Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 16)

• 33 833
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, аз от скоро, за съжаление, търся повече информация за вредата от ваксините (и намирам такава). За моя не особена радост децата ми до този момент са ваксинирани. Имам намерение от тук нататък да отказвам тази процедура (доста късно явно, ама...)
Та в тази връзка искам да попитам за мантуто. Това ваксина ли е всъщност? Доколкото четох е вид проба, т.е. пак е вкарване на някакви туберкулинови не-занм-си какви-неща, от които следва да се види реакцията? Къде мога да попрочета повече за това, за да мога аргументирано да се противопоставя на джи-пи-то, което е едно от най-настоятелните, що се отнася до ваксините. Последната буквално я нахака на детето, докато бях с гръб и попълвах някакви данни, без дори и дума да каже, какво възнамерява да прави. Като се сетя, още ми идва да я удуша...

Мантуто не може да бъде критерий, така че е абсолютно излишно. Бърди би ти казал същото. Simple Smile
Освен това дори в държави, където все още не е отпаднало БЦЖ-то, се прави една единствена игла, няма манту и реваксинации. Единствено ние имаме толкова много мантута и реваксинации.  ooooh!Обяснявам си го с факта, че тази ваксина се произвежда у нас.

# 256
Без да взимам страна в спора за вредността/полезността на УЗИ за бременни цитирам мнение на човек, близък до други хора, занимаващи се със слухова апаратура:
"Ултразвука, който се използва за прегледи е с много видока честота., там се работи мегахерци и никое живо същество не е в състояние да го чуе. Все едно някой да може да види ренгеновите лъчи, които също са светлина.......

Много интересна аналогия прави девойката. Simple Smile
Посъветвай я да иде да си направи стотина рентгенови снимки, щото по нейната логика трябва да е съвсем безопасно, след като рентгеновите лъчи не се виждат.
И още нещо да допълня: Високата честото може да не се долавя от човешкото ухо; но как точно се рапространява във водна среда и как се отразява на ухоното на нероденото дете едва ли може да се заключи от разпространението във въздушна среда спрямо чувстителността на човешкото ухо....

# 257

Първи семинар за хомеопатия за майки - http://homeohelp.eu/component/content/article/1-latest-news/367- … iya-za-majki.html

Гост-говорител ще бъде и д-р Ал. Коток и ще говори за ваксинозите.

# 258

Фразата с лимона

14-годишната Таня пише: Странно е, когато някой ми каже: "Представи си, че захапваш  лимон" и устата ми започва да се овлажнява. Имам много слюнка, въпреки че всъщност не съм захапала лимона. Как става така?"

Най-добрият начин за изясняване на този въпрос е да се обърнем към прозорливата наука. За да се проследи причината за този феномен, един германски учен моли за средства за проучване. Молбата е удовлетворена, тъй като той е бил достатъчно умен да спомене, че резултатите от предстоящото проучване биха имали голямо влияние върху разбирането ни за реалността и биха, биха могли или може затова да бъдат голям скок напред за човечеството.

В началото има хипотеза. Въз основа на предположението, че специфичната измерима поредица от звуковите вълни може да бъде причината за увеличеното образуване на слюнка, първият експериментален опит е проектиран да определи точно тези параметри.  И какво мислите? Всеки, който бил изложен на звуковите вълни на фразата "Представи си, че захапваш лимон" забелязва, че устата му започва да се овлажнява.

И най-слабите фонетични промени, като например "Представи си, че рисуваш лимон" не предизвикват тази специфична физическа реакция. Хипотезата е доказана по всички измерими начини. Изследването е публикувано в научно списание и е забелязано, оценено, одобрено и цитирано от научната общност.

Но един китайски учен го поставя под съмнение. За да потвърди съмненията си, той повтаря експерименталния опит и излага свои китайски доброволци на фразата с лимона. Никой от тях не реагира с увеличено образуване на слюнка – с изключение на един. Един млад китаец, който живял в Германия 3 години, реагирал веднага на специфичната последователност от звукови вълни. Това сложило началото на нова хипотеза: чувствителността към фразата с лимона е местен, но силно заразен феномен.

Повтореното изследване с китайци, живели в Германия, разкрива: Колкото повече време са прекарали доброволците в Германия, толкова повече са били заразени. Изследването е публикувано в научно списание и е забелязано, оценено, одобрено и цитирано от научната общност.

Но един австралийски учен го поставя под съмнение. Неговото генетично сравнение между германци и китайци разкрива значителната връзка между дръпнатите очи и чувствителността към фразата с лимона. Забележителното е: 99% от изследваните случаи подкрепят това. Налице е нова хипотеза. Генът, отговарящ за дръпнатите очи изглежда, че в същото време предотвратява възможния ефект от фразата с лимона. Изследването е публикувано в научно списание и е забелязано, оценено, одобрено и цитирано от научната общност.

Един руски учен обаче, го поставя под съмнение. Защото и в Русия всички хора, с изключение на онези, които са живяли известно време в Германия, са резистентни, въпреки че нямат дръпнати очи. Руснакът подрепя китаеца и отхвърля австралиеца. Австралиецът и подкрепящите хипотезата му се противопоставят на тази критика, защото в определени части на Русия хората всъщност имат недоразвити черти на дръпнати очи. В крайна сметка се договаря мултифакторна причинност. Това заключение е публикувано в научно списание и е забелязано, оценено, одобрено и цитирано от научната общност.

Всеки харесва множествената хипотеза, тъй като тя взима под внимание всички измерими и видими изследвани фактори и съдържа резултата от няколко проучвания. Следователно не може да бъде много далеч от истината.

Таня се е логнала във форума за физика с ника sonnenblume_14, кликва на секцията "етеризъм и други безсмислици", избира темата за фразата с лимона и пише: Аз мисля, че това има много общо със съдържанието на фразата и дали сте в състояние да го разберете, подобно на усещането, което имате когато чуете фразата. Защото за мен тя действа и при дръпнатите очи.

Дипломираният физик и страстен противник hartmut_666 се е логнал и пише: Съни-Бъни, преди да се впуснеш в толкова емоционални приказки, горещо бих ти препоръчал да прочетеш научните статии по темата. Тогава ще имаме база за дискусия.

Ей така се правят нАучни изследвания....

# 259

Фразата с лимона

Mr. Green Много вярно (в смисъл, че нагледно показва какво се случва нерядко по света и у нас Simple Smile)

# 260
Не знам за Научните изследвания, но още преглъщам от тоя лимон  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 261
не съм ви чела последните страници, че нямах вр тези дни, но ще се поправя...

сега влизам с въпрос - силно заразна ли е туберкулозата??? на колега на мъжа ми са открили такава и сега пращат всички на изследване Confused били са в контакт... е, не са се целували, но все пак Rolling Eyes

# 262

Фразата с лимона

То ако само така ги правеха, с мед да ги намажеш.
Като четох в хомеопатичната тема написаното от една потребителка как се кръстосват мишки (??)с диабет, след това им правят рани,.. и всичкото това с цел да изобретят генна терапия, която да подпомага регенерация на такива рани при хора...  ooooh!

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 16:03 от multimodal

# 263
не съм ви чела последните страници, че нямах вр тези дни, но ще се поправя...

сега влизам с въпрос - силно заразна ли е туберкулозата??? на колега на мъжа ми са открили такава и сега пращат всички на изследване Confused били са в контакт... е, не са се целували, но все пак Rolling Eyes

Какво изследване ще им правят?
Не се притеснявай, ако няма други предпоставки, само контакта не е достатъчен за да се зарази мъжа ти.

# 264
Запис в темата и освен това искам да попитам дали  някой от вас има повече информация за  Анти Д профилактиката, когато майката е с отрицателен Резус фактор. Ровя се сега из нета и чета....

Виж тук, има добре обоснована позиция:
http://www.vaccinetruth.org/rhogam.htm]http://www.vaccinetruth.o … th.org/rhogam.htm
http://www.nccn.net/~wwithin/rhogam.htm

ПП. В последния сайт попаднах на интересна информация: Antibodies & Immunity After Vaccines

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 19:49 от multimodal

# 265
Какво изследване ще им правят?
Не се притеснявай, ако няма други предпоставки, само контакта не е достатъчен за да се зарази мъжа ти.
не знам, не се ли взема слюнка за изследване??
по списък всички щели да водят Shocked
дано нищо няма Praynig

а на теб ти благодаря за бързия отговор  bouquet

# 266
Би трябвало храчка, мантуто не е критерий.  Peace

# 267
За ултразвука според мен няма проблем да се направи 1 в ранните месеци и 1 към последните.
Ама в Пазарджик примерно в момента, в който влезеш на консултация, ти казват "Лягай на ехографа". И ако предположим, че те викат на 2-3 седмици, представете си колко ехографа  сме минали. По себе си съм забелязала, че винаги след ехограф бебетата са ме ритали доста повече около час-два. Вероятно се превъзбуждат някак.

# 268
http://www.unhinderedliving.com/pultra.html

http://www.everyday-wisdom.com/dangers-of-ultrasound.html

http://www.newscientist.com/article/dn1639-fetuses-can-hear-ultr … xaminations-.html

Бях давал няколко "научни" линка за вредата от ултразвук в друга тема за него,но сега не мога да го намеря.Ако някой се интересува,нека потьрси Peace

# 269
Точно в ранните седмици май не бива да се прави ултразвук. Четох по този повод в руски форум, че някои лекари отбелязват бременността като рискова заради това, че е правен ултразвук преди 12 г.с.

Общи условия

Активация на акаунт