Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 10

• 60 584
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
Някои хора са много демократични и ларж (мисля че имаше такава дума за свободно държание и мислене,ако греша ,простено да ми е ).Ми то като няма да вярваме на историците ,да не им вярваме и за Османското робство,ми то ще се окаже че наистина не е имало робство ,ами присъствие.Но това го кажете на Батакчани и Старозагорци...еееее не подскачайте де  "Такива са били времената",само че при Сашка са 2-3 ,а там са стотици и хиляди,въпрос на аритметика.Относно Соколлу Мехмет паша съм съгласен ,но едно е да си Велик Везир до Велик Султан (Ибрахим-Сюлейман),съвсем друго при некадърен султан (Соколлу-Селим).То при Селим (наследника на Хюррем,между другото и тя самата не е искала той да бъде следващия Султан) и дворцовият шут да беше везир,при тази пасивност и некадърност на Селим,делата му щяха да бъдат велики.Разбира се това съвсем не означава ,че Соколлу не е бил велик човек за времето си.

Последна редакция: нд, 27 мар 2011, 01:29 от Ibrahim

# 436
  • Истанбул
Думата е ларж  Mr. Green

# 437
Благодаря Мистик ,ше се поправя...

# 438
Джейн   bouquet  много ти благодаря, ще ни липсваш  Hug попътен вятър  Hug
пиши винаги, когато можеш и имаш желание  Hug мисля, че повечето тук също четат постовете ти с удоволствие, пък ако на някой му е скучно, просто минава натам  Peace

Цитат на: джейн-б
Защо някои историци искат да го възприемат хем като идеален владетел, хем като невменяем човек, който не може да носи отговорност за действията си,
Laughing затова се надявам по-натам да видим една улегнала, интелигентна Хюррем  Rolling Eyes че досега, както казват, беше срам за Султана  Laughing
та в тоя ред, понеже преди време се коментираха слуховете/теориите, че Селим не е син на Сюлейман - ами той е срам за империята, пък всички имат навик да замитат под килима, така че, ето ти версия  Mr. Green султанът е невинен, ако да е абдал  Crazy Рускьоле е шейтана  Twisted Evil
каквато и да е истината /то всеки си има своя/, си гледам филма с удоволствие  Heart Eyes без да съдя, и без да си създавам кумири  Peace

Ibrahim  bouquet  благодаря за превода на интервюто,
стана ми смешно, защото как видях "Сюлейманнаме" /първо си направих асоциация с Шах-наме, и се чудех какво общо може да има с Матракчъ  Blush/ се юрнах да го търся, и после прочетох следващото изречение  Laughing

Наде   bouquet благодаря ти за поредната красота  Heart Eyes

Мистик  smile3525

# 439
Съгласна съм Ибрахим. Някои от тия дето уж се занимават с история, само тъпотии дрънкат.  Аз и това за жестокостите с кръвния данък не вярвам .  То тогава с многото деца, идва турчин и вика ,,ша ти направим детето човек''
Как няма да се съгласи , то иначе са изгние в калта?! Давам Ибрахим(от ВВ) за доказателство:
той не е турчин, а по късно и везир става. Всеки е можел да стане всичко. Нищо чудно и някои по-хитър българин да е бил везир.
  Впрочем проверих в уикипедия и там пишеше, че исторически Махито още от набиването на Хюррем трябваше да я заточат. Само се страхувам продуцентката да не направи сериала съвсем в харема, щото то ша стане сапунка. Може да я прекръстят  ,, Любов и наказание".
Ето и линка за тая проста Махидевран:
http://en.wikipedia.org/wiki/Mahidevran
Ето и няколко други за Мустафа и Михримах:
http://en.wikipedia.org/wiki/Mihrimah_Sultana
http://en.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eehzade_Mustafa

Впрочем искам да попитам нещо. Защо когато присъстват мъже в стаята, в повечето случаи жените не си слагат забрадки.

Последна редакция: нд, 27 мар 2011, 09:30 от mervin4e

# 440
Добрютру
Снощи е имало исторически дебати... Mr. Green  hahaha Joy
 Wink Sunglasses

Джейн - Какво ще правим без теб?!  newsm45 smile3511

Някои хора са много демократични и ларж

Това не е ПРОБЛЕМ, а ... БЛАГОДАТ!!!  Flutter  Heart Eyes

То при Селим (наследника на Хюррем,между другото и тя самата не е искала той да бъде следващия Султан)

ВЕрно ли?  Wink Благодаря, току що оневини Рокси и по параграфа, че носи вина за упадъка на Османската империя. Flutter
Ибрахимчо, съкровище си - Ъресвам тЪ, много!!!  Flutter Laughing

Тия дето уж се занимават с история, само тъпотии дрънкат.  

По-внимателно с епитетите и ГЕНЕРАЛНИТЕ ЗАКЛЮЧЕНИЯ!!!  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Последна редакция: нд, 27 мар 2011, 09:53 от peregrin

# 441
Извинявай,ако съм те засегнала. Това е мое мнение за повечето историци тук.  Иначе предполагам има и свестни хора, които са наистина такива за каквито се мислят.

# 442
Извинявай,ако съм те засегнала. Това е мое мнение за повечето историци тук.  Иначе предполагам има и свестни хора, които са наистина такива за каквито се мислят.

Не съм историк, че да се засягам професионално. Просто не ми допада...да се пише НА КИЛОГРАМ.

# 443
Добре, всеки си има мнение,но нека не превръщаме хубавата темата в караници. offtopic
Надявам се , че си съгласна.

# 444
Добре, всеки си има мнение,но нека не превръщаме хубавата темата в караници. offtopic
Надявам се , че си съгласна.

Mais oui Peace

Впрочем искам да попитам нещо. Защо когато присъстват мъже в стаята, в повечето случаи жените не си слагат забрадки.

Не е модерно вече... а и европейските им костюми може би не се връзват със забрадка...Няма да е естетично и гот- решение на дизайнера на сериала.  newsm78

Последна редакция: нд, 27 мар 2011, 09:36 от peregrin

# 445
# 446
Здравейте !

джейн-б ,
консултант на сериала е доц. д-р Ерхан Афйонджу ,а  консултанта по история на изкуствата е
 д-р Дениз Есеменли,а не директора на двореца ''Топкапъ''  проф. д-р Илбер Ортайлъ.

Доц.д-р Ерхан Афйонджу участва всяка събота от 23:15ч. по канал ''Habertürk'' в предаването ''Tarihin Arka Odası'' с водещ  Мурат Бардакчъ.

Ако ви е интересно ,тук са отговорите ,които даде и в предаването по времето ,когато започна излъчването на сериала.
http://www.medyafaresi.com/haber/54965/televizyon-muhtesem-yuzyi … icin-ne-dedi.html

Последна редакция: нд, 27 мар 2011, 11:14 от sevi_nil

# 447
Джейн   bouquet  много ти благодаря, ще ни липсваш  Hug попътен вятър  Hug
пиши винаги, когато можеш и имаш желание  Hug мисля, че повечето тук също четат постовете ти с удоволствие, пък ако на някой му е скучно, просто минава натам  Peace

Цитат на: джейн-б
Защо някои историци искат да го възприемат хем като идеален владетел, хем като невменяем човек, който не може да носи отговорност за действията си,
Laughing затова се надявам по-натам да видим една улегнала, интелигентна Хюррем  Rolling Eyes че досега, както казват, беше срам за Султана  Laughing
та в тоя ред, понеже преди време се коментираха слуховете/теориите, че Селим не е син на Сюлейман - ами той е срам за империята, пък всички имат навик да замитат под килима, така че, ето ти версия  Mr. Green султанът е невинен, ако да е абдал  Crazy Рускьоле е шейтана  Twisted Evil
каквато и да е истината /то всеки си има своя/, си гледам филма с удоволствие  Heart Eyes без да съдя, и без да си създавам кумири  Peace

Ibrahim  bouquet  благодаря за превода на интервюто,
стана ми смешно, защото как видях "Сюлейманнаме" /първо си направих асоциация с Шах-наме, и се чудех какво общо може да има с Матракчъ  Blush/ се юрнах да го търся, и после прочетох следващото изречение  Laughing

Наде   bouquet благодаря ти за поредната красота  Heart Eyes

Мистик  smile3525

Според мен няма начин да е забременяла от някой друг. Прекалено рисковано е да я хванат. Не мисля, че една толкова хитра жена би го направила само за забавление.

# 448
mervin4e - Рокси и да иска, не е можела да забременее от друг - просто защото няма от кой (другите жени в харема или скопените евнуси. Laughing ).  Peace

# 449
  • В сърцето на любимите мъже!
'Виктория' /забравих името/ ми хареса в "Любов на друг език", ама тук нещо не и се получава 'акцента'  Rolling Eyes
Извинявам се че слизам от балкона ,обаче една седмица се чудя от къде ми е позната актрисата.Багодаря.

Ако си гледала по турската телевизия "Var mısın Yok musun?", оттам ще да е. Състезаваше се там девойката. Явно тези предавания са им извор на хубавици за харема Joy Joy Joy На мен лично Мерве (Survivor) ми харесваше много повече отколкото Айше от ВВ.

Общи условия

Активация на акаунт