Житният режим на Учителя Петър Дънов – 7 тема

• 82 434
  • 704
  •   1
Отговори
# 30
и аз при вас  Hug
Благодаря за новата темичка!   bouquet
Благодаря на всички, които ни помагат по пътя!    bouquet

# 31
Момичета питам се дали има значение реда на ядене и задължително ли е според вас да се спазва Например: на обяд ябълка ,орех и после житото.Защото нес например като първи ден На обяд хапнах жито което посмъртно немога да го дъвча 99  Thinking пъти Сега хапнах два ореха и мисля след около полвин час да изръбам една ябълка.Знам че трябва да се пие вода. Но уви при все че трудно пия Сега още по малко ми идва музата.

# 32
  • София
Руслана, ябълката трябва да е или 1 час преди другото ядене, или 2 ч. след другото. Това е нещо като принцип за яденето на плодове в повечето от режимите. Причината е по-бързата й ферментация. А вода... обезателно трябва да се пие, нищо че не ти се пие!
Аз правяследното - житото го ям сутрин и вечер, а ябълките - между тези хранения, ако огладнея. Понякога не успявах да изям всичките ябълки! Но е хубаво да се яде дажбата за целия ден.

# 33
Oчаквам да почерпите за текстовете в началото на темата и за консултациите. Laughing Laughing Laughing
При наличие на светлина и топлина плесента може да се появи по-лесно.
Вземи една паничка,сложи житото в нея,покрий го до върха или няколко милиметра над него.
Измивай по няколко пъти житото през 8-12 часа.
Температурата на стаята -около 22 градуса.
До този момент не е имало проблем.

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 18:38 от solej

# 34
 Редът на хранене е ябълка,след около половин час-жито и след още половин-орехи.Опитайте се да не пиете вода по време на хранене и малко след това.
  Можете да пиете топла вода с малко лимон два часа преди хранене/за изчистване/

# 35
Здравейте, и аз на жито от днес, имам нужда от малко пречистване, във всяко отношение.Съчетавам житния режим с Великите пости.

# 36
Май много задълбахме в търсене на идеален вариант за режима.
Аз съм роден в такъв край ,където векове са ползвали глинени съдове.И има достатъчно дълголетници.А и не виждам как ще се затопли това гювече ,след като водата в него ще бъде около 22 градуса.
  Има различни мнения за водата ,която се ползва за киснене на житото.
НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ПИЕ ,КОГАТО ЖИТ0ТО Е ЗА ПОКЪЛВАНЕ.БЕШЕ ПРЕПОРЪЧАНА ЗА ПИЕНЕ,КОГАТО СЕ КИСНЕЩЕ ГРУХАНО ЖИТО.
 Припомням ,че имаме изискване /по духовни причини/ да не се ползват 1,4,6 вместо букви.
Аз затова писах, 4е аз предпо4итам да не ги ползвам.
Кредорът ми не работи, така 4е няма какво друго да ползвам. да не задълбаваме в правописа, нали!

# 37
Здравейте, и аз на жито от днес, имам нужда от малко пречистване, във всяко отношение.Съчетавам житния режим с Великите пости.
...и от него да израстне вяра! Живи да сте; пожелавам успех на всички !:)

# 38
Първият ден при мен мина идеално. Не усещам глад, нервност, липса, тъкмо напротив - силен прилив на енергия.
Старая се да не задълбавам в крайни подробности, а нещата да се случват естествено и плавно, мисля, че И това е част от занятието. Надявам се така да е до края Peace

# 39
Явно някои не са ме разбрали по отношение на писането с числа или на латиница.Всяка буква си носи своите енергии.Не правя изпити по езикова култура.Някои понякога бързат.Но до този момент успяхме да спазваме изискването .Ето защо: http://www.bratstvoto.net/vehadi/fr1n.html
  Дори малките детайли имат значение.

Последна редакция: чт, 24 мар 2011, 08:47 от solej

# 40
  • София
Добро утро! Hug
Как се чувствате? Има ли вече минуси след първия ден?
Някои споделят, че първият ден е минал успешно.. чудесно! Дано продължава така при всички!
Възможно е да се е появило главоболие, това е често срещано. Ще отшуми скоро. Само не забравяйте водата. Често това се получава и поради липса на течности. А водата спомага за изчистване на натрупаните боклуци в нас!
Чакам с нетърпение да споделите!
Хубав ден!  Hug

# 41
Здравейте и от мен!

И аз започнах от вчера. Искам да благодаря на хората, които са така отзивчиви и са се погрижили за толкова изчерпателната информация в началото на темата!   bouquet
За съжаление не направих подготовка, обаче не ми беше проблем първия ден. Основната ми цел е отслабване, но искам и да пречистя и обновя. Ще споделям резултатите  Wink

# 42
Здравейте,

Благодаря на хората, които сте синтезирали информацията.   bouquet И аз най-накрая съм с вас, вчера деня ми мина идеално, но днес ме боли главата.
И едно въпросче, за съжаление днес съм на погребение, и нали се раздава жито, вярно не е покълнало но мога да си взема нали newsm78, няма да си наруша ежима чак толкова.........
Успех на всички.
Този път смятам вече да успея имам нужда и аз и психическа и физическа.

# 43
  • София
Привет и от мен !
Новата тема е толко изчерпателна, че не съм сигурна ще има ли за какво да пишем ние !    bouquet  bouquet  bouquet

От вчера и аз започнах с режима. Първият ден мина много добре, днес нямам главоболие и се чувствам прекрасно  sun Имам малко проблеми с изяждането на цялото количество жито, но се надявам днес да успея да се "преборя" с цялото количество  Wink

Успех на всички !

Последна редакция: чт, 24 мар 2011, 13:14 от ffiffka

# 44
Здравейте Житени съфорумци.
Днес втори ден от Режима се чувствам добре.Като изключа лекото главоболи е не толкова глада /никак не се чувствам гладна даже напротив/колкото типично човешкото Лакомство да си хапнеш това и онова Twisted Evil Но издържам стоически .И ще устискам без вкуснотийките които все ми се мотаят пред погледа!!! Никак си не виждам, как бих могла да изям дневната доза от житото ябълките , а за водата да не говорим.
Ще се наместят нещата надявам се все пак си е втори ден.
Успех на всички и лек ден.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт