Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 16)

• 34 820
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
chukchi и при вас ли е толкова гадна водата?  Rolling Eyes
Лесен въпрос, но отговарянето му е маалко по-дълго Wink

В София (Младост-2), водата ми мирише на белина + това и на хлор, често, но не винаги...

В Панчарево поради много старите тръби, водата е пълна с едри замърсители и не мога никога да съм сигурен за състава й.

В Плевен, водата има страшно много хлор и варовик.Освен това е и доста твърда....

Паста за зъби не ползвам (с редки изключения) откакто ям сурова храна и съм супер доволен от това мое решение!!! В резултат на това зъбите ми не се развалят вече, развалените останаха до там развалени, а и дори се възстановяват (мога да дам обяснения по skype и ICQ)

# 166
chukchi , зна4и същото положение. Сменят в момента останалите несменени тръби и канали из града, затова плащаме тройни сметки за вода. Блока е с нови тръби. Оба4е самата вода е гадна, гадна.  Crazy
Баща ми като теб не ползва паста и шампоан. Прави си някакви смесици там. Преди много му се подигравах, оба4е разбрах, 4е е бил прав. Има си 4овека буйна коса и зъби, даже жени познати се интересуват с какво си поддържа косата, а той ги мята по върбите.
За храната и влиянието й върху зъбите си много, много прав. Дъщеря ми няма проблеми със зъбите, за разлика от останалите деца, които са непрекъснато по зъболекари. Но боклуци не яде. Колко съм нерви изхабила с баща й, докато го оту4а да й прави типи4но нашенските тестени и мазни закуски.  ooooh!
Ти на Людмил схемата ли използваш? Аз не мога да ям сурови зелен4уци, правя ги на пара или план4а.

# 167
chukchi , зна4и същото положение. Сменят в момента останалите несменени тръби и канали из града, затова плащаме тройни сметки за вода. Блока е с нови тръби. Оба4е самата вода е гадна, гадна.  Crazy
Баща ми като теб не ползва паста и шампоан. Прави си някакви смесици там. Преди много му се подигравах, оба4е разбрах, 4е е бил прав. Има си 4овека буйна коса и зъби, даже жени познати се интересуват с какво си поддържа косата, а той ги мята по върбите.
За храната и влиянието й върху зъбите си много, много прав. Дъщеря ми няма проблеми със зъбите, за разлика от останалите деца, които са непрекъснато по зъболекари. Но боклуци не яде. Колко съм нерви изхабила с баща й, докато го оту4а да й прави типи4но нашенските тестени и мазни закуски.  ooooh!
Ти на Людмил схемата ли използваш? Аз не мога да ям сурови зелен4уци, правя ги на пара или план4а.
Марица    Hug

Не знам за Людмил, не съм го чувал, аз карам по системата на Господ!

Щом Той ни е създал без нужда от ваксини - нека така да  бъде! Щом Той ни е създал да ядем храната, както е направена (много хора слагат знак за равенство между Господ и природа.. ) - нека така да я ядем.

Между другото и аз от скоро(година някъде) не ползвам шампоан и майка ми вече почва да завижда Wink Сапун ползвам, но не течен!

Странно ми е само защо не можеш да ядеш сурови зеленчуци... Дори суров картоф има смайващо въздействие върху организма, обратно на това, което са ни казвали чичко и леля доктор. Обратно на слуховете в училище, въобще обратно на общоприетото!

# 168
Суров, ама от село, не от пазара Tired

Аз още знам от училище, че от суров картоф и тебешир се вдига температура Mr. Green

Косата ми е огромна, но суха и къдрава. Ако почна да я мия само със сапун, не знам какво ще стане. Ужас, няма да мога и да се среша. Иначе и аз съм чувала за това....

# 169
Меченце, не съм казал да я миеш със сапун! Просто хората ще останат учудени, че косата не мирише и е в прекрасно състояние при миене само с вода Wink

А за училище няма какво да добавя.. Ако при някой е работило това с картофа, значи същия е имал проблем, който картофа е разрешил...

# 170
Разбира се че системата на Господ е единствената правилна!!! Peace Всекидневно се удивлявам как всичко е измислено съвършено, до най- малката подробност.Но за съжаление вече повечето неща не са такива каквито трябва да са, след намесата на съвременния човек, който си мисли, че е по знаещ от Господ.Ние също ядем по принцип много сурови зеленчуци, но сега в този сезон направо изпитвам  ужас да купя нещо от магазина.По принцип гледаме да купуваме всичко от хора, които са си ги отглеждали нещата без торове и боклуци.Но вече и тези уж чисти и био продукти не съдържат това количество хранителни вещества, което трябва да има и е имало преди време.Относно флора аз купувам от био магазини уж натурални пасти без флуор.А също използвам доста алтернативи на козметиките или гледам да са натурални.

# 171
Не мога,  chukchi  да ги ям сурови морковите, целината, ряпата, 4ушката. Правя ги на пара. Или моркова го прекарвам през сокоизтисква4ката и го пия на сок.
Що не опитате миене на коса с билкова отвара? Билките са екстра, даже и от въшки пазат децата(розмарина). Много хора гълтат йод сега, заради Фукушима, но хвойната има 4удесен ефект. Хем и не уврежда. Даже хора които живеят в големи и замърсени градове е хубаво поне веднъж седми4но да  хапват.
Така е в Природата наистина има вси4ко, което ни е необходимо, но ние я съсипахме. И себе си също.

# 172
Я ми пишете на лични, ако не ви мързи, за алтернатива на шампоана за коса , освен водата.
(Ще пробвам само вода. Майка ми казваше, че е полезно поне веднъж седмично косата да се мие само с вода, за да се разнесат естествените мазнини до края на косъма)

# 173
Я ми пишете на лични, ако не ви мързи, за алтернатива на шампоана за коса , освен водата.

Имам спомени, че преди години, баба ми си миеше косаха с хума... Колко е полезно не знам, не съм го пробвала, но преди разнообразието от шампоани на село не е бил толкова голям - хумата си я копаеше от градината...   Laughing

# 174
  • Пловдив
Аз си я мия през седмица с шампоан, и през седмица с хума, жълтък от яйце и ябълков оцет. Измива.  Peace
Косата не се омазнява бързо и стои жива, тежка...
Но не мога съвсем да откажа шампоана /бебешки, Алверде в момента/ съвсем. Може би по- нататък... Wink

# 175
я дайте подробности за тройната смес Praynig

# 176
(Ще пробвам само вода. Майка ми казваше, че е полезно поне веднъж седмично косата да се мие само с вода, за да се разнесат естествените мазнини до края на косъма)

Мече, погледни в темата за алтернативна козметика.
Наскоро се обсъждаше замяната на шампоана с хлебна сода и оцет/лимон (в ралична концентрация), в зависимост от нормалното омазняване на косата. Момичетата пишат, че така спестяват от по-скъпите био-шампоани.  Flutter

# 177
  • Пловдив
Може ли някой да ми помогне и да ми каже, ако знае, от коя година се бие полиомеалитната ваксина в България?
Масова имунизация полиомиелит - 1959
Въвеждане 1954 (само не помня дали е в световен мащаб, или за БГ)
  bouquet

# 178
Здравейте, и аз да се включа: ) И аз бих искала да си мия косата с нещо естествено, а не шампоан, особено сега след раждането като че ли е доста отслабнала, чупи се, няма блясък....Проблемът е, че с малкия не мога и да си помисля да отделям повече време за себе си, а да си сложиш един шампоан е къде къде по-бързо: ( Ще ме посъветвате ли за някоя бързичка рецепта, ако някой е пробвал?
Благодаря   bouquet

# 179
Здравейте, и аз да се включа: ) И аз бих искала да си мия косата с нещо естествено, а не шампоан, особено сега след раждането като че ли е доста отслабнала, чупи се, няма блясък....Проблемът е, че с малкия не мога и да си помисля да отделям повече време за себе си, а да си сложиш един шампоан е къде къде по-бързо: ( Ще ме посъветвате ли за някоя бързичка рецепта, ако някой е пробвал?
Благодаря
Това, което препоръчвам аз не хваща много привърженици тук, защото за съм за измиване всеки ден с филтрирана (с активен въглен) вода и нищо друго.

Така косата не ми е мазна или неприятна по някакъв начин.

Общи условия

Активация на акаунт