Пролет чука на вратата, Септемврийче грее на мама душата!

• 27 959
  • 726
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Привет на всички!  HugКлимс9 спокойно, искам да ти кажа, че в петък от силно притеснение и на мен ми стана така, само без болки, сава Богу от началото на бременността не съм имала болки! Някакъв дискомфорт долу ниско и много често уриниране през 15 мин сигурно, но по-лошото беше, че все едно имам цистит, а никога преди не съм имала, резултатите от урината една седмица преди това ми бяха прекрасни! Предполагам, че съм изстинала някъде + притеснението и от това се получи! Няколко дни бях така, но сега съм много по-добре! baby_neutral Не съм търсила лекар! Какво е това, което са ти казали да пиеш, ако не премине АБ и защо се пие?  Rolling EyesМислех си дори дали нямам контракции, но нали не знам какво представляват? newsm78 Обяснения от сорта стягане на корема, твърдост - нямах такива неща, реших да се успокоя и пия витамини за бременни! Simple Smile Спокойно ще се оправиш! Heart Eyes

# 91
Ето ме и мен Simple Smile Всичко с бебето е наред, развиваме се тъкмо по график, вече си прилича на човек Simple Smile Само че ни беше обърнало гръб и не поиска да застане по друг начин. Докторът го бута, бута, ама то - не и не. За секунда направи един пирует и хоп - доки каза, че не виждал нищо да стърчи Simple Smile Но ще трябва да почакам още месец и дано тогава е застанало благоразположено. Сега само ще си стоим в догадки още 4 седмици.
Пебълс, движенията на бебето при първа бременност се усещат по-късно, доколкото знам. Питах днес и лекарят ми каза, че след около 2-3 седмици може и да почна да го усещам. Но и да не почувствам нищо до 20 седмица, не било страшно. Аз освен че имам усещането, че някакъв дух се е вселил в мен, нищо друго не усещам  Joy Имам предвид, че физическата промяна е сякаш тялото ми не е моето собствено. Но иначе по отношение на нарастване на корема или някакви "движения" - нищо. Само като слушам силно музика, чат пат получавам по някоя малка болчица Simple Smile Ама аз нали съм си рокаджийка, сигурно бебето се кефи вътре superuu

klims9
, няма да им се даваш на тия мърлячи. Знам какво ти е, имала съм потресаващи изживявания с Бърза помощ и съм наясно за какво иде реч. Но няма да си нарушаваш комфорта заради тях и да им се даваш. Нервите само ти вредят, а тези индивиди не заслужават да се тормозиш. Надявам се антибиотика да ти се размине и да открият причините за неразположенито ти.
maraya75, честит празник! Пожелавам много щастие на сина ти и дано всеки ден те кара да се гордееш с него Simple Smile
Исках и по някоя друга тема да се изкажа, ама вече забравих  Rolling Eyes Но това си е съвсем нормално за мен в последно време, все едно мисля с половин мозък... Днес като гледах на бебето оформеното мозъче и разбрах моят къде е отишъл  Joy

# 92
Здравейте,
maraya да ти е живо и здраво момченцето  newsm59
klims9 не се притеснявай,тея гадове само това умеят да са груби.Всичко ще е наред.Доколкото знам чай от лайка добре чисти и е много полезен.Скоро всичко ще е наред  Hug Hug Hug

Аз в момента съм отпуска на 28.03 започва работа,няма как...
Ако се организирате за среща ми пишете  Hug Hug Hug
Хубав ден

# 93
Здравейте мили мами и честита първа пролет!!! Да сте здрави и щастливи - и вие, и бебчетата, и всички около вас!

Аз да ви се оплача малко искам - днес ходих да си "взема" изследванията за кръв и урина, само че не ми ги дадоха. Пуснах си ги в клиниката на Мазнейкова, като тя лично ме убеди да не ги плащам, а да си ги пусна по здравна каса. За мен не е проблем да плащам, защото имам допълнително здравно осигуряване от фирмата, в която работя, но тя ми каза - по-добре по здравна каса. И така днес, една седмица по-късно отивам аз за изследванията - влизам - асистетнката й й ги подава, тя хвърля бърз поглед и казва, че всичко ми е наред. Не съм сигурна дали ги е виждала по-рано, но определено сега не ги прочете. Аз я питах още веднъж всичко ли е ок, защото не ям месо от няколко години и се притеснявах, че може нещо да не ми достига, но тя каза че всико е ок. Помолих за копия от изследванията и тя каза, че не може да ми даде, защото са били по здравна каса и аз не съм й била одитор или контрол, че да й проверявам работата. Ако съм си била платила, щели да ми дадат копие! Ма много се ядосах! Как може да не мога да видя собствените си изследвания?! А как да й се доверя и да раждам там, като тя едни изследвания не ще да ми покаже, представям си ако нещо друо питам... Май ще я сменям и няма да си водя ЖК там. Може ли да я сменя?
А преди 1-2 вечери вече писах, че имам подуто, зачервено и твърдо място на крака - оказа се, че не е тромбофлебит, слава Богу, а възпаление на 3-ия слой на кожата - забравих точното име на възпалението. Появявало се често при бременни, особено седящи по цял ден като мен Sad Какво да се прави, ще си вдигам краката в офиса Simple Smile
Но да оставим проблемите, днес слънчицето грее и макар и хладно, времето е чудесно, така че мами - радвайте му се, да му се радват и бебоците в коремчетата Simple Smile
Поздрави и хубав ден на всички!

# 94
Здравейте момичета.Новата темичка е чудесна както и всички до сега Hug
maraya75 да ти е жив и здрав рожденника!!!  bouquet Hug

При мен нищо ново,утре сме на преглед ще се срещнем с бебчо,че вече цял месец не сме се виждали,така се надявям да ни кажат пола....ще е вълнуващ утрешния ден. Thinking
Аз да ви се похваля,купихме си вече количка Peace.Раничко е доста и не бях планувала да я вземаме толкова рано,но беше на доста изгодна цена,и модела ми хареса...и така вече си имаме първа придобивка Grinning

В петък летя зя България Peace Peace толкова се радвам Hug и така ми беше дожаляло за милата родина.... Hug
Малко ме притеснава летенето със самолет.заради бебчо най вече,но се надявам всичко да е наред и да няма проблеми.Има ли мама,която е имала това приключение вече да сподели своя  опит newsm78

Лек ден момичета. Аз излизам на разходка,времето е прекрасно тук Peace

# 95
Спокойно аз преди няколко дена се варнах от Испания и полетът мина съвсем нормално..не се притеснявай изобщо Simple Smile

# 96
Здравейте мили мами и честита първа пролет!!! Да сте здрави и щастливи - и вие, и бебчетата, и всички около вас!

Аз да ви се оплача малко искам - днес ходих да си "взема" изследванията за кръв и урина, само че не ми ги дадоха. Пуснах си ги в клиниката на Мазнейкова, като тя лично ме убеди да не ги плащам, а да си ги пусна по здравна каса. За мен не е проблем да плащам, защото имам допълнително здравно осигуряване от фирмата, в която работя, но тя ми каза - по-добре по здравна каса. И така днес, една седмица по-късно отивам аз за изследванията - влизам - асистетнката й й ги подава, тя хвърля бърз поглед и казва, че всичко ми е наред. Не съм сигурна дали ги е виждала по-рано, но определено сега не ги прочете. Аз я питах още веднъж всичко ли е ок, защото не ям месо от няколко години и се притеснявах, че може нещо да не ми достига, но тя каза че всико е ок. Помолих за копия от изследванията и тя каза, че не може да ми даде, защото са били по здравна каса и аз не съм й била одитор или контрол, че да й проверявам работата. Ако съм си била платила, щели да ми дадат копие! Ма много се ядосах! Как може да не мога да видя собствените си изследвания?! А как да й се доверя и да раждам там, като тя едни изследвания не ще да ми покаже, представям си ако нещо друо питам... Май ще я сменям и няма да си водя ЖК там. Може ли да я сменя?
А преди 1-2 вечери вече писах, че имам подуто, зачервено и твърдо място на крака - оказа се, че не е тромбофлебит, слава Богу, а възпаление на 3-ия слой на кожата - забравих точното име на възпалението. Появявало се често при бременни, особено седящи по цял ден като мен Sad Какво да се прави, ще си вдигам краката в офиса Simple Smile
Но да оставим проблемите, днес слънчицето грее и макар и хладно, времето е чудесно, така че мами - радвайте му се, да му се радват и бебоците в коремчетата Simple Smile
Поздрави и хубав ден на всички!
Как така няма да ти даде копие от изследванията, това е безобразие? Тук сигурно 90% си направихме изследванията по ЗК и всичките си ги имаме. Провери къде можеш да се оплачеш, звънни в НЗОК. Не оставяй нещата така. А ако все пак не са пуснали всичко, необходимо, а само формално са направили изследванията, ти как ще стоиш спокойна, че всичко ти е наред? Егати и нехранимайковците. Възмутена съм от такова отношение, до гуша ми е дошло вече от здравната сестема тук, защото често се сблъсквам с нея по ред причини. Close

Сега да се оплача и аз, малката е болна. Освен всичко друго има и конюктивит. Вчера не бях много предпазлива, защото не се сетих навреме какво може да е, та сега тръпна в очакване да не би да го прихвана и аз. Ужас.

# 97
Здравейте Simple Smile

maraya75, да ти е живо и здраво детенцето. Много да те радва и да слуша Simple Smile

klims9, скорошно възстановяване, дано не ти се налага друг път да ходиш в спешното.. както и на никоя от нас...егати отношението и чудото SadSad

По въпроса с болничните-аз сега започвам от тази седмица с постоянни болнични-до края ще съм така--слава Богу нямам оплаквания..но за всеки случай..отделно на това си ходя и на работа...тъй като имам връзка с шефовете....така че хем заплата ( не по ведомост естествено), хем парички от болнични ще взимам.. така или иначе после за майчински няма да взимам повече от 450 лв...и то само първата година..

За сутиените--имам чувстовото, че само моя мъж не е доволен от големината на гърдите ми-днес вика:" Абе много са ти големи гърдите, преди бяха по-хубави"..  #2gunfire #2gunfire преди носех 75С, сега съм сигурно Е..нищо не ми става..ама не съм и обикаляла за сутиени..ще отскоча и аз до Триумфа

# 98
  • София
Здравейте момичета! Честита пролет!  Hug Нека с идването на пролетта да ни забрави всичко лошо и ние, нашите бебчета и близки да бъдем живи и здрави.  Simple Smile

Всички сте толкова мили, отзивчиви и добри и всеки ден ми създавате само положителни емоции! Радвам се, че ви има!  Hug Преди да забременея никога не съм писала във форуми и не вярвах, че те могат да ти бъдат толкова полезни и в тях да срещнеш толкова мили и позитивни хора!

Ние с моето бебче сме добре и си чакаме с нетърпение следващия преглед. Относно лекциите за бременни - на мен много ми се ходи на тези, които организира списание 9 месеца(и не само на тях) и с удоволствие бих отишла с някоя от вас или ако се организираме повече момичета.

estela при моята фетална морфология измериха нухалната гънка на бебчето също 2.5мм. Лекарката ми каза, че тя трябва да бъде под 3мм. и няма за какво да се притеснявам, но трябва да се видят резултатите от БХС и тогава да се реши дали има завишен риск или не. БХС дава комплексна оценка от ФМ и кръвните проби, така че изчакай да видиш резултата от БХС и го покажи на добър специалист(ако не вярваш на тази, при която си била може да отидеш на генетична консултация в МД-момичетата по-нагоре бяха споменали един много добър лекар, който дава безплатна консултация там)или във Фемина. А тази лекарка как може нищо да не ти каже, недоумявам  newsm78? Аз ходих при д-р Цолова от Фемина и тя ми обяснявяше всичко, което вижда по време на прегледа и отговаряше на всички мои въпроси. И ми каза, като излезнат резултатите от БХС да и ги занеса, за да ми каже дали ще се наложи амниоцентеза. За щастие моят риск за синдром на Даун беше 1:14 000 и тя ми каза, че това е много добре и няма нужда от амниоцентеза. Сигурна съм , че и при теб всичко ще бъде наред!

mary_48 отношението на Мазнейкова е меко казано нагло и непрофесионално, неетично и ...нямам думи! Как така ще ти отказва да видиш собствените си изследвания! Няма никакво право! И обяснението и , че ако си си ги била платила...е толкова абсурдно...Наистина по-добре да я смениш. Аз когато разбрах, че съм бременна направих проучване за болници и лекари - къде да си водя женската консултация, къде да родя  и прочетох много информация в интернет и се съветвах с много близки и познати. С приятеля ми искахме най-доброто за мен и бебето ни. Проучих и клиниката на Мазнейкова. И останах потресена от това, което открих. Тогава мислех, дали да ви пратя линк да видите за какво става въпрос, но реших, че е прекалено подтискащо за бременни жени и не го направих. Ти ако искаш потърси стаии и мнения за нея и клиниката и в интернет, но според мен най-добре си намери по-добро място за теб и бебето ти.

# 99
jaded, чудесни новини  Hug Жалко, че мъничето ви е обърнало гръбче и не сте разбрали и този път какъв е полът със сигурност. Нищо, другия път, важното е, че всичко е наред.
На последния преглед и на мен такъв номер ми спретна, лекарката го гледа сигурно 20 минути в очакване да се обърне, но не пожела Crossing Arms

mary, това е направо възмутително, как така няма да ти даде изследванията?
Аз също ходя на ЖК по здравната каса и всички изследвания, които се поемат от ЗК си ги пускам през касата. На мен лекарката след като ги погледна и си нанесе данни от тях по нейните си документи, ми ги даде в оригинал да си ги съхранявам. Даде ми също така и изследванията за СПИН, сифилис и хепатит - тях каза да пазя за болницата, в която ще раждам. Мислех, че навсякъде процедурата е една и съща   newsm78

mimes, бързо оздравяване на дечкото. Дано да не си прихванала конюктивита, че много неприятна работа.

ренка, много ме разсмя това с мъжа ти и неговото "възмущение" от размера на гърдите ти Laughing

# 100
Изследвания и аз правя по ЗК . Оригиналите са при лекарката ,но ми даде копия за мен. Обясни ми подробно резултатите.

Хубавите новини при мен са ,че вече усещам бебчо много добре .За първи път ясно и отчетливо усетих Crazy "тикче" в неделя. Страшно приятно изживяване.Леко ,много леко мачках корема си и се закачах ,за да го усетя пак и пак .

При последния преглед ми потвърдиха ,че бебчо е момче Flutter.

Времето навън наистина е доста приятно днес и стискам палци да се стопля вече ,че много ми дойде тази зима .

# 101
Много благодаря  на Кокетка и МираМира!!! newsm51           Никъде в нета не намерих някаква таблица с референтни стойности за тая транслуценция по гест. седмици newsm78 .Вероятно не са едни и същи за различните седмици на бременността(поне така си мисля,де).Ще си чакам кротко резултатите от БХС-то,та дано вс. е ОК newsm17
mary, за изследванията по ЗК-оригиналите са си при мен,док само ги прегледа  и ми ги даде заедно с картона абсолютно всичките.

# 102
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
Моите резултати аз си ги взимах от лабораторията и й занасях копие на лекарката. Иначе се подписвах на някаква бланка при първата ЖК, но остана при нея. Тя ми ги съхранява в "досие", само не знам кога и дали ще ми ги даде, ако реша да се запиша при лекаря, който ще ме изражда  Rolling Eyes

# 103
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Здравейте и от мен.МАРАЙКА да ти е жив и здрав рожденника и много да ви радва.КЛИМС пожелавам ти бързо да се оправяш и всички тези неразположения да отминават по-бързо.Относно всякакви изследвания и аз съм много любопитна и принципно не ги правя в лабораторията,която ми кажат,защото ще им ги изпратят по служебен път.По принцип съм чувала,че имаме право на една промяна на наблюдаващия лекар.Аз имам лек проблем с гърдите.Леко ме наболяват зърната,дали няма някакъв вариант със нещо да се мажат? newsm78Не е силно некомфортно,но е дразнещо от време на време.Ако някой има някаква идея моля ви за помощ.Благодаря.

# 104
maraya75, чeстит празник! Да ти е жив и здрав  bouquet Вчера също е имало празнуващи, честито със закъснение. И поздравления за Мадленка за старанието, с което подготвя темите и създава допълнително настроение.
за лекциите , курсове и пр. аз не съм ходила и не бих, но съм чувала много добри отзиви за Елена Василева, доколкото знам и в момента има училище за бременни, в нейно си местенце, някъде в центъра. Моя приятелка ходи и е много доволна.
климс9, дано втори път да не ти се случват подобни неприятности, но принципно според мен е най-добре в такъв случай да се отиде по възможно най-бързият начин в някоя АГ болница. През миналата бременност имах много болки и често вечер или нощем ходехме я в Шейново, МД. Винаги бяха много отзивчиви.
mimes , стискам палци да не се заразиш. У нас всички изкараха отвратителния вирус с повръщане и разстройство, да не говорим, че и майка ми и сестра ми успяха да се заразят. Аз засега все още съм здрава, пу, пу, да не ми мине черна котка път и т.н, въпреки че детето спа между нас тези дни, а и мъжа ми беше ужасно болен.
За изследванията ... не си ли искате интернет код да си ги проверявате. Аз обикновено още същия ден си ги виждам. Но и лекарката ми от ЖК си записа само някакви данни и ми ги даде.
За ходенето на работа и болничните ... според мен, ако няма проблем, е по-добре да се ходи на работа. Миналата бременност я изкарах вкъщи и имах чувството, че не беше девет месеца, а поне година. Досега не съм усетила как минава времето. Въпреки, че ако си остана у дома, със сигурност ще спра детето от градина и мисля, че сега няма да е като миналият път, но определено тогава беше доста тегаво.

Общи условия

Активация на акаунт