за готвенето и устойчивостта на брачните/семейните/ отношения

• 39 150
  • 1 141
  •   1
Отговори
# 165
Ха.. Laughing
А пък милото току-що сам ми сготви леща (аз бях калфа)..Изядохме си я с кеф.. Heart Eyes
А пък после аз го гостих с брускети.. Heart Eyes
Беше тийм-билдинг на нашите отношения.. Joy hahaha

# 166
  • София

И едва ли има мъж, който ще бъде очарован от преуморена и мрънкаща киселица, пък дори и сервирала му най-ароматното ядене Wink

Ей това май е есенцията на темата  Peace

Иначе и аз като Ментова - с два брака съм, пък УмрЕм да готвя, не е там ключа  Laughing

# 167
  • тук-там
От самото начало на темата повтарям, че готвенето не е решаващ фактор да задържиш един човек при себе си.

А, бе така си е, ама то готвенето не е решаващ фактор , сексът..и той не бил, различните хобита били "собствено пространство"!  И от тук от там белята станала. Я вземете да сготвите по един боб на милУто, кво толкова! Peace

Мойто мъж може да кара и две седмици на сандвичи и храна от близкия ресторант. Но си му личи усмивчицата когато съм сготвила аз! Може да не е супер вкусно, но идва от котлона или фурната, а не от кутията. Пробвала съм да сервирам от ресторанта - най-обикновена манджа - ми намери и кусури. Натриевия глутамат не прощава!

# 168
  • София

От самото начало на темата повтарям, че готвенето не е решаващ фактор да задържиш един човек при себе си.

Зависи от човека. Това, че ти не обичаш да готвиш, а мъжът ти не държи на готвената домашна храна, е хубаво, допаднали сте си. Ама има хора, за които Е решаващ фактор, и там също трябва да се уцелят  Peace Дори и нещо толкова дребно може да се окаже проблем, ако двамата имат различни навици и възгледи по някои чисто домакински въпроси.

# 169
Не обичам да готвя. То и не ми се отдава някак. Само някои ястия ми се получават. Тези без "мръви" Grinning На съпружеството не му харесва да яде"гарнитури". Така че като иска храна по свой вкус, се налага да си я приготви сам. В което той е много талантлив. Роден кулинар е. НО не иска да готви, защото се робува на всеобщото мнение, че жената трябва да е домакиня. Следователно я кара на сухоежбина.
Наскоро бяхме в обща компания с още няколко семейства и влязох в спор с мъжете за това какво е "длъжна" да прави жената в едно семейство. Ами само една от дамите се опита да ме подкрепи - останалите мълчаха и гледаха съпруга ми със съжаление Laughing
Аз ги съжалявам тях.

# 170
Лейди Сибил, следващия път ме поканете и мен и съм готова да застана зад теб Simple Smile
А после за наказание ще им изядем гарнитурата Twisted Evil

# 171
Ха ха, това заслужават Mr. Green
Била съм "криворазбрано" еманципирана викат, че съм им казала дето не е противоестествено мъж да простира Grinning
Такива ми ти работи.....

# 172
Оф това готвене бре.... Rolling Eyes да, полезно е, вкусно и въобще всеки предпочита домашно приготвената храна пред  т.нар. готова. Не всеки обича обаче да готви, не става въпрос обаче ,че не го прави, защото е полезно за децата , за близките му, става въпрос ,че това готвенето не е напременеен фактор в семейните ни отношения. Вече писах , аз не обичам да готвя, изнервям се от дългото седене в кухнята. Въпреки че ми се получава, вкусно е и всички са доволни, но го правя само защото, че е необходимо, а не защото ми доставя удоволствие. Тези на които доставя удоволствие мога само да им кажа : браво!  Peace
Не смятам, че да готвиш е тъпо, просто това не ми е любимо да речем. Rolling Eyes  Еманципацията не е причина да не готвим, да не се грижим за себе си и за близките ни, както и обратното. Аз готвя най-вече ,защото имам две растящи деца и искам повече от всичко да са здрави! Ако бяхме двамата с мъжа ми винаги щяхме да се спасяваме в крачка, защото ежедневието щеше да ни е друго.
Краси.Мира ти обичаш явно да готвиш , за което ти свалям шапка , че намираш там радост. Не е необходимо , обаче да пречупваш всичко през своята призма за грижовност и внимание във взаимоотношенията.
Сомбре, мац ти си най-цитираната съфорумка  в темата... евала! Peace Laughing  не мога да забравя стойката...разбери ме...по-силно е от мен.... :mrgreen: Laughing Mr. Green

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 06:56 от Fortune

# 173
 Joy Joy Joy
Пак стигате до еманципацията  Thinking
Аз пък не мога да си представя да се пъхна под колата и да взема да я човъркам или да взема да монтирам крана на мивката  #Crazy
Простирам по-добре от милото, той пък ремонтира по-добре от мен/ на мен ми се удава да счупя нещо и да му създам работа Laughing/ .
Не виждам защо трябва да се захващам с неща , които не умея или той  newsm78 само и само за да съм еманципирана жена.

# 174
Краси.Мира ти обичаш явно да готвиш , за което ти свалям шапка , че намираш там радост. Не е необходимо , обаче да пречупваш всичко през своята призма за грижовност и внимание във взаимоотношенията.
Това не знам защо го написа....   newsm78
След като писах ,че за мен готвенето е хоби.И дори никой да не го признава за нищо ,или да не го приема като грижа,пак бих готвила.Така се разтоварвам,релаксирам...
Ако на теб ти е хоби да четеш,едва ли би спряла ,само защото мъжът ти не го приема като грижа за семейството.
Хобито си е хоби и дали ще се занимаваш с него,не зависи от това,как го приемат другите.
Човек го прави за собствено удоволствие ,а не за чуждото...
Е,когато от това хоби се облагодетелстват и други,това е плюс,естествено.
А мъжът ми го приема като грижа за него,точно защото не смята,че съм длъжна да готвя.

# 175
краси, ти си стабилна труженичка на фемили фронта. моето хоби е да шопингувам, ама на, проблем, мъжът ми никак не го намира като грижа за семейството. дай съвет как да преформатирам мисленето на съпружието  newsm78

# 176
Joy Joy Joy
Пак стигате до еманципацията  Thinking
Аз пък не мога да си представя да се пъхна под колата и да взема да я човъркам или да взема да монтирам крана на мивката  #Crazy
Простирам по-добре от милото, той пък ремонтира по-добре от мен/ на мен ми се удава да счупя нещо и да му създам работа Laughing/ .
Не виждам защо трябва да се захващам с неща , които не умея или той  newsm78 само и само за да съм еманципирана жена.
Кой пък те кара да си еманципирана?!? Laughing Еманципацията се промъкна в темата, защото така по-лесно /явно/ се разтълкуват разните му там народни приказки.  Whistling Използваха я , за да обяснят идеята за готвенето и кое чисто женско и чисто мъжко.  Mr. Green Тази еманципация навсякъде е удобна. Peace Иначе както повечето неща и еманципацията е криворазбрана. Laughing

Ок Краси.Мира ! Не разбрах за какво само ми отговаряш... дали ти е хоби или не твоя воля, мен не не  вълнува. В други постинги си описала грижата си по определен начин, но не смятам да влизам в полемика с теб... това си causa perduta.  Tired

# 177
Странно, за мен грижата си е точно задължение, длъжен си да се грижиш за семейството си  Thinking

# 178
краси, ти си стабилна труженичка на фемили фронта. моето хоби е да шопингувам, ама на, проблем, мъжът ми никак не го намира като грижа за семейството. дай съвет как да преформатирам мисленето на съпружието  newsm78
Ами много просто.    Mr. Green
Поемаш цялото пазаруване за семейството,а мъжът ти само ще се възползва от плодовете на пазара...   Laughing
Това ,на шега.

Хобито е за собствено удоволствие ,а не за другите...
Ако има полза и за тях-бонус,ако не-сори,не е твой проблем.    Grinning

# 179
Извинявам се за спама, но не мога просто да се сдържа : Краси.Мира освен хобито ти, от което се облагоделства сем-во ти, можеш ли да споделиш в каква професионална насока имаш квалификация, много ми е любопитно?!?  Сори пак за off-a! Естествено можеш да не ми отговаряш, тъй като не питам по темата! Grinning
 И да, за втори път / да не повярва човек Laughing/ съм съгласна с поста на Вилико! Peace Всъщност грижата за семейството си е задължение, отговорност , която сами сме поели и взели решение за нея. Peace

Общи условия

Активация на акаунт