за готвенето и устойчивостта на брачните/семейните/ отношения

• 39 310
  • 1 141
  •   1
Отговори
# 870
....Всеки се ръководи от това, какво му харесва на него и как се чувства най-добре в кожата си.

И въпросът е дали съпрузите са доволни от това.
И продължение на въпроса: ясно е, че заради едното готвене няма да те зареже, ма дали няма да му е по - хубаво, ако се разготвиш, м ?
И е ясно, че и ние сме хора, и че ей тъй и нас ни се ще да ни готвят, но тук не става въпрос за това: аз ако му готвя, той ще се опъва на дивана /щото нали не мерим на кантар кой какво дал и получил  Mr. Green/, та забравете за малко това той какво ще даде насреща, а кажете:
Не би ли бил малко по - щастлив мъжът ви ако му метнете една баница например за вечеря /или каквото там му е любимото/ ?

# 871
И аз така смятам,че една вечеря от мен не е задължение(защото той не вечеря а замезва с луканки,сирена,вино,суджуци и т.н месни деликатеси) ,но на другият ден си ги хапва на обед на работата. За мен това е грижа ,внимание, мислене за партньора до теб ,не е нещо досадно ,задължително и тегаво. И наистина смятам,че сготвената прясна и здравословна храна всекидневно е полезна за детето а и за нас.

# 872
Гледам,добре сте ме разчепкали..... Mr. Green

Повече ми харесва да работя и не разбирам що това трябва да се приема за хвалба и изхвърляне. По същата логика аз мога да кажа, че тези, които са предпочели да си бъдат само домакини, също се хвалят и изхвърлят.

Е,ако си сложа титла "перфектна домакиня " на аватара,може да кажеш ,че се хваля...
Ама аз всъщност не се приемам като перфектна...много работи не правя...
Колкото до това кое държи един мъж в семейството,не знам дали изобщо има еднозначен отговор.
И дали някой може да каже каква е тайната...
Според мен ,освен любовта ,човек трябва да се чувства добре с другия.
На една годишнина от сватбата решихме всеки да напише на един лист какво харесва в другия...
Няма да изброявам аз какво писах ,но това написа моя мъж:
"Обичам да слушам гласа ти,да се оглеждам в топлите ти очи...Обичам всичко в теб и най-вече разговорите ,които водим."
Любовните обяснения ги спестявам...
Под разговори той разбира ,че може да говори с мен за всичко....
А всъщност кой  е луд да бяга от хубавото?

# 873
Да, никак не се изхвърляме. Това са си живи факти, точно по темата.

# 874
  • Насред хаоса
Ама що пак се свързва мисленето и грижата за партньора с готвенето? Откъдето тръгнахме, пак там стигнахме. Дай тогава и аз да очаквам същото, пък кат не може да готви, направо да го отсвиря.
Роси, може и по-щастлив да е. И аз ще съм по-щастлива, ако ме води всяка вечер на вечеря на Карибите, ама не всеки път може да стане. Затова се налагат компромиси и не се водят войни за едното готвене.
Краси, отказвам да споря. Подписът ти е достатъчно красноречив, за да го изтълкува някой като хвалба. Но за тебе не е. Приеми, че и за мене е така.
И да, никой не знае тайната. То няма и такава, защото всяко семейство се разбира и си живее по свой начин. Това, което е добро за едни, може да е лошо за други и обратно.

# 875
Ама що пак се свързва мисленето и грижата за партньора с готвенето? Откъдето тръгнахме, пак там стигнахме. Дай тогава и аз да очаквам същото, пък кат не може да готви, направо да го отсвиря.
Роси, може и по-щастлив да е. И аз ще съм по-щастлива, ако ме води всяка вечер на вечеря на Карибите, ама не всеки път може да стане. Затова се налагат компромиси и не се водят войни за едното готвене.
И да, никой не знае тайната. То няма и такава, защото всяко семейство се разбира и си живее по свой начин. Това, което е добро за едни, може да е лошо за други и обратно.
Ами защото всеки жест е грижа,както той като всеки месец или при пътуване(през месец) ми купува малко бижу или ме води на вечеря с кино(това обичам) при всеки удобен случай ,прави ме щастлива с малки глезотийки, така и аз с каквото мога го глезя. Компромисите са ,че имам доста непретенциозен мъж откъм готвене ,но винаги оценява ако му се сготвят любимите пържоли с гъби и салата,тъй че колкото и да не забелязва и не изисква ..се оказва,че винаги го прави . И аз не съм само домакиня и работя и допринасям добра сума към семейният бюджет,но едното не изключва другото.

# 876
Е, ама аз ако не обичам ресторанти, а той въпреки това ме води - дали ще ми е гот на мен и дали ще го оценя  newsm78

# 877
Е, ама аз ако не обичам ресторанти, а той въпреки това ме води - дали ще ми е гот на мен и дали ще го оценя  newsm78
Абе, то се предполага поне да се познавате като сте заедно,и вкусовете ,и навиците или само сте си съквартиранти?
Или какво не обича готвеното ,че сравняваш ресторанта с готвенето????

# 878
...
Роси, може и по-щастлив да е.
...

Ей това исках да чуя.
Е, оттук извода: един по - щастлив човек има по - малка вероятност да иска да напусне жената, която му осигурява това щастие.
Е, това е смисълът на поговорката, ама тя не е съобразена с изискванията на еманципацията, затова само в едната посока е измислена.

Иначе и аз съм съгласна с теб, и аз обичам да съм обгрижвана, и на мен ми се ще това и онова, ако може всеки ден,ма не може, и да, няма да зарежа мъжо заради това, но ще съм по - щастлива, ако ми го осигуряваше често.

Абе, Вили, кой не обича ресторанти  Laughing

# 879
  • България-Швейцария
Точно щях да кажа, че такъв човек не познавам Laughing
И докато цената на вечеря навън (примерно) все още е съизмерима с тази на приготвянето й в домашни условия, не виждам причина да не ги посещаваме.

# 880
Именно. След като моя мъж не обръща грам внимание на готвенето, неговото наличие и ли украса на масата? Поне не и като фактор за отношенията ни?
Защото е ясно, че ако държи на готвенето - е друга работата.

Роси - ОК. Давам пример само. Да кажем - на суши бар, хайде, щото веднага за думата се хванахте, а не за идеята. За нещо, което не обичам или не ми пука, но той продължава да го прави. Смисъл има ли?

# 881

Аз. Много по-високо ще оценя, ако сготви и ме покани на вечеря вкъщи.  Нищо, че и той, и аз имаме пари за ресторанти.

# 882
  Моят мъж не обича готвеното, ако някой не е чувал за такъв - ето пример. Готвя почти всяка вечер заради детето. То и то не обича, но няма как да не яде супа и готвено.
  Него ще го зарадвам, ако му донеса една кофа крилца от KFC.

# 883
Аз!    Mr. Green
Още не съм открила такъв ,който да ми хареса...
Не знам в Сф и другите градове какви има,но ...Аз искам като отида в китайски ресторант ,да ми сервират традиционна китайска храна,в мексикански -мексиканска,в турски-турска храна...ама няма!   Laughing
Преди около 3-4 месеца бяхме в един рибен ресторант по повод...на входа ,хладилна витрина с охладена риба-няколко вида,октоподи...не съм сигурна,май и омар имаше...
Е,поръчах си октопод.Ами ,кофти беше приготвен...а аз по принцип обичам морска храна.

# 884
  Моят мъж не обича готвеното, ако някой не е чувал за такъв - ето пример. Готвя почти всяка вечер заради детето. То и то не обича, но няма как да не яде супа и готвено.
  Него ще го зарадвам, ако му донеса една кофа крилца от KFC.

Оф  Peace

Общи условия

Активация на акаунт