Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 10

• 60 542
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
Ти поне си предубеден поради някакви си причини и си го казваш...
Моята предубеденост произлиза от чисто човешка гледна точка,от нищо друго.Ако следите и за напред сериала ,ще разберете за какво става въпрос,стига на Мерал да и стиска да покаже истината,такава каквато е на база на историческите документи ,а не на базата на въображението на някои ориенталисти .Защото истината е ,че "Великия" за турците Сюлейман е бил въртян на малкия пръст на една жена която не признавала нищо друго освен собственото си благополучие...За другите съфорумници незнам от какво са повлияни ,но мен най ме учудва тук ,защитата на втората ( казано на съвременен език ,любовницата).Защото от съвременна гледна точка ,Хюррем не е нищо друго ,освен любовницата на мъжа( в случая СС).Ако такива са разбиранията на съвремената българка за семеен живот(т.е. една толерантност към любовниците),то аз още утре се прибирам в България и две три любовници ,чифте пищови и пей сърце,к'во му трябва на един мъж,една Махи и една Сашка хванати за косите заради него... Joy Joy Joy

# 316
Само не разбрах, руския от къде го знае Ибрахим, че чак превеждаше на руския пратеник в някоя от сериите.
[/
Хахаха за руския Мерал малко се е престарала,аз поне никаде не съм срещал ,че Ибрахим е знаел руски ,поне до толкова ,че да превежда,за гръцки ,италиански и албански да,но руски  newsm78

Съвсем за канарчета взема хората.

# 317
  • София
Както за мен беше учудващо ,когато Валиде Султан проговори на Александра (все още ,тогава),на руски.
Валиде си е от тоя район, мисля. Flutter Иначе, Ибрахим, джанъм, евала за мнението! Hug

# 318
Валиде си е от тоя район, мисля. Flutter Иначе, Ибрахим, джанъм, евала за мнението! Hug
[/quote]
Бе тя че си е от оня район  е потвърдено в историческите документи ,е ясно .Но пък да знае и руски малко съмнейшън,...За кое мнение става въпрос Тина ,че и аз като един добре познат нам професор изпаднах тази нощ в размисли и страсти.

# 319
Е, Ibrahim, то пак до пари опира всичко.  Simple Smile Доколкото знам, там където е разрешено многоженството, не всеки има харем, не е толкова просто, щото за тези женици парици се иска да има човек.  Simple Smile

Иначе харемът е жива ябълка на раздора... Който го е измислил, джехенем ол (така ли беше "да гори в пъкъла" Simple Smile)

Ама какви нрави само, а? - Когато Сюлейман кротко каза на Махидевран, че тя_не_приела_избора _му (по повод това, че искаше да трови Хюрем). Какъв избор, бе джанъм? Че по право му се полагат други жени, от харем ли, от какво, любовници ли по съвременно наречени... Тя е длъжна да приеме съществуването на други жени за него най-общо. Всъщност в която и епоха да е, човек трябва да приеме обстоятелствата около себе си, за да оцелее, а не да се мъчи да налага свои норми. Така че пред Махидевран няма два пътя, тя трябва да приеме това, което е в реда на нещата за тогава, нищо че ние от сегашна гледна точка така се дивим  Grinning

# 320
Ти поне си предубеден поради някакви си причини и си го казваш...
Моята предубеденост произлиза от чисто човешка гледна точка,от нищо друго.Ако следите и за напред сериала ,ще разберете за какво става въпрос,стига на Мерал да и стиска да покаже истината,такава каквато е на база на историческите документи ,а не на базата на въображението на някои ориенталисти .Защото истината е ,че "Великия" за турците Сюлейман е бил въртян на малкия пръст на една жена която не признавала нищо друго освен собственото си благополучие...За другите съфорумници незнам от какво са повлияни ,но мен най ме учудва тук ,защитата на втората ( казано на съвременен език ,любовницата).Защото от съвременна гледна точка ,Хюррем не е нищо друго ,освен любовницата на мъжа( в случая СС).Ако такива са разбиранията на съвремената българка за семеен живот(т.е. една толерантност към любовниците),то аз още утре се прибирам в България и две три любовници ,чифте пищови и пей сърце,к'во му трябва на един мъж,една Махи и една Сашка хванати за косите заради него... Joy Joy Joy

То не е зле да се завърнеш към корените си, Ibrahim, но бъди сигурен, че пишещите тук форумки, които визираш, определено не са представителна извадка за съвременната българска жена и нейните нрави Naughty Любовниците, пищовите /визирам Митьо Пищова  Wink/и пеещите сърца останаха в недалечното мутренско минало, за което вероятно милеят някои дами. Mr. Green Бъди сигурен, че за нормалната, съвременна, делова и любяща българка образът на Хюррем /както е видян от Мерал/ не е никак привлекателен. Нито дори и за мъжката аудитория /напр. в твое лице/. Та кой ли нормален мъж /който не е сексуален маниак, нито пък вдетинен лигльо/ би позволил да бъде манипулиран и воден за носа, макар и подмолно?!? Единствено се надявам персонажът на Хюррем действително да надрасне детинските капризи и склонност към непредизвикана агресия. Но при всички положения тя ще си остане "другата", която насилствено взема това, което не й се полага по право и следователно няма как да спечели и моите симпатии. И все пак да не забравяме, че не само тя е виновна за тази ситуация. "Не е виновен този, който яде баницата, а онзи, който му я поднася на тепсия" Peace

# 321
  • София
Бе тя че си е от оня район  е потвърдено в историческите документи ,е ясно .Но пък да знае и руски малко съмнейшън,...За кое мнение става въпрос Тина ,че и аз като един добре познат нам професор изпаднах тази нощ в размисли и страсти.
[/quote]
За това относно адаша. baby_neutral hahaha

# 322
[/quote]

По принцип мненията, Ibrahim, по принцип. Така предполагам, макар че Тинчето сама ще ти отговори. Simple Smile
Нали си тук единствен мъж и темата заприлича на харем - всички се надпреварват да ти целуват ръка.  Simple Smile

# 323
  • София

По принцип мненията, Ibrahim, по принцип. Така предполагам, макар че Тинчето сама ще ти отговори. Simple Smile
Нали си тук единствен мъж и темата заприлича на харем - всички се надпреварват да ти целуват ръка.  Simple Smile
[/quote]
Сара, не е баш така. Ама аз подкрепям всяко позитивно мислене относно любимеца си Паргалъ, още повече, когато е добре представено и аргументирано. Wink

# 324
[/quote]

Това с районите за пореден път ме хвърля в оркестъра. Някои хора много общо си ги представят тези райони, районират на едро. Явно и кака Мерал е от тези хора.

Един ден един колега ми праща едно писание, че никой не разбира какво пише вътре, гледам румънски и го връщам, а той ми вика буквално, ама защо, нали там сте един район. Абе човеко, как си ги представяш ти тези райони и съответно езиците в тях? Какво да му обяснявам, отдавна съм спряла с безплатни географски, етно и всякакви възможни лекции, щото няма смисъл. Сори, малко спам стана, но само за пример какви "райони" има в главите на някои хора.

# 325

Сара, не е баш така. Ама аз подкрепям всяко позитивно мислене относно любимеца си Паргалъ, още повече, когато е добре представено и аргументирано. Wink
[/quote]

Утре, тоест днес, като влязат в темата Хюрем-ките, ще ви поотупат отвсякъде Ибрахим-овците, и то пак аргументирано. Аз само ще чета...  Simple Smile

# 326
Снощи дрямката ми надви/малко и епизода допринесе за това/ и не можах да
прочета преводите на момичетата.
Благодаря нa Sara bri,Emel,Мишел-  bouquet
Да,има вече промяна в държанието на Хюрием.Крайно време беше.
Двете змиичета си размениха любезности,но Хюрием пак прояви
самонадеяност.От къде е сигорна,че султана пак няма да си легне с Махито?
Стига Мерал да реши пак да и бръкне в мозъка.
Йбрахим, ти сам казваш как се раждат легендите и си прав.А защо да не предполагаме
че убииствата, с които свързват Хюрием също са легенди родени по този начин?
Защо трябва да мериме нещата с два аршина.В това,което Джейн писа,а и другите момичета,
които отчасти са запознати  с тази материя и сложиха много хубави материали в темата
никаде не се цитирали факти доказващи това.Точно как е било едва ли някога ще се разбере.
Хюрием непрекъснато повтаря ,че ще народи много синове и защо?За да хвърчат повече глави
по абсурдния закон на Завоевателя.
Но  Завоевателят,който пръква този жесток противочовешки закон отнел живота на много млади мъже  и Сюлеман великолепний,
който е,, воден за носа от една жена" дошла като робиня,както казва Ибрахим, остават в историята на Османската империя като велики мъже,защото са тъпкали народите наред.,,Справедливо!"

.
.

# 327
Аз също мисля,че след саможертвата на Ибрахим
Сюлейман ще му прости.
Мисля,че Хюрием ще подкрепи Ибрахим и Хатидже,
но не водена от добро чувство,а за да се махнат от двореца.

# 328
  • Атлантис, Галактика Пегас
Не съм гледала серията още. И тази седмица едва ли ще смогна. Прочетох превода, коментарите.
както казах: трейлера винаги е подвеждащ.  Peace
Всеки си има мнение както за исторически личности от сериала, така и за персонажите. Едва ли един сериал или коментарите могат да променят нечие мнение и нагласа.
Никой не може да промени нагласата ми че Иван Грозни е бил луд, за мен той остава Завоевател и тиранин, водя се от историята на своя народ.  Peace
Никой не може да промени мнението ми че Екатерина, която е немкиня, е била най добра Императрица за Руска Империя, и е била по рускиня от истински руснаци. И не ми дреме особено за нейни креватни истории.  Mr. Green
Никой не може да промени мнението ми за Александър Македонски, за Клеопатра и прочие исторически личности.
Във всяка спалня има гардероб, в който си има свои скелети.  Peace
Тук визирам всякъв вид Империи и техни тайни и призраци.  
Съответно никой не може да промени моята нагласа към Хюррем, СС, Ибрахим.  Wink

Последна редакция: чт, 24 мар 2011, 10:40 от Kordelia

# 329

Откъде сте сигурни (всички, които "му целуват ръка"), че Ибрахим (тукашния) е мъж?  newsm78 newsm78

Общи условия

Активация на акаунт