Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 10

• 60 595
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря за преведената интересена новина на Ибрахим от пост 215. Ще бъде много интересно, ако ВВ бъде представен в Кан. Може и голям шум да вдигне. Ще проследим фестивала.

# 226

От 10-те епизода на ВВ - красива колекция от чалми, тюрбани, шлемове и шапки на великолепния Сюлейман -

# 227
Виктория беше дадена за помощничка на Айше ,но след пожара Айше започна да и слугува.Но за анахронизмите си права.Еднинствената последователност която се спазва е май ражданията на Сашка.Чакам с нетърпение следващият епизод за да чуя родилните и писъци,даже като ми доскучае ,си ги препреглеждам от фрагманите.Между другото как е фрагман на български ,да си я ползваме нея дума ,че и без това са доста чуждиците в езика ни.

...мдаа, има някаква логика Виктория да е помощничка на Айше и наистина ни накараха да вярваме, че затова тя е на заветния втори етаж. И все пак, преди Виктория Айше нямаше лична прислужничка, с такава чест се удостояват само хатуните, родили наследник, май  newsm78...Преди нея в стаята на Айше беше настанена Гюлнихал, която също беше сред любимките на султана, а преди нея пък - самата Хюррем "султан"  Laughing...та затова ми е супер странно, че тъкмо новодошлата унгарка веднага се възкачи по йерархичната стълбица, добре си спомняме в началото Сашка как се облизваше като котка пред захлюпено гърне, съзерцавайки втория етаж и т.нар. "любимки"  Wink Освен това Виктория вече се кипри с прекрасните рокли, на които всички толкова се възхищаваме, останалите хатуни се подвизават с обикновени слугински сукмани, дори и пред валидето... newsm78
На мен лично, като франкофон, ми допада думата "фрагман", но наистина не е зле да си я преведем за собствени цели, и без това се оказа че в този форум гъмжи от проф.преводачи Wink Моето предложение e "откъс" - дословен превод.

За всички, които се интересуват, нямам намерение да се назовавам Весела и тем подобни, тъй като просто няма нужда. Всички вече разбраха, че и без това характерът ми си е такъв  Sunglasses Ще оставя нещата, каквито са в момента за повече реализъм и драматизъм  Mr. Green...очаквам и други последователи на тази безобидна игричка  Wink

# 228

Ани, приятен и слънчев ден и на теб, наслаждавай се на новата серия довечера! Този път ще бъда на първа линия пред ТВ-то Sunglasses  И едно предположение от мен, твърде възможно е Ибрахим да е изпаднал в немилост пред султана благодарение на "приятелката" си - Хюрремчето. Едва ли има друг човек, който толкова да иска да го злепостави пред началството, а и сега тя е на ред да отмъщава Wink...особено пък ако става въпрос за разкриване на връзката му с Хатидже newsm78

# 229
# 230
                       АНИ ,БЛАГОДАРЯ ЗА КЛИПЧЕТАТА!
                .
                .
                .

# 231
СС спомена (доколкото си спомням), че Ибрахим може да посети семейството си в Парга навръщане от Родос...

"Although he had long since converted into Islam he maintained some ties to his Christian roots, even bringing his Greek parents to live with him in the Ottoman capital."
http://en.wikipedia.org/wiki/Pargalı_İbrahim_Pasha

Обаче, ми се струва, че сега не може да вземе родителите си със себе си в Цариград (не знам дали получава заплата за сегашната си длъжност?  newsm78; къде ще ги настани?), но когато стане велик везир, мисля, че ще получава добро заплащане (дворец, прислуга) и тогава спокойно ще може да ги "издърпа" при себе си.  newsm78

Еднинствената последователност която се спазва е май ражданията на Сашка.Чакам с нетърпение следващият епизод за да чуя родилните и писъци,даже като ми доскучае ,си ги препреглеждам от фрагманите.
Значи, ти примъчнява и честичко си пускаш Хюрремчето?! rotfImao rotfImbo

ПРИЯТНО ГЛЕДАНЕ НА ФИЛМА

# 232
  • София
Имам честта да ви информирам, че тази вечер, ако Всевишният и Интернет-връзката ми позволят, ще ви правя компания пред лаптопа.

Както казват словаците, тешим са на вас.

# 233

Тази вечер и аз ще имам удоволствието да съм с вас! Party

# 234
  • Атлантис, Галактика Пегас
Най вероятно моя Султан ще иска внимание от мен, и едва ли ще съм с вас. Щото ако съм на работа няма да ми държат сметка, ама като  съм в къщи, вниманието трябва да е на мъжо и децата, а не лаптопа.  Mr. Green Вече ми казаха че ревнуват от лаптопа.  Twisted Evil

# 235
Приятно гледане!

# 236
Ех, че съм точна беее Wink  Приятни минути, опсс, часове на всички!!! Sunglasses

# 237
каква хубава компания сме се събрали.Жалко ,че Корделия я ангажираха, но ще навакса. А почва и Столичанин в повече с рояк звезди- ще се раздвояваме.

# 238
  • София
Хайде, да ми е честита Михримах Султан.

# 239
Махи-то умря от радост, а Х. май още не знае  Wink...

Сценаристката - голяма майсторка на съспенса Simple Smile

...Махидевран черпи понеже бебето е момиче?!? Wink

Eeee, няма такава майка просто! Заряза малкото, даже не му даде и да засуче...

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 21:23 от Sveltesse

Общи условия

Активация на акаунт