Отбиване?

• 65 503
  • 835
  •   1
Отговори
# 75
Съгласна съм, че отбиването след 1 годинка е много трудно, затова ме е яд, че не предприех нещо по-рано. Много ми е мило да се гушка в мен и да заспива само с мен, но на моменти се чувствам много изморена, особено ако иска да суче по 4-5 пъти на нощ. Аз ходя на курс 3 дни в седмицата сутрин и трябва да съм свежа, а ако започна работа скоро не се виждам изобщо там. От друга страна съм сигурна, че в началото и на мен много ще ми липсва тази близост Heart Eyes

# 76
Аз точно заради трудното отбиване след 1 годинка иском да го отбия сега - преди да е миналата тази преломна възраст. Като цяло преди да почна бях чела, че най-лесно е отбиването между 9 и 12 месеца или вече след 2- 2 и половина години или там когато голямото кърмаче реши.

# 77
Здравейте, да се включа и аз. Мики незнам за другите, но аз искам да отбивам точно сега, защото просто не издържам, имам чувство че на моменти съм в депресия от постоянно кърмене. В къщи ли сме само спим или сучем. Иска да суче постоянно, не ми дава да стана от дивана, ако мръдна започва едно дърпане, реване, това може да продължи с часове и после като заспи нямам сила за нищо и заспивам и аз, и това продължава с дни. В момента отбиването ми е напълно невъзможно, а толкова искам вече да отбия. Сигурно не съм само аз така, как се справяте в такива моменти.

# 78
Мама Вики,
И аз се чувствам по същия начин на моменти.

# 79
И аз да се запиша тук - искам да отбивам след като навърши годинка с идеята, че няма да ме буди на всеки два часа и може би ще се наспя. А и ще почвам работа и е немислимо просто да се случи с това нощно цокане  Crazy

При нас първите месеци изобщо не се будеше нощем, към 5тия месец почна да хапва по веднъж нощем, след още два месеца почна да се буди като новородено на 3 часа за ядене, а сега е буквално на два часа. За мен това е убийствено, ако я сложа до мен на спалнята ние с баща ѝ не се наспиваме и на всяко пробуждане иска да цока, ако си е в леглото пък на два часа се буди и реве, направо в чудо се видях  ooooh!

Най-неприятното е, че не е гладна - на няколко пъти просто цоква два-три пъти и заспива, след час се пробужда, пак ме бута, дърпа да дам да суче, пак цоква и заспива... На няколко пъти не издържам и отивам на дивана в хола, а те двамата с баща ѝ спят непробудно цяла нощ  Thinking Този номер обаче не винаги минава, по-често изпада в истерия докато не дойда да я кърмя пак.

Ако някой има идея как да спра с това цокване за успокоение и приспиване моля да сподели.

# 80
  • Карлово
Микки, нали уж казват, че колкото е по-голямо детето, толкова по-трудно се отбива. Аз даже поради тази причина се замислих за отбиване, както и поради силните болки в гърба и кръста, които получих напоследък.  Sad
Нежна, трудно се отбива дете, което не е готово за това. Възрастта е от значение до толкова, че в определен период детето е по-привързано към майката, а в друг период е по-голямо и разбира обясненията. Както виждаш и в темата споделеното от майките е различно - при едни дадено нещо е проработило, при други - друго, при някоя двойка майка-дете пък е почти невъзможно отбиването. Ти сама споделяш, че опитвайки различни методи, то още повече се привързва към кърменето, "като удавник  за сламка".  Вариантът да изчакаш още малко може би наистина е най-удачния. Болките в кръста и гърба е добре да обсъдиш с лекар, има достатъчно съвместими с кърменето лекарства и процедури, за да се почустваш добре и ти.  Hug

# 81
  • Карлово
Здравейте, да се включа и аз. Мики незнам за другите, но аз искам да отбивам точно сега, защото просто не издържам, имам чувство че на моменти съм в депресия от постоянно кърмене. В къщи ли сме само спим или сучем. Иска да суче постоянно, не ми дава да стана от дивана, ако мръдна започва едно дърпане, реване, това може да продължи с часове и после като заспи нямам сила за нищо и заспивам и аз, и това продължава с дни. В момента отбиването ми е напълно невъзможно, а толкова искам вече да отбия. Сигурно не съм само аз така, как се справяте в такива моменти.
Мама Вики, ситуацията, която описваш при вас е  позната на доста майки, някои я наричат "сукане от ревност", "сукане от скука". Опитай да разнообразиш ежедневието ви. На 1г и 8-9 м децата вече успяват да се заиграят с играчки, измисли някакви съвместни игри, нека разбере, че мама е на разположение не само, когато се кърмите. Времето се постопли, разходки и игри навън също биха били от полза да отложите кърменето.

# 82
И аз се разписвам при вас.
Като цяло за мен кърменето е едно вълшебно преживяване. Но напоследък запо4ва да ми тежи и искам да спра преди да се е превърнало в неприятно задължение. При4ини много. Постоянното недоспиване не ми оставя сили за нищо и ве4е ми действа на нервите. Писна ми да съм дебела и да не мога да сваля и едно кило. И си искам ве4е мензиса, за да можем да правим планове за второ.
Но имам и притеснения - примерно, 4е бебо е доста злояд и кърмата продължава да му е основната прехрана. Никога не е опитвал АМ, ама като знам каква му е реакцията на вси4ко, което не излиза от гърдата, ми е ясно, 4е няма да се приеме веднага...
В последно време бях понамалила кърменията през деня, оставаха само за приспиване и няколко нощни. Така успявах и да вкарам пове4е твърда храна в малката стисната усти4ка. Но пак го напънаха зъби и сега пак си иска 4есто и пак сме в изходно положение. И през нощта се буди по 100 пъти. Много съм уморена ве4е, а няма изгледи скоро нещата да се променят.
4ета ви с надежда, 4е ще намеря някакво бързо и безболезено решение за нас. Или ако не, поне да видя, 4е не съм сама в това положение...

# 83
  • Карлово
Пускам и тук в доста необработен вид част от една статия за отбиването, която обмислям от доста време. Най-често срещаните техники за подпомагане от майката. Не е добре да се използват повече от две наведнъж.

   „Не предлагам, не отказвам”: най-често използвания метод при майките на по-големи кърмачета. В повечето случаи точно така се случва естественото отбиване.
   Разсейване и замяна
•   Храна и вода: често детето избира да поиска да суче, тъй като това е най-познатият му начин за задоволяван на жаждата и глада. Може да се предлага храна и напитка преди или вместо кърмене
•   Четене и книги: четенето като начин майката и детето да бъдат близо един до друг и цялото внимание на майката да е съсредоточено върху детето
•   Въвличане на детето в ежедневната работа
•   Заместване със забавни дейности: когато поиска да суче да му се предложи нещо любимо и забавно
•   Тотално внимание от майката: често кърмачето иска да суче, за да привлече вниманието на майката, затова при отбиване майката трябва изцяло да се ангажира с детето.
•   Поканете други деца да си играят заедно: в компанията на връстници, повечето кърмачета не желаят да сучат, а и е по-интересно с тях.
•   Бъдете навън повече
•   Стойте вкъщи повече
•   Намерете нови начини да докосвате своето дете
   Отлагане, забавяне на кърменето: когато детето поиска да суче, н есе отказва категорично, а с уговорката: „Нека да направим …, после ще сучеш”
   Планиране заедно с детето: работи при по-големи, умеещи да вникнат в разговора деца
   Въвлечете и бащата: да замести майката в четене на книжки, приспиване, хранене
   Останете на крака: често кърмачетата искат да суча, когато видят майката да е седнала или легнала, ако тя върши някаква работа толерантно я изчакват. Особено настървено децата искат да сучат, ако майката работи на компютър, говори по телефон или гледа телевизия, затова е добра идея да се избягват тези дейности.
   Променете навиците.
   По-кратко кърмене.
   Ограничете кърменето до конкретни места или конкретно време: само в неговата стая, само на дивана, само, когато е тъмно и др.п.
   Предложете награда или парти за отбиването
   Откажете се

# 84

hahaha

Аз успях да го отбия, малко се дърпаше отначало, но аз устисках.

При нас се получи чрез постепенно намаляване на кърменията. (дали не ви писах вече  newsm78, толкова съм изкуфяла вече  ooooh!) Малкия е голям фен на киселото мляко и това спаси положението  Peace

# 85
  • Карлово
Еличка, има признаци, че детето не е готово за отбиване, далеч по-драматични прояви от обичайното тръшкане и плач. В тези случаи, определено май е по-добре да се откаже временно майката.  Laughing

# 86
Еличка, има признаци, че детето не е готово за отбиване, далеч по-драматични прояви от обичайното тръшкане и плач. В тези случаи, определено май е по-добре да се откаже временно майката.  Laughing

Какви са тези по-драматични прояви?

# 87
микки благодаря за отговора и за материалите , които пускаш по темата  bouquet

# 88
  • Mediterraneo
Ох, и аз съм за тук. Писна ми да кърмя, но не смея да се заема с отбиването... Искам да науча повече за признаците за не- готовност за този процес и напоследък доста наблюдавам детето. Факт е, че баща й я приспива за отрицателно време само с гушкане, докато при мен заспива само на гърда. Факт е, че нощем, ако е спокойна, изкарва по цяла нощ спейки без да суче, но има и периоди( при зъбоникнене вероятно), когато спи буквално на цицката. Не знам, още умувам кое как да направя. След 2-3 месеца се връщам на работа, предстоят ми командировки...

# 89
Ето ни и нас - вече цяла седмица без нощно кърмене  Laughing  Laughing
Мина много лесно, макар че очаквах големи драми и проблеми. Само първата нощ будува и малко поплака (ама наистина много малко) и то не за сукане, а защото много му се спеше. Просто като се събуди през нощта вместо да го взема при мен в леглото и да му бутна цицата в устата го люшнах на ръце и го приспах така. Оставих го в леглото му и той след 15-20 минути пак се събуди. Не можах да го приспя и го оставих да будува - игра си 2 часа  Shocked Накрая се разплака, защото много му се доспа и като го гушнах на ръце заспа буквално за една минута. Сложих го при мен и така си откарахме до сутринта.  Grinning През следващите дни не е будувал изобщо - буди се по максимум 2 пъти на нощ, като всеки път го люшкам за 1-2 минути на ръце и заспива, а след като заспи го слагам в нашето легло. И това като се има предвид, че в рамките на тези 7-8 дена ни избиха 3 зъба накуп  #Crazy
Сега остана само вечерното кърмене за приспиване, което смятам да преборя до края на месеца.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт