спелинг бий

• 4 424
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
Браво! Значи изпитът в Аркус не би трябвало да ви притеснява.

# 16
Много благодаря Laughing Laughing Laughing.Наистина нито той нито аз се притесняваме от изпита.Той е много скромно момче.Никога не съм го пращала на уроци по английски като изключим че преди 3 седмици почна да посещава уроци при учителката която им преподава в клас.Но той разбираше английски още в детската градина и гледа филми без субтитри от малък.Бъгарски научи първи клас т.е.знае още един език.А в Аркус най много му харесва че ще учи японски .Той сега го учи в дом.условия.Въобще езиците му вървят.Но откровено да си кажа не мога да се похваля със същите резултати по други предмети.Е, ако бях основала частен лицей в къщи newsm78 както чувам тук сигурно щеше да е пълен отличник , но ние не сме свръх амбициоцни.Всеки си има различен талант.Важното е да му помогнем да го развие.

# 17
Да, дъщеря ми също има дарба за езиците и затова искам да се пробва там. Тук си имаме страхотна езикова гимназия, но в Аркус имат освен страхотната база и катедра по редки езици. Тя знае на добро ниво и английски и немски, започна да изучава и китайски, но си е друго да я учат специалисти.

# 18
Щом е така не виждам защо училището не ви е приоритет.Аз заради него сиреч заради сина ми ще се местя във Велико Търново.Не мога да го оставя сам при тези опасности които са сред децата-разбираш нали.Даже не съм и искала да кандидатства в АК-София въпреки че имаме материална възможност а и толкова потенциал в сина ми.Ходихме в Истанбул-Роберт Колеж -което е аналог на АК-София.Приятеля който ни заведе е биш възпитаник на у-щето.Просто не мога да ти опиша за какво става въпрос.Парка е като морската градина ,амфитеатър ,поне 7-8 комп. зали,Театрална зала колкото нашите читалища ,игрища и т.н..Но той ни каза че е всичко е превъзходно но децата ,които учат по този начин загубват представа за външния свят.Живеят само в тоя определен от уч. среда.А навън има всичко -простаци ,идиоти и т.н.На него му трябвало поне 5 години за да се адаптира.Това е неговия съвет който аз взех под внимание ,защото човека е не само умен а и анализира и синтезира.
Така че сметнах че Аркус предлага среда и много добри възможности за развитие без да бъде изключително натоварен.

# 19
За жалост личните причини са твърде сериозни и за това училището не е приоритет  Confused

# 20
В такъв случай не изоставяйте китайския.Полвната свят го говори LaughingСериозно  Peaceинвестицията от Аркуса можеш да прехвълиш към частни уроци към желан език и пак няма да загуби нищо.

# 21
http://media.snimka.bg/8311/022876702.jpg?r=0
 Най- сетне успях да кача снимка. EmbarassedТа това е моя син Grinning

Последна редакция: вт, 29 мар 2011, 11:50 от asya asya

# 22
  • в света на илюзиите
Извинете ме, но бихте ли ми казали за каква възрастова група е това състезание?

# 23
Извинете ме, но бихте ли ми казали за каква възрастова група е това състезание?
На предходната страница съм дала линк към информация за състезанието от сайта на МОМН, но очевидно темата не е за това. Mr. Green Та там пише - от 9 до 14 години, като не трябва да са завършили осми клас.

# 24
# 25
  • в света на илюзиите
Дидева, asya asya благодаря  Hug

# 26
Ами и аз съм записана тази година у миналата бях...
Интересно е!
Е,малко бях притеснена първия път,но тази година...
Еми значи отиваш там каниш родител,приятел попринцип мама идва...
И си изтегляш номерче,кой поред ще бъдеш?
След това сядаш там и има и други участници би трябвало?!
И започва по номера !
Да кажем и идва твоя ред и ставаш отиваш близо до бюрото на там госпожите,коитоо са или господин може.
И той ти казва думата ти можеш да поискаш превод или да чуеш думата в изречение!
Първо казваш думата спелуваш я и пак я казваш...
И така ако е вярно сядаш..и продължавате докъто сгрешиш и др.продължават и накрая победителя има награда някаква и после ще ходи в Друга Област...
А пъл и непечелившите и те им дават шапка ,тетрадка ....
И таке поне при мен е така... Laughing

# 27
  • София
Днес в нашето училище е имало състезание по английски. Ключова дума: Cambridge.
Някой знае ли нещо повече - сайт например?

# 28
Днес в нашето училище е имало състезание по английски. Ключова дума: Cambridge.
Някой знае ли нещо повече - сайт например?

Имаше едно време едно състезание на асоциираните към Кеймбридж училища, провеждано по формата на тестовете на Кеймбридж за сертификат. Имаше там първи кръг, национален кръг, класиране. Беше хубаво и сериозно състезание, ама не съм чувала да се споменава от години.

Намерих линк към изданието от 2014 година, но после май му смениха името ( вече не е ПОНС).

http://schools.pons.bg/?act=content&rec=73

Та предполагам да е това, нямам информация обаче.

А, имало и тази година:

http://schools.pons.bg/?act=content&rec=30

# 29
  • София
Мерси, точно това ще да е  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт