Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 111

• 99 588
  • 744
  •   1
Отговори
# 720
Привет, момичета, благодаря на всички за хубавите думи за пробните ми къпкейкчета.

silrai, не съм слагала нищо под фондана, направо върху къпкейкчетата. Те пък, понеже са със сушени плодове вътре и са доста неравни, та си личи, обаче нали е за вкъщи и за проба Simple Smile А и не обичам да мажа под фондана на курабийки, винаги така го слагам и реших, че и с къпкейкчетата ще се получи.

Нямам много време тези дни, а следващите 2-3 седмици ще имам още по-малко, така че почвам отзад напред с коментарите и не знам ще успея ли всичко да изкоментирам.

Леля Ог, Пипи е чудесна, толкова много ми харесва, тя е любима героиня и направо се влюбих в твоята интерпретация.

qsmina, красиви лебеди. Аз също моля да споделиш как прави вълните, много са ефектни.

miravarna, и двете ти торти са много нежни и ефирни, много се умилих като видях, че втората е за 90-годишнина, колко прекрасно да поднесеш такава торта на такава вързаст.

Neli^na, тя raya_рая ти е отговорила вече, комплектът е 70 лв в Змееборец. Ако имаш акаунт в evay, изобщо няма смисъл да си купуваш оттук. Аз, за съжаление, нямам, така че щеше да ми бъде разправия докато направя и поръчам (нали се чака одобрение от банката за paypal-а) и затова се набутах  Mr. Green Обаче май е крайно време да си направя...

lightblue, много приятна пролетно-детска тортичка. А предната с бебешките обувки е страхотна, обувчиците са един път, а изпълнението им страхотно прецизно.

patriyani, много весели торти, само Мини ми е с малко по-голяма уста  Laughing

irenadubai, отново си показала страхотни неща.

nelka.nelka, прочетох че заминаваш, но не мога да подмина тази невероятна торта, която умът ми не побира как е сътворена от човешка ръка. Големи адмирации!

Valeria, тортаа с овцата е невероятна. Вече започнах и аз да разпознавам стила ти, наистина си личи, че е твоя торта. Сърцето курабийка ли е или и то е от фондан? Много е красиво, изглежда ми тежко, а сякаш е във въздуха, не се вижда на какво се държи - как е закрепено? О, и исках да кажа, че короната на овцата е невероятна!

marilka_s, тази торта, която си показала - толкова стилна и нежна, на пръв поглед си мисли човек, че няма как да се съчетаят кола с цветя, обаче твоята торта доказва обратното. Надписът е невероятен!

julianka, и двете торти с цветя са много нежни и красиви, но бялата ме грабна, цветята й също много ми допаднаха.

Дарилка, нямам думи просто за тази торта - аз също първо си помислих, че има някаква грешка с това списание, обаче... Невероятна е!

Katencetoo, идейна е тортата ти, под фондана ганаш ли има или маслен крем, малко дебел слой ми се струва.

ditsan, тортата сърце много ми хареса - аз обичам по-нежните и бледи цветове, определено за сърце ми допадат.

princess cake, този Макуин е ама страшен. patriyani, твоят същи. Това е любимият и най-често гледан филм у дома и много такива торти сме имали, а и двата, които сте показали, за много готини.

jenik, много красива розово-принцеско-цветна торта. Аз не бих й сложила панделка - някак ми отвлича погледа от красивата девойка отгоре Simple Smile А другата - плейстейшън ли е? Боже, ако знаеш как искам такава торта за голямото ми момче, навършва 7 след две седмици... Обаче няма да мога да я направя, ще трябва да поръчам ако реша да е такава (а много ми се искаше аз да направя нещо). Ще видим!

van444eto, тортата с мишоците и сиренето е невероятна, страшно идейна и разбира се перфектно изпълнена. А черната торта ... как ги изпъвате така, бе, хора?

gaby_s, шоколадовата торта е прекрасна, невероятна, толкова естествена и в същото време изящна. А за курабийките нямам думи! Те са ми слабост и винаги се възфищавам на прецизно и красиво украсени курабийки, защото знам колко трудно се работи на такава малка повърхност. Релефите върху белите сърца с какво ги постигаш?

Момичета, чудех се как се покрива с чаршаф квадратна или правоъгълна торта? Кръглата ми се струва лесна, обаче нещо не се сещам каква е техниката за четириъгълна   newsm78

# 721
SZA, квадрат или правоъгълник се покрива лесно, първо заглаждаш ъглите, и след това оправяш стените  Simple Smile
Лелче, тортата е оубиец!!!!!!СТрахотна е, ягодките са толкова реалистични, Пипи е прекрасна, а кончето е направо за изложба   chef Ще я имаш А`Туйн, споко, тия дни скоро ще е, така ми е дошла музата за нея, че вече търпуниу нямам само повод да дойде   bouquet
Ясмина, тортата дори и така отстрани недовършена е страхотна!!!Браво поздравления, лебедите са невероятно красиви и изящни, а вълничките, хм, много реално, имам чувството, че ей сега ще се плиснат в брега!!!И аз се нареждам да попитам точно как с тези вълни, никога не съм правила такива чудесии  newsm78
Мираварна, добре си се потрудила, страхотни неща си направила, най-ми хареса двуетажната с панделката, и тези перлички по нея  Heart Eyes А розите са несравними просто!!!   chef

# 722
Ива, Леля Ог, Silrai, SZA, веднага ви отговарям:отгоре и отстрани тортата е измазана с крема, с който напълних тортата: 200гр. бял шоколад се стапя в 200 мл. течна сметана(неовкусена) и около половинка пакет масло. Изстива(аз нямах време и направо го мушнах във фризера, добре че не видя мъжо да ме убие  Confused) и се смесва с разбита на сняг сметана-примерно една чаена чаша. Това за отвътре. За отгоре и отстрани сложих повечко разбита сметана и оцветих в синьо.Отстрани загладих, а отгоре сложих по-обилно крем и отново загладих. Докато изстиваше крема започнах да приготвям 1 пак. желатин(обаче множко беше, половинка стига) според указанията. Готовия желатин, още топъл, леко подсладих и оцветих в тъмно синьо. Загладеният отгоре крем набраздих вълнообразно с една плоска дървена бъркалка, но всичко ще свърши работа, стига да е плоско и широко около 3-4 см.- например ученическа линийка.След това залях с поизстиналия желатин-сипвах толкова, колкото да не покрие съвсем ръбчетата на "вълните". Това е, много лесно и бързо се получи и стана точно както си го представях. Grinning

# 723
# 724
raya_рая, SZA - Благодаря. Не съм много наясно какво точно е необходимо за пазаруването в ebay,затова питах за български магазини. А и не съм сигурна дали няма да излезе на същата и по-висока цена. За колко време пристигат поръчките?

# 725
raya_рая, SZA - Благодаря. Не съм много наясно какво точно е необходимо за пазаруването в ebay,затова питах за български магазини. А и не съм сигурна дали няма да излезе на същата и по-висока цена. За колко време пристигат поръчките?
Линка който ти пуснах , комплекта излиза 40 лв .
За Ибей се иска карта ( Виза , МастърКард) , прави се регистрация към PayPal и се пазарува .
На много от момичетата аз съм го изпращала , излиза 25$ , но не мога да се наема в момента , защото Уилтън пуснаха нов комплект за цветя и стария вече го няма по магазините ( както и новия , чакат го до 2-3 седмици )

# 726
Фотка,Ясмина,Ива благодаря ви за бързите отговори.Аз подложих джопчета/за документи/стана перфектно.
 Леля Ог,благодаря за пожеланията.А ти току зачезнеш и хоп изненада.Прекрасна Пипи,ягодки които ти идва да ги откъснеш а за кончето нямам думи.
SZA,радвам се че ти е харесало сърцето.
Рая ,аз се възползвах от линка и мои познати ми го поръчаха.БЛАГОДАРЯ!

А СЕГА ДА ИЗКАЖА МОИТЕ БЛАГОДАРНОСТИ КЪМ АЛБЕНКА,КОЯТО ТОЛКОВА МИ ПОМОГНА И ИЗТЪРПЯ ВСИЧКИТЕ МИ ВЪПРОСИ.БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕЯ НАПРАВИХ ПЪРВАТА СИ ШОКОЛАДОВА ТОРТА.АЛБЕНКА   Hug bouquet  bouquet  bouquet
Поръчката беше за шоколадова торта със точки отстрани и 3 голями бели рози и зелени листенца и надпис Честит юбилей.Контактувах със клиентката само по телефона и не посмях да добавя или променя нищо.Ето и тортата.

повече снимки тук:
http://www.album.bg/ditsan/?upload_done=5

# 727
Фотка, благодаря за коментара.Права си, малко дълги ми се получиха краищата на панделката,ама аз мисля,че и така са си добре.
Ясмина, много добре са ти се получили лебедите! Вълните ти са като истински!
Леля Ог, страхотна торта! Всичко и е перфектно!
СЗА, напълно съм съгласна,че е много приятно да си част от празника на човек,който навършва 90. Мисля,че го изненадах приятно и вкусно Simple Smile
Силари, радвам се че са ти харесали!
Дитсан, много хубава торта! Розите са страхотни! Листата май си ги боядисвала допълнително отгоре?
Ето още една бебешка торта.Само да отбележа,че си харесах идеята за фигурката от нета:

# 728
  • Vraca
ох момичета толкова хубави неща гледам че плезя език само и ахвам и чак ме е яд на мен си че не мога да ви изкоментирам поименно защото знам че заслужавате всяка по отделно внимание и коментар за всички тези безценни торти.даже не съм изчела цялата тема направо съм за каране не стига че и рядко пиша но и не както трябва.все не стига това време пък и това писане на кирилица много е сложно на моята клавиатура(не разбирайте го като оправдание)отивам да ви чета и дано ви изчета докато не е дошла новата тема
ето и една тортичка от днес на свекар ми за рождения ден.не мога да се меря с вас но поне желание имам.
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=203710012985286&set=a … ype=1&theater

# 729
  • Sofia
Не мога да се доредя изобщо да ви прочета какво остава да пиша.
Тренирам си нервите и спокойствието и най-вече мишниците...ще издържат ли всички дини дето съм понесла.  Mr. Green
Тук там някой ме е питал нещо та пътьом да мина да отговоря и да се посипвам пак с нишестето, ще ви коментирам общо този път - поздравления на всички за положения труд, щом има желание има и добри резултати.

Лошото, че сладолед ще ям след Великден.
Ами да си беше нагласила и тортите да си ги правиш след Великден.  Laughing
Cambozzola, аз така щях да я правя, но не ми допадна, че не става пухкава и от там реших, че това завъртяното си е баш като овча вълна и мястото му е на борда.

Валерия, твоята вдъхновена от сладоледа торта е убийствена! С кой инструмент направи фитилите?
С този дето 2 дни обърнах на обратно къщата да го търся, че ми трябваше и се оказа, че съм го изхвърлила, както обикновено.  Mr. Green
Иначе е този: http://www.cakesforyou.biz/index.php?ActinicSID=7b7450c16dd321ae … amp;search=Search това ми е част от ръката и без него не мога изобщо да дишам, сега имам да правя фигурки и си беше страшно предизвикателство без него, поръчах си 2 пълни комплекта от всичките, за да си имам тези при мен са много вървежни, непрекъснато им намаля бройката.
Тортата с панделката ти е чудна!

Сърцето курабийка ли е или и то е от фондан? Много е красиво, изглежда ми тежко, а сякаш е във въздуха, не се вижда на какво се държи - как е закрепено?
Сърцето е от ММ, дебело разточено и наблъскано с тайлоза, за да изсъхне по-бързо, забодено е на клечка, но тя е черна и явно не си я забелязала, ето тук се вижда ясно ключа за бараката http://www.flickr.com/photos/val_1/5606537219/in/photostream  Laughing

Нова тема ще пускате ли, че да се запиша и там?  Mr. Green

# 730
Здравейте, момичета.
Отдавна не съм влизала и вие сте запълнили толкова много странички със страхотни торти - една от друга по-хубави.
sladuranata детската торта с обувчиците е много оригинална. Браво.
NellyDi Нокиата много ми хареса. Направо ми идва да се обадя. Wink
princess cake компанията Пух и приятели е много красива. Моят син направо се влюби в нея. а патето с колата е супер сладурско
mishoka Синята торта с меченцата е много сладка. да можех и аз така хубави да ги правя тези мечета. Sad
patriyani направо нямам думи. тортите ти са изпипани както винаги. най-много ми хареса Дора
irenadubai много са ти хубави тортите. дано и аз някой ден достигна твоето съвършенство.
Пепи тортите ти са невероятни. а тази с барбароните направо ме върна в детството. Laughing
sveshti4ka прииска ми се тази "мадамска шапка" направо да си я сложа на главата. като истинска е
михаела73като ти видях кошницата с цветята в първия момент реших, че са истински. поздравления. а тортата с изкачащата мед. сестра е много оригинална
албена ягодките ти наистина са страхотни. направо ми се прииска да си взема една.
мина за мен това е най-шикозната трта , която съм виждала. възхитена съм.
sunny-n потекоха ми слюнки от твоята торта. изглежда страшно вкусна.
либи много нежна торта.
lightblueЧРД на патерици. много здраве и любов ти желая. и да правиш все така красиви и оригинални торти и мъфини  bouquet
mari_ta много нежни и стилни къпкейксчета.
mandarinkazтортата е невероятна. това са любимият ми вид торти-кривите. много ми е интересно как ги правите.  newsm78
меги4а въпреки трудностите, който си срещнала тортата ти е станала много добре като за първи път.
ивейн просто нямам думи за твоето съвършенство
кали Честит рожден ден и от мен - отново на патерици.
nelka.nelka просто не мога да повярвам, че човешки ръце (в случая - твоите) са способни да създадат такава красота. Поклон пред таланта ти.
ditsan много оригинална торта. Браво на теб. като истински са хлебчетата. а тортата за дъщеря ти е много стилна
maninka много красива торта
pebs браво на теб. мотора е като истински.
катя страхотни торти , но най-много ми хареса роклята. супер е
gaby s и аз се опитвам отскоро да декорирам торти, но като гледам твоите имам много да те гоня Laughing
van444etoмноооооого готини торти. особено тази с мишоците е супер сладурска.
ani bolandсупер е този бебок в саксия  baby_neutral
stefina
много ама много нежна торта
jenik супер готни торти. браво
дарилка ами, че това е направо като истинско списание   bouquet
valeriaстрахотна си. таланта ти е ............... дори не мога да намеря подходящата дума
marulka sкрасота
juliankaмного са ти хубави тортите, особено зелената - това е любимия ми цвят
qsminaмного красиви са тортите ти ,
martita ЧРД  ито мен. желая ти здраве, любов и мнооооог щастие
мери сигурно майката ти е била много щастлива от факта ,че си и подарила толкова готина тортичка
miravarnaмного ми харесват и двете ти тортиа този щъркел е супер сладурски
леля ог торта пипи трябва да влезе в "златния" фонд на детските торти

На фона на тези красоти и съвършенства моята торта ще изглежда като много недодялана. Но все пак ето я и нея.Тази торта е за моята приятелка - Веси, която е чудесен човек и има невероятно чувство за хумор. Но има един "недостатък" - много е нисичка Wink. И разбира се този факт е неизчерпаем извор на закачки. По този повод и моята торта е тематична -  мравка.

# 731
Добро утро от нас  Hug
Ясмина, благодаря за подробното обяснение!

Всичките ви торти са много хубави! Браво!

# 732
Valeria - как по точно с този инструмент http://www.cakesforyou.biz/index.php?ActinicSID=7b7450c16dd321ae … amp;search=Search направи фитилите, че не ми идва на ум  newsm78... и аз го имам, но определено не ми е ясно Simple Smile може ли да обясниш Simple Smile

# 733
Здравейте!
Искам да ви попитам имате ли представа колко ще ми струва тази торта с размер 40x25 
http://www.inspired-by-chocolate-and-cakes.com/images/gallery-1s … -Cake-Designs.jpg
Казах ми, че няма да е под 80 лева, вие как мислите?

# 734
Ива, Дитсън- за нищо! Дано пак мога да съм полезна с нещо. Сега ще имам гости, трябва да бягам за детската градина и после да правя пица, затова набързо ще покажа какво съм им приготвила за десерт. С много надежди да дойде най-после истинската пролет Praynig:

Общи условия

Активация на акаунт