Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 111

• 99 665
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
леле какво писане му ударих и вси4ки замина ooooh!,сега наново ще се опитам да коментирам.Напълно съм съгласна със Силрайката относно коментарите Peace
Стефинамного съжалявам за преживяното Hugмоля се мъни4ето да се възстанови бързо..За постъпките на лекарите съм потресена.Току що се връщам от едни много сериозни процедури ,през цялото време си мислех за теб и огромната разлика в отношението тук и България...
Тортата е страхотна,но напълно незаслужена
Силрайке,само мога да съжалявам,4е изпуснах възможността да видя тая готина торта(и вси4ки красоти за партито)..с твоята захар и аз ходих да си погледна 4увала Joy
Валерия и Нелка,каквото и да каже 4овек за вас ще е малко..Невероятно талантливи,внимателни към всеки пишещ тук..за мен е гордост 4е ви познавам ,макар и виртуално
дитсан,Ти си знаеш какво си искала да постигнеш,но за мен тортата ти изобщо не е провал.Да е жив и здрав мъжо
SZA,не се притеснявай вси4ко ще се подреди в процеса на работа...4акам тортата
Иглика,може да се повтарям,м,ного ти се отдават фигурките,браво
дестини,харесва ми тортата ти
Ван4ееети нямаш спирка,аааа...торта след торта,работа,домашни задължения,семинарни проблеми....къде си зареждаш батериите,моля???????? newsm78
Маратонката е убийствена.Ледената епоха е с толкова много фигурки,колкото има само по твоите торти.За мъниците ти завиждам  Mr. Green
офф какво имаше още ,аааа,за острова и аз ще си поме4тая
Петя,сигурна ли си ,4е не ни заблуждаваш с някоя игра4ка Heart Eyes,барвооо,страхотно изпълнение
Рая,Рая,да ти имам аз обикновената торта Crossing Arms
свещи4ката,завиждам за подаръка Heart Eyes.Невероятни торти,поздравления
Мина,знам какво е да правиш една торта 4,5,6.....20 пъти Mr. Green,винаги гледам да побутна от тук от там.Колкото и да си я правила без желание е страхотна(ако се престраша с тия лалета ще те помоля да я копирам)
Видях една кокошка,забравих на кого беше(май си смени ника newsm78),много е сладурска
Съжалявам не мога да отбележа вси4ки красоти, много страници пропуснах
Имаме здравословни проблеми и тортите остават за момента на последен план CryНадявам се скоро вси4ко да отмине и да вляза в релси
Имам нещо за показване ,да не си помисли някой 4е съвсем бездействам..крастата си е краста(Валерийке Heart Eyes)
Може да ви досаждам ве4е с морските истории,поне на мен още не ми е омръзнало да си връткам рапан4ета LaughingТова е тората правена за 1 4ас,сглобяване,покриване и естествено най бързата украса Embarassed

за тази казаха ..Нещо със Спонж Боб,за моми4е и мом4е,каквото направиш....Та веднага се сетих 4е не съм правила колата на Боб

бреее 6 нови отговора докато пиша ooooh!

# 61
Благодаря ви!  bouquet  bouquet  bouquet
Мисля да сглобя тортата следобяд и да я предложа на другия ден по обед.
За сега нямам снимки, защото съм с твърде скромен опит, но се надявам това скоро да се промени.
От доста време се възпирам да влизам тук, защото се случи това, което подозирах... запалих се и ще "мъча" домочадието с моите творби.
А пред снимките и направеното от вас, се чувства пенсионерски... както се бяхте изразили по-горе :lol.
Спорна работа и още по-сполучливи торти!

# 62
Румя,блатовете са готови кръгли а крема е ганаш.Явно след сиропирането а и май натежа се слегна надолу и във долната част се разшири.Видях ,че потдава и затова не посмях да трупам още блатове.Аз мислех да я правя вита като използвам готовите платки на Илчовски,но след като разговарях със Ванчето и тя изрази съмнение че може да не издържи реших този вариант.Тя ми предложи да направя две торти и да ги сложа една в/у друга но просто ставаше много голяма торта а ние сме само осем човека и рискувах така.
Момичета благодаря ви много за пожеланията към съпруга. Hug

# 63
Ели и аз го правя този номер с писането  , особено като отворя 2 прозореца  ooooh! ...обаче напоследък си правя "копи" на поста преди да го пусна , че ако стане нещо после само "пейст" и готово .
 Хехе , виж Спонджо в такъв вариант не съм го виждала , вмъкнал се в "краби пати  Laughing " - браво , много оригинално . Морската тематика гледам пак я подкара , отстрани рисува ли ?
 Да си призная короната бих предпочела да е бяла , малко тежка ми идва със сребърното  Wink
Много , много бързо да отминат здравословните неща  Hug ( да знаеш че ще чакам да пишеш на Скайп )

# 64
Да кажа само, че домашната торта беше с уиникален вкус. Пандишпанови блатове на Наталина с крокант вътре (разкош), крем от разбита извара със заквасена сметана, лим. есенция и рикота + праскови от компот. А по средата два кафяви блата (готовите) обилно сиропирани с кафе и коняк и шоколадовия крем на Бубето пак с коняк. Хорааааа...  Crazy Crazy Crazy Ще стана 100 кила така...  Crazy

Едно питане имам към теб - ходих в библиотеката и видях блата на Наталина, но не сФанах, кроканта си си го приготвила и натрошила и такъв си го сложила в сместа за блата преди печене и си пекла блата барабар с кроканта, или си поръсила блатовете между крем и блат примерно.??? Моля те да ме светнеш. И ако е печен заедно сблата, не хруска ли много, в смисъл че съм забелязала, че като го сложа в крем той леко се поотпуска и не е толкова твърд, но в блата се чудя как изгледжа?

А съда за тортата е уникален просто. Истински ти завидях Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Пекла съм блатове с крокант вътре. Никак не хруска - много е приятно на вкус.  Mr. Green

# 65
  • Пловдив Белащица
Бях я позабравила тази прекрасна тема. Може би повече от година не съм влизала. Имам някакви опити за торти, но нещо не мога да улуча на домашен фондан - правила съм  Варна, и млечния на Наталина и сега последно два вида РМ. Е все нещо не се получава, както си го представям, най-малкото не стоят така, както изглеждат вашите торти. Отделно, че в очите на мъжа ми си губя времето и все ми предлага вместо да се мъча да ми купи пътьом една сметанова торта, а не да разхвърлям и цапам из цялата кухня.

Сега не мога да не отбележа едни умопомрачителни умения на Валерия, Свещичка, Буболинката, Нелка. Е това не може всеки да го прави трябва си талант, усет, умение и ръка. При мен нещата повечето пъти не се получават така, както си ги представям. Както винаги съм се удивлявала от приспособленията и уменията на Ванчето и желанието да споделя с останалите. Всички неща, които виждам последните две теми (от тогава започнах да следя отново) всичко е толкова красиво и пипнато, сега няма да изброявам още никове, че ще пропусна няколко със сигурност. Но ще започна да се включвам в темата с коментари, щом така предпочитате, макар и от нетолкова опитни.

Сега и моите неволи от последния път - първо не успях да разбия сметаната - до сега съмползвала все растителна, каквато има в магазина - сладкарска, не сладкарска. Последният път купих от Кауфланд Виан е не успя да се разбие и в един момент се пресече без изобщо да започне да се сгъстява. Изхвърлих я, измих съда и бъркалката и пак отново и пак нищо. В срок беше поне до началото на април, изкарана от хладилник, бия с кухненски робот (комбайн или там както се нарича). Растителните ми се разбиват за броени минути.
Другият проблем е с покритието, което остана ужасно лепкво, а в същото време твърдо и трудно за месене и разточване. Може би е от пудрата захар, която макар и два пъти преситена се усещаха кристалите. Съответно нито чаршаф можах да разточа като хората, нито да се моделира нещо, абе трагедия.
Ето ми и последната торта
http://andreyapenkovska.multiply.com/photos/album/12#photo=27

# 66
  • София
Да кажа само, че домашната торта беше с уиникален вкус. Пандишпанови блатове на Наталина с крокант вътре (разкош), крем от разбита извара със заквасена сметана, лим. есенция и рикота + праскови от компот. А по средата два кафяви блата (готовите) обилно сиропирани с кафе и коняк и шоколадовия крем на Бубето пак с коняк. Хорааааа...  Crazy Crazy Crazy Ще стана 100 кила така...  Crazy

Едно питане имам към теб - ходих в библиотеката и видях блата на Наталина, но не сФанах, кроканта си си го приготвила и натрошила и такъв си го сложила в сместа за блата преди печене и си пекла блата барабар с кроканта, или си поръсила блатовете между крем и блат примерно.??? Моля те да ме светнеш. И ако е печен заедно сблата, не хруска ли много, в смисъл че съм забелязала, че като го сложа в крем той леко се поотпуска и не е толкова твърд, но в блата се чудя как изгледжа?

А съда за тортата е уникален просто. Истински ти завидях Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Пекла съм блатове с крокант вътре. Никак не хруска - много е приятно на вкус.  Mr. Green
Toчно така.  Peace
Сори за краткия пост, ама обдвайки, четох какво сте писали, обаче вече ставам, че имам за петък да правя една торта с по-сложен замисъл, мислейки, че ми е за неделя.  ooooh! Добре, че днес разбрах. НО пак няма да спя две нощи, не че спях предишните две.  ooooh! Само по нощите мога да правя нещо.
Чао, целувки, до после. Мерси за хубавите думи на всички!!!  Hug Hug Hug Hug

# 67
Здравейте на всички тортоманиаци!
Аз директно влизам с едно бързо въпросче - ще правя торта за рождения ден на приятеля ми и ще ползвам шоколадов ганаш! Та за да сложа чаршафа трябва ли да ползвам маслен крем или може и с ганаша, че май нямам масло в хладилника? Ако няма да стане с ганаша кажете ми какаво друго мога да сложа под чаршафа!

# 68
И аз пак съм с въпрос Sunglasses. Току-що пробвах да направя част от декорацията на първата ми торта. Направих марципан "Варна", но час след направата по розичките и тестото има маслени петънца.  Това нормално ли е?

Пробвах да снимам цветята, но не си личи заради светкавицата.

Как се прикрепят декорациите, с айсинг /по-нагоре четох за сглобяване на къща и бяхте дали указания/, ще стане ли?

Последна редакция: пт, 25 мар 2011, 19:55 от *vera

# 69
  • София
nadeto_shumen, ганаш става за под чаршафа Peace

# 70
  • София
извинявам се, че само така нахълтвам, без да коментирам, но видях, че ви е впечатлило кученцето ми.  Laughing Много ви благодаря за отзивите.  Hug Цял ден не бях вкъщи и сега се прибрах и си викам, чакай само да погледна.  Simple Smile За щастие след малко си взимат тортата, бях яопаковала с целуфан и панделки и я разопаковах и снимах от близо кученцето. Надявам се пак да ви хареса:

# 71
  • Sofia
Ама много ви се моля, аз рекох че ще си почивам от тортите а не че няма да пиша в темата, нещо не се разбираме качествено напоследък, гледам и мнението ми за коментарите не е било разбрано както трябва...ще дам простичък пример пък който както иска да си го тълкува като предварително се извинявам на Нелка, че ще замеся името и но просто тя за мен е абсолютен идол и човек достоен за възхищение, предполагам повечето ще се съгласите с мен.
Та, не може Нелка да постне нещо от нейните творби, ти да пишеш след нея и да останеш равнодушен към това което виждаш, ми или трябва да си сляп за красотата, или пък ти пречи по някакъв начин...
Спирам по темата, всичко наистина е въпрос на желание, но аз лично съм се научила, че в този живот не можеш само да получаваш, трябва и да дадеш та да има някаква хармония.
Време никой няма и на никого не му стига, това не ни оправдава, когато има желание се намират и начини, точка.

Свещичке, ти сипа сол в раната ми и врътна с пръст няколко пъти за разкош пускайки тази стойка тук, нали?  Mr. Green
Аз имах една керамична, уникално красива стойка, следите ми мисълта че говоря в минало време, нали?
Когато се пренасяхме викнахме фирма, но аз тортените неща не давах на никой да ми ги бара и казах, че ще си ги местя сама, миксери, глупости и тази поставка, не бях я ползвала нито веднъж и чаках момента в който ще си я сложа на бара.
Пренесох си ги ръчно, докато качвам едното, друг ми помага качва второто, кашона тежи намесва се трети в суматохата някой подпира вратата да не се затваря и поставката си ми остава така с все кутийката някъде безпризорна на улицата, аз откривам липсата и седмици по-късно, не е нужно да ви казвам що викове изкряках по мъжа ми, беше се снишил до земи, обеща да ми купи нова, явно е забравил защото нова все още нямам, явно е дошъл момента да го подсетя.  Mr. Green
Сега за тези 15 000 (петнадесет хиляди) курабийки нали не си мислите, че съм приела аз една година може би трябваше да ги пека и правя те първите щяха да мухлясат докато станат последните, да не ми е изпил чавка мозъка, моля ви се!
Мина и тук да кажа тортата с лалетата е страхотна!
tatyana_77  Laughing като начало опитай да режеш подложката в правилен кръг.
След това измазвай тортата с масло и натрошен блат в него, после само с масло да загладиш хубаво и няма да ти е така целулитно, на мен маслото ми залепва по покритието и си го отделям направо с него и не го ям и двете са ми гадни.
Ог, благодаря за разяснението, наистина много красиво се получава.
destini, цветята които са върху тортата много ми харесват, другите ги намирам коренно различни и непасващи в цялата картинка, аз лично виждам тортата без тях, горе също е излишно само цифричката щеше да е достатъчна. Аз също го имам този проблем с претрупването на детайлите, то в стремежа си да сложим всичко се увличаме.
Силрайче, обясни ми моля те тази торта как бе повдигната от масата, подложката и изглежда толкова крехка, а тя така масивна?
Това само Ванчето с ноктите би могла да го захване ама ти не ми се видя с такива атрибути.  Laughing
А тези китари как ги направи такива, те са като истински бе!
Петя, от пред са си на право, на криво сигурно от задната страна си ги оставила.  Laughing
Ама това кученце е много сладко то е като плюшена играчка!
Давайте линк към по-големи снимки, без очи ме оставяте тука само лупата вадя да разглеждам, имайте милост.
Бетина, скоро ще биеш Албенчето по производителност.
Багера ти е станал супер.

Иглика, знаеш ли какви хубави кексчета ще станат с тези образи?  Grinning
ditsan, да ти е жива и здрава половинката, на мен тортата ти ми прилича на дървена манерка, пак е спазена основната идея и пак е за алкохол, явно си си я представяла кръгла съвсем като буре и за това не я харесваш, но за мен си се справила много успешно!
Патри, оздравявайте!
Тортите са разкош, почивай си повечко обаче!
wassilena, с какво покритие си работила?

# 72
  • Пловдив Белащица
Валерия, благодаря че попита. Аз щях да го пиша в поста, ама ей на, отнесена работа
покритието е по тази рецепта
1пакет желатин
60 мл вода
120 мл глюкоза
1 ч.л. глицерин
1/2 ч.л. лимонена киселина
1000 гр пудра захар
Стана ужасно лепкаво и в същото време страшно трудно за разточване, стана дебело, не еластично и дори не искаше да "легне" хубаво по тортата. Варна като съм точила ми е било много лесно.

# 73
Силванке, изключително много държах те тука в този публичен форум да ти изкажа чуФствата си към тази невероятна торта за Рая ... ФлИбЕна съм в нея!!! В торта де ...  Mr. Green

Както напоследък правя от ангажименти, отново съм изпуснала нещо важно и съществено и не знам какво да кажа ... Гледам коментирате си писането и поФалите към начинаещите дами ... Трябва си, иначе как ще разберат, че една-две торти майстор не правят? ...

# 74
  • София
Валерия, благодаря че попита. Аз щях да го пиша в поста, ама ей на, отнесена работа
покритието е по тази рецепта
1пакет желатин
60 мл вода
120 мл глюкоза
1 ч.л. глицерин
1/2 ч.л. лимонена киселина
1000 гр пудра захар
Стана ужасно лепкаво и в същото време страшно трудно за разточване, стана дебело, не еластично и дори не искаше да "легне" хубаво по тортата. Варна като съм точила ми е било много лесно.

Не съм много сигурна, но мисля, че нещо желатинът може да не е сработил. Като изключим лимонената киселина, прилича ми на класически фондан. Може и пудрата да не е била от добрите. Може да намалиш малко глюкозата. За петната - нямам идея, освен глюкозата да не е била добре затоплена и да не се е омесила равномерно....

Петя, аз кученцето се чудих дали пък не са ти поискали да си сложат играчка. Много добър ефект "букле" е станал. Чудно и много сладко!

Пат, короната ми хареса много, аз я виждам като ковано желязо почти, не ми е лъскава и макара и нетипично за корона, много ми харесва в съчетание с розовите й камъчета!

Общи условия

Активация на акаунт