Re: Бременни майки в чужбина - 35 тема

• 27 130
  • 716
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте тумбачета  newsm03 включвам се с един въпрос.. днес бяхме на лекар и тъй като  лекарката все ми казва че бебка е дългокрака..днес вече каза че е извън нормалните или средностатистически  мерки та искам да ви питам при вас колко мм е FL ( femur length) - дължина на бедрото, аз съм в 38 навършена,  не че е лошо просто за мое собствено спокойствие  Praynig при нас дължината е 78мм
и освен това ми преместиха пак термина с една седмица напред уж не беше вярно ама сега пак... newsm78 newsm78 newsm78 и сега ако бебка се роди на първият термин т.е. 5 април ще е едва ли не подранила. новият термин е 12.04 и казаха че ако дотогава не родя ще чакаме до 19.04 newsm09 newsm09 а на мен това ми се струва лудост....при положение че съвсем точно знам кога забременях  
на вас как ви се струва колко време е нормално да преноси човек...страх ме е че ще е опасно за бебка и се замислям дали да не отида на 12.04 ако бебка все още си стои на топло и да не им кажа да ми предизвикат раждане???? уффф не знам какво да правя...сега баш на края така ме притесниха...иначе расте големичка вече е 3.400  Shocked

# 16
Мелееан, и аз бях така с първата бременност, като влязох в деветия месец и вече си мислех, че цял живот мога да си остана бременна Crazy

Направо ви завиждам! На мен от сега ми тежи и ми се иска вече да мога да се свивам и да си стоя без толкоз болежки...ама на...

Zoie, много се радвам, че звучиш така оптимистично и положително, въпреки затрудненията. Искрено ти пожелавам скоро неразположенията ви да са в миналото. Hug
За мастита сигурно си чела доста и знаеш вече какво би помогнало, освен топлите душове/компреси преди сукане/изцеждане и студените компреси след кърмене/изцеждане, при много майки с подобни проблеми помага и прясно зелево листо без твърдата жила в средата да се увие около проблемната гърда, или пък просто да направиш компрес от извара на гърдите, като и в двата случая зърното и ареолата не се покриват с компреса. Ето и Лорелай е писала  за това.  WinkМоже би знаеш, че при запушване на каналите много добре се отразява приемът на лецитин 1000-1200 мг - ако желаеш би могла да го обсъдиш с лекуващия те лекар. Лецитина е хранителна добавка, която действа като емулгатор (пречи на мастните частици в кърмата да се слепват и да запушват каналчета), обикновено майките я приемат до 4-5 таблети за 24 часа, а като отшуми болката се намалява с по 1 на седмица. Приемът на лецитин се спира, когато проблема с твърдите и болящи гърди напълно отшуми. През това време докато усещаш дискомфорта в гърдите би било добре да следиш и какво хапваш. Хубаво би било да се избягват трансмазнините, растителните хидрогенерирани мазнини, маргарина и такива храни, които ги съдържат. Предполагам знаеш, че болките може и да се облекчат от по-широки блузи и сутиен, който не притиска прекалено гърдите.
Много хубаво си се сетила за изтеглянето на зърната с помпата преди да дадеш на Ким да засуче, така хем оформяш зърната за по-лесно засукване, хем помагаш на кърмата да тръгне по-лесно. Peace Удобно ли е да попитам колко кърмения/хранения има бебка в денонощието? Дали за теб би било вариант да предлагаш гърда на по-чести интервали, т.е. да не я чакаш да огладнее и да се изнервя, че трябва да положи малко усилия, за да потече кърмата. Обикновено първите признаци, че бебето е гладно са когато започне да си слага ръчички в устата, или леко да  промрънква - при тези знаци може да му се предложи да суче. Честото слагане на бебето да суче от твърдата гърда евентуално би помогнало тя да се изпразни добре, за да се отпушат каналите.
Ако мислиш, че за теб е приемливо може да се нахрани малката и след това да доизцеждаш. Въпреки това, ако до следващото хранене усетиш напрежение или дискомфорт, а тя не иска да суче може да изцедиш леко за облекчение.
Стискам палци скоро да се реши и проблемът с късата юздичка и след това да се кърмите без никакви затруднения! Много позитивна енергия на теб и малката сладурка и пиши как сте, че ви мислим всички тук. Hug

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 11:01 от Tony_st

# 17
madlene извинявай ама ти да не раждаш в БГ? Питам те защото ми прави впечатление, че там доста често изместват термин, защото бебето било голямо.  Sick Велика глупост.  #Cussing out Термина се определя само по един начин, от датата на последния цикъл и според средната продължителност на цикъла се изчислява датата на термина. Никога не се изчислява според големината на бебето.  Peace И сега да те успокоя малко, много бебета се раждат големи и преносени вкл. и моето.  Grinning Преносване до 42 седмица не се счита за проблемно, вече след това се налага да се предизвика раждане. А големи бебета могат да се родят без никакви проблеми, стига майката да е подготвена и позитивна, и най-вече да не се прибързва ражденето, както и при мен беше, всичко е въпрос на нагласа.  Peace

п.п. Сори, че така нахлух ама много се дразня от такива глупости от сорта бебето е голямо, дай да го вадим, без то само да е готово за това.  Peace

Не се притеснявай излишно, възползвай се от последните си седмици да си починеш и наспиш хубаво, че после няма да можеш.  Laughing Wink И се остави на течението, бебето си знае кога да излезе.  Peace

# 18
отдавна не съм се включвала тук,но ето ме запис и от мен :love:Zoie успех,дано се преборите с проблемите и скоро да се похвалиш с успешно кърмене.и аз съм чувала за зелеви листа,малко начукани да омекнат и се прави компрес на гърдите.madlene и аз знам кога съм забременяла и когато отидох да се запиша на консултация в началото,им казах 1 седмица по-късна дата на менструация. Mr. Greenна мен ми е трето и все ми объркват термина и сега аз им го обърках #Cussing out,но за мен си е точен.не могат да ти местят термина за щяло и нещяло,едни бебета са по малки други по големи.ти можеш и сама да си го изчислиш,като към датата на забременяване прибавиш 9 месеца пълни и извадиш една седмица.но истината е,че  бебето само ще си реши кога да излезе.Нелинка полежавай си повече и си почивай да може бебо да порасне още малко.  Hug

# 19
Bebоlinka, Dru4ka мерси за отговорите и успокоението  Hug ще раждам в Германия...най странното от всичко е че един единствен лекар твърди че термина ми е на 12.04 всичко други казват че е 5.04  #Cussing out #Cussing out #Cussing out но някакси неговото мнение натежава....и лошото или по точно притеснителното за мен е че той е лекар от болницата в която ще раждам...поне тук е така че предварително трябва и в болницата да се ходи и там също се правят пълни изследвания..тоест като мине 40 седмица според първият термин в болницата няма изобщо да ме класифицират като преносваща....ох много се дразня  #Cussing out #Cussing out точно сега на финала тоз като се запъна не та не термина е по късно...а бебето даже върви голямо...тя дотогава 5 кг ще стане   Shocked Shocked Shocked много се надявам че тя ще реши по рано да се появи, та да си спестя главоболията. днес и моята лекарка се опитваше да ме успокоява и каза че дори и 42 седмица да станат не било страшно  Shocked досега ме тъпчеха с магнезии да не родя по рано ..уффф дано всичко е наред с бебка  newsm17 newsm17 newsm17

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 21:58 от madlene

# 20
Ехааа, нова темичка! Мерси, Светле!   bouquet

Аз откакто съм в София, обикалям по задачки и следя предимно априлската тема, че там бебевалежът е доста обилен тези дни  Laughing
Това с промяната на термина наистина е глупаво и останах приятно очарована, че лекарят, който избрах тук дава правилните отговори на моите въпроси и въпреки че вървим 9 дни по-големи беше категоричен, че няма промяна в термина  hahaha Сега остава и малката лейди да се съгласи с това  Laughing аз иначе стягам багажите за болницата да съм спокойна, че поне това е наред. След раждането ще останем минимум месец, в движение ще ги решаваме нещата общо взето.

Прегръдки за всички  Hug Ще опитам да наваксам тези дни и да съм по-активна  Hug

# 21
madlene не се притеснявай всичко ще бъде наред. В темата също имаме момиченце родено в 42+ седмица и ей го вчера стана на 8 месеца.  Wink Аз се разминах само с 1 седмица.  Laughing
Така, че не бой се, само лошото е, че много тежи след термин, ама минава.. Peace

# 22
madlene, не се тревожи излишно. Hug Моята кака също вървеше седмица по-голяма и се роди реално 15 дни преди термин. Е, вярно, че не са ми променяли термина, но пък и нямаше нужда. Сега младежът и той върви доста големичък, та да видим как ще се развият нещата... Важното е да си спокойна и не го мисли - тя, природата, си знае работата. Wink

# 23
  • далечно
страшна работа е като вземат да шашкат хората с мерки и теглилки: има по-дребни бебета и по-едри, чак смяна на темрина пък  ooooh! Все едно да кажеш на всички жени, които са 170 см и 55 кг, че трябва да се смятат за 31-годишни  hahaha, защото това са средните стойности за тзи възраст

# 24
  • Plovdiv - Thessaloniki
Здравейте, как сте бременлинки!? В априлската тема вече валят бебета, а още е март месец  Grinning
А пролетта е вече тук, надявам се и по другите континенти да е вече факт. Аз съм още 2в1, но то бебето го усещам сега най-добре от цялата бременност, такива топки ми прави по корема, все едно от там ще излиза. Да видим ние ще изчакаме ли април.
Поздрави на всички и по леки дни без неразположения!  Hug

# 25
Ааа, Нелинка, стискай - поне още седмица-две... имаш време. Hug И всичко да мине с лекото! А пък и да ни зарадваш с хубавата новина бързо, след като вече сте 1 по 1.Simple Smile

# 26
  • Plovdiv - Thessaloniki
[
Влизам тук с една хубава новина: едно чужбинско бебче на априлка е вече тук!

dru4ka от Ротердам е родила бебе Давид с мерки 2925 гр и 50 см! И двамата след известни трудности са вече добре и се радват много един на друг! Изпращаме им много целувки, и на мама Дели желаем да се връща скоро при нас!

# 27
Ех, че хубава новина! Да е жив и здрав Давид на мама dru4ka ! Много хубави емоции да имат и мама скоро да се възстанови!  bouquet

# 28
Честито на мама Dru4ka и добре дошъл на Давид! Нека да са много щастливи заедно и да се даряват с много любов и красиви емоции!  smile3525

# 29
  • Edinburgh-UK
ех че хубава новинка
честито момченце на Dru4ka много да слуша малкият и много да спинка
LadyDiDi къде ще раждаш?
madlene не се тревожи,не винаги изчисленият термин е точен,тъй като не се знае кога е била овулацията,моят термин беше за 09.12 а се роди на 16.12 и акушерката ми помогна да ми падне тапата иначе щях да си откарам до коледа,нямах никакви контракции
нелинка и при тебе не остана все едно вчера ни съобщи хубавата новинка
ели как е коремчо?
meleean и на тебе не ти е останало,хайде разкажи как са последните седмички с коремчо?

Общи условия

Активация на акаунт