за готвенето и устойчивостта на брачните/семейните/ отношения

• 39 161
  • 1 141
  •   1
Отговори
# 180
По темата - приятелките ти са в тотална заблуда. "Любовта минава през стомаха" може да се отнася за хора, за които едно от първостепенните удоволствия е хубавата храна. Смятам, че в смейството се готви преди всичко заради децата, ако се налага. Сега възрастните най-често се храним за да живеем, а не живеем за да се храним.

# 181
Извинявам се за спама, но не мога просто да се сдържа : Краси.Мира освен хобито ти, от което се облагоделства сем-во ти, можеш ли да споделиш в каква професионална насока имаш квалификация, много ми е любопитно?!?  Сори пак за off-a! Естествено можеш да не ми отговаряш, тъй като не питам по темата! Grinning
 И да, за втори път / да не повярва човек Laughing/ съм съгласна с поста на Вилико! Peace Всъщност грижата за семейството си е задължение, отговорност , която сами сме поели и взели решение за нея. Peace

Случайно прочетох твоя пост, защото ми изписа, че е пуснат преди моя.
И аз съм забелязала страстта към хобито на краси.мира. Разбирам я, защото познавам много с такива хобита, които нямат абсолютно никаква връзка с професията им. Поне тези, които познавам, имат страхотно вдъхновение - все едно правят изкуство(нещо като гоблените, ама не остава и следа от него Laughing).

# 182
След като човек не работи - то е ясно, че трябва с нещо да запълва времето си и да се чувства така полезен.

# 183

А "Любовта на жената минава през стомаха" просто няма как да се получи, щото всички знаят, че ако много се грижи един мъж за една жена, тя му се качва на главата. А тогава не е било прието това да се случва  Laughing В днешно време "Любовта на жената минава през портфейла".
Обратното също вАжи. А що се отнася до портфейла, някои нямаме нужда от техните пари.

Говорехме за времето когато е била създадена поговорката, тогава е било съвсем в реда на нещата мъжът да бъде обслужван и да те си качи на главата, докато обратното не е било обичайно.
Колкото до портфейла, вие дето нямате нужда от неговите пари, кво ги прайте тогава неговите доходи - влагате ги на влог ли  Laughing И не ми казвай, че теб парите не те интересуват, и че нямат абсолютно никакво значение, че ще се разплача от чистотата на вашата Любов  hahaha

# 184
Абе повечето от нас ще оцелеят предполагам без заплатата на мъжа си. Като изключим Краси де.

# 185
Извинявам се за спама, но не мога просто да се сдържа : Краси.Мира освен хобито ти, от което се облагоделства сем-во ти, можеш ли да споделиш в каква професионална насока имаш квалификация, много ми е любопитно?!?  Сори пак за off-a! Естествено можеш да не ми отговаряш, тъй като не питам по темата!
Не ми е проблем да отговоря...пиша с името си и неведнъж съм писала,че дали ще напиша нещо тук или ще го кажа наяве,за мен няма значение.Не го играя инкогнито в нет-а...   Laughing
Учила съм в ТУ-София.Микроелектроника и технология на микроелектронното производство.
Но никога не съм работила по тази специалност...Работила съм други неща...
В момента не работя.

Колкото до задължителността на семейната грижа...зависи от гледната точка.   Grinning
Вилико,готвила съм и когато съм работила!   Peace

# 186
 newsm78
Имах предвид, че сега не работиш и затова заплатата на мъжа ти ти е особено важна.
Иначе щом до тия години не си работила по специалността си, предполагам няма и да проработиш.

# 187
Абе повечето от нас ще оцелеят предполагам без заплатата на мъжа си. Като изключим Краси де.

Абе да кажем, че и аз мога да оцелея без неговите пари, ама чак да кажа, че нямам нужда от тях, айде сега  Mr. Green Ако нямаш нужда от парите на милото, това значи, че можеш сама без неговите доходи да издържаш цялото семейство, и него включително, пък неговите пари ако ги има, да ги заделяте примерно.

# 188
Ааааааа, чакай сега, това със заделянето е сложен в ъпрос - баба знае две и двеста - имаш пари - все ги наместваш  ooooh!

# 189
Краси.Мира благодаря за отговора! PeaceНямам повече въпроси, както се казва/сори, но нещо мийй лигаво/. Laughing
Всъщност rosy_bosy навярно Сомбре друго има предвид , но ти много буквално взимаш написаното. Laughing Понякога  човек изкарва достатъчно, а дори и повече, за да няма наистина нужда от парите на половинката. Въпръса не опира до чиста любов , а до сухото ...както се казва. Laughing

# 190
  • Варна
днес си говорехме с една приятелка, че много жени намират за вярна тезата, че ако готвиш по 10 пъти на ден различно ядене, мъжът ти е вечно твой и верен до гроб.  Rolling Eyes
 т.е натъпкването и угояването на мъжа като коледна пуйка предпоставка ли е за вечна любов?
Казват, че любовта на мъжа минавала през стомаха му, аз съм обаче убедена, че локацията е  една педя по-надолу.

# 191
Ама от друга страна какво значи жената да няма нужда от парите на мъжа  newsm78
Да няма нужда, за да си купува парцалки ли, да няма нужда, защото тя плаща сметките и храната вкъщи ли, да няма нужда за цялата издръжка на детето, на мъжа или...То много относително това  Wink

# 192
Е, добре, нека бъде - той няма доходи, не ги заделят, а просто няма доходи.
Ако в това положение, жената устиска, да кажем, че няма нужда от тези пари, ама колко семейства са така ?

Fortune аз съм съгласна, че има хора и мъже и жени, които изкарват предостатъчно и за себе си и за половинката, и за децата. Те са "самостоятелни". Какъв процент е от българите обаче тая цифра, колко хора ?
Това че Ла Сомбра била така, ми хубаво, ама какво променя това нещата ? Не е ли факт, че любовта между двама души може да пострада сериозно поради липса на пари ?
Друга поговорка: "Когато бедността влезе през вратата, любовта излита през прозореца"  Laughing

Всъщност това за любовта и портфейла, беше като закачка, но пък е факт, че една камара жени казват, че не биха взели мъж с по - малки доходи от тях. Порови се в темите. И аз за мене си го твърдя, любов, любов, ама и пари е хубаво да има. Па и една шкембе чорба и кво ти требе - ей това е щастлив семеен живот  Laughing

# 193
Ами...в момента аз взимам точно двойно. Защо ли сме заедно  Thinking

# 194
Вили, а когато се запознахте така ли беше ?

Общи условия

Активация на акаунт