Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 111

  • 99 586
  • 744
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 4
Fotka, Ani Boland, Ditsan, Ligthblue(дано не пропусна някого), благодаря  за съветите и хубавите думи!
Това с по-плътното измазване с маслен крем вече го правя, но все още съвсем не съм сред най-добрите в покриването-къде ще разточа по-тънко чаршафа, къде-нещо друго...От тази несъхнеща маса, която последно си взех, изобщо не съм доволна, сега 5  кила как се харчат Confused  Все си мисля, че майстор без инструменти не е майстор, тоест сладкар без свестни кътъри, ММ и бои не може да направи кой знае какво, но пък и опита си е от значение, затова се влючих тук-не да си покажа работата, а да науча нещо от вас, които сте много по-опитни от мен, дай Боже да дойде време и аз да съм ви полезна с нещо, така че  newsm51

# 706
  • Мнения: 148
Ясмина,от несъхнещата на Ирида ли си взела?Ако е от нея,вземи ако можеш и кг от пикко и ги смесвай.Не става идеално но се работи по-добре.Можеш също да я доомесваш със пудра захар,но внимавай да не е много че става много твърда и трудно се разточва.

# 707
  • Мнения: 1 173
SZA - каква цена е комплекта на Уилтън в Кадемлия? Исках да си поръчам от xcerx, че имах и други набелязани неща, но комплекта в момента го няма в наличност.
Сайта на Кадемлия не е много удобен за онлайн пазаруване,а няма друг начин да си го закупя. Ако има друг сайт, от който мога да го закупя, моля помагайте.

65-70 лв ...
Погледни Ибей Англия ...http://cgi.ebay.co.uk/32-Piece-Gum-Paste-Flower-Making-Set-Sugar … em3a64dfe3c9#shId
 С доставката ще ти излезе 40лв

# 708
  • Мнения: 4
Ditsan, не е на Ирида, английска е, Coverpaste на  Flemings. Имам все още около килограм от тази на Пикко, но мисля да си я пазя за фигурки. Така, че ще взема да я смеся с малко пудра захар, както казваш! newsm17дано стане

# 709
  • Мнения: 1 741
Благодаря още веднъж,момичета!!!  Hug

stefina,какво има да се плашиш?Убедена съм,че ще се справиш с 'голям проект' 10000 пъти по-добре от мене.  Mr. Green  Peace
Valeria,кокос не обичам и нямам никакъв вкъщи,да не говорим пък за зелен. Simple Smile Приемам критиката!  Peace
Свещичка, Hug Повечко са тортите,не е втора-трета,ама толкова си мога.  LaughingЗа червения цвят използвах боя за яйца и тестото стана ужасно за работа,за това едва ги сглобих ръкавиците.Иначе и аз ги мислех по-големи,но не се получи.  Rolling Eyes
fotka,благодаря!  Hug Мойте атрибути дори не ги бях мислила.Бях се съсредоточила върху мотора и другите неща ги правих на бързо.То си личи. Wink

# 710
  • Мнения: 1
Здравейте, търся фотодекореция за торти. Някой знае ли от къде в София може да се купи, моля за координати. Благодаря предварително:)

# 711
  • Мнения: 29
Дитсан, много е нежно сърцето!
Ясмина, сладки животинки,ама да си призная не ми приличат на мечки,не успях да разпозная какви са Sad
Лайтблу, горската торта е страхотна!
Мартита- Ч.Р.Д! Да си жива и здрава!
Принцескейк, разкошни торти. Много ме впечатлиха слънцето и полумесеца!
Патриани, много си се трудила и всички торти са ти страхотни!
ИренаДубай, страхотни торти си ни показала отново.
Валерия, твоята вдъхновена от сладоледа торта е убийствена! С кой инструмент направи фитилите? Овчицата е толкова сладка,че да знаеш си я копирам!
Нелка.нелка, невероятна красота си сътворила! Shocked
Марулкас, много хубава,оригинална и изпипана торта.
Юлианка, страхотни цветя си направила!
Дарлика, книгата и списанието са ти невероятни! Страхотно идейно. Тортата ти за TLC е много изчистена и красива!
Ето и над какво се трудих аз последните дни:


# 712
  • Мнения: 60
Благодаря ви много за пожеланията и за коментарите ви за скромния ми опит да си направя торта Simple Smile)) Следващият ми опит ще бъде за рождения ден на майка ми и съм решила да пробвам кошница с цветя. По този повод искам да попитам като се прави кошницата покрива ли се първо с фондан и след това да се прави самата кошница с лентите или директно се слагат лентите от фондан върху масления крем? Т.е. има ли един слой фондан под самата кошница? Благодаря предварително!

# 713
  • Мнения: 148
lightblue ,много хубава горска тортичка.Охлю бохлю е като истински.
Патрияни,и двете тортички са страхотни.Но много ми хареса пахделата,това със перличките е много идеино и нежно.Шоколадовата е страхотна,днес и аз ще се боря със шоколад/дано не се изложа/
Мартита,мисля че фитилите се слагат направо върхо маслото.Не съм много убедена,но аз бих го направила така иначе ми се струва че ще стане много дебелшко.
А ето и какво открих,и там се прави върху измазаното:

http://www.kuharka.ru/talk/kladovka/kulina/5489.html?p=20
Редактирам се,че забравих да питам Как да предпазя подложката от заливането със шоколад?Мислех си да залея върху решетка,но после дали ще успея да я преместя или ще стане на попара.С две думи хич не съм наясно със заливането.Гледах някакви клипчета,дето заливат върху решетка ама техните торти са като кексове.А при сиропирана торта дали няма да се разпадне ако я местя newsm78

# 714
  • Мнения: 60
ditsan, много ти благодаря!  Hug  И аз подозирах, че се прави точно така, но исках да съм сигурна.

# 715
  • в семейството
  • Мнения: 406
lightblue, много сладка пролетна тортичка.
miravarna , и двете торти са нежни. Цветята много ми харесват! Не знам само, дали не са малко дълги краищата на панделката?
ditsan , аз като заливах последната торта със шоколад, накъсах вистник на ленти, които ги наслагах, така че да покрият подложката. Подпъхвах ги малко под тортата. Не чаках шоколада да стегне, а само леко да изтине. Разнасях със лопатката за сервиране на торта(защото нямам такъв дълъг сладкарски). Като бяхме на предния семинар, Албенка ни показва как да заливаме (ама то само с гледане не става  Laughing ). Тортата трябва да е извадена по-рано от хладилника, защото шоколада стяга много бързо и започват да остават следи. Успех! Ще се справиш  Peace

# 716
  • Мнения: 1 719
Аз пак да попитам ако някой има излишна бавносъхнеща моделираща маса ще му бъда много благодарна.Трябва ми за този уикенд!
Ако се налага да се праща по пощата плащам предварително! Hug

Последна редакция: ср, 13 апр 2011, 17:08 от sneji_

# 717
  • Мнения: 4
Ditsan, и аз така-подпъхвам хартия за печене под тортата и преди да стегне, изрязвам шоколада.
Miravarna, дано този път познаеш какви са животинките newsm53:


Нямах време да я направя отстрани като хората, беше за рождения ден на мъжа ми и разполагах с час и половина да измисля и направя тортата. Лебедите стават много лесно и бързо, идеята за направата им взех от блога на Димитрана-нейните, зазбира се, са мнооооого по-хубави и крилата има са по-пищни, но за толкова време-толкоз Naughty

# 718
  • Мнения: 175
Ясмина, на мен ми харесва тортето и лебедчетата като за толкова кратко време, но по-добре да я беше оставила синя отстрани. Ефекта с вълничките също е хубав. Ще дадеш ли информация за новобранския  Hug
Дитсън, или подлагаш хартии под тортата или забърсваш ако не си подложила нищо. Най-добре е да я преместиш, след като си я заляла, но ако е сиропирана повече може и да се разпадне..

# 719
  • Мнения: 211
Здравейте, мили момичета!  Hug
Бързам да ви покажа една тортичка, че от два дни не ми остава време, а след минутки ще тичам пак до педиатърката, аман от кашлица и хрема!

Няма да мога да изкоментирам всички, но ви чета редовно и се наслаждавам на красивите ви торти!

ditsan,  голяма производителност при теб! Много хубави торти си показала! Най-хубава, разбира се е тази за дъщерята, да ти е жива и здрава и много щастлива! Пожелание за здраве и дълголетие и за младоженците, да се обичат още дълги години!
Maninka, голяма красота ти е тортата с цветята и зеленото е жесток цвят! Харесват ми и точиците по борда, а маргаритките са върха!
Дарилка, видях ти телевизионната торта – много е красива, а ти изглеждаш много професионално до нея! Но тази със списанието направо ми взе ума! В първия момент помислих, че са снимали твоя торта на корицата на някое списание, ама не виждам торта, само някакви хора (и аз като Копривка и Силрей  Mr. Green) Гледам, гледам и загрявам, че това е тортата. След това се наложи известно време да обяснявам на мъжа ми какво и е хубавото на тази снимка със списание и книга  Mr. Green Страхотна си!
gaby_s, шоколадовата торта със зайчетата е жестока! Толкова нежна и сладурка, а изглежда и ужасно вкусно с този крем по нея! Хареса ми и рулото с мечето! Курабийките ми взеха ума!
Mishoka, благодаря ти за комплимента! Кексчетата ти са много сладурски!
Ванче, много добре си се справила с Марио, направо не знам кога си успяла да направиш всички човечета, дръвчета и зъбати твари! Много  хубава тортата, вярвам, че мацката е останала доволна!
patriyani, много готина китара! Тортата с Хана Монтана е станала много готина! Макуин също много ми харесва!
lightblue, много много силно се възхитих на тортата с обувчиците! Страшно ми хареса, много нежна, цветовете са толкова бебешорски и меки! Как направи вътрешната част на обувките, като истински са? Приказна е! Горската също е много сладурска и пълна с цветчета и гадинки!
stefina, много ти е красива тортата с Тинкърбел! Заслужила си си целувките и прегръдките от майката!
silrai, чакам си А`Туйн още от миналата година!
Валерия, за пореден път оставам с отворена уста! Я да кажеш от коя марка и кой точно сладолед си яла!!!  Laughing Искам и аз такива идеи!  Невероятна си просто! Ще копирам, само да ми падне случай! Овцата е разкошна и толкова изразителна!
nelka.nelka, не можах да разгледам тортата ти с подробности  Sad От работа видях, че си пуснала някаква неземна красота, но сега като се връщам за подробности, снимката е изчезнала, а и ти с нея за цели две седмици! Приятно изкарване и ще чакам с нетърпения да се върнеш!
marulka_s, много красиви цветя си направила (на тортата с ретро автомобила)!
julianka, захласнах се по жълтите цветя! Много са красиви, много! Пожелавам ти трудностите да отминат бързо и вдъхновението отново да те изпълни! Правиш много красиви неща, радост за очите!
Ивa, много се смях на твоя пост с теменужките! И аз направих една торта по етикетчето на една детска блузка  Laughing
qsmina, много красиви лебеди! Харесва ми как си направила вълните, сподели подробности, моля!

Ето и тортето, после ще разказвам подробности за кого и как:



До скоро!

Общи условия

Активация на акаунт