Re: Бременни майки в чужбина - 35 тема

• 27 147
  • 716
  •   1
Отговори
# 105
winy май този вариант не може.  Laughing Може тук да го запишете само с име евентуално и второ и фамилия и при изваждане на бг акт за раждане да го впишете по същият начин. Няма да е проблем. При нас е така Борис е с две лични имена и фамилия без бащино в бг акта за раждане.  Peace

значи твоя бебчо е Борис, името на мъжа ти без "ов" и фамилията ви?  а за момиченце какъв ли е варианта? може ли тук да е Анна Иванова само, а в бг да е Анна Христова Иванова?  newsm78

# 106
Честито на totoven и тук! За пореден път се убеждавам, че размерите от УЗ са завишени, което ме радва, че май и нашата девойка клони към 4,200 кг на термин  #Crazy В сряда ще видим как се развива.

Winy, защо искаш да си усложняваш живота? Запишете я с три имена, на мен лично рядко ми се налага да ползвам бащиното, така че не мога да разбера идеята ти.

Галче, обещах пресен корем с респектиращи размери и го изпълних! Радвам се, че ти харесва  Hug

Поздрави на всички, толкова ми се спи, че ще изкоментирам всичко останало утре  Hug

# 107
Честито на мама Totoven!   bouquet С пожелания  Мартин да расте здрав и силен, да папа и радва всички наоколо.
А за 2та часа раждане можем само да си пожелаем всички да сме така.  Hug

meleean радвам се, че с кърменето се справяте. А въпросът ти е интересн доста.

Галче много хубава снимка!

Nelinka20
не се давай, ако си решила естестено, само защото докторите бързат. Стискам палци да стане както ти искаш, така че или преди Вликден или след това.  Hug

Zоie дано малката Кими да те остави скоро да поспиш.  Hug

winy то и аз като чета за трудностите про кърменето се стряскам, ама съм си казала - всичко ще е наред и ше бъде както трябва. Освен това ще имам две дяволчета за изхранване. Wink

bebolinka82 благодаря и аз за отговора, че вероятно и аз щях след време да го мисля. Като се замисля моите ще са без бащоно, но с по две имена, ама мъжо още не знае последната ми идейка. Wink Сега на дневен ред ми е разучаването в НОИ как става процедурата за майнчинството за мама родила в Италия. Wink  Да видим дали е като в Англия...

LadyDiDi супер снимка! Вижда му се края. Wink Аз все се каня да изплагиатствам идеята ти с тези снимки, че много ми допада.  Hug

Приятни почивни дни на всички.  Hug Hug Hug

# 108
winy май този вариант не може.  Laughing Може тук да го запишете само с име евентуално и второ и фамилия и при изваждане на бг акт за раждане да го впишете по същият начин. Няма да е проблем. При нас е така Борис е с две лични имена и фамилия без бащино в бг акта за раждане.  Peace

значи твоя бебчо е Борис, името на мъжа ти без "ов" и фамилията ви?  а за момиченце какъв ли е варианта? може ли тук да е Анна Иванова само, а в бг да е Анна Христова Иванова?  newsm78

winy не ме разбра, Бобо изобщо няма бащино име.  Peace Има само две собстени имена + фамилия.  Peace Аз не исках да има бащино име защото мъжа ми е Мариян и трябваше да е Мариянов което ми звучи малко смешно.  Laughing Twisted Evil Затова решихме да няма бащино име изобщо.  Peace По пяронцип може да се запише бащиното само като име без ''ов'' например Мариян вместо Мариянов.  Peace Тук може да го запишете както си решите и след това при превода на ук акта за раждане ще го преведат както е направен тук в ук и няма автоматично да ви сложат бащино име с ''ов''.  Peace
п.п. Може тук да е Анна Иванова, но и в бг акта ще е Анна Иванова.  Peace

# 109
Иринка, смело, колкото повече бременни коремчета се виждат на страничката, толкова по-хубаво Heart Eyes

Диди, а ти как ги правиш тези снимки, те изглеждат като направени във фото студио Hug

# 110
  Беболинка а вие и двамата ли сте българи, имате ли английско гражданство. Че преди беше, ако са само с БГ гражданство автоматично му се добавя бащиното с -ов, но може и да са го променили.
  Zоie то да беше само мастита  Laughing  Останахме си със силиконките, че нали съм с плоски зърна, много разранени, тя е май с къса юздичка, а и нямах кърма в началото и тя така и не засука... Но важното е, че се кърмим все още. В Англия не ми беше проблем навън, защото навякъде си има стай за кърмене, с вода и тн, но в БГ е зор и не се случва често. Да не говорим, че тя вече си ги хваща и мята зад гърба, плюе, дърпа, абе цирк сме. Гледай да не ги ползваш много и я мъчи без тях докато е малка, че после няма отърване.
  Totoven честита ти рожбичка, чакаме те в другата темичка   bouquet

# 111
Цвети и двамата сме българи. Просто в обредния дом им напомних да го запишат както е в ук акта и всичко си беше ок. Не сме имали проблеми.  Peace Аз изобщо не исках малкия да има бащино, защото на мен и без това ми е трудно да спелувам моето, особено по телефона.  ooooh!

# 112
Привет Hug

Минавам само набързо да ви почерпя. Ние с моя мъж се запознахме на тази дата преди 10 години.

Ето как празнувахме днес Heart Eyes
http://www.facebook.com/album.php?fbid=1775259659657&id=1184 … 2&aid=2092189

# 113
Галче, честита ви среща! Още много по 10 години да празнувате този ден! Много весело сте си изкарали днес!

А за аватара, аз се снимам сама, с телефона дори  Laughing После дообработвам малко и то пак на апликейшън на телефона (имам iPhone) и е готово  bowuu

IrinaB, плагиатствай, сега ти се е паднало да снимаш корема! Ще ми липсва скоро...

Снощи имах първите си подготвителни контракции  Crazy Дано не се повтарят и не се превърнат в нормални...

# 114
  • далечно
здравейте, майчета!
първо, добре дошли на бебоците  Максим на meleean, Ния на Madlene и Мартин на тotoven  Heart Eyes   bouquet и дано не съм пропуснала някого в тази пълна къща  Peace

Zoie, браво, че се справяте със силиконки, дано скоро ги махнете. Аз с първото ползвах няколко дни заради разранени зърна, но лесно се отървах от тях.

IrinaB, в Милано ли ще раждаш? още не сте тук, или съм пропуснала нещо?

Галче, честита годиншнина, ееех, и нашата такава се задава другия януари, как лети времето  Heart Eyes

winy, страхотно е, че ще имаш помощ. Поне при мен се оказа по-ценна след 2 месец, ама аз съм темерут и при първото ми дете се изпокарах жестоко с бабите, които идваха на талази *по наша покана, естесвено!) веднага след раждането и даваха акъли. Ама сега и ние, и бабите сме по-стари и по-мъдри, та поне с първата (майка ми) времето си минава приятно и даже ми е мъ1но, че си тръгва в сряда  Sad

с имената - моите и двете са с две собсвени и едно фамилно име (без бащино), но пък и двете са родени в чужбина и баща им не е българин. Доколкото знам, както го запишат в чужбинския акт за раждане, така е и в българския. В българския нищо не може да се добавя - на пракрика той е препис на оригиналния чужбински (така беше при нас и с брачното свидетелство).

Ние тези дни здраво обикаляхме с майка ми около Лаго Маджоре и другите езера от нашия край - през уикенда беше 28-30 градуса  ooooh!, жега, хората се пекат, ние връткаме пикници  Laughing

Към края на седмицата с огромно нетърпение чакам да си тръгнем за Будапеща  Heart Eyes  travel ( с кола ще сме, тъй като тепърва там ще правим на Нора паспорта...сега горката няма с какво да я идентифицираме на летището, но то пък е 1000 км и ние спираме дА спим в Словения - не че сме изморени толкова, ама ей така, за кеф и щото не бързаме). Обичам си Будапещата  Heart Eyes Даже обмислям, ако се наредят така нещата с оглед предстоящи промени при нас, да прекарам последните два месеца от майчинството си (лятото) в нащия дом там. Но да видим как ще се подредят нещата, има време дотогава, и без това Мартин е на училище още 3 месеца  Crazy

# 115
Loreley ще раждам в Милано, но все още не съм се пренесла. Средата на май ще дойдат да ме приберат. Wink Иначе вече щях да ти досадя да се видим ако бях на място.  Flutter
Добре си е при вас времето. Е аз още ще доизнося няколко роклички за пролетта, които прекрасно подчерертават коремчето и минавам на летни.
Иначе днес на ЖК ми казаха, че вече матката е стигнала максимална височина и от сега нататък ще раста само напред.  Laughing

Галче честита ви годишнина.   bouquet Дано да сте прекарали чудесно.

# 116
  • далечно
ние сме във Варезе, на около 70 км от Милано

# 117
момичета  Hug
много благодаря, че ме ориентирахте за имената   bouquet аз харесвам бг традицията с бащиното име, но като знам че аз съм с 4 имена  ooooh! и все не ми се събира името на формулярите...да не говорим за горките пощаджии и куриери  Laughing направо хващат гората като почна да спелувам  hahaha и все ме питат "ама това цялото ли е твоето име"?
ох Диди стискай за тати да може да дойде  Hug не се претоварвай много, много с разходки и шетня

Иринка, всичко ще е наред  Hug радвам ти се, че ще бременееш и през топлите месеци, така ми е хубаво сега да разхождам коремче по слънцето  Crazy

Loreley  как е малката принцеса? не си писала скоро за нея  Wink лек път да изкарате до Будапеща  Hug
аз за сега съм Ок с майка (нашия тати не живее и работи в Англия и бях съвсем сама голяма част от бременността), помага ми доста, днес се беше развихрила да чисти  Laughing малко имаме различия за гледането на детето, но няма да и позволя да се наложи, освен ако няма разумен довод  Naughty

Hug за всички

# 118
Привет, дами!
Не съм ви чела няколко дни, но двамата дядовци дойдоха да ни докарат багаж за бебока и нямах грам време да стигна до форума.

Честито на всички с поводи от тези дни и специално на Галчето - много любов и дълъг семеен живот - поне още 10 по 10 години.  bouquet

Ние уж сме добре - сега вкарвам къщата в ред и започвам с прането на бебешките дрешоляци, че то времето си минава.

Много усмихнат и хубав ден на всички ви. Hug

# 119
Благодаря Тони Hug

Аз пък днес за сефте повърнах днес сутринта, но си мисля дали не е от витамините. Хапчето е доста голямо, а пък и на гладно го пих Blush Ще видим утре дали ще се повтори и дали ще се сдобия по никое време и с тази екстра Sick

Общи условия

Активация на акаунт