Пролет чука на вратата, Септемврийче грее на мама душата!

• 27 754
  • 726
  •   1
Отговори
# 690
 Здравейте, дами! Днес ходих при професор Кременски. Страхотен човек, напрво съм изумена, че в България има толкова отзивчив и добронамерен доктор. При напълно безплатна консултация ми отдели час и половина и супер търпеливо отговаряше на всеки мой въпрос, а те хич не бяха малко, след всичко, което изчетох за Даун. Няма да ви разказвам подробно целия разговор, а има и неща, които умишлено няма да ви кажа сега, за да не ви плаша, но съвсем накратко искам да ви кажа какво ме посъветва. На първо място категорично каза, че ранния БХС е много по-верен от късния, а най-точното изследване е интегриран ръск от ранен и от късен БХС + ФМ, като в този случай вероятността за правилно отчетен риск е 95%. Направи ми изследване на риска от Даун на база на размерите на плода, размера на нухалната транслуценция и наличието на носна кост в 12г.с.+6 (тогава правих ранния БХС) и резултата беше 1:930. За съжаление нямам първия БХС и не знаем хормоналните нива, за да направим истински ранен БХС. После коментирахме всички пряви на синдрома на Даун, статистика за брой родени деца в България с Даун (аз поисках данни за 2010 г.), брой направени амниоцинтези във всяка болница, процент на спонтанните аборти и т.н. Накрая го попитах това, което най-ме мъчи "колко от бебетата с Даун нямат физическите белези за това на този етап (преди раждането)". За съжаление отговора не ми хареса - 50% от случаите на Даун нямат малоформации и не могат да се открият на ФМ. В резултат на всичките ми въпроси, професора каза, че не може да ме съветва дали да правя амниоцинтеза или не, но ме съветва следното: Ако не мога да пренебрегна резултата от БХС и да изкарам спокойна браменност, по-добре е да направя амнио, защото най-важното в една бременност е спокойствието и спонтанните аборти, след 9 г.с. в  голямата си част са причинени от стрес - притеснение, страх или друга негативна емоция, която води до контракции на матката и  изхвърляне на плода. Риска от аборт в резултат на амниото е 0.3%, но той изрично подчерта, че този риск включва и естествени спонтанни аборти, а реалния риск от самата манипулация е под 0.1% (за сравнение ми каза, че в САЩ от риска вадят естествените спонтанни аборти и оставащия процент риск от амниото е толкова малък, че там тази манипулация се води безрискова).

След всичко това вече съм решила 99%, че ще направя амниото, защото не мога да забравя резултата. Така че в понеделник, ще отида да си запиша час в Майчин дом и да си избера доктор, който да направи процедурата.

Евита, стискам ти палци твойто амнио в понеделник да мине без проблем и специално за теб, още в началото на разговора, преди да съм решила и аз да го правя, питах дали е болезнена манипулацията и професор Кременски каза, че не е, има леко усещане, по-слабо от това при вземане на кръв.

# 691
Добър вечер и от мен, мили мами!

Галче, пиши още веднъж поне - всички се надяваме да е грешка, но дори и да не е така - пиши ни да знаем, че ти си добре. Ти мисли най-вече за това - каквото има да става ще стане и не всичко зависи от нас. Важното е да дадем най-доброто от себе си и да гледаме напред!  Hug

Да кажа и аз днес за лекцията в ЦУМ - не беше кой знае какво. Като за първа лекция, на която ходя, чух много неща за кърменето, които не знаех, но предполагам, че това често се споменава по тези лекции - все пак спонсори са им фирмите, които произвеждат консумативи, свързани най-вече с кърменето. Обаче частта за обезболяването при раждането бе изключително подробна по отношение на упойките и... и нищо повече. Макар че какво повече да очаквам от анастезиолог  Laughing Мислех си, че биха могли да поговорят и за разни немедикаментозни методи за намаляване на болката - разходки, масажи, душове с топла вода и направо раждане във вода или в поза, различна от обичайната. А и нещо каза този анастезиолог, в което не съм 100% убедена:  една от бъдещите мами го попита дали поставянето на упойка и това, че майката не усеща болка по време на раждането и не напъва по собствен усет, не е причина за повече разкъсвания. Той каза, че двете нямат връзка и че разкъсванията са "нормална родова травма" или нещо такова. На мен някакси логически ми изглежда по-нормално да нямаме такива родови травми. Вие какво мислите по въпроса? Майките  с опит - могат ли да кажат нещо по въпрса?
Благодаря и приятна вечер!

# 692
  • София
Syn4o пускам линк на банката, която аз съм избрала. Тези от Св. Лазар малко са се поизхвърлили, ама нормално аз преди да се запиша на ЖК там ходех през две седмици, за да се информирам как е бебето докато стане време за ЖК и ми направи впечатление че е доста голяма снобарщина, но чак пък да твърдят че са единствените.
Ето за информация на всички, които се интересуват, за да прецените и да решите къде:
 http://www.cryo-save.com/bg/
 Hug Успех дано ви е от полза разбира се освен Крио сейв има и други, но за себе си съм решила да ползвам тях ако някой има и друга информация е хубаво да я сподели, за опит Peace

Привет,
да аз определено съм на мнение, че няма да си дам парите на Крю Сейф......не желая да изпадам в подробности, който си ги е харесал нека си ги ползва, но аз ще ползвам ето тези: http://www.cellsforlife.com/index.html единствените, които освен стволови клетки отделят и органична част от самата пъпна връв която съдържа специални клетки, изключително ценни за човек. Те са и единствените, които съхраняват клетките 25, а не 18 години и банката им за България се намира в Англия, не в Белгия, не в Холандия.....разгледайте сайта, аз от българска страна имам среща с хората веднага след като ми излязат резултатите от амниото и ще ви дам много повече инфо тогава.
Поздрави....

# 693
  • София
Здравейте, дами! Днес ходих при професор Кременски. Страхотен човек, напрво съм изумена, че в България има толкова отзивчив и добронамерен доктор. При напълно безплатна консултация ми отдели час и половина и супер търпеливо отговаряше на всеки мой въпрос, а те хич не бяха малко, след всичко, което изчетох за Даун. Няма да ви разказвам подробно целия разговор, а има и неща, които умишлено няма да ви кажа сега, за да не ви плаша, но съвсем накратко искам да ви кажа какво ме посъветва. На първо място категорично каза, че ранния БХС е много по-верен от късния, а най-точното изследване е интегриран ръск от ранен и от късен БХС + ФМ, като в този случай вероятността за правилно отчетен риск е 95%. Направи ми изследване на риска от Даун на база на размерите на плода, размера на нухалната транслуценция и наличието на носна кост в 12г.с.+6 (тогава правих ранния БХС) и резултата беше 1:930. За съжаление нямам първия БХС и не знаем хормоналните нива, за да направим истински ранен БХС. После коментирахме всички пряви на синдрома на Даун, статистика за брой родени деца в България с Даун (аз поисках данни за 2010 г.), брой направени амниоцинтези във всяка болница, процент на спонтанните аборти и т.н. Накрая го попитах това, което най-ме мъчи "колко от бебетата с Даун нямат физическите белези за това на този етап (преди раждането)". За съжаление отговора не ми хареса - 50% от случаите на Даун нямат малоформации и не могат да се открият на ФМ. В резултат на всичките ми въпроси, професора каза, че не може да ме съветва дали да правя амниоцинтеза или не, но ме съветва следното: Ако не мога да пренебрегна резултата от БХС и да изкарам спокойна браменност, по-добре е да направя амнио, защото най-важното в една бременност е спокойствието и спонтанните аборти, след 9 г.с. в  голямата си част са причинени от стрес - притеснение, страх или друга негативна емоция, която води до контракции на матката и  изхвърляне на плода. Риска от аборт в резултат на амниото е 0.3%, но той изрично подчерта, че този риск включва и естествени спонтанни аборти, а реалния риск от самата манипулация е под 0.1% (за сравнение ми каза, че в САЩ от риска вадят естествените спонтанни аборти и оставащия процент риск от амниото е толкова малък, че там тази манипулация се води безрискова).

След всичко това вече съм решила 99%, че ще направя амниото, защото не мога да забравя резултата. Така че в понеделник, ще отида да си запиша час в Майчин дом и да си избера доктор, който да направи процедурата.

Евита, стискам ти палци твойто амнио в понеделник да мине без проблем и специално за теб, още в началото на разговора, преди да съм решила и аз да го правя, питах дали е болезнена манипулацията и професор Кременски каза, че не е, има леко усещане, по-слабо от това при вземане на кръв.

Мила Tara,

много ти благодаря за вниманието.
Да аз също бях очарована о проф. Кременски, на мен също ми отдели много време, като при мен засегнахме и темата за това как се бори кой  в БГ да мери НТ-та и кой не и кой да прави БХС, защото според него 60% от лошите резултати се дължат на неправилни и манипулирани данни. Какъвто най-вероятно е моят случай, но аз съм толкова спокойна, усмихната и смела, че дори не се замислям.....просто отивам боцват ме и излиза положителния реултат с пола на девойката:-))
Колкото до болката, знам че е почти безболезнено, доста е тъничка иглата и не се усеща...и аз питах Кременски:-))) А и когато го прави специалист, каквито са в Майчин Дом, няма грижи.
А ти щом ще се записваш в понеделник може и да се засечем там:)
Прегръдки и много усмивки от мен.

# 694
Евита,аз съм решила скоро време да се обадя на шефа си и да го питам точно за стволовите клетки.Знам,че той ги съхрани в Швейцария.И не мога да си обясня що за простащина е това да платиш на болницата ,не зависимо в коя раждаш  300 или 400 лв за да влязат с контейнера да ти вземат клетките за 5 минути Shocked Аз това не проумавам!  Crazy

И вторник да си на линия Laughing

# 695
  • София
Евита,аз съм решила скоро време да се обадя на шефа си и да го питам точно за стволовите клетки.Знам,че той ги съхрани в Швейцария.И не мога да си обясня що за простащина е това да платиш на болницата ,не зависимо в коя раждаш  300 или 400 лв за да влязат с контейнера да ти вземат клетките за 5 минути Shocked Аз това не проумавам!  Crazy

И вторник да си на линия Laughing

Здрасти Дианче,

там съм на линия ще съм:-)))
А именно за тази мародерщина говоря.....като знам, че бяха дали сет-а на моята приятелка в Кърджали със CD за лекаря, който ще я изражда да гледа на видео как става и той да й отдели клетките си представи за какво ниво става на реч. Все-още много се спекулира на тази тема, но започнаха да се появяват конкуренти и на разните мафиоти им се позатваря кранчето...
Лека нощ:-))

# 696
Момичета, много ви благодаря, че споделяте информация за банките за съхранение на стволови клетки. Ние също ще запазим такива, но още не съм се ориентирала къде. Силно се надявам след няколко години да открият лек за диабета и дъщеричката ми да се излекува. Най-вече за това ще го направим, въпреки че живота ти поднася неприятни изненади и не се знае какво друго може да те сполети, така че винаги е добре да ги има.

Аз утре съм на ФМ, стискайте палци, моля ви.

Галче, прегръщам те мила и те моля да бъдеш силна.

# 697
галче много тъжно ми прозвуча последния ти пост направо ме разплака,някак все още немога да проумея че се случва,но и аз като всички други мами се надявам на чудо за теб Praynig Hug

леа съжалявам за това което ти се е случило.ние сме на първия етаж и аз много се страхувам от такива неща,наскоро бяха обрали свекърва ми,на които външния вход им се заключва а те имат и врата с решетка Shocked,дано го преодолеете по-бързо... Hug

за имената аз по-рано споделях,но пак ще споделя Wink  сега усилено мисля за мъжко име,че нали се очертава да си имаме пак  момче.харесва ми алекс и мартин,засега друго не се сещам.а ако все пак сстане чудо и се роди момиченце ще е габриела,а другите които ми харесват са каролина,лора,ема,мелани и със сигурност доста други....

ще ви оставям защото краско пак има неспокоен сън и само се събужда,до утре  лека и мека

# 698
 Simple SmileМного интересно. Благодаря, че го сподели, Стойка
ДА и нещо каза този анастезиолог, в което не съм 100% убедена:  една от бъдещите мами го попита дали поставянето на упойка и това, че майката не усеща болка по време на раждането и не напъва по собствен усет, не е причина за повече разкъсвания. Той каза, че двете нямат връзка и че разкъсванията са "нормална родова травма" или нещо такова. На мен някакси логически ми изглежда по-нормално да нямаме такива родови травми. Вие какво мислите по въпроса? Майките  с опит - могат ли да кажат нещо по въпрса?
Благодаря и приятна вечер!
Ами разбира се, че няма "нормална родова травма".  Grinning С правилно дишане и адекватна помощ от страна на акушерката не би трябвало да има травми.  Simple Smile Ама да не отварям темата...че много ме ядосва цялата система и статукво в болниците Twisted Evil. А и извинете, ама повечето гинеколози са мъже и е нормално да нямат идея как е по-лесно за една жена да ражда. Просто я слагат легнала, за да им е лесно на тях....Уффф, спирам Crossing Arms

# 699
Здравейте момичета,
ГалчеПросто нямам думи, съчуствам ти от все сърце и се моля за вас Praynig
Lillebi Моето настроение към болниците е същото, просто се ужасявам . Преди 2 дни посетих болницата в която раждах предния път и ме обзе такава паника, че си излезнах разтреперена, а просто придружих една приятелка и сме стояли 10 мин. вътре.
Tara WilsonМного се радвам, че си получила такава ползотворна консултация. Относно решението за амнио бих постъпила по същия начин.
 Аз още не съм правила бхс и ми е мирна главата. На 14 съм на ехо и след него ще го направя.
Да ви се оплача повръщам все повече, вече и нощем Confused много се чуствам изморена и без настроение. Едно ми е плачливо и депресарско, дано мине скоро че не се понася.
Хайде отивам да гушна 2-3 възглавници и дано ноща за всички е лека и релаксираща.

# 700
  • София
Цитат
в 12г.с.+6 (тогава правих ранния БХС) и резултата беше 1:930. За съжаление нямам първия БХС и не знаем хормоналните нива, за да направим истински ранен БХС

Момичета, аз малко се обърках кога е ранния БХС кога е първия БХС. Може ли някой който е сигурен да ми сподели в коя седмица се прави. Аз си правих ФМ в 12гс и 6д, а БХС в 13гс и 1д. Дали това се води ранния БХС?

# 701
Добро утро, ранобуднички  Hug
С пожелание за един спокоен и безгрижен топъл уикенд и много много позитивни емоции  newsm51 newsm44 newsm10[

quote author=mary_48 link=topic=571545.msg18297894#msg18297894 date=1301685226]
...че майката не усеща болка по време на раждането и не напъва по собствен усет, не е причина за повече разкъсвания. Той каза, че двете нямат връзка и че разкъсванията са "нормална родова травма" или нещо такова.
[/quote]
Мари, много ясно че "нормална родова травма"  няма и ти си права Naughty Мен лично много ме ядосват разни лекари мъже като тръгнат да ми обясняват колко боли или не боли раждането и какво се усеща,ами как аджеба го разбрахте, бе докторе  Laughing В едно предаване д-р Методи Янков (шеф на Тина Киркова) обясняваше как вече жените не раждат с болки и травми както бабите ни, на мен и по-зле ми изглежда честно казано. Относно епидуралната- аз лично бих я препоръчала, защото не я ползвах  Simple Smile  - и 4 часа непрестанна контракция на окситоцин не си е шега работа. Но при мен или окситоцинът беше предозиран, пък и бебето беше с неправилно предлежание и оттам се увеличават страданията на майката също. Иначе този път съм се навила за водно раждане, ако много ме боли пак, излизам от ваната и си слагам епидурал.
Момичета, умирам от болки в гърба и кръста. Предния път ходих на йога за бременни и нямах такива оплаквания. Изобщо втората ми бременност засега върви по-трудна, ама те и кг-мите от кърменето си стоят, може би затова.
И последно един съвет от мен- ходете на всички възможни лекции за кърмене, че то си е най-естественото нещо на света, ама на мен и повечето ми приятелки ни отне към 2 мес кански болки в гърдите докато се научим да го правим както трябва.   bouquet

# 702
Цитат
в 12г.с.+6 (тогава правих ранния БХС) и резултата беше 1:930. За съжаление нямам първия БХС и не знаем хормоналните нива, за да направим истински ранен БХС

Момичета, аз малко се обърках кога е ранния БХС кога е първия БХС. Може ли някой който е сигурен да ми сподели в коя седмица се прави. Аз си правих ФМ в 12гс и 6д, а БХС в 13гс и 1д. Дали това се води ранния БХС?
Спокойно,направила си си ранния БХС  и ранната морфология.А сега искаш късен БХС така го разбирам.Ама при положение,че всичко ти е наред защо се подлагаш на този стрес?Ако е изискваме на АГ-то да ,но иначе сама виждаш ,че си е нерви Hug

# 703
Добро утро и от мен .
Вече започнах да се притеснявам след тази дискусия около БХС. Аз въобще не съм правила кръвното изследване по препоръка на лекари. Според тях няма нищо притеснително в данните около видеозона, както и във възрастта ми / 32г., според мен никак не съм първа младост/. А освен това аргумент е и предната плацента.

Галче, ужасно съжалявам за това, което преживяваш  Hug Не мога да проумея как са видели нещо на първия преглед и не са ти казали. Възможно ли е да те оставят да живееш с усещането за бременността, очакването още един месец и накрая да ти кажат такива страшни резултати. И какви са тези резултати без най-категоричното изследване -амниоцентеза? Дано да е някаква грешка.
keral, дано в болницата болките минат и скоро да излезеш от там без всякакви притеснения. Стискам палци Hug Аз вчера бях на лекар, видяха ми шийката и казаха, че е четири сантиметра, което според докторът ми е съвсем нормално за този срок на бременността.
Каза, че няма изменения. И като цяло ме успокои. И сега се чудя какво да правя, да ходя ли на работа или да постоя още малко вкъщи.

ВасиТу, клипчето с близнаците е голяма забава. Мъжът ми предишният ден също ми го пусна Laughing
А, и забравих. Честито със закъснение на вече празнувалите рожденички. Да сте живи и здрави и само прекрасни емоции в предстоящите месеци и най-вече през септември Hug

# 704
Мила Tara,

много ти благодаря за вниманието.
Да аз също бях очарована о проф. Кременски, на мен също ми отдели много време, като при мен засегнахме и темата за това как се бори кой  в БГ да мери НТ-та и кой не и кой да прави БХС, защото според него 60% от лошите резултати се дължат на неправилни и манипулирани данни. Какъвто най-вероятно е моят случай, но аз съм толкова спокойна, усмихната и смела, че дори не се замислям.....просто отивам боцват ме и излиза положителния реултат с пола на девойката:-))
Колкото до болката, знам че е почти безболезнено, доста е тъничка иглата и не се усеща...и аз питах Кременски:-))) А и когато го прави специалист, каквито са в Майчин Дом, няма грижи.
А ти щом ще се записваш в понеделник може и да се засечем там:)
Прегръдки и много усмивки от мен.

Цяла сутрин си мислех същото - как ще те видя, като отида да се запиша за амниото  Grinning Аз планирам да отида още сутринта, така че, ако имаш нужда от нещо, дори само ей така за подкрепа да се видим, да знаеш там ще съм - дребничка и уплашена, ще ме познаеш лесно   Laughing Laughing Laughing Това последното беше в кръга на шегата - не съм толкова уплашена, даже ставам все по-спокойна, с всеки изминал час. Аз също съм убедена, че резултата от амниото ще е добър, но съм решила да го направя за свое спокойствие. За твоя резултат също съм сигурна, така че ще имаме добръ повод да се почерпим след 10-ина дни   Grinning

Общи условия

Активация на акаунт