131 Размирни дни, жасминови нощи - арабски мами, тук ли сте още?

• 53 866
  • 754
  •   1
Отговори
# 210
В този дух,аз от няколко месеца се затворих в себе си и спрях да споделям,да се обяснявам и да обсъждам миро- и светогледа си..,толкова удари получих,срещнах толкова неразбиране и упреци..,Боли ме да ме поучават и да ме съветват за неща,които засягат само мен и съпруга ми,както и децата ми...,а когато става въпрос за арабския свят и Исляма,просто започнах да си запушвам ушите,сменям темата и се опитвам да не отвръщам на нападките и коментарите..Но отвътре вря и кипя,не си намирам място от гняв и обида..,но прекрасната ми половинка ме научи да си замълчавам и да не избухвам..За съжаление,сега когато някой заговори или си позволи коментар пред мен,в мен напира отбранителна и войнствено настроена позиция..,което ме провокира да се затворя в себе си..Отностно случващото се в БИ,много ми е болно и страдам,жал ми е за невинните хора,изживявам всичко много тежко,а разбране и съчувствие не срещам у никого,освен у мъжа ми..Всичко това е много жалко и тъжно,но е факт..
Така че,мили дами,не само вие се чувствате така.. Cry

# 211
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Здравейте момичета мили,
виждам, че повечето нямат настроение, нормално е в такова тягостно време, мрачно, студено , а и всичките тези нещастия по света.
Амал, жив и здрав да е съпругът ти, да се цените един дру цял живот.
Саидах, и аз пожелавам скорошно оздравяване на сестра ти, ако са хванали болестта на време, ще се оправи.
Уго, малката е такава сладурана, защо не си направила клипче за ролята й на жертва  Simple Smile
Любс, и аз не би издържала всяка седмица с такива посещения. Но жената е права  Hug
Никито,  Hug

Аз от днес вече съм щастливо безработна. Даже ме пуснаха по-рано от работа и ми направиха подаръци, признавам си, че се разревах, а и колежките също. Все пак сме работили 3 години заедно. Шефа каза, че няма да назначава човек на моето място и като си почина 3-4 месеца мога пак да се върна там, ако искам  #Crazy. Направо се оказах един безценен и незаменим специалист. Почти се възгордях, така съм си врнала носа, че ако завали ще се удавя  hahahaТа сега съм си вкъщи и се наслаждавам на усещането.

Много целувки от мен и да се оправя по-бързо времето и настроението  Hug Hug Hug

# 212
амалче-да ти е жива и здрава половинката и много да се обичате!!!!!!!!!

Не съм на курс,но днес е петък-т.е цялото племе сме си в къщи,та чак сега се добрах до компа.

любс много ми е ясно за какво става въпрос и то от собствен опит  Wink.Ние отдавна не ходим,всъщност отчитаме се по празниците,но си имаме извинение-миналата година голямата имаше матури ,а тази година е Сам. Mr. Green

саида  Hug Praynig Praynig Praynig
алверачестито   bouquet ,трябваше да запиташ шефа си,ако все пак се завърнеш дали ще ти вдигне заплатата  newsm78 Grinning
Не се сетих да я запиша  ooooh! ,хем телефона беше в мен.

марси и моята куч е горе долу на толкова,но пък си е вън,Защо не пробваш с бебешки памперс,само му пробий дупка за опашката.

ум саид  Hug наистина няма да ти е леко с гости цял месец.

Аз днес съм се отдала на кулинария-пълних тиквички ,правих им бял сос,а и пица,.Мислех и праскови да правя,но ми свършиха яйцата и ги отложих във времето  Mr. Green
Сега отвън освен моето поне още 5-6,та сериозно се замислям ,дали официално да не отворя занималня . hahaha hahaha hahaha
Голямата по биология са учили за мухата -цици ,нали в арабския няма е и тя съответно избухнала в смях по време на урока. hahaha hahaha hahaha

# 213
Амал , Честито на любимият ти ! Здраве , много любов и късмет !
Уго , комплименти за менюто .
Аз в момента правя тажин със заешко / което преди това половинката маринова / и маслини . Направих бисквити слепени с шоколад и кокос украса за чая . Като ще добавя и ядки различни и фурми . Имам огромна салата - марули 2-3 вида , домати , краставици и царевица . Направих и пълнени варени яйца от жълтък , риба тон , майонеза , маслини и подправки . И една купа с плодова салата - ягоди , банан , ябълки , лимонов сок и захар .
Оставям ви че времето тече .
Аллах- Господ , да е с всички ни !

# 214
Амал, да ти е много здрав рожденника! Много успехи и сбъднати мечти му пожелавам!!

# 215
Амал, честит рожден ден на съпруга ти! Желая му здраве, късмет и много семейно щастие Hug

Саида, от цялото си сърце желая здраве и сили на сестричката ти да се пребори с тази коварна болест Praynig. Сигурна съм, че ще успее Hug

Алвера, сега си почини хубаво и като мине лятото, ще си намериш по-хубава работа с по-добър колектив Simple Smile

Айа, може ли да те помоля да ми пуснеш линк на лични с новината, която те е разстроила Praynig. От два часа гледаме Ал Джезира и направо ми идва да се гръмна Sad. От толкова мъка по света вече се чудя кого по-напред да жаля Rolling Eyes

Ясмин, как е бебка, спинка ли, яде ли Heart Eyes. Представям си колко ти е притеснено от заминаването на половинката Hug. Желая му лек и безпроблемен път и скоро отново да сте заедно, този път за по-дълго.

Никито, дано хабибито да се възстанови бързо Hug

Уго, у вас веселбата наистина няма край Simple Smile. Маугли е изключително дете, не само е красавица, ами е и много будна Heart Eyes

Ом Саид, дано си изкарате приятно с гостите и ти да не се измориш много с посрещането.

Науел, огладнях като четях менюто, хем не ям заешко Simple Smile.
Аз да се оплача, на диета съм от седмица Tired. Вярно, че вече има някакъв резултат, но все повече освирепявам. Този път обаче съм решена да издържа докрай, та се очаква да съм в лошо настроение до средата на юли ooooh!

Поздрави на всички Hug

# 216
  • сред маслини и портокалов цвят
Добър вечер, чаровници!

Амалче, да е жив и здрав съпругът ти! Много щастливи години ви пожелавам!  bouquet
Къде си ми писала съобщение, как така не съм го видяла. Напиши ми пак, моля, обичам да ми пращат съобщения. Grinning Hug
Nawel, много вкусно звучи.
alvera, честита ти безработица! LaughingСега ще имаш време за срещи. Mr. Green
Om Saeed, цял живот ще се сблъскваш с това, за съжаление... трябва да свикнеш, животът е кратък, радвай му се Hug
Saidah Hug, много кураж на сестра ти, на теб и цялото ви семейство.
marsy, Айа тъжни работи пишете. Отминаха безгрижните дни по арабско.
Дано, дано това, което се случва сега да е за добро. Но си мисля, че светът се е запътил към края си с бодра крачка, ние сигурно няма да сме живи да го видим, но ми е страшно мъчно за децата ни.
Любе, оживяли след поредния семеен обяд? Mr. Green Да е жива и здрава свекърва ти, да ви събира, че после няма кой. Поне такива са нещата в родата на мъж ми.
Иначе на петъчните сбирки ние сме около 15 души с децата, което е поносимо. Mr. Green Пък и когато е хубаво времето ги пропускаме обикновено, монаваме привечер за кафе само, когато е намаляла навалицата.
Но по празниците е кошмар-31 броя, от които 14 са малки неконтролируеми зверчета(моето хайванче вече успешно се вписва в общата картинка Twisted Evil). Та мразя празници и ваканции по сирийско. Simple Smile

Ние  с малката вчера бяхме на 1-вата консултация. В навечерието на първата си месечинка е качила 1 кило и е пораснала с 6 см.  Heart Eyes

Олди, Люспа, АД, Ники, Уго, Астарта и всички останали, които пропускам- много  Hug
Отивам да гледам снимки от варненско-русенската мини среща. Другия път се обадете и на Делтичка, няма друг такъв образ като нея. Да сме живи и здрави, лятото ще ви наобиколя за ден-два, че Варна ми липсва Hug

# 217
Nawel мислех че съм се преработила в кухнята,но на теб шапка ти свалям   chef

астарта успех  Hug

ясмин браво на госпожицата  Heart Eyes

Днес направо устанах без ум  Crazy Crazy Crazy ,след като играха до беседката се пренесоха на двора,по едно време решавам да хвърля един поглед и какво виждам  #Crazy #Crazy #Crazy ,на двора има кран за вода-за миене,яе е по лесно и едно шадраванче,хлапетата с навити крачоли мъкнат вода .Издадох мръсна заповед да се спрат,след 2-3 мин.обаче какво виждам  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy хлапетата от 5,5 до 9 годишна възраст ,събути по гащи и наврени във шадравана  hahaha hahaha hahaha ,то вярно че днес беше доста горещо и слънцето яко печеше.но........................... Разпратих ги по домовете ,с наставление да се приберат директно за да бъдат преоблечени.
Освен това Маугли си затвърди прякора,днес прескочи оградата и мрежата отгоре за да излезе от заграждението и по същият начин се върна  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 218
Много сте писали, чак сега заседнах да ви изчета...
Амал, да ти е жив и здрав мъжът! С много любов и разбирателство още дълги години да празнувате!  bouquet
Саида, и от мен - кураж за цялото ви семейство и силно стиснати палци за сестричката ти! Praynig
Айа, по-добре е буболечето, но все още хремаво и покашлящо. Дано ядът да те е напуснал, не е хубав спътник... Tired
Омче, и аз ще кажа - по-кротко с претенциите на тези млади роднини, грижи се повече за себе си! Пази си силите....нали трябва и по разходки да ходим  Mr. Green
Науел, вече си измих зъбита, а заради теб огладнях пак  Crossing Arms Приятна семейна вечер! Peace
Любс, доста са интензивни петъците ви, и аз не бих издържала всяка седмица  Crazy
Алвера, ха честита безработица! Все така високо да те оценяват, но и да го отразяват във ведомостта в края на месеца  Money Сега вече не можеш да бягаш от срещи  Naughty
Астарта, чак до юли в лошо настроение...недей така. Като започнеш да топиш килограми, ще ти се оправи настрението  Grinning
Дес, ти ме озадачи с тази липса на Е в арабския...аз защо не съм го забелязала??  Crazy
Ясмин, расте бебка, не се мотае пу-пу. Ве така да е, но и повечко да си поспива  Praynig
Когото не споменах, да ме извини   bouquet

# 219

Хайде,ставайте,поспаланки! Heart EyesЗакуската ви е сервирана и ви чака.. Hug
Пожелавам на всички,един прекрасен съботен ден!

# 220
Добро утро и от мен!

Аз помирисах закуската и веднага пристигам  bowuu

Мерсаж, Ом Саид, машааллах кога успя да направиш всичко това  Wink

Аз съм с минусово настроение, за това изчезвам, за да не разваля и вашето. Има леееки признаци на оправяне, дано!!... Определено 2011 - Април не беше моя месец  Confused Confused Confused

# 221
Здравейте на всички   bouquet пиша ви с молба за помощ, знам че има тема по въпроса ама нямам време да търся та се надявам да ми помогнете мъжът ми е египтянин каза ми че много обича макарони и аз трябва да му сготвя обаче нямам никаква идея как ядът макароните тук, той почти не харесва българските манджи  #2gunfire трябвало всичко да е от египетската кухня надявам се да ми помогнете  Peace

# 222
О, здравей...свеж полъх носиш  Mr. Green Моето любимо предложение е (извинявам се, че на английски, ако не разбираш - кажи да го преведа):

Koushari (Lentils, Macaroni, Rice, and Chickpeas)
Ingredients
•1 cup lentils
•1 teaspoon salt
•1 cup elbow macaroni
•1 cup rice
•1 can (15-ounce) chickpeas (also called ceci)
•2 Tablespoons olive oil
S AUCE :

•1 cup canned tomato puree
•¼ cup olive oil
•2 onions
•1 garlic clove, or to taste
Procedure
1.Prepare lentils: Place the lentils in a sieve and rinse thoroughly. Place them in a large saucepan with 3 cups of water and 1 teaspoon salt.
2.Heat until the water begins to boil. Lower the heat, and simmer for about 1 hour until lentils are tender. Drain and set the lentils aside.
3.Prepare the macaroni: Fill the same saucepan with water (add salt if desired). Heat until the water begins to boil.
4.Add the macaroni and boil about 12 to 15 minutes, until macaroni is tender. Drain and set the macaroni aside. (It is okay to combine the macaroni and lentils.)
5.Prepare the rice: Heat the 2 Tablespoons of olive oil in the same saucepan. Add the rice and cook for 2 or 3 minutes, thoroughly coating the rice with oil.
6.Add 2 cups of water and heat until the water begins to boil. Cover the saucepan and simmer until the rice is tender, about 15 minutes.
7.Remove from heat and allow to cool for about 5 minutes.
8.Assemble koushari: Drain chickpeas and rinse. Add chickpeas, lentils, and macaroni to cooked rice and toss very gently with a fork.
9.Make sauce: Peel the onions and cut them in half lengthwise. Slice each half crosswise into thin slices.
10.Heat ¼ cup olive oil in a skillet. Add onions and cook, stirring often with a wooden spoon, until onions are golden brown.
11.Add garlic clove and cook 1 or 2 more minutes. Stir in tomato puree and heat until bubbly.
12.Now pour the sauce over the lentil mixture and heat over very low heat for about 5 minutes, until completely warm.
•Serve with pita bread.

# 223
  • по пътеката
серпенте, те макароните не са египетско ястие , така,4е едва ли са в репертоара на ресторантите! никъде по сайтове не съм срешала макарони по египетски! в тунис са с 4ервен доматен сос и месо, който се приготвя отделно и после се заливат ,ама добре омесват!
ина4е, пробвай най-добре италианските варианти, то по-скоро е редно да го питаш от кой вид ги иска,4е и там рецепти бол!
арабите ядат макарони на фурна със сос бешамел ,малко като лазанята с мляно месо  или рикота и спанак! пробвай, може да му хареса! а за  бг кухня полека ще го навикнеш ,ако  е отворен към вкусове, ако ли не ти хващаш една съседка като готви и при нея на уроци! моят не е отворен към промени, но пък за таратор след 5 г борба и гледане ние как плющим  с хлапето  целогодишно, прояде, 4е и като е гладен ,едва се докопваме до порцийка!
 а олди, кушари е все пак малко обогатено ,ама може наистина това да е имал предвид! серпенте, я  питай имат ли си име макароните, които иска мъжо ти! успех на  кухненския фронт!

# 224
Добро утро и от мен , май и аз чак като сложите закуската се присламчвам , но друго си е на готово .
Мерси Нар !
Снощи гостите ми си трънаха малко след полунощ , останаха доволни от вечерята и аз съответно , защото за първи път правих ядене със заешко . Стана много добре и аромата беше още по възбуждащ за апетита . Малките ядоха и от десертите обаче отказаха предпочетоха по един сладолед , но това не ме и очудва . Аз тази година съм фен на ягодите направо съм ги подлудила само на това налитам . Сега приготвям обяд и след това излизаме да играем на плажа , може да съберем малко мидички и да си направим различни декорации за дома или герданчета , но това ще го измислим после .
Желая приятен ден на всички вас и близките ви !
 Praynig

Общи условия

Активация на акаунт