CND shellac - дълготраен естествен маникюр вместо гел върху ноктите 2

• 126 974
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Aгата ® , без проблем може да си слагаш лак отгоре и после да го махаш , аз съм го правила. Махането се налага от израстването на нокътя, особено ако е тъмен цвета,  - на 7-10 ден вече отдолу има доста израснало (все пак зависи и колко ти растат).
На мен на 12 тия ден вече е много грозно много си личи (вече над 5 пъти си слагам)
за блясъка- има страхотен блясък около 5-6 дни все едно туко що си го сложил.

plamsi, сигурно  не ти е сложен правилно или изпечен достътъчно(претупано) ?

Попаднах на подробна статия на Шилак,много е подробна и полезна: Hug
http://lifestyle.ibox.bg/news/id_2018482814

# 91
11 мита за Shellac

Гел лаковете са доста нашумели в момента и набират все по-голяма популярност, както по света, така и у нас.  Всички сме чували и знаем за Shellac. Shellac се появи миналата година на козметичния пазар и предизвика истински фурор.
Бе обявен за световна революция в маникюра и бъдещето в индустрията. Бързо спечели клиентите, признания от медиите (NAILS Magazine и др).
Тайната на Shellac е в уникалното съчетание на най-доброто от лака за нокти (естествения вид, тънкостта, безвредността) и най-доброто от гела (издръжливостта- минимум 14 дни; мигновеното изсъхване).

МИТ 1: Честото слагане на Shellac отслабва ноктите. Трябва да се прави „почивка" между слагането на Shellac.

Не е вярно. Shellac е лаково покритие и се нанася като лак без да се третира нокътя по агресивен начин. Предварителната подготовка е както при обикновен лак - почистване на кожичките, оформяне. Почивка не е необходимо да се прави, когато се нанася/сваля правилно от маникюриста. (В края на материала има  списък с всички салони/маникюристи в България, сертифицирани за работа с Shellac.)

Много жени дори споделят, че техните нокти растат по-бързо, когато са с Shellaс. При неправилно поставяне и премахване, както и когато се пили повърхността на естествените нокти, е възможно ноктите да станат по-слаби. Ето защо е наложително Shellac да се използва като цялостна система, включително UV Вase Coat, UV Color Coat и UV Top Coat и да не се пилят естествените нокти.

Запомнете, вредно и абсолютно неправилно е, ако пилят повърхността на ноктите ви при слагането / махането на Shellac!

МИТ 2: Свалянето и ацетонът, използван при премахването на Shellac увреждат ноктите.

Не е вярно. Махането на Shellac е абсолютно бевредно, когато се прави правилно. Правилното сваляне на Shellac става като на пръстите се сложат специални обвивки, които са напоени с ацетон Но забележете! Обвивките са с ацетон, не ръцете!

Ацетонът е най-безобидният разтворител на лака и с помощта на специалните обвивки, които контролират разтвора пазят не само навлизането на разтвора за Shellac, а и околонокътното пространство. Специалните обвивки на Shellac се оставят на ноктите максимум 10 минути. После се махат, а остатъка от Shellac по нокътя се избутват с дървена клечка, която не наранява нокътната плочка. Няма пилене на нокътя! Няма киснене на ръцете в ацетон!

Запомнете, вредно и абсолютно неправилно е ръцете да се киснат в ацетон!

МИТ 3: Трябва да се плаща допълнително при свалянето на Shellac, дори когато се прави с обикновено фолио и памук.

Не е вярно. Когато при махането на Shellac се използват специалните обвивки на Shellac има допълнително таксуване от около 5 лв средна цена. Когато Shellac се сваля с обикновено фолио, памук и ацетон - това не би трябвало да ви струва нищо допълнително!

МИТ 4: За издръжливостта на Shellac има значение типа нокти: по-малко издръжа върху сухи нокти.

Не е вярно. Няма значение какъв е типа нокти за издръжливостта на Shellac- сухи, мазни или слаби тъй като покритието му е плътно и прави ноктите по-устойчиви към всякакви вредни външни влияния. При мазни нокти се използва Scrubfresh, който почиства нокътя от естествени масла само на повърхността с действие за времето, необходимо за прикрепяне на лака към нокътя. Значение има само правилното поставяне и премахване на Shellac.

МИТ 5: Shellac се пили.

Не е вярно. В основата на формулата на Shellac са разтворимите в ацетон полимери (мънички тунели), които са и причината Shellac да може да се отстранява в рамките на 10 минути със специалните обвивки, напоени с чист ацетон. Тези малки тунчелчета позволяват ацетона да премине през покритието и да достигне до основния слой, който бива разбит и естетвените нокти са „бързо освободени"от Shellac без използването на пили. По принцип клиентите трябва да знаят, че пиленето на нокътя е вредно за естествения нокът.

МИТ 6: Ноктите се полират преди нанасяне на Shellac.

Не е вярно. Преди нанасяне на Shellac ноктите не се полират. Системното полиране наистина може да доведе до изтъняване и разслояване на нокътя.

МИТ 7: Shellac увеличава появата на бели петна на ноктите.

Не е вярно. Белите петна могат да са в следствие на различни фактори: изсушени зони по ноктите като резултат от честа смяна на лака или смяна на сезоните, прекомерна работа във водна среда или естествена липса на масла в нокътната плочка. Също така може да са и в следствие на леки или по-тежки наранявания по нокътната плочка. Във формулата на Shellac се съдържат много по-малко разтворители, отколкото в лака за нокти и носенето и правилното сваляне не изсушава ноктите по никакъв начин.

МИТ 8: Препаратите, използвани в домакинството намаляват издръжливостта на Shellac.

Не е вярно. Издръжливостта на Shellac, както всички покрития (лакове, гелове) се повлиява от химикалите, използвани в домакинството като хлора, силните почистващи препарати и др., но в много по-малка степен от лака например. Клиентите, които плуват често или използват джакузи трябва да внимават с Shellac след 14-тия ден. Но със сигурност ще имат отлично покритие, в пъти по-трайно от обикновения лак.

МИТ 9: Shellac не може да се използва за педикюр.

Не е вярно. Shellac може да използва както за маникюр, така и педикюр без проблем. Shellac е перфектно решение за педикюра - нанася се бързо и има нулево време за съхнене, което го прави идеален за зимата - без повече притеснения за драскотини, наранявания на нокътя.

МИТ 10: При Shellac не могат да се слагат декорации, брокати, камъчета..

Не е вярно. Дори е обратното. С печенето на Shellac в UV лампа декорациите на маникюра/ педикюра де факто се „бетонират" и издържат повече, отколкото при обикновения лак например.

МИТ 11: Shellac е много скъпа услуга.

Не е вярно. Shellac е изключително достъпен като цена. На българския пазар цената му се движи между 25-30 лв като това включва маникюр (оформяне на ноктите, кожичките, грижа) + услугата Shellac. Свалянето се таксува отделно и е около 5 лв (цена на сваляне със специалните обвивки на Shellac). Повечето салони таксуват свалянето на Shellac в цената на услугата, т.е.35 лв. В тази цена е включено свалянето на Shellac при следващото ви посещение в салона преди поставянето на новия цвят. Ако обаче искате само да свалите Shellac без да си поставяте нов тогава цената е 10 лв за сваляне.

Истини за Shellac:
Shellac съчетава най-доброто от лака за нокти и гела за наситен и блестящ цвят, който се нанася лесно и може да издържи повече от 14 дни на ноктите без дефекти, без износване и напукване на покритието. Времето за съхнене е практически нулево - с мигновеното изсушаване в UV лампата можете веднага да бръкнете в чантата си. Покритието се сваля само за 10 мин, нежно и бързо, без пилене и вредни влияния върху ноктите. Shellac е тънък и гъвкъв като лак и това придава естествен вид на ноктите, като в същото време ги защитава ефективно.

• Shellac съхне за секунди
• Shellac е тънък и изглежда като лак
• Shellac трае минимум 14 дни
• Shellac се сваля за 10 минути
• Shellac не отслабва ноктите, когато се поставя и премахва правилно
• С Shellac ноктите растат по-бързо
• С Shellac ноктите не се пилят по повърхността!
• С Shellac ноктите не се киснат в ацетон!
• С Shellac ноктите не се полират преди нанасяне!
• Shellac съдържа много по-малко разтворители, които увреждат ноктите, отколкото в лака за нокти

Интеркозметика, изключителен представител за България и Македония на марката CND стартира кампания за сертифициране на маникюристи за работа с Shellac. Преминалите успешно обученията получиха СЕРТИФИКАТ за работа с Shellac, който ще гарантира пред клиентите високото качество на предоставяната услуга.

На http://intercosmeticabg.com/events.php?eventID=11 има публикуван списък с всички салони / маникюристи в България, сертифицирани за работа с Shellac.

http://lifestyle.ibox.bg/news/id_2018482814

# 92
zvezdichka_86 , сори Embarassed  не видях че си дала линк - изглежда едновременно сме го правили Joy
И на мен ми хареса и мисля че ще е полезно за всички

# 93
  • Плевен
Ходих да ми го махнат лака и маникюристката ми обясни,че най-вероятно ноктите ми са по-мазни и следващият път ще ми ги изсуши повече и няма да има проблем.И при други се било случвало. Някой,който е по-навътре в нещата да ми каже има ли резон в това, или ме баламосва тази? newsm78                                                                                   Сега прочетох материала по-горе. Много е интересен.

Последна редакция: чт, 21 апр 2011, 19:45 от plamsi

# 94
http://www.foto.bg/data/7043/medium/21042011377.jpg - съжалявам, с телефона е направена снимката!

# 95
http://www.foto.bg/data/7043/medium/21042011377.jpg - съжалявам, с телефона е направена снимката!

много са готини!

# 96
Jana petrova81  newsm10 това за митовете много ми хареса,аз съм вече за 3 или 4 път със ший лак и честно да си призная съм очарована ,даже очарована е слабо казано.И всеки път съм с декорация седи перфектно.Грам не са ми повредени ноктите от него ,а напротив мисля че стават още по здрави.И всичко това разбира се много зависи, от наистина качествена маникюристка,която аз слава на бога си намерих

Хубави празници момичета   bouquet

# 97
  • където си пожелая...даааа...
след дълга почивка от около 5 месеца Rolling Eyes, следващата отново ще съм в редиците на ползващите ши-лак bowuu  Blush

# 98
Jana petrova81  newsm10 това за митовете много ми хареса,аз съм вече за 3 или 4 път със ший лак и честно да си призная съм очарована ,даже очарована е слабо казано.И всеки път съм с декорация седи перфектно.Грам не са ми повредени ноктите от него ,а напротив мисля че стават още по здрави.И всичко това разбира се много зависи, от наистина качествена маникюристка,която аз слава на бога си намерих

Хубави празници момичета   bouquet

Абсолютно. Като го прочетох си отговорих на много въпроси и наистина най- зависи от маникюристката !

Боби1973 , гласувах за теб! Успех!

# 99
Благодаря за гласовете на конкурса, момичета!
 Радвайте се на хубави маникюри - за нас е важно и е гот, че можем да се кефим на перфектна визия  Wink

# 100
Препоръчайте ми добра маникюристка от Варна,искам да си сложа и аз Ши лак Praynig

# 101
  • на последния етаж
Явно моята маникюристка не е добра в ши-лака... И аз ви моля да ми препоръчате изпитан салон в района на Гео Милев / Редута.

# 102
Здравейте!:)
Мога да дам информация за салон в Пловдив,където предлагат услугата:)

http://www.studioalex-bg.com/

# 103
Момичета,попрочетох за Shellaс, но не разбрах с него удължава ли се нокътната плочка, както с гела?

# 104
  • София
Момичета,попрочетох за Shellaс, но не разбрах с него удължава ли се нокътната плочка, както с гела?

Няма как да се удължи нокътя, консистенцията му е като лак, ама то и с обикновения UV гел май няма как да стане, освен ако не се сложат удължители  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт