Отбиване?

• 66 088
  • 835
  •   1
Отговори
# 705
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Аз нямах предвид да сме на ваканция, а отпуска през която ММ да си е вкъщи и да няма ангажимент да става рано за работа.

За дърпането - пробвай да ходиш с по-затворени деколтета и му говори - аз мислех, че моя не разбира ама не е така.И аз като иска да дърпа блузата му говоря, че няма млекце, разсейвам го с нещо друго и така ...

# 706
запис и от мен в темата  Simple Smile
малката е на почти 10 месеца, но няма вечер , в която да се е будила по-малко от 3 пъти да се кърмим, започна едно дърпане на блузи и хленчене, което определено не ми харесва и моля да не ме вините , че е малка , но просто вече имам желанието да я отбия.
Само на нощни кърмения сме, опитвам се да замествам с АМ, понякога се получава, понякога не. Другият проблем е, че дори и да я преспя на ръце , в момента, в който я оставя на креватчето се събужда с рев докато не дам гърда. Съответно заспива на леглото при нас, докато някой не мръдне без да иска и всичко пак наново. Детето си свикна да спи при нас. Ако не се притеснявах , че става все по-зле , може би нямаше да бързам и щях да оставя за есента. Когато баща й се мъчи да я преспива пак реве ... незнам как да постъпим. А сега чета, че и АМ не е добре за зъбите, тя вода и биба не приема...

# 707
малката е на почти 10 месеца

моля да не ме вините , че е малка , но просто вече имам желанието да я отбия.

Само на нощни кърмения сме, опитвам се да замествам с АМ

10 месеца кърмене си е много добре. Пък и кой тук би те съдил?

Аз не бих замествала нощните кърмения с нищо. Само гушкане и то по възможност от тати.

Успех! Май отбиването си е едно самотно занимание - всяка сама трябва да се справя. Ти как махна дневните?

# 708
Ами като се захранихме и постепенно замествах, но тя през деня не се сеща, други неща я занимават и по друг начин я преспивам. Но стъмни ли се друго става...

# 709
Ние зависнахме с отбиването.Беше си свикнал са суче само вечер и веднъж през нощта, обаче след Великден какво му стана, започна едно дране за следобедния сън и по 2 часа приспиване, дърпане и накрая пак стане на неговата - дам му да суче и заспива веднага.Като се събуди пак същата история, рев до спукване и като изкарам гърдата веднага млъква, все едно съм му натиснала копчето "off".При бабите като е, няма такова нещо.Ляга и за 5 мин. е заспал, но не съм го оставяла за през нощта. Свеки предложи да го оставя 2-3 вечери да спи у тях и ще забрави за кърменето, ама де да знам дали ще има ефект и най-много да паля колата по нощите и да отивам ако реве  Crazy Crazy Crazy 

# 710
Здравейте! Моля за съвет!  Praynig
Дъщеря ми другата седмица навършва 2 години. Преди 2 месеца постепенно започнахме  отбиването. Като за начало й купих АМ, първоначално не го хареса особено, но постепенно започна да си пийва по малко вечер, преди лягане, после започнах да й давам и сутрин. Тогава и махнахме повечето кърмения (бяха 5-6 на денонощие, когато си поиска), останаха 2 : преди заспиване, съответно на обяд и вечерта. На 30.04. я кърмих на обяд и край. Вечерта беше изморена, не настоява особено за "наньо" и аз разбира се не й дадох, заспа веднага след като си изпи АМ. Повече не съм й давала да суче (до днес). Малко се муси като й откажа кърмене, но не плаче. Аз я гушвам, казвам й, че много я обичам, но че мама я боли "наньото" , предлагам да й направя мляко (АМ) и тя се съгласява.
Дотук добре, явно е готова да се отбие,само че за тези 3 дена гърдите ми станаха много твърди, болезнени, в едната напипах и 2 бучки.  Слагам им лед по няколко пъти на ден, не пия топли напитки, не помага особено...Знам, че трябва да изцеждам по малко, но не мога. Гърдите ми още преди година и половина спряха да реагират на помпата, на ръка по 1-2 капки изцеждам само и то доста боли. Днес след обяд вече не се издържаше, особено едната гърда ме наболяваше доста (тази с бучките), вдигнах и температура 37,7. Уплаших се да не направя някоя беля, като мастит например и преди малко дадох на Яна да суче.Тя естествено беше много доволна и веднага заспа,а аз чувствам огромно облекчение. Болката изчезна, бучките също.  Party
Какво обаче да правя по-нататък? При положение, че не мога да изцеждам. Имате ли мнение за тези хормонални таблетки, които намаляват лактацията? Четох, че хич не било препоръчително да се приемат. Имали много странични ефекти,  от сорта на гадене, сънливост,  рязко покачване и/или понижаване на кръвното налягане. Някой приемал ли е такива таблетки? И веднага ли започват да действат или все пак ще се налага изцеждане?

# 711
  • Плевен
По-плавно трябва да отбиваш според мен.Аз разбрах,че от 2 кърмения на ден си минала на некърмене,така ли е?Плавно ,за да може и детето и тялото ти да се нагодят,особено пък ти заради натрупването на млякото.Някъде бях чела че не по-малко от 3 дни трябва да държиш на 3 кърмения,после 2(пак 3 дни),после 1(пак три дни задържаш),после през ден,през два....Нека организма ти да има време да се настрои че вече не трябва толкова мляко.За хормоналните хапчета имам лошо мнение,объркват според мен всички налични хормони в организма.Чай от салвия ли беше  newsm78,компреси със зеле за облекчаване,и разбира се по рядко кърмене за да има време организма да реагира.ако не става с помпата както казваш,и не можеш на ръка,няма друг начин освен да кърмиш

# 712
  • РУСЕ/ПЛОВДИВ
има разни хомеопатични потърси в гугъл

# 713
Бебешка, може да пробваш с билки.Мента примерно (силен чай), в голямо количество за намаляване на лактациата.Също салвия (градински чай).Пробвай с друга помпа, или помпи по-дълго време "на сухо", може по-трудно да ти слиза кърмата.

Аз реших да отложа отбиването засега, че е голям стрес и за двмата тази изтерия от негова страна.Явно не е готов точно в този момент.Мисля, че на всичко си му издва времето и подходящия момент, ще видим лятото дали и как ще сме предразположени.

Последна редакция: нд, 04 май 2014, 08:35 от pettesa

# 714
Бебешка,виж в тази тема.Д-р Михайлов препоръчва компрес с извара за бучки в гърдите.

http://mama.ladyzone.bg/topic/8374-%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B … 0%B8%D1%8F/page-2

# 715
има разни хомеопатични потърси в гугъл

С хомеопатията трябва да се внимава, тя е индивидуална, трябва консултация с хомеопат, рисковано е  с гугъл

# 716
Има ли значение по колко пъти се кърмим, сина ми е на 1 г и 4м, някои дни по 1-2, други по повече...
Ако спрем в някакъв момент, трябва ли да мина на АМ и до колко да се пие, ако не го харесва, какво се прави?
А аз нямам никаква представа колко кърма имам, предполагам е достатъчна, сега гърдите не ми се пълнят, като се храним по малко пъти..

# 717
Здравейте,
аз от 1 седмица спрях да кърмя. Бях оставила само вечерното,преди заспиване, но след като 2-3 вечери подред не заспиваше без да добавя и една бутилка мляко ми стана ясно,че има нужда от повече. Труден етап е да се решиш,че това ти е последното кърмене. Малкият го прие нормално, а на мен ми се подуваха гърдите вечер, имах и бучки, бяха и болезнени. Правех си масажи, все едно месиш тесто. така се отпушваха каналите и можех да изцедя малко на ръка. След 3-4 дена  се оправиха. Съветът ми е наистина бавно и постепенно отбиване и никакво връщане назад, ако твърдо сте решили.
На мен ми беше по-трудно от емоционална гледна точка. Малкото човече си засмука шишето и не възрази. Аз му давам прясно пълномаслено мляко.

Успешно отбиване Hug

# 718
Има ли значение по колко пъти се кърмим, сина ми е на 1 г и 4м, някои дни по 1-2, други по повече...
Ако спрем в някакъв момент, трябва ли да мина на АМ и до колко да се пие, ако не го харесва, какво се прави?
А аз нямам никаква представа колко кърма имам, предполагам е достатъчна, сега гърдите не ми се пълнят, като се храним по малко пъти..
И ние се кърмим така, няма кой знае какво значение, защото млечната жлеза работи "за момента". Препълвали са ми се при пауза от 12 часа (ако е бил при баба).Тогава изцеждам само до леко омекване - не нацяло. Освен това на тази възраст няма никакво значение какво количество ще изсуче.Това е било важно до годинката, след това вече си сучат "за спорта".

И ето, пак стигам до извода, че колкото е по-малко детето, по-лесно се отбива. Аз твърдо съм изпуснала момента за отбиване до  година и половина. След тази възраст наистина идва период на дърпане, тръшкане и голям рев и съветите са за отлагане на отбиването до 2г. или до подходящ момент, който всяка майка може да усети. Аз определено го усетих нашия момент, но исках да продължа да кърмя много рядко - веднъж през нощта примерно, ама не ми се получи въобще. Към днешна дата се кърмим по 5-6 пъти предимно през нощта.

# 719
Аз също знам, че сме изпуснали момента, но аз искам да го кърмя дълго, вярвам че е по-добре, така се успокоява, защото не иска биберони..Но една приятелка ми каза, че ако спра да кърмя трябва да започна АМ и да го давам до 3 год. Това вярно ли е? Не съм се консултирала с педиатъра, защото не съм решавала да спирам да го кърмя. Не ми се ще да го отбивам, за да започваме АМ.

Общи условия

Активация на акаунт