нон стоп  Wink

Леле, даже комарджия е бил  Laughing
Не знам, Вилико, може би за всеки е различно, не казвам, че съм му искала фиша от заплатата на моя човек, но си беше от значение каква му е работата, какви са му възможностите, но не от самото начало, а при по - сериозните отношения след няколко месеца, когато се пренесох да живея у тях. Но не мога да кажа, че хич не ме е интересувало, беше ми важно  Peace

# 206
  • Насред хаоса
Добре, Ла Сомбра, предавам се, ти си богата, съпругът ти също.   GrinningИ затова дори единия от вас да няма доходи, другия може да поеме издръжката на семейството и т.н. Добре.
Ние обаче, останалите 98% примерно хора, дето живеят тук, трудничко ще се оправим ако единия в семейството остане без работа, та в тоя смисъл за всички останали /без теб и хората мислещи като теб/ важи принципа за връзката и зависимостта между парите и любовта.
Така става ли ?

Чак богата ...  Rolling Eyes Богат е Рокфелер. Защо си мислиш, че ние не сме изпадали в такова положение? За 13 години брак и такова нещо е имало, доста трудно ни е било, но все още сме заедно.  Wink

# 207
 Богати - бедни...страшна работа....
Аз имам по-голям проблем. Обичам да готвя, и досега не съм чувала лоша приказка за уменията си. Не изпадам в крайности, просто обичам и да си хапвам, а най-вкусно е когато сам си приготвиш яденето, така както искаш.
Обаче, моят мъж готвено не яде. Много е кофти, като си  наготвил примерно пиле с гъби и сметана, и след като омаха цялата чиния, ти каже, че е много хубаво, ама е по-добре "тия работи" следващия път да му ги направиш по отделно, и ако може, тази странната субстанция да я няма в чинията...
Или като кожеш какво има за вечеря(поредно творение, което ти е отнело два часа), да ти каже, че иска филийки с кашкавал..
В следствие на няколко такива случая, реших, че явно за моята половинка "любовта минава през стомаха" не важи.
Сега готвя само за себе си и за детето, без да питам "какво ти се яде"
Ако мъж ми реши да хапне от наготвеното- яде. Ако реши че иска сандвичи- му правя сандвичи и въобще не си слагам на сърце капризите му.

# 208
Joy Joy Joy
Пак стигате до еманципацията  Thinking
Аз пък не мога да си представя да се пъхна под колата и да взема да я човъркам или да взема да монтирам крана на мивката  #Crazy
Простирам по-добре от милото, той пък ремонтира по-добре от мен/ на мен ми се удава да счупя нещо и да му създам работа Laughing/ .
Не виждам защо трябва да се захващам с неща , които не умея или той  newsm78 само и само за да съм еманципирана жена.

Ти работиш ли?

Защото, ако работите и двамата, малко грубичко ще е да те остави след работа да оправяш всичко ежедневно, а той да си почива и да чака веднъж месечно да счупиш нещо. Не знам защо винаги се хващате за коли и техника, наистина ли толкова често ви се чупят? Въобще да се сравнява готвенето и другите неща, които се правят абсолютно всеки ден с нещо извънредно, което я станало, я не, за мен е неоснователно.
Нямам нищо против такива отношения, ако хората са се разбрали, това е тяхна работа, но хич не ми се връзват за мотив.

# 209
Развитието на тая тема много ми напомня една друга тема - там дадохме свидни жертви.

Общи условия

Активация на акаунт