Пролет чука на вратата, Септемврийче грее на мама душата!

• 27 958
  • 726
  •   1
Отговори
# 75
  • София
За лекциите - аз посещавах тези "с 9 м. на училище", в ЦУМ. Записвах се предварително защото местата бяха ограничени, провеждаха се в петък от 10 ч.

Имаше една много добра лекторка Елена Василева, която е била дълги години акушерка в МД и разказваше много увлекателно. Много ми беше полезна лекцията за "Дишане по време на раждане". Имаше и практически упражнения. Аз родих за 8 мин. като влязкох в родилна зала. В момента провежда лекции в магазин "Лабиринт" - всяка сряда, от 11 ч., безплатно.
"Ма-ма" училище за бъдещи майки http://www.ma-mabg.com/

jaded, чакаме хубави новини!

Някой беше препоръчал дрехите за бременни "И за мама" /в момента сайтът не се отваря/. Моля, някой ако е ходил до Скай ситито да даде мнение за кройките и материите. 10х

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 09:54 от isita

# 76
Да, jaded И при мен е такава интуицията и сигурно затова съм го подвела и него. Ще трябва да почакаме обаче още няколко седмици за резултат.
Успех на теб днес, ти сигурно усещаш вече и движенията на бебчо в 16-та седмица. И аз нямам търпение.

# 77
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
Добро утро, мами!
Имаме си страхотна  нова темичка   bouquet
jaded, дънките се ги купих от едно магазинче за бременни и макси дами близо до завоя на трамвая между Пиротска и Ботев. Имаше много модели, но аз най-много се харесах с право моделче. Цените бяха между 35 и 50лв.
На празнуващите честито и от мен, макар и със закъснение.
Аз вчера се обзаведох с маратонки на Пума и раничка, но понеже цял живот съм била на токове сега се чувстсвам малко не на място със спортни дрехи. Ама трябва да свикна,  с токчета ходя по 4км и после трябва да почивам цял ден. Дано с маратонките е по-добре.
За училищата за бременни - аз още утре мисля да ходя на това The Mall от 10ч. За пръв път ще мие Simple Smile За четвъртък видях, че в Сити Центъра е интересна темата - може и там да ида. Ако някой има желание и време нека пише, за да се разберем. Аз не обичам да ходя без някой познат, тъй че ще ми е супер с някоя от вас  Hug
Аз сега ще ида да си нахраня бебето, че вече сме гладнички и после пак ще наминавам от време на време.
Хубав ден на всички!   remybussi

# 78
isita  аз ходих в неделя до този магазин , имаше хубави неща на есприт, като спортни панталони и роклички, но нямаха голямо разнообразие на пролетна стока ,а и цените са доста високички.Например аз си харесах лятна рокля и цената и беше 160лв. и пробравах сутиен за бремена които беше 100лв.

За курсовете за бъдещи родители аз съм навита ако искате да се организираме и да ходим заедно.Доколкото и аз знам се провеждат в магазин Лабиринт в Люлин и в ЦУМ.Ако някой иска пишете да се организирзме.

# 79
Ох, мами и на мен ми се ходи ,ама като трябва да лежа как да стане smile3511 почват да ми се въртят едни идеи в главата smile3555

# 80
  • София
isita  аз ходих в неделя до този магазин , имаше хубави неща на есприт, като спортни панталони и роклички, но нямаха голямо разнообразие на пролетна стока ,а и цените са доста високички.Например аз си харесах лятна рокля и цената и беше 160лв. и пробравах сутиен за бремена които беше 100лв.

За курсовете за бъдещи родители аз съм навита ако искате да се организираме и да ходим заедно.Доколкото и аз знам се провеждат в магазин Лабиринт в Люлин и в ЦУМ.Ако някой иска пишете да се организирзме.

Привет и от мен,

да и аз го посещавам този магазин и да ви кажа цените наистина са височки, но аз си купих един панталон от там, който е уникално удобен и е с прекрасна материя, пера, съхне и даже не се налага да го гладя, много мекичък и комфортен е и е на Есприт. А колкото до сутиените има и по-евтинки, стига да има кажеш, че тези които ти показват са ти скъпи.....малко са хитреци, първо скъпарските и после по-евтинките. Купих си и бельо от там на някаква немска марка, но не си спомням името в момента. Иначе друго за бременни не съм купувала......
Колкото до училища, семинари и ей ткива, това е супер полезно, но за дами, които разполагат със свободно време, аз съм работещо момиче, нямам вариант, чудя се на тези от вас, които не са в болнични, не работите ли?

# 81
Привет!  bouquet
Вчера бях на ехогр.преглед и  БХС,обаче докторката беше голям тъпегьоз #Cussing out(извинявам се) и абсолютно нищо не изкоментира.Попълни механично една анкета и ме натири да ми точат кръв smile3516. Едва после си огледах фиша и видях какво е измерила-в 15 г. с. +1 ден нухална транслуценция 2.5.Чудех се дали не беше много това???

# 82
  • София
Ох, мами и на мен ми се ходи ,ама като трябва да лежа как да стане smile3511 почват да ми се въртят едни идеи в главата smile3555

Дианче, ти си лежи сега:-))
А пък дамите, които ги посещават ще разказват:-)) Теб до кога са ти препоръчали този режим с лежането, до края ли????
Усмивки и си мързелувкай на воля..........

# 83
Привет,момичета! Hug
Аз днес имам повод да почерпя,нашият син  става на 4 годинки  party023 за да не изкушавам със торти и сладкиши,нека да е с нещо по полезо

Изследването от БХС ми е готово,риска за синдром на Даун е 1:1900, възрастовия  риск ми е доста висок-1:310 , но все пак това се очкваше, на 36 год. съм, нухална транслусенция  -1,4,според вас имам ли повод за притеснение?Разбира се е ще се консултирам и с лекар,но като отида на следващата ЖК .

Щадете се момичета,околните(не най- близките ,разбира се) не винаги ги е грижа за вашето здраве,и това на бебето,аз например работя в една фабрика с камери за прахово боядисване,и ужасно се притеснявам от миризмите,но колегите ми не винаги ме разбират когато се опитвам да проветрявам по често Sad,дано да не му навредя на бебо!

Хубав,слънчев и усмихнат ден на всички,аз отивам да се разкрасявам за партито довечера newsm53

# 84
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
Evita_Peronski , аз не съм болничен и не работя за съжаление, но нищо по-натам ще работя и за сега  Simple Smile

# 85
П.С.    И аз се обзаведох вчера с един „бременен„сутиен,че нещо май започнах да преливам от моите Embarassed    Взех си един  на Триумф,моделът беше нещо като Plain B(ако не се бъркам) ,много ми хареса-с твърда чашка е ,но пък без банели. Wink 55,90 лв беше.
А за работата-аз не съм в болнични,но  сама съм си шеф и само ходя да помагам на мъжа ми в кабинета,когато има нужда от мен  и се чувствам добре.

# 86
Момичета нощес бях в бърза помощ с болки нуиско долу и често пишкане.няправо нямам думи за отношението .Влизам и почвам да разказвам/едвам стоях/а една тъпа овца ми вика ами да изхвърляте плода  #Sniper #Sniperидеше ми да я фрасна и аз викам ама какви ми ги говорите аз съм в 16 седмица.пуснаха ми изследвания на кръв и урина и същата докторица се произнася ами да цистит.Ама хич няма да занимаваме нашият гинеколог с вас.Удариха ми една инжекция и ме пуснаха ад си ходя.Сутринта бях при моя док изписа ми неуринал и ако не мине почвам АБ.Ужасно се чувствам.

# 87
Привет и от мен, мамчета!

maraya, честит рожден ден на синковеца  newsm67  Gift! Нека детенцето ви расте здраво и щастливо в изпълнено с безгрижие детство  Hug

Относно курсовете за бъдещи родители, както бях писала и преди, мъжът ми много настоява да ходим на такива, обаче хич не виждам как ще стане. Всички лекции се провеждат през деня, а колкото и свобода да ми позволява работата, не мога да си осигурявам непрекъснато по няколко часа седмично за лекции, за него пък да не говорим. Ако аз мога да си позволя да излизам от офиса през работно време, то той дори и не може да си го помисли.
Може би като стане пупата много голяма и започна да работя предимно от вкъщи, ще се запиша на някой курс, ама като се познавам, живи и здрави, ще работя до края и никакво време няма да ми остане и ще родя "необразована" Crossing Arms
Завиждам благородно на всички неработещи, които не им се налага да лежат, за достатъчното свободно време, с което разполагат, да научават много нови и интересни неща и да се наслаждават на бременността си.

klims, съжалявам за неприятното отношение, което е трябвало да изтърпиш Hug Дано не се наложи да пиеш АБ  Hug

estela, виж какво намерих за питането ти за нухалната транслуценция (така ли се пишеше  newsm78) Нухалната транслуценция е пространството между кожата и вратната мускулатура на плода. В случай, че то е повече от 3 мм, това са данни за повишен риск от раждане на дете с Даун. Самостоятелно маркерът (белегът) открива около 70% от случаите с Даун, но се среща много често при нормални бременности.
Може док нищо да не е казал, защото не е видял нищо притеснително, освен това размерът на нухалната транлуценция има значение до края на 13 г.с., поне доколкото съм запозната. Дано не греша  Thinking

# 88
maraya75 да ти е живо и здраво момчето и много радост да ти носи  ura Tada
Що се отнася до БХС няма нужда да се притесняваш, всичко ти е ок.А за работата е малко рисково , ако можеш да си вземеш болнични е добре,ама като знаем ситуацията с парите в БГ всеки лев е ценен.Аз се чувствам прецакана,защото ме осигуряват на 500 лв а взимах над 1200 и то за работа в офис ,където буквално си признавам, работата бе много лека,но няма как.
Евита,да до финала Laughing то е ясно ,че ще ми разказват за училищата само не знам как ще ми обесняват с думи без жестове дишането Mr. Green
klims9,дано се стабилизираш, а тая вярно е за убиване #Cussing out

# 89
  • Варна
Привет и от мен!

maraya75, честит ти рожденник!   bouquet Да ти е жив и здрав! Simple Smile
Мисля, че резултатите от БХС ти са добри, но все пак лекарят ти най-добре ще прецени. Колегите ти пък толкова ли не се съобразяват защо проветряваш #Cussing out. Нямаш ли възможност да излезеш в болнични и да се пазиш повече. Стискам палци всичко да е наред с теб и бебо! Hug

климс9, ей ужасни са тези хора в Бърза помощ! #2gunfire #2gunfire И без това отиваш при тях, защото ти е притеснено и те допълнително те стресират с глупостите си и някой път дори без да те прегледат. #Cussing out Ти гледай да се успокоиш, мила и се консултирай с твоя лекар. Ако се наложи да пиеш лекарства, ще пиеш. Все пак органогенезата е поприключила и има някои антибиотици, които са позволени за бременни.  Hug

На мен пък на моменти ми се приисква да съм на работа, че да ми минава по-бъро времето.. newsm78 Като трябва да си почиваш и да лежиш вкъщи, изведнъж ти се прави всичко друго, но не и това.. Но в името на нашите бебчовци ще трябва да изтърпим всичко.
Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт