за готвенето и устойчивостта на брачните/семейните/ отношения

• 39 214
  • 1 141
  •   1
Отговори
# 225
newsm78
Имах предвид, че сега не работиш и затова заплатата на мъжа ти ти е особено важна.
Иначе щом до тия години не си работила по специалността си, предполагам няма и да проработиш.

Хич не искам да адвокатствам на Краси (рядко съм съгласна с нея, знае се), но едно не може да се отрече, Вилико - ако рече да прави пари с торти, доста от нас ще издуха като стой, че гледай! И то с кеф, щото й е хоби, а не "работа". А за тази кариера възраст няма, не я мисли Краси - и себе си, и 2-3 мъжа може да издържа.

Така е предполагм  Thinking , за толкова време сред тортите и манджите - няма начин да не станеш добър. Но имах предвид - че СЕГА, на момента - той я издържа изцяло. Затова надали не е от значение неговата заплата.

# 226
Ама моле вЕЕЕ ква е таз ръганица тука...ццц да не би готвещите да са сготвили нещо вкусничкУУ.
Аз ъгъла упражнявам още. Mr. Green
Айде малко off!
Черпя виртуално с торта/ с любимите му пирати/! Малкото ми голямо момче става днес на 8 години! Party

# 227
  bouquet
АМИ ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ И СААААМО ДА СЛУША!

Какво готви днес, да сме в духа на темата  Joy

# 228
  • Варна
Ама моле вЕЕЕ ква е таз ръганица тука...ццц да не би готвещите да са сготвили нещо вкусничкУУ.
Аз ъгъла упражнявам още. Mr. Green
Айде малко off!
Черпя виртуално с торта/ с любимите му пирати/! Малкото ми голямо момче става днес на 8 години! Party

Да ти е жив, здрав и много щастлив!

Подкрепям залога на Трещерица - някои коне, макар и спънати, отказ не познават!

# 229
  • Насред хаоса
Форчън, да ти е жив и здрав юнакът! Само да ви радва!   bouquet

Тя и моята малката в неделя става на 7.

# 230
Не толкова самата храна, колкото усещането за грижа и уют в дома от страна на жената е което "завързва" мъжа към къщи Wink Grinning

Peace

# 231
Чета темата и се чудя едно нещо. На всяка страница по няколко пъти се споменава, как се готви заради детето/децата.
Не ви ли е грижа вие какво ядете? Яденето от ресторанта, от магазина и домашното са различни като състав и качество. Отношението към храната е отношение към самия теб.

Иначе дискусията вече е изчерпана. Мусаката не връзва мъжа за полата, но е част от хубавите семейни неща.

# 232
Състав - да, в ресторанта доста по-добри съчетания откъм вкус правят, аз с такова нещо не се гордея чак, а качество...същото - защото продуктите се продават в магазините Wink

# 233
  • София
Състав - да, в ресторанта доста по-добри съчетания откъм вкус правят, аз с такова нещо не се гордея чак, а качество...същото - защото продуктите се продават в магазините Wink

В магазините се продават много продукти, Вилико. Като си пазаруваш за вкъщи, гледаш и качеството, а за ресторантите се купува най-евтиното възможно (не говоря за скъпите гурме-ресторанти). Да не говорим какви промишлени количества храна се приготвят предварително и замразяват в ресторантите, и колко са на уважение полуфабрикатите.

# 234
Гледаш качеството - ако имаш възможност. Да не говорим, че цената от друга страна не го определя. Онзи ден отвратителни на вкус, но с подобаваща цена и облик - домати купих  ooooh!

# 235
  • София
Ако нямаш възможност да гледаш качеството, как имаш възможност да се храниш от ресторант? По-добре вместо да плащаш безумната им надценка, да си купиш свястна храна за вкъщи.

А, за плодовете и зеленчуците си имам правило - избирам ги по грозота. Колкото по-съвършени изглеждат, толкова по-гадни са.

# 236
Ако нямаш възможност да гледаш качеството, как имаш възможност да се храниш от ресторант? По-добре вместо да плащаш безумната им надценка, да си купиш свястна храна за вкъщи.
Абсолютно!А за качесвото на храната в ресторантите няма смисъл да се спори,ясно е че няма нищо общо  с домашно приготвената храна./в полза на домашната храна/.

# 237

Тъкмо това пишех.  Peace Предпочитам вместо да плащам за обслужване, да дам малко повече за качество.
Нито имам много време, нито много пари. Но искам да знам какво ям.

# 238
Чета темата и се чудя едно нещо. На всяка страница по няколко пъти се споменава, как се готви заради детето/децата.
Не ви ли е грижа вие какво ядете? Яденето от ресторанта, от магазина и домашното са различни като състав и качество. Отношението към храната е отношение към самия теб.

Иначе дискусията вече е изчерпана. Мусаката не връзва мъжа за полата, но е част от хубавите семейни неща.
Мен по принцип ме е грижа. Но е истина, и че храните не се изчерпват с мусака и кавърма. В някои страни например традиционно се яде студена вечеря-зеленчук, шунка/кашкавал и филия хляб. Нито са умрели от глад, нито са залинели, нито са се затрили като нация.
За мъжа ми писах-най любимото му нещо напоследък беше крем супа от зеленчуци с тестени пръчки и прошуто. Работа за 10 минутки.
Аз покрай майка ми намразих пълния хладилник,тенджерите и тавите. Храним се с просто приготвени неща в повечето време, повечко салати, печени или варени неща. Хем се сплотяваме като единия нареже доматите, другия метне пържолата във фурната, хем се грижимза здравето си.

# 239
Е, зависи. Хубавото сирене е 8-9лв, но има и евтино от 5лв. Био-продуктите няма да коментирам. Така че качествено пак е относително. Пък и хората, които не готвят - не е задължително да се хранят по ресторанти. Може да карат на кремвирши и  сандвичи. Има дюнери, пици, храна за вкъщи на ниски цени, китайско и тн.

Общи условия

Активация на акаунт