Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 111

• 99 664
  • 744
  •   1
Отговори
# 45
  • Vaudreuil Canada
Пепи благодаря за темата   bouquet

# 46
видях страхотна маратонка в края на предната тема, не мога да не отбележа, просто  Shocked така останах
Вал, аз пък не коментирам, не защото не уважавам труда на останалите, а просто защото освен Уау, оу и т.н възклицания с моите елементарни умения на този етап не мога да изкажа за повечето торти, а и не правя особено, постоянно ми се карат, защо правя и малкото, което правя  Tired

Някой дали знае цените в сайта на Илчовски дали са актуални  Rolling Eyes

# 47
Хм, аз не разбрах точно за какво иде реч за тези коментари...  newsm78
Значи само да се изкажа и аз, че нали съм на всяко гърне похлупак  Mr. Green
За мен не е нормално да да не се коментира-на мен също ми се е случвало да мина като с метлата, обаче при мен е разбираемо, русичко съм си   bouquet Когато имам свободно време и още повече когато ми работи клавиатурата винаги се стремя да коментирам, пък макар и от превюто на страницата.Знам колко много труд се влага в направата на една торта, на едни сладки, на едни мъфини, и после като го постнеш тук в темата и всички те подминават.....не е приятно, определено!Естествено, че новите имат нужда от поощрение, естествено е да се страхуват да коментират, но когато на човек му харесва нещо, той може дори с един емот да изрази симпатия към дадена торта в случай, а не да се подминава, щото видиш беден ни е речника....На мен също ми е беден речника, но коментирам, дори и да се повторя, това означава, че самото произведение ме е оставило без думи.И последно, знам, че в темата се открояват няколко момичета със своите произведения, и това е нормално-те са си таланти, нормално е, да се впечатляваме в повечето случай по техните торти, но е необходимо да се уважават и останалите.Хайде със здраве и все така да коментирате!
Вал , откровенно за теб-да знеш ще ми липсват ферманите ти, оставях си ги да си ги чета на спокойствие, айде почини си, и наесен с песен пак да си тук, знам, че тортоправенето трудно омръзва, но понякога се случва!   bouquet
Принцес кейк, всички торти които си постнала тук в темата са невероятно изпипани-виждам, чеспециализираш в 3Д-то   chef Което е в плюс за мен, че ще черпя идеи от теб  Mr. Green
Иренадубай, преди време имаше от твоите торти тук в темата, но се загубихте нещо, не знам дали сестра ти беше или ти, обаче още тогава се впечатлих-бяхте пуснали един типичен герой от тамошните традиции, едно момченце, това ме впечатли и още не мога да го забравя-радвам се, че пак си тук, с нетърпение очаквам всяко нещо което ще направиш!   bouquet

# 48
Дестини, сега ми се отвори снимката, не те знам къде ги качваш, но ми излизат по някой път като червено кръстче и снимки няма.....Много пролетно, приятни цветя, не цветлета, защото ми се струва, че са достатъчно големи, харесвам такива цветя   bouquet ОТивам да се мъча сега да я отворя на голяма, че много ми хареса, да я гледам по отблизо   bouquet
Иглика, животинките са страхотни, не те знам от къде измисли тази идей с поставки за яйцата за Великден, но ако имам време ще те последвам! Обаче зайко е много сладурест, а за овчицата .....ммммм сладкишка, не знам обаче от де намери толкова нерви да завъртиш толкова много козина по нея  Mr. Green Признавам те, както и АНтоан(тя пък накъде се запиля  newsm78 ), в овчиците нямате равни   chef

Да се оплача-нещо става при мен-мога да пиша единствено в това прозорче, което се отваря като започнете да пишете отговори....и като свърши мястото съм дотам, не иска да слиза надолу....аман вече от техниката ми, явно е при мен проблема, защото виждам други си пускат нормално дълги постове.

# 49
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Силрай, и на мен преди време ми се появи този проблем. Инсталирах си Мозила и сега са ОК нещата. Това го има само на Интернет експлорер. Направо е побъркващо  #Cussing out Явно е бъг на форума, който не се разбира с ИЕ.....
Много съм съгласна с разсъжденията ти за коментирането  Peace
Иглика - стра'оооотни са ти поставките  Heart Eyes. Мисля да се възполвам от идеята. Да си направя великденска торта с мнооого фигурки и като изядем тортата да използвам фигурките за поставки  Mr. Green

# 50
  • София
silrai в Радикала ги чавам, цветята не са дребни,наистина,ама и тортите ми са големи, под
 Ф 28см нямам торта и са височки Blush Иначе не е нищо особено.

# 51
Мале,много сте бързи чак на 4 стр се включвам.По-късно ще ви разгледам сега само ви пускам тортата за РД на съпруга ми днес.
Голямо разочарование е за мен.Въобще не можах да направя това което исках.Идеята беше да е буренце защото той си купи такова и тъкмо си го напълни със домашна ракиика и му откриха здравословни проблеми и го поставиха 6 мес.на диета със изрична забрана за алкохола.
Едва от няколко дни му разрешиха по 1-2 чашки /100гр/и затова заигравката трябваше да е буренцето.Да но нито височината можах да докарам,за капак се и слегна и заприлича на менче/не се сетих да му сложа една дръжка и готово/омацах и подложката яко и не посмях да я местя,така че се провалих тотално и съм много разочарована.,но в крайна сметка трябва да показваме не само успехите но и неуспехите.
Ето и провала:

# 52
ditsan, на мен тортата ти ми харесва, вярно, че не прилича съвсем на буренце, но е приятна и тематична за ракийка, а и съм сигурна, че мъжът ти ще я оцени.

Аз пускам украсата, която приготвих за аранжиране на тортата, която ще правя за РД на свекърва ми. Сутринта запретнах ръкави и с подръчни средства това успях да измайсторя за един час, моля който коментира нека е критичен Simple Smile Не знам как ще се получи върху тортата, ще го мисля на момента. Смачканото цвете в чашката стана нещо съвсем различно от каквото го мислех, но ще видя като изсъхне ще мога ли да го ползвам за нещо...

# 53
  • ВАРНА морето сините вълни
здравейте
Дитсан-и на мен ми харесва бурето -не съм правила досега но и на мен ми се струва много трудно -Да жив и здрав мъжа ти-Весел празник!!!
аз да ви покажа днешната си торта-крадах от Валерия  Laughing

# 54
  • София
Пепи,   bouquet

По въпроса за коментарите припомням една идея от предишни обсъждания - всеки, който публикува снимка, задължително да коментира предишните 5.

Животинчетата на Петя и Иглика са много сладурски!
Петя, дай по-близка снимка, моля!

Дтисан, от снимката не личи къде се е слегнало. Защо ти се получи така, какъв е пълнежут вътре? Като цяло цветовете и формите ми изглежат автентични, усеща се битовият стил  Peace наистина само височината е недостатъчна.

SZA, по цветенцата няма какво да критикувам. Листенцата ме учудиха с цвета си, ще ми е интересно да видя как ги съчетаваш в/у тортата.

бетина, не ми се отваря снимката, мног ми е зле нет-а, съжалявам!

От мен едно кексче за запис:

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 14:10 от Rumya

# 55
Да кажа само, че домашната торта беше с уиникален вкус. Пандишпанови блатове на Наталина с крокант вътре (разкош), крем от разбита извара със заквасена сметана, лим. есенция и рикота + праскови от компот. А по средата два кафяви блата (готовите) обилно сиропирани с кафе и коняк и шоколадовия крем на Бубето пак с коняк. Хорааааа...  Crazy Crazy Crazy Ще стана 100 кила така...  Crazy

Едно питане имам към теб - ходих в библиотеката и видях блата на Наталина, но не сФанах, кроканта си си го приготвила и натрошила и такъв си го сложила в сместа за блата преди печене и си пекла блата барабар с кроканта, или си поръсила блатовете между крем и блат примерно.??? Моля те да ме светнеш. И ако е печен заедно сблата, не хруска ли много, в смисъл че съм забелязала, че като го сложа в крем той леко се поотпуска и не е толкова твърд, но в блата се чудя как изгледжа?

А съда за тортата е уникален просто. Истински ти завидях Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 14:08 от Krische

# 56
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Дитсан, само аз ли не виждам торта?  newsm78

П.С. - какъв провал - според мен много добре се е получила!!! Само и липсва височина наистина.
Моите вити торти пък винаги стават твърде високи  Mr. Green ooooh!

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 14:50 от Tatitt

# 57
Момичета, колко часа мислите че са достатъчни да престои направената торта и да се "споят" съставките като вкусове?

# 58
Момичета, колко часа мислите че са достатъчни да престои направената торта и да се "споят" съставките като вкусове?

Поне една вечер  Grinning
Румя кексчето с някаква заливка ли е ...гледам всички сте на пролетна тематика  Grinning
ditsan явно е била добре сиропирана и крема не е бил много стабилен , затова се е слегнала . За по-висока и обемна торта - само Медовик ползвам аз ,не че като го наблъскам с Фалшиво Тирамусу не омеква  ooooh! , но се държи . Прилича си да буренце  - да ти е жив и здрав съпруга и да си го ползва  Grinning
Бетина ти вече ги подкара като Патрияни ...една след друга , и с толкова много фигурки  Rolling Eyes
Силве а каква е разликата между захарта "за поръсване" и другата -   нали пак е пудра ...или е по-едро смляна  newsm78
Иглика определено ти се отдава моделираното ...страхотни са
Петя е, де , как така не го снима това кученце по-отблизо ...ми то като истинска играчка  Shocked

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 14:55 от raya_рая

# 59
  • София

Зависи от типа торта, но 2 дена е добре, ако не може, поне 24 часа.

Общи условия

Активация на акаунт