Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 10

• 60 608
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
Виктория всъщност е известна актриса  - Saadet Işıl Aksoy.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Saadet_I%C5%9F%C4%B1l_Aksoy

Играе и в българския филм "Източни пиеси". Grinning

http://framespotting.net/iztochni-piesi/

# 451
ПРИВЕТ Hug
Много интересни дискусии - историята е интересно ЧЕТИВО Peace - и това е...
да спорят историците и да доказват теориите си Heart Eyes

МИСТИК
Според моето скромно мнение, за историята трябва да се съди, чак когато се проучат, прочетат, анализират и пр. много материали, (източници, съвременни свидетели, предания, песни, стихове, порядки, нрави, народно творчество и т.н и т.н.), и да се направи един цялостен извод, а не само по един източник или писанията на само един историк да се прaвят генерални изводи. 
НАДЕБЛАГОДАРЯ ,ЧЕ СПОДЕЛЯШ С НАС ЧУДЕСНИТЕ СИ КОЛАЖИ Hug

# 452
  • В тъмната гора.
Севи е написала имената на консултантите на сериала, сега ние тук определено не може да се сравняваме с тях, та по-добре да си мълчим, да не ставаме смешни . Стига вече, това било така, онова друго. Все пак 80% от живота на Хюррем  е минал в Османската империя, т.е. съзнателната част от живота й, така че турците си я знаят каква е била.
ЕЕеееее наистина стана досадно. Изведнъж станахме големи разбирачи, дето до вчера незнаехме нищо за Турция. Вече се превърна в заяждане. Приемете, че сериала се консултира от изтъкнати историци и те няма да си позволят да пуснат нещо, което да се оспори от колегите им, като абсолютно невъзможно.

Последна редакция: нд, 27 мар 2011, 11:34 от Мишел_

# 453
mervin4e - Рокси и да иска, не е можела да забременее от друг - просто защото няма от кой (другите жени в харема или скопените евнуси. Laughing ).  Peace
imenno to i za  kwo i e da go prawi

# 454
Кога ще има фрагман на 12 серия? newsm78 newsm78

# 455
sevi_nil, благодаря ти, че ме поправи.  bouquet  bouquet Професорът няма общо със сериала, моя грешка. Извинете за подвеждането.

Мишел, всъщност доста неща вече се оспориха, поне аз гледах няколко баталии между историци в YouTube. Което от една страна е излишно, защото това е филм и авторите би трябвало да имат творческа свобода. От друга страна историческите филми носят и послания, които влияят на обществените нагласи. Турците също са най-различни хора с най-различни разбирания. Пък е и медийно време за историците и рядка възможност да заинтересуват зрителите със своята наука. А ние тук покрай филма си водим просто паралелен непрофесионален разговор за историческите личности и различните мнения за тях, както други си говорят за личния живот на актьорите например. Не е с лоши чувства към някого.

Приятен ден на всички
 Hug

# 456
  • В тъмната гора.
Между другото в Турция има доста предавания на историческа тема. Казвала ми е го е Севи, а и снощи като говорихме с Мистик тя гледаше такова предаване.

джейн-б , за споровети ви с Ибрахим на историческа тематика вече и историците ще ви завидят  Joy

Последна редакция: нд, 27 мар 2011, 13:20 от Мишел_

# 457

AVRUPA MUHTEŞEM YÜZYIL DİZİSİNİ TAKİPTE!
Türkiye’de büyük ses getiren Muhteşem Yüzyıl, Avrupa basının da gündeminden düşmüyor
Sinema dünyasının ünlü dergilerinden Variety, Türk televizyonlarında gösterilen “Muhteşem Yüzyıl” dizisini haber yaptı.
Sinema dünyasının ünlü dergilerinden Variety, Türk televizyonlarında gösterilen “Muhteşem Yüzyıl” dizisini konu aldığı haberine, “Süleyman Türkiye’yi yönetmeyi sürdürüyor, Osmanlı masalı için “Muhteşem’ rating” başlığını attı...

и за Айшето  Grinning Grinning

SULTAN SÜLEYMAN'IN GÖZDE CARİYESİ SEVGİLİSİYLE YAKALANDI!

# 458
Кога ще има фрагман на 12 серия? newsm78 newsm78

ИМА - ПОСТ 368 И ПОСТ 381  Peace

# 459
Не е модерно вече... а и европейските им костюми може би не се връзват със забрадка...Няма да е естетично и гот- решение на дизайнера на сериала.  newsm78
  Joy Joy Joy, Така си е.Пък както твърдят и някои историци,казвам историци ,че с тези извори направо ми призля,и мъжка муха не е прелитала в харема ,така че не е било необходимо да се покриват джариетата там. hahaha

# 460
ВЕрно ли?  Wink Благодаря, току що оневини Рокси и по параграфа, че носи вина за упадъка на Османската империя. :flutter
Перегрин всичко това което се изписа не е било за да обвиня някой и да оневиня друг,съвсем други ми бяха подбудите.Пък за упадъка на ОИ хич не ми дреме ,пък и добре че е имало такива като Сашка ,че сега нямаше да имаме нужда да ни се превеждат сериалите по които се захласваме... hahaha... Peace

# 461
Имам странна молба, но спешно ми трябва някой, който говори хърватски. Ако има такъв, моля да ми пише на лични Praynig

# 462
# 463
# 464
Lili...много Халит на едно място,ама не че се оплакваме де/омръзване няма/!! bowuu bowuu bowuu

Общи условия

Активация на акаунт