Отговори
# 195
  • София
Здравейте! Simple Smile
Отдавна не съм писала, та минавам на отчет. Честити месечинки на Амидала и Янчето, Честит рожден ден на Бенджи  Hug

Видях, че сте писали за плюнченето, но явно не съм прочела като хората, та да питам => Явор се плюнчи и се чудех признак на какво е - настинка, температура?
Също така последните дв апъти като ака има и зелено, но някакси това, което е изкарал първо е зелено, а после си е с нормален жълт цвят (как обясних  Crazy). Може да е простинал, носа му нощеска пак хуркаше. Въпреки, че гледам да не го навличам навънка да не се поти, но явно ми  е трудно да го опазя. Вчера бяхме на гости на една приятелка в Симеоново и седяхме на двора, но духаше много неприятен вятър, дано не съм го постудила допълнително. На 8-ми април ще ходиме на консултация за ваксина.
Да ви питам за вит. Д - на нас тепърва сега ни донесоха истински вит Д, но аз не смея да го давам без да го е видяла лекарката, та това ще стане чак на 8-ми. Дали няма да закъснееме много? Въпреки, че аз го оставям на слънце във всеки момент, когато сме навън и пече  newsm78
По въпроса за количеството храна - аз давам 120 мл, а понякога и 150 мл. Много се обърках вече с това ядене. Или не се е наял, или хвърлям храна златна среда при нас няма.

И последно, кажете ми моля ви малко повече за Био Гаята. МОже ли да се дава като имуностимулатор?

# 196
Момичета,може линка за сваляне на звуци от сешоар и т.н.! Praynig Praynig Praynig

# 197
  • Varna, Bulgaria
Бенджи ЧРД и от нас, с пожелания да бъдеш обичана и уважавана майка и съпруга Simple Smile
Аз да кажа за АМ, вчера на консултацията стана ясно, че за месец Дени е наддал 1200 грама. И аз питах педиатъра за количеството мляко и тя каза, че вече можем да приготвяме и да му дааме по 150 мл. То на кутиите пише месеци, но има и килограми, които при Денислав не отговарят на месеците, защото е по-едър от това, което пише на кутиите.  Rolling Eyes
На времето с кака му беше обратното, едва изяждаше половината на това, което пишеше на кутията, че трябва да яде. Всяко дете си има собствен индивидуален организъм, така че съвсем нормално е бебетата ни да не ядат еднакво количество мляко.

# 198
hey_ya , премери Т и ще разбереш. Зелено ако може да бъде и без да е настинал.

# 199
Привет, мацки  Simple Smile

Бенджи, честит празник! Здраве, любов, късмет и всичко най-най-хубаво ти желая. И да се кротва твоята красавица, че да можеш да си почиваш повече.

hey_ya, за плюнченето не мисля, че е признак на нещо тревожно. Просто сега почват да слюноотделят и не могат още да си ги преглъщат слюнките. Даже малко по-нататък какво лигавене пада...

Хубав ден, момичета, и дано имате повече слънце от нас, че тук е още зима, брррр!

П.С. Забравих си на детето месечинката  ooooh! голям съм заплес. А на каката правех торта за всяка месечинка до годинката. Верно било, че с второто за доста неща се кара през просото  Laughing. Та да почерпим:

Последна редакция: нд, 27 мар 2011, 14:25 от sssvetla

# 200
Здравейте момичета,
отдавна не съм писала, тк нашия тати си дойде и докато си се нарадваме.... Embarassed
Та и между това ..бебо е с едно леко зеленикаво ако с остър мирис. На консултацията лекарката каза, че сигурно било от коликите и ми изписа поредните капки против колики..но ситуацията се влоши с повръщане и айде на друг частен лекар. Той пък ми каза да спра абсолютно всички капки против колики. той ми вика " ти още малко как ракия не си му дала Wink" Вече не повръща ама акото си е същотот. бебо за 40 дена е качил 1700 Shocked Питах лекаря дали не е много, а той " е вие майките нямате угодия-ако не наддава защо не наддава и обратното"
ПРеди два дена ходихме и на църква да ни четат молитвичка.

Бенджи, честит рожден ден! Бъди жива и здрава и безкрайно щаслива мама!И да имаш повече време и за себе си  Wink   bouquet

Честити месечинки на всички, бебоци които са я навършили-много да радват родителите си.

Връщам се да хвърля поглед на това какво сте писали

# 201
Ето нещо за запек при бебетата,може да ви е полезно!

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=140

# 202
  • У дома... някъде
Честит рожден ден на Бенджи!   bouquet
Минавам само да се разпиша и бягам да правя мляко за бебчо,че много хубаво го събудиха колите от протеста. Confused

# 203
Честит рожден ден на Бенджи, да бъде много щастлива, усмихната и добра мама! Много здраве и успехи пожелавам!

Ние днес сме си сами в почивния ден, каката е при свекърва ми, а таткото е с мотора ... Направихме си и първия самостоятелен пазар в Кауфланд, с кошчето за кола, но мисля, че с кенгуро щеше да ми е по-удобно. Ще търся да си купя.
Мисля, че кърмата ми намалява, а и той като че ли не иска вече да суче така активно, чака си добавката в шишето. То едното е свързано с другото, като не стимулира гърдата, тя не произвежда, въпреки че изцеждам всеки път, за да мога от две хранения да събера за едно додаване. Вече пие добавка 90 мл. и отдеве му се стори малко - иска още, явно не е изсукал нищо от двете гърди, а аз след него успях да изцедя едва 30 мл от двете. Няма много да се мъча, мисля най-много до 3-ия месец и спирам с тройните дейности, ще минем само на АМ. Явно не съм родена за кърмачка, въпреки огромния ми бюст.

Да питам - какви кенгура ползвате? Аз харесах това:
http://family-bg.com/prX_3824.htm

Последна редакция: нд, 27 мар 2011, 15:37 от jatze

# 204
  • Mostly in my mind
Момичета,може линка за сваляне на звуци от сешоар и т.н.! Praynig Praynig Praynig

ей тук ги има, но не са за сваляне, ами само за слушане http://www.zdravobebe.com/2010/02/blog-post_3355.html

# 205
Честит рожден ден на Бенджи!   bouquet Hug

# 206
Честит рожден ден Бенджолина  baloni Бъди жива и здрава и много обичана  newsm51

Честити месечинки на празнуващите   love001

Момичета и аз ще си взимам кенгуру, че последните два дена ръце не ми останаха. Приспиваме се вече на ръце и в специални пози... вече сме много специални и друго спасение няма  #Cussing out Вижте какво кенгуру си харесах http://eshop.chipolino.com/?act=inside_product&product_id=520 ще съм благодарна на отзиви!!! Притеснявам се, че е за деца над 3 месеца, но парчето, което придържа главичката, мисля че го прави подходящо и за по-малки... а пък Йоан е вече почти 6 кг и ако чакам да стане на 3 месеца ще заприличам на културист в ръцете  Joy Мами споделете опит или модели, които са добри.... На Лори май беше Чико и много ми хареса, но ми идва твърде скъпо.

За АМ не мога да бъда полезна, но вече съм категорично на мнение, че всеки опит някое бебче да бъде вкарано в някакви рамки или норми е голяма грешка... Трябва да се оставим инстинктите ни на майки да ни водят... сигурна съм, че ще разпознаете ако бебчето ви е гладно, така че оставете детето само да ви води  Hug

# 207
Честит рожден ден на Бенджи - много щастие и любов  Hug

Минавам само да кажа, че ние сме болни... Confused Лошата му майка вчера го извежда, а имаше ветрец и май сме настинали - от снощи имаме сополки, хриптим и грухтим здраво, даже и се прокашляме... Cry Няма по сърцераздиателен звук за мен да ви кажа - бебенце на 2 месеца да кашля като голям човек... Confused Непрекъснато пръскам в нослето разтвор, даже и Стери мар, за да може да диша, ама пак си хрипти здраво, и сополките са един воднисти, не обичайните белички, дето вадя по принцип...а тъпата педиатърка естествено в неделя не си вдига тел... #2gunfire Утре отиваме при нея, дано не се влошим тая нощ  Praynig

# 208
dayzi83 , напиши в Продавалника кенгуро чико - една мама продава за 50 лева същото като на Лори, живее в София, пише, че е в отлично състояние, ако те устройва цената  Peace

# 209
dayzi83 , напиши в Продавалника кенгуро чико - една мама продава за 50 лева същото като на Лори, живее в София, пише, че е в отлично състояние, ако те устройва цената  Peace
Мерси за съвета amidala  Hug ще се възползвам

Общи условия

Активация на акаунт