Ваксини - дискусия САМО за вредата от тях... (тема 16)

• 34 059
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
Между другото, за тиомерзала съвсем скоро има проведено проучване. Пак повтарям, достоверни източници: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21252391

The results indicate that mercury from thimerosal is not accumulated in blood in adults.
Чувала ли си думата независим? Може ли производител на ваксини да предостави обективна информация? Не мисля така..

Разбира се, че трябва да е независим. Какво е зависимото на този източник? Ти също ми предостави независим източник, направил проучване за ефекта на тимерозал, който си склонна да приемеш. Линкове към сайтове не приемам за отговор, очаквам клинично проучване.

Така и не получих отговор на това вие откъде избирате да се информирате, за да сте сигурни, че това, което четете, се приближава максимално до обективността?

Конкретното проучването е проведено от следните:
*Department of Occupational and Environmental Medicine, Sahlgrenska Academy, University of Gothenburg, P.O. Box 414, SE 405 30 Gothenburg, Sweden. E-mail: lars.barregard@amm.gu.se; lisaelmberg@yahoo.se
†Institut “Jozef Stefan”, Department of Environmental Sciences, Jamova cesta 39, 1000 Ljubljana, Slovenia. E-mail: milena.horvat@ijs.si
‡Unit for Pharmacokinetics and Drug Metabolism, Department of Pharmacology, Sahlgrenska Academy, University of Gothenburg, P.O.Box 431, SE 405 30 Gothenburg, Sweden. E-mail: dinko.rekic@gu.se
§Department of Occupational and Environmental Medicine, Lund University, SE 221 85 Lund, Sweden. E-mail: thomas.lundh@med.lu.se
¶Institute of Neuroscience and Physiology, Sahlgrenska Academy, University of Gothenburg, P.O.Box 430, SE 405 30 Gothenburg, Sweden. E-mail: oz@gottfries.se

Това си е съвсем нормален университет с научна дейност. И в моя университет съм участвала в подобни проучвания, за които никой производител не ми е плащал. В интерес на всички е тези проучвания да са независими, защото тези така зли съвременни лекари също се ваксинират и ваксинират децата си Wink

# 361
Аааа, моля, моля...  Stop   "Надежден източник" е много разтегливо понятия... Ето например един надежден източник като СЗО стана за смях миналата година със свинския грип... С такива издънки автоматично отпадаш от графата "надеждни източници"... Какво пък да говорим за Българската педиатрична асоциация - пълна скръб... Иначе имам много почит към хилядите хора, висящи по цял ден в лабораториите, но се спекулира с това, което вършат там, а понякога вършат не дотам хубави неща... Да не започваме сега темата за ГМО-то, достатъчно е че в тези същите лаборатории се произвеждат ваксини...

От кой източник се информираш ти, за да си сигурна поне донякъде, че си получила максимално обективна информация?

Нямам източник... Чета всичко и преценявам до колкото мога сама... За нещата, които мога, наблюдавам и на практика какво се случва, не само какво пишат източниците... Какво да кажа за заболеваемостта в България, като гледам на практика как се прави статистиката и как се приемат пациенти в болниците с какви ли не измислени диагнози... Как да вярвам на статистиката за странични реакции след ваксини като виждам как реакциите се отричат от лекарите без дори да се направи опит да се проверят и да се докажат, че не са от ваксина... Реакции дори и не се подават в РИОКОЗ, а ако се подадат, то оттам ги отхвърлят като такива, без да ги проверят... В такъв случай казвам, че в България статистика няма, има някаква стъкмистика, която определено не върши работа на обикновените граждани и пациенти...

Как би обяснила например статистиката в някои източници, според която 90% от преболедувалите от полиомиелит не показват никаква симптоматика, т.е. преболедували са го безсимптомно? Следващите 4-8% преболедуват полиото като лека настинка или неразположение... Ето това недоумявам и искам да ми се обясни - как се прави статистика и то с такива проценти на безсимптомно боледуване? Колко хора са изследвани за полио ей тъй профилактично през няколко месеца, за да се види, че отникъде са им се появили антитела и да се направи извод, че са предоледували безсимптомно, за да се вкарат в статистиката в 90-те %? И как се преценява, че е безсимптомно, а не че въпросните са имали някакви слаби неразположения, на които не са обърнали особено внимание, за да се вкарат в ония 8%?

Може ли в СЗО от България да са подадени над 90% обхват на имунизациите с морбили, а по телевизията докторите да обясняват, че процента отдавна е под 90? Хайде сега, обясни за достоверните източници и за статистиките на тези източници?

Аз не съм сигурна в нищо и не твърдя, че има достоверни източници... Който го твърди, да ги докаже колко са достоверни... Иначе никой не спирам да им вЕрва....

# 362
От къде получавам информацията си ли...

Ще споделя накратко моята история:

- слагат ми ваксина в училище (около 1997-1998г.) на 17 години последвана от силна болка на мястото на поставяне за около 2-3 години (още я усещам, макар и съвсем слабо)
- следват около 2 години неориентираност, странни чувства и трудно обясними за мен (както и за повечето 17 годишни) случки и преживявания с тялото и мисълта
- изкарвам казарма с начална форма на МС (Множествена склероза) главно пред компютър, защото им бях доста нужен
- официално диагностициран във ВМА София с ядрено-магнитен резонанс
- бързо стана ясно за всички, че Ребиф44 (официалното "лечение" на МС) има абсолютно обратно действие при мен, и не ми помогна въобще!
- "лечение" с кортикостероиди по време на пристъпи до преди около 3 години, когато спряха напълно да действат.
- самолечение от тогава досега с природна медицина, вегетарианство, суровоядство, водолечение и други... Все още търся панацеята, като често губя кураж, на фона на всички проблеми, които имам..

Бих искал да споделя и горчивият опит на мои познати и роднини:

- сериозни признаци на хиперактивност (племенник)
- сериозно увредени черва и неспособност за задържане на голяма нужда (племенник)
- хронична кашлица (племенница)
- дете развива аутизъм седмици след ваксинация (история от познат в скайп)
- дете умира дни след поставяне на ваксината след третия ден в родилното (история от таксиметров шофьор)

Разбира се, че всеки избира сам. Всеки се надява и детето му да не бъде в пострадалите от ваксина...

# 363
За вит К:
Защо в България не се прилага ( или се, но ние не го знаем), а в други развити и цивилизовани страни- да?
В България, мисля само на недоносени бебета се прилага, ако въобще се прилага. Със сигурност не слагат вит К. Знам го, защото за всяко нещо идваха с фермани Simple Smile, специално да се съгласявам, понеже без да искам не подписах, че могат да лекуват бебето. За каката, ми отказаха да и сложат(аз тогава исках), нямали внос.
В Япония преди две години прилагаха, сега не знам.

За ваксините, информацията от листовките ми е предостатъчна + информация за заболяването + личен опит.

# 364
И на двамата ще ви отговоря в един постинг. Нещата започнаха да отиват в грешната посока. Писах в тази тема заради един абсурден постинг на тема Резус несъвместимостта.

Силно подкрепям скептицизма и задаването на въпроси. Казах, че така трябва да се действа. Така е напредвала науката, човечеството. Благодарение на това са живи стотици хиляди хора. И заради това са мъртви още толкова.

Любопитствайте. Задавайте си въпроси. Търсете истински отговори, които можете спокойно и със сигурност и достойнство пред себе си да приемете за верни. Прочетете за имунитета, за антителата, за антигените. Не от проучвания на фармацевтични компании, а от най-елементарния учебник, който пожелаете. Никой не е хвърлял боб, за да напише нещата в него. До информацията е достигнато след стотици години проби, грешки и инструментални проучвания. Разберете концепцията на това, което отричате. Тогава ще умеете с различен поглед да четете статиите в тези сайтове, за които получавам линкове от тук. Тонът ми е остър, когато получавам такива линкове, защото в очите на човек, който има представа за какво става въпрос, там се редят изречение след изречение некоректни абсурди. И ги отричам не на базата на някакви догми, които съм чела по учебници.

В един от сайтовете, които дадохте (този със статията за витамин К), се описва лечение на рак със сода за хляб. Пиеш половин лъжичка сода за хляб на ден и никога не се появявал рак. Когато това бива прочетено от онкологичен пациент, унизен от тукашното здравеопазване, той започва да пие сода за хляб. Ракът не минава. За справка, содата за хляб неутрализира солната киселина в стомаха. От реакцията се получават три продукта - вода, въглероден диоксид (който излиза от хранопровода "нагоре") и готварска сол. Содата за хляб се използва за симптоматично лечение на киселини в стомаха (не е много полезно, не го правете). Струва ли ви се абсурдно това да е лечение на рак, или сте склонни да му вярвате? Това ли е мястото, от което черпите информация, на базата на която взимате решения, които могат до доведат до смъртта на децата ви? Ще кажа за четвърти път. Не проповядвам ваксинациите, не проповярвам непоставянето на ваксинации. Проповядвам търсенето на обективната истина и отричам твърдоглавото невежество.

Не мога да коментирам личните ви преживявания. Мога да ги свържа с ваксините толкова, колкото мога да ги свържа с радиацията, токсичния въздух, некачествената храна. Ваксината на чукчи, поставена в училище, явно е уцелила някой сетивен нерв.

Виждам, че използвате "информацията от листовките" като източник на информация. Това не противоречи ли с много пъти повторената теза, че лекарите и медицината се опитва да покрие страничните ефекти на ваксините?

Последна редакция: сб, 02 апр 2011, 20:36 от corrosion

# 365
Не съм отваряла нито един от линковете, дадени в последните няколко страници и не знам какво пише в тях, но не веднъж и дваж някой се опитва да ни доказва нещо чрез "достоверни източници"... За това писах - такива просто няма... А елементарните учебници съм ги чела, учила съм по тях и не смятах, че са елементарни, дори и сега не смятам, просто са грешни на някои места... Логично е да са грешни, иначе науката щеше да е спряла да се развива, пък тя като гледам не е... Преди месец например, докато спорехме за ваксината Ротарикс, попаднах на следното: "A relationship between antibody responses to rotavirus vaccination and protection against rotavirus gastroenteritis has not been established." И надолу се скъсват да обясняват колко е ефективна ваксината, ето го линка - http://www.druglib.com/druginfo/rotarix/description_pharmacology/
Е как да си го обясня това? И аз съм учила нещичко за антителата, пък мислех че антитела след ваксина или след преболедуване, означават създаден имунитет срещу конкретната болест (изключвам антитела по време на боледуване, които означават болест)... Аз си го обяснявам, че на практика антителата явно нищо не означават - не е сигурно, че няма да се разболееш, ако ги имаш и си контактен, както и не е сигурно, че ще се разболееш ако ги нямаш и си контактен... Кво прайм тогава? Кой ще ми изтълкува какво означава горното изречение за Ротарикс?

# 366
  • Пловдив
Да кажа и аз . На приятелка преди няколко дена й приемат 3 месечното бебе в болницата с кръвоизливи и спад на тромбоците, има кръвоизливи и в очите, което е предпоставка за мозъчен кръвоизлив (но слава Богу няма). Това се случва около месец след поставяне на Синфлорикса. Лекарите са на мнение, макар и неофициално, че е от ваксината. Свекърва ми понеже е лекар, отиде специално да провери, защото разбира се не вярваше, че от ваксина и на нея завеждащия лекар , както и лекуващия й казват " Ама то си пише на листовките, че има странични реакции, ама минава"  #Crazy. При въпроса на моята приятелка "Да продължавам ли да слагам ваксините?" , те отговарят "Не знаем , питайте ЛЛ на детето"  Shocked.

Последна редакция: сб, 02 апр 2011, 20:50 от ivka_007

# 367
Ivka_007, право в 10-ката!
corrosion, образовай се в подписа ми(Ваксините според имунизационният календар)... коктейл, който всички (повечето) малки деца получават... Коктейл от ваксини, които не се знае колко са сигурни и коя от съставките вътре няма да ви направи като мен Sad

# 368
Не съм отваряла нито един от линковете, дадени в последните няколко страници и не знам какво пише в тях, но не веднъж и дваж някой се опитва да ни доказва нещо чрез "достоверни източници"... За това писах - такива просто няма... А елементарните учебници съм ги чела, учила съм по тях и не смятах, че са елементарни, дори и сега не смятам, просто са грешни на някои места... Логично е да са грешни, иначе науката щеше да е спряла да се развива, пък тя като гледам не е... Преди месец например, докато спорехме за ваксината Ротарикс, попаднах на следното: "A relationship between antibody responses to rotavirus vaccination and protection against rotavirus gastroenteritis has not been established." И надолу се скъсват да обясняват колко е ефективна ваксината, ето го линка - http://www.druglib.com/druginfo/rotarix/description_pharmacology/
Е как да си го обясня това? И аз съм учила нещичко за антителата, пък мислех че антитела след ваксина или след преболедуване, означават създаден имунитет срещу конкретната болест (изключвам антитела по време на боледуване, които означават болест)... Аз си го обяснявам, че на практика антителата явно нищо не означават - не е сигурно, че няма да се разболееш, ако ги имаш и си контактен, както и не е сигурно, че ще се разболееш ако ги нямаш и си контактен... Кво прайм тогава? Кой ще ми изтълкува какво означава горното изречение за Ротарикс?

А следващото изречение? In 2 safety and efficacy studies, one to two months after a 2-dose series, 86.5% of 787 recipients of ROTARIX seroconverted compared with 6.7% of 420 placebo recipients and 76.8% of 393 recipients of ROTARIX seroconverted compared with 9.7% of 341 placebo recipients, respectively.

Сероконверзия значи появата на специфични антитела в серума в резултат на имунизация или инфекция. Това е дефиниция. Да няма статистически значима връзка между концентрацията на антителата и защитата значи, че сред тези с нисък титър на антитела има резистентни срещу вируса, а сред тези с висок - такива, които не са резистентни. Щом сте чела, знаете, че антивирусният имунитет (в частност антиротавирусният) не е изцяло антитяло-обусловен. Също така не е и изцяло изучен (тук не говорим за ваксината, а за "естествения" имунитет, който се създава след преболедуване). Сигурно е, че в различни фази участват и хуморалният, и клетъчният имунитет. Противоречиви мнения има по въпроса дали серумните антитела участват в непосредствената защита. Има изследвания, които доказват, че със сигурност са маркер за защитаемост (Serum antibody as a marker of protection against natural rotavirus infection and disease. - Velázquez FR, Matson DO, Guerrero ML, Shults J, Calva JJ, Morrow AL, Glass RI, Pickering LK, Ruiz-Palacios GM.)

600 000 деца умират всяка година от ротавирус инфекция, повече от 80% от тях са в Африка.

Не съм запозната с Ротарикс, но имам бегъл спомен, че с нея имаше проблеми заради контаминация с PCV-1. В статията, когато даваш, ясно е казано, че не е напълно ясно какъв е механизмът, по който ваксината създава имунитет, предвид липсата на статистически достоверни данни. (The exact immunologic mechanism by which ROTARIX protects against rotavirus gastroenteritis is unknown.) Както казах, антиротавирусният имунитет не е само хуморален. Според проведеното проучване (пак в статията), резултатите са неоспорими.

Запозната съм с друга ваксина - Ротатек. При нея също: "Serum samples were obtained from a subset of study participants before immunization and approximately 2 weeks after the third dose, and seroconversion was defined as a threefold or greater increase in antibody titer from baseline. Seroconversion rates for IgA antibody to rotavirus were 95% among 189 vaccine recipients, compared to 14% in 161 recipients of the placebo". (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2223838/?tool=pmcentrez)

# 369
corrosion
Аз също ще ти дам пример с моето дете .Ваксинирвано 2 пъти със синфлорикс и двата пъти реакцията започваше на следващият ден пт поставянето.Първият път детето поучи разстройство за 3 дни(решихме че може да е вирусно) но вече ми беше минало през гавата дали не е от ваксината. На следващият месец същото нещо ,започна на следващият ден ,но продължи 20 дена. Детето се изхождаше нормално но беше постояно воднисто, като в един период започна да ства и зелено,слава богу разминахме се само с прахчета енетрол и диета и се оправи.Лекарката при която ходихме  гастроентеролог каза че сигурно е от ваксината.
Е този ми сблъсък с реакция беше достатъчен ,за да реша повече да не бия нищо на децата си
И повече не сме поставяли ваксина
Няма нужда да чета каквито и да е проучвания статистики и тн. като повечето неща и не ги разбирам. За мен като най-обикновен човек с елементарни познания нещата стоят така:
Не може държавата да ми казва какво да се инжектира на детето ми,
в опътването на тези ваксини да са изброени съставки, които нямат място в човешкият оганизъм.
Никой не тидава листовката да я прочетеш, никой не знае дали не е алергично детето
Ами за мен това си е отнемане на моите човешки права .
А покрай мен има доста деца които също са проявили странични реакции от ваксини,това не е случайност. И щом ти се случи  трябва според мен да си много глупав и да продължиш да си играеш на руска рулетка със здравето и живота на детето си.Само и само да си завъшиш плана с ваксините или за да ходи детето ти на градина
Който иска ще намери начин да си го пусне( в края на краищата всичко в нашата държава се решава по вторият начин)

# 370
Аутизъм, множествена склероза, хепатит, почти всички автоимунни заболявания са с напълно неясен произход за съвременната медицина!
Същото е и когато чуете синдром на... означава "представа нямаме какво е това и така го наричаме..."

Аз имам МС(Множестена склероза) повече от 12 години и слушам как всеки момент ще намерят начин за пълно лечение на тази болест!
Доктори - признайте! Не е ясна причината, поради която имунната система напада свои клетки!

Ако някой предположи, че става дума за генетична предразположеност мога да кажа, че никой от рода ми не е имал МС или друго автоимунно заболяване!

Менингококовата ваксина е една от редките, в които не намирам аджуванти, аджюванти или който както е свикнал и приел за вярно (думате не е българска и се използва "активатор" от много доктори).

Листовката на тази ваксина - http://www.medicine.bg/public/listovka/29053s.pdf

Менингококовата ваксина се плаща изцяло от родителя!
Следват два важни въпроса:

- Как е възможно да има ваксина, в която да няма активатори (аджуванти)? Та това не постава ли под въпрос използването им въобще...
- Защо точно тази ваксина НЕ е в списъка със задължителните ваксини, които всички деца трябва да получат?

Мнение на родител, сблъскал се с ваксини. Струва си да бъде прочетено

60 Lab Studies Now Confirm Cancer Link to a Vaccine You Probably Had as a Child

# 371
corrosion, как тогава доказваме ефективност на ваксина? Ако не са създадените антитела след ваксинация, кое доказва, че тази ваксина е ефективна? Да не говорим, че като изключим разните проучвания по одобрявания на ваксините (които никой не може да ме убеди, че не са манипулирани), в реалността никой не изследва имунизираните за наличие на антитела... Не съм срещала такива статистики, не съм срещала данни колко имунизирани имат антитела, колко от тия с антителата се разболяват, въпреки тях и т.н. Да не казвам, че смятам за абсурдни твърдения, според които ваксина дава имунитет срещу заболяване, което дори и преболедувано не дава имунитет, какъвто е тетануса, а мисля и ротавирусите... В първия пост на темата има един "доклад" за коклюша в България, който сам по себе си доказва колко неефективна е коклюшната ваксина... Изводите от него обаче са потресаващи, а целта му е да покаже каква належаща нужда има от още една доза коклюш в тийнейджърска възраст... Нищо не казваш за полиомиелита и 90-те % безсимптомно преболедуване - как се смята това? Аз от тази статистика нищо не разбирам...  Rolling Eyes

# 372
corrosion

в реалността никой не изследва имунизираните за наличие на антитела...
Не съм срещала такива статистики, не съм срещала данни колко имунизирани имат антитела, колко от тия с антителата се разболяват, въпреки тях и т.н.

иначе такива статистики има, правят се, не си видяла не защото няма, а защото не си гледала добре. Ето например тука изследват дали имунизацията в Италия срещу полио е ефективна http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/229884

разбира се, правят се от време на време на определена извадка, не на всички, просто защото е скъпо. но ако се съмняваш, че ваксината е подействала, можеш сам да си направиш такова изследване;

Цитат
The Authors studied neutralizing antibodies against poliomyelitis wild viruses in a sample of Umbria population. The number of seronegative results for each virus strain was very low (less than 1%). The geometric mean titres were 21.07, 26.72, 19.13 for poliovirus types 1, 2, 3, respectively. The results of this seroepidemiological study shows that the Umbria population is satisfactory protected against the poliomyelitis.

ако приемеш този отговор, мога да ти отговоря и на другите въпроси, но ако не приемеш този е безпредметно да дискутираме повече.

най-вече искам да отбележа, че това, че вие не сте срещали информация по даден въпрос не означава непременно, че такава няма.

# 373
Аутизъм, множествена склероза, хепатит, почти всички автоимунни заболявания са с напълно неясен произход за съвременната медицина!
Същото е и когато чуете синдром на... означава "представа нямаме какво е това и така го наричаме..."

Повечето видове хепатитът се причиняват от различни и добре известни вируси. Ако имаш предвид автоимунния хепатит, той си се развива като всяка автоимунна болест - настъпва промяна в клетката, имунната система я разпознава като антиген и реагира. Изобщо не забулвайте в мистерия така тенденциозно нещата. Синдромите също са си съвсем ясни откъде идват и защо - синдром значи съвкупност от симптоми и клинични проявления. Те са свързани винаги с конкретна етиология (причина) и патогенеза (механизъм), която води до определено протичане на заболяването. Синдромът на Даун не се ли знае какво е?

Цитат
Доктори - признайте! Не е ясна причината, поради която имунната система напада свои клетки!

Причината е ясна, голяма част от механизмите са ясни, не е ясно лечението.

Цитат
Ако някой предположи, че става дума за генетична предразположеност мога да кажа, че никой от рода ми не е имал МС или друго автоимунно заболяване!

Генетичната предразположеност е абсолютно категоричен фактор в развитието на автоимунни заболявания. Генетична предразположеност не е еквивалентно на това да има някой в рода с автоимунно заболяване.

Цитат
Менингококовата ваксина е една от редките, в които не намирам аджуванти, аджюванти или който както е свикнал и приел за вярно (думате не е българска и се използва "активатор" от много доктори).

Листовката на тази ваксина - http://www.medicine.bg/public/listovka/29053s.pdf

Менингококовата ваксина се плаща изцяло от родителя!
Следват два важни въпроса:

- Как е възможно да има ваксина, в която да няма активатори (аджуванти)? Та това не постава ли под въпрос използването им въобще...
- Защо точно тази ваксина НЕ е в списъка със задължителните ваксини, които всички деца трябва да получат?

Менингококовата е в препоръчителния списък. Адювант значи "помощник" или малко побългарено - добавка. Нямат собствено действие, но стимулират имунния отговор към внесения антиген. Отговорът на този въпрос е прост - те невинаги са необходими. Понякога антигенът предизвиква достатъчен отговор сам по себе си, за да се достигне "създаване на имунитет".

# 374
begem0t_, извинявай, но каква е разликата между див и ваксинален щам на полиомиелит? Защо се различават? Това, че се различават има ли някакво значение, да кажем като при грипа - или нацелваш правилния щам и се ваксинираш с него или файда от ваксината няма...
Кое точно от поста ти дава отговор за онези 90%, че не се ориентирам?

Това, че е скъпо да се изследват всички, мен лично не ме касае... На мен също ми е скъпо да се изследвам за всичко, да не говорим, че самите изследвания няма да ми покажат дали съм ваксинирана и имам антитела или съм преболедувала да кажем безсимптомно... Рутинни изследвания не се правят, не се знае населението как отговаря с антитела, нито как количеството антитела се променя с времето, нито тези, които се разболяват имали ли са и какво количество антитела са имали... Въобще нищо не се знае... Обаче смело се твърди, че неваксинираните са незащитени и ще се разболеят и ще заразят и другите и като плъзнат едни епидемии... Боб хвърлят на всички нива, всичко врачуват... А за ваксинираните какво се знае? Какво казва бобът?

Понякога антигенът предизвиква достатъчен отговор сам по себе си, за да се достигне "създаване на имунитет".

Какво каза, че означава "създаване на имунитет"!? Нещо отговор с антитела ли или други фокуси?

Общи условия

Активация на акаунт