Юлски деца-Тема 43

• 34 976
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Хммм Прашец, мислиш ли че е възможно да му повлияе подобно нещо ... макар че има логика - щом действа в едната посока ... сигурно действа и в другата.
Иначе за ваксините пропуснах да пиша - аз за хепатитната питах за големите един познат лекар и той ми каза да не я слагам, защото според него не била чак толкова важна и аз също се разкъсвам между стремежа да ги товаря минимум с ваксини и от друга страна подсъзнателно искам да им сложа де що има и да са на 100% защитени ако може  Rolling Eyes #Crazy на моменти лудвам от мисли точно по тези ваксини и всеки лекар си има негови си доводи, които звучат логично  ooooh! Tired, а ти иди се оправяй.
Аз да ви питам като стана дума за ваксини има ли някой който не е сложил още Пентаксима и Синфлорикса ( тозци дето се слага след 1г. и 6м. защото нали ги няма в момента и се притеснявам дали отлагането е добро и дали да ги купувам, което никак не ми се ще точно сега ... Sad

# 76
Хммм Прашец, мислиш ли че е възможно да му повлияе подобно нещо ... макар че има логика - щом действа в едната посока ... сигурно действа и в другата.
Иначе за ваксините пропуснах да пиша - аз за хепатитната питах за големите един познат лекар и той ми каза да не я слагам, защото според него не била чак толкова важна и аз също се разкъсвам между стремежа да ги товаря минимум с ваксини и от друга страна подсъзнателно искам да им сложа де що има и да са на 100% защитени ако може  Rolling Eyes #Crazy на моменти лудвам от мисли точно по тези ваксини и всеки лекар си има негови си доводи, които звучат логично  ooooh! Tired, а ти иди се оправяй.
Аз да ви питам като стана дума за ваксини има ли някой който не е сложил още Пентаксима и Синфлорикса ( тозци дето се слага след 1г. и 6м. защото нали ги няма в момента и се притеснявам дали отлагането е добро и дали да ги купувам, което никак не ми се ще точно сега ... Sad

На нас по график 3-тия Пентаксим е на 2 г., така че имаме време. А Синфлорикса нали не е задължителен за нашия набор.  Thinking

Драга я дай координати на този флорист, че и на мен може да потрябва.

# 77
Рал, не е задължителен но ние го сложихме и ... като се хванеш на хорото  Crossing Arms Tired

# 78
Рал, не е задължителен но ние го сложихме и ... като се хванеш на хорото  Crossing Arms Tired

Не съм разбрала. Аз така се люшках между две педиатърки - едната против натоварване с допълнителни ваксини; другата за, защото Ния нали си е белодробно обременена заради апаратната вентилация. Ходихме на контролен преглед при алерголожката, която е и педиатър (диспансеризираха ни с фалшива астма за да пие Сингулар, заради 3-те бронхиолита с алергична компонента). Та тя ми реши проблема. Каза, че Ния не е подходяща заради предразположението към алергии, а и не препоръчва на когото и да било допълнително натоварване на организма. Буквално каза "Ние като не сме със Синфлорикс и пак сме оцелели".

# 79
.... а и не препоръчва на когото и да било допълнително натоварване на организма. Буквално каза "Ние като не сме със Синфлорикс и пак сме оцелели".

Е точно този довод и аз винаги се опитвам да си повтарям, ама да ти кажа и болестите търпят промени и развитие и стават все по-устойчиви на леченията, които са познати. А живеейки в България пък имаме съмнителното удоволствие да разчитаме на "висококачествена медицинска помощ" .... та и аз малко парен каша духа .... реших все пак да го сложа Синфлорикса, още повече че за следващия набор той вече влезе в задължителната програма на ваксините ...
Да не реши някой че агитирам за ваксини сега  Naughty Thinking в никой случай и без това - това е единствената тема, за която колкото и да чета и да се интересувам все се чувствам неподготвена, недотам убедена и винаги се колебая как да постъпя ( нещо, което ми е крайно неприсъщо иначе).

# 80
.... а и не препоръчва на когото и да било допълнително натоварване на организма. Буквално каза "Ние като не сме със Синфлорикс и пак сме оцелели".

Е точно този довод и аз винаги се опитвам да си повтарям, ама да ти кажа и болестите търпят промени и развитие и стават все по-устойчиви на леченията, които са познати. А живеейки в България пък имаме съмнителното удоволствие да разчитаме на "висококачествена медицинска помощ" .... та и аз малко парен каша духа .... реших все пак да го сложа Синфлорикса, още повече че за следващия набор той вече влезе в задължителната програма на ваксините ...
Да не реши някой че агитирам за ваксини сега  Naughty Thinking в никой случай и без това - това е единствената тема, за която колкото и да чета и да се интересувам все се чувствам неподготвена, недотам убедена и винаги се колебая как да постъпя ( нещо, което ми е крайно неприсъщо иначе).

Напълно те разбирам. На мен ми олекна, като ми забрани алерголожката заради особеностите на болестите на Ния. Иначе и аз най-вероятно щях да го сложа по същите причини като теб.

# 81
  • USA
Аманита, то не останало Shocked, стискам палци всичко да мине добре!
Ели, няма за какво да се обиждам Simple Smile. От страни наистина може би изглежда, че издребнявам, но не е така. Преди още да се оженим, често ходех в другата им снаха на гости и тя много ми се оплакваше, сега вече я разбирам напълно.

Ваксината за хепатит- нашата педиатърка препоръча ако ще излизаме извън страната, да я сложим и така и направихме.

Не знам как си продавате толкова лесно излишните вещи, но аз вече повече от месец съм пуснала кошчето за кола на Стейси, за 1/3 от цената и никой не се е обадил. А колко струва средно едно кошче за кола в Бг като за възрастта на нашите деца? Май ще трябва да купуваме там newsm78.

# 82
Добро утро, момичета!
Днес Преслава ни събуди с рев и кръв от нослето... Не й се беше случвало до сега без нищо да текне.. Дано си е бръкнала в нослето и да е от това..  Rolling Eyes

Лени, ние също не сме сложили тоя Пентаксим... Нещо все не се наканвах да я заведа, сега разбирам и че ги няма, преди това пък беше болничка... И то не остана кога.  Thinking

Миме, те не взеха кой знае колко злато... дали имаше 4-5 грама. Ама всичко беше от кръщенето на Преславка - обички и синджирче с кръстче осветено на Божи гроб. Точно това ме кара да мисля, че няма да им донесе особено радост /нищо, че вече е продадено хиляда пъти, де/. А нашето злато /и то не е кой знае какво, де/ си го носим.. Аз мисля, че е до нагласа, никога не съм си обрвързвала късмета или .. "некъсмета" с вещи.  Peace

Прекрасен ден на всички желая! Сигурна съм, че ще е най-вълшебен за Аманита. Всичко да мине по вода!   bouquet

# 83
  • София
Лени и на Тони още не сложен последния Пентаксим. Нямам представа кога ще успеем  ooooh!. Когато му беше датата за поставянето обявиха грипна епидемия (ние бяхме здрави тогава), след това тръгна някакъв сопол, тъкмо се оправи пак сопол с кашлица, след това Варицелата на каката и съответно очакваме включване при него......
За ваксините като цяло съм на кантар - хем не искам да се вкарват в детето, хем искам да го защитя с каквото мога  Blush, за това разчитам на компетентното мнение на педито!
Буболече, сигурна съм, че кръвта от нослето на Преслава не е нищо сериозно  Hug

# 84
  • варненка от София
Сиско, ЧРД на патерици на порасналата ви какичка!

За ваксините съм много притеснена аз, някак не ги искам вече, но без тях няма градина, а и както казва Лени - хем да го опазиш, хем да не му навредиш, мамка му, кво да решиш....

Ние като цяло сме назад с ваксините - не сме били още тази за шарките, а и Пентаксима не сме... Категорично никакви допълнителни няма да слагаме, не, не и не  Naughty Направо ме втриса от мисълта за тези, а и самата аз трябва да се ваксинирам, тази година ми е ред на нароба, против тетанус ли е, против кво ли  newsm78 Иначе нашата докторица като цяло не е фен на ваксините и не ме съветва да слагам допълнителни и на мен супер ми олеква от това, поне да не се лашкам в колебание. Пък и си е едно добро спестяване  Money

Аманатката, кво става, готова ли си, м?

И понеже днес е първа пролет, поднасям ви букетче пролетни цветя с които наша Стефунка зарадва госпожите в градината. Нека да сме здрави всички, да сме с ведро настроение и само хубави неща да се случват на всички ни.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

# 85
Мале, Силве, грешна си пред една бременна!  Joy Да пращаш и на мен един букет, че и Хасан е хора в крайна сметка  Laughing Страхотни са! Simple Smile

Честита първа пролет и от мен! Не е толкова вкусно, но пък са любимите ми цветя!  Heart Eyes

# 86
Куку дзак! Ама днес ли е първа пролет - аз мислех, че е утре  newsm78 Честито тогава   bouquet
Ние тук с тези дъждове рекордни нито суперлунието видяхме, нито от първа пролет нещо ще разберем.
Много интересно с тези камъни. А някой знае ли защо все пак кехлибара е бил толкова популярен едно време - сигурно още тогава се е знаело нещо?
Маймунче, бабешки истории не се връзвай, кво ли си викат нашето синче се трепе в чужбината а тя само играчки купува  hahaha  Hug Апропо то и аз от форума разбрах, че хората си купуват домашни пързалки, ако преди това някой ми беше казал, щях да помисля и аз, че прекалява  Thinking За столчетата - ами зависи от марката.
За продавалника - явно и там има криза  Mr. Green Аз си вися с количката, но този път няма да я намаля, не я бързам, ако ще 1 год. да виси.

Допълнителни ваксини няма да слагам категорично.

# 87
  • София
ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ МОМИЧЕТА! ДАНО ПРОЛЕТТА НИ ДОНЕСЕ САМО ПОЛОЖИТЕЛНИ ЕМОЦИИ!

Лени и ние не сме сложили последния Пентаксим (нали бяхме контактни с мононуклеозата последно и сега изчаквам заради нея). Синфлорикс не съм слагала и аз ги мразя тези ваксини и се люшкам точно като вас в "за" и "против", но за сега не мисля да слагам нищо допълнително извън задължителните. За камъните нещо май не се разбрахме като хората Laughing имах предвид, че аз го въртя из ръцете си само когато съм нервна и може би заради това му предавам само отрицателни енергии и затова да си е променил цвета, но не смея да твърдя, че в резултат на това самия камък излъчва отрицателна енергия, аз тайничко се надявам да я преработва по някъкъв начин и пак да си излъчва положителна, незнам ако някой знае да каже така ли е.
Иначе знам за златото, че наистина може да донесе много беди, при него вече наистина е от значение с каква енергия е натоварено и как е придобито, а и кой ти го е подарил, ако е подарък.
Аз също от доста години не нося златни бижута, някак съм им се наситила и не са ми интересни.

# 88
Честита първа пролет, ето моите любими цветя - фрезиите, обожавам да ми замирише на тях, някак се настройвам за пролет, зеленина и топло време

За ваксините - и нашата педиатърка, за моя радост, не е фен на допълнителните, а Пантаксима ни каза, че тя предпочита да го сложим на година и девет месеца, не знам не я попитах защо.
Злато преди и аз носи, жълто, сега съм се ограничила само с халката от бяло, нещо ми мина мерака да се кича, а от Емирствата сестра ми като работеше там ми донесе страхотни бижута, но така си стоят в една кутия, даже сега ме подсетихте да ги прибера в касата.
Маймунче, свиркай се и хич не им обръщай внимание, иначе за отношенията все едно аз съм писала, преди да се роди малкия много се разбирахме, но след това, заради цирка, който ми спретнаха на изписването, нещо в мен се обърна.
Марулка, нямаш сърце с тия вкусотии дето си ги натворила.
Буболече, не се притеснявай, сигурно нещо ни е бръкнала в нослето сънена Преслава.
Сиско, малко на патерица, но все пак да ти е жива и здрава порасналата кака, много безгрижно детство.

А Божидар още спи, вчера така спа до 10.30, съответно за следобедния сън заспа чак в 16, заканих се тая сутрин да го събудя в девет, но сърце не ми даде, толкова ми е сладък като спи. Явно и днес ще ми стопи лагерите и ще се погрижи за фигурата ми, защото събота и неделя имах бая прегрешения, чак не ми се качваше тая сутрин на кантара.
Лек ден и успешна седмица.

# 89
Честита пролет на всички.
Миме, хич не ми е хрумнало за подаръче, то бях такъв цирк в пощата, добре че нямаха хора, отвикнала съм аз пликове, адреси, формуляри Laughing.
Ралче, обрива поне при Андреа мина много леко, за три дни, без сърбеж или неудобство за нея. Ето го магазинчето, ако ти трябват декорации звънни първо по телефона, за да си носи човека лаптопа, за да ти ги покаже, защото в сайта е малка част: http://magazinitisia.com/.
Лени, много се посмях с този малахит Joy. Пентаксима все го отлагаме и ние, така че споко. За синфлорикса и аз много се чудих, още повече, че за следващите набори е задължителна. Моята педиатърка каза да не я натоварвам, но и аз се чудя.
Маймунче, съчувствам ти, на мен нали непрекъснато ми обещават нещо гръмко, гръмко и накрая нищо разбира се и аз се дразня. Пък и на село къде ти пилета, както вече са казали и другите Laughing.
Хахахаха, Буболече, тъкмо забърсвайки лиги почнах да пиша, че не я е срам да кача такива вкусотии, бременни има тук и си ме изпреварила Laughing. Букета ще е нещо такова нали, много е готин.
Марулка, ще си идваш ти, ще ми паднеш да ми правиш торта Joy.
Сиско, звучи ми много добре, макара че не съм много по напитките в момента, но една биричка мога да гаврътна на момента Grinning.
Да ви питам за съдействие, вече направо ще полудея с това дете. Вечер ми къса нервите, не ще и не ще да заспива. От месеци нали си навивах часовника и ставах рано, за да я будя, по едно време бях успяла да я накарам по- рано да заспива, тоест към 23 часа най- късно. Този режим според мен й беше разбит заради скъпоценния й баща. Снощи след като се мъчих от 21:30, вече в 00:30 часа така я ошляпах, вече нервичките не ми издържаха. После ми стана ужасно гузно и криво разбира се. Нищо не я изморява, ни баня, ни игри, нищо. Вчера я оставих и за дестина минути да се понареве, като почна истеричния рев отидох и я гушнах, кротко си лежахме 40 минути, тъкмо се зарадвах, че е заспала по едно време и скокна и започна да подскача на леглото, мяташе се като риба на сухо, хилеше ми се, на купон го удари пак. Накрая я сложих в кревата, за да й направя мляко с надеждата, че вече ще заспи, така почна да се дере по нощите, все едно я коля и тогава вече ми падна пердето и я нашляпах по памперса. Честно ви казвам нервите не ми издържат, незнам да я оставя да си спи до късно ли, така и така ми скача по главата до нощите, по- рано ли да започна да я будя, просто незнам , но по 15- 16 часа на ден да се занимаваме много ме изморява и с това тръшкане през 5 секунди и тези кисельоци направо изкукуригвам вече.

Общи условия

Активация на акаунт