С Дюкан килцата ще сваля и като в приказка ще заблестя - 249

  • 38 929
  • 724
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 331
Здравейте и от мен    Hug
Благодаря за съвета mimensita   bouquet , смятам да направя 3-4 дена чисти П и после ще видя
Бях забравила колко е трудно в началото, само от мисълта, че съм на диета и вече съм гладна  Tired
А колежките се разнасят с едни пици и курабиики  Shocked ужас
Добре че пишете по- много, че докато прочета всичко и изпия кафето и то време за обяд.

Момичета да попитам, тъй като найстина не закусвам съм си оставила да ям мляко с трици като следобедна закуска, дали ще е проблем?

Ами слънчев и усмихнат ден на всики  newsm51

Деси честито, новината е прекрасна  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 25 мар 2011, 11:57 от Sashenka

# 31
  • Мнения: 0
мацки, забравих да попипам нещо:) а бе този ляб от трици много влажен става и доза за 3-4 дни ми мухлясва още в края на 2-ия ден! Дайте идея за хрупкав дюкански хляб...рових се из рецеприте на Тумбето ма не намерих.....

Благодаря на всички предварително

# 32
  • Лутаща се
  • Мнения: 917
...Бях забравила колко е трудно в началото, само от мисълта, че съм на диета и вече съм гладна  Tired

Момичета да попитам, тъй като найстина не закусвам съм си оставила да ям мляко с тризи като следобедна закуска, дали ще е проблем?
Виж сега Саше, едва ли е моя работа, но....
Не мисли за режима като за диета! Много е важно как ще се настроиш психически, за да имаш резултат. А ми се струва, че ти приемаш нещата като някакво наказание и насилствено лишаване от вкусотии.
Още нещо - много е важно да се закусва. Ранното хранене стимулира начало на метаболизма за деня. А нали така се отслабва? Гладувайки до обяд - кел файда че следобед си изяла триците.
А и прочети и нещо за приема на трици - не случайно казват, че е добре да се хапват най-късно до обед - за да имат време да "увлекат" излишните вещества.
Успех с начинанието!

Вещи, адмирации! От къде ги изнамираш тези снимки? Въхищавам ти се на всяка първа страничка! Благодаря!   bouquet


мацки, забравих да попипам нещо:) а бе този ляб от трици много влажен става и доза за 3-4 дни ми мухлясва още в края на 2-ия ден! Дайте идея за хрупкав дюкански хляб...рових се из рецеприте на Тумбето ма не намерих.....

Благодаря на всички предварително
Виж това: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2756.msg117767.html
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Продукти: 21с.л. овесени трици, 1 обезмаслено кисело мляко, 3-4 яйца (ако са големи, 3 са достатъчни), 1 бакпулвер, сол на вкус.
Всичко се омесва и се пече в умерена фурна. Може да го поръсите с някакви семена по желание.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Аз го приготвям по тази рецепта. Единственото, което променям - добавям 1 пилешки бульон (в СБА  намерих на прах, така че да не се моря да го стривам  Mr. Green) Пека го в/у хартия за печене в правоъгълна тава. Дозата ми е за 1 седмица. Като го разпределя ми се получават шест "филийки"  10/10 см. и една продълговата - първата.
Дори и в моя калпав хладилник издържат и не се развалят и до последния ден.

Последна редакция: пт, 25 мар 2011, 12:06 от skarlet71

# 33
  • София
  • Мнения: 453
мацки, забравих да попипам нещо:) а бе този ляб от трици много влажен става и доза за 3-4 дни ми мухлясва още в края на 2-ия ден! Дайте идея за хрупкав дюкански хляб...рових се из рецеприте на Тумбето ма не намерих.....

Благодаря на всички предварително
Aз пък си правя всяка сутрин по едно хлебче.
2 лъжици кисело мляко+малко сода = бъркам
добавям 1 яйце = бъркам
добавям 2л.овесени трици+1л.пшенични+малко ленено семе несмляно
Сипвам целия бъркоч в една паничка за супа, като слагам отдолу кухненска хартия
Пъхам в микровелето за 3 мин и излиза всеки ден топло прясно кръгло хлебче.
Режа го на 2 , мажа с Ескуиза и слагам пил.филе и готово!
Имам 2 сандвича - за 8 и 10 часа.
Така всеки божи ден вече почти 6 месеца.
Преди до обяд въобще не ядях - сега в 8.30 умирам от глад ако не съм успяла да мушна едната половинка. #Crazy

# 34
  • Мнения: 0
мерси мацки....и аз го правя на същия принцип и все един влажен....ще пробвам и аз в микровелето

# 35
  • GYM
  • Мнения: 814
Привет, мацки  bouquet
Вещи, адмирации, темата е приказна  bouquet
Деси, честито, мила, стискам ти много палци и много те Hug Бъди много внимателна с режима - никакви протеинови дни, никакво парафиново олио, моля те Hug
На всички - един приказен пролетно-празничен и режимен ден Hug

# 36
  • Мнения: 208
Мен пък Тумбето ме научи ква е фацата кексчето Laughing Laughing Laughing Laughing
Дано го обясня добре (ако не тя да ме корегира) - дозата е за 5 дни:
5 яйца, 15 с.л. трици, 5 с.л. кис. мляко с угасена в него 2ч.л.сода или бакпулвер,щипка сол, 2 капки подсладител
Разбивам с миксер белтъците на сняг със солта, отделно жълтъците с подсладителя, после им слагам и кис.мляко със содата. Добавям жълтъците и кис. мляко към белтъци като бъркам вече със дървена шпатулка (лъжица) и накрая и триците. Пека в продълговата формичка за кекс\козунаци с хартия за печене на вентилатор, 160 градуса за около 20 мин. На 2-3 мин, съвсем леко като стегне сместа поръсвам с ленено семе (за да не потъне). Като го извадя (готов е до зачервяване) веднага го отлепям от хартията и го слагам за 2-3 мин в/у кухненска хартия, за да се изпари влагата. Кухненската хартия я разстилам в/у решетката от парти грилчето, че да минава отдолу всичко. След 2-3минутки разрязвам хлебчето на филийки като ги разтварям леко да подишат и да се изпарят. Тогава се покрива с кухненска хартия и отгоре. След половин час хлебчето е изстинало, и го прибирам увита в кух. хартия в една кесийка в кутията за хляб (не го държа в храдилника). Изкарва ме от понеделник до петък - като сутрин си правя от него сандвичи за закуска. Събота и неделя си правя други глезотийки с триците  Peace

# 37
  • Мнения: 27
Честита нова темичка Hug
Деси честито за хубавата новина.Много се радвам на такива смели майки.Аз с едно не мога да се справям по някога Laughing
А за тези на който им предстои да влизат в трета не е толкова страшно.Стига да спазвате инструкцийте.Откакто съм в трета хляб все още не съм яла,не ми се яде.Картофи много рядко и макарони също.Но пък за сметка на това си хапвам сирене всеки ден с кис. млекце, това ми е най вкусно.Разбрала съм вече от какво качвам и внимавам със сладките и шоколада.
Това е ограничение до живот.И задължително протеинов четвъртък и всяка сутрин триците.
Хубав пролетен петък.

# 38
  • Пловдив
  • Мнения: 333
Момичета,дайте идея за телешко за протеиновите дни ! Затруднена съм и нищо не откривам Heart Eyes

# 39
  • Пловдив
  • Мнения: 62
Здравейте  Mr. Green
Включвам се за парафиновото олио да кажа, миналият път като правих режима го ползвах, слагах си го в ден на ПЗ на салатите. Изобщо по никакъв начин не съм усетила да е променил с нещо вкуса. По принцип го ползват и за обувки и както каза Сис за таблото на колата. Мен не ме притесняваше този факт, ползвах го заради 00 . Откакто съм обаче на поправителен, стана вече 2 месеца не съм прибягвала до него. Днес ще ходя до аптеката да си купувам разни необходими неща, направо не искам да ходя до 00, имам хемороиди... не ми се е случвало до сега...дано не се окаже нещо сериозно, че разбрах че се оперират.

Отностно закуската искам да кажа( с риск да ме нахокате) че аз сега ще закусвам. Нищо, че е 1 часа почти... съответно ми се изместват и другите хранения. Когато съм на работа закуската ми е към 10,но съм станала рано и след няколко часа имам нужда от закуска, но в нас като съм ям, когато съм готова. Не мисля , че е необходимо да се насилвам.

# 40
  • Мнения: 1 731


Скарлет,какъв тоз бульон дето го слагаш в тричавия хляб?Готови не ползваме. Naughty Naughty Naughty

Момичета,дайте идея за телешко за протеиновите дни ! Затруднена съм и нищо не откривам Heart Eyes

В тенджерата с мноооого подправки до сваряване на месото. Heart Eyes става тип курбан ,обаче е много вкусно,само го посвари повечко да не е жилаво. Heart Eyes

# 41
  • Мнения: 331

Skarlet съгласна съм с теб  Hug и може би е моя грешка, че режима го определих като "диета", просто при мен нещата винаги са трудни в началото...такава съм си.
Иначе "да" обичам всякакви тестени неща и по- принцип ги ограничавам не само заради Дюкан, а и заради себе си Heart Eyes, затова и започвам

# 42
  • По света и У нас
  • Мнения: 238
Здравейте  Hug  Вънка е хубав пролетен ден, птички пеят, слънце пече .....започвам да си мисля вече за море......И до тук картинката добре, но..... зимата съм се усвинчила доста и е време за Дюкан (отново). Не съм писала тук, но съм ви чела много. С Дюкан смъкнах доста килограми, но......няма да коментирам как стигнах пак до изходно положение.
От днес за напред имам да смъквам 10кг. Връщам се от не особено стриктна четвърта на изключително стриктна втора  Simple Smile
Може и да не пиша много, но ще ви чета редовно и ще се самопорицавам  #Puppy dog

Желая лек, успешен и много слънчев ден на всички  sun

# 43
  • Варна
  • Мнения: 7 148
С Дюкан смъкнах доста килограми, но......няма да коментирам как стигнах пак до изходно положение.
Ами как,сигурно като мен...
Успех този път!И аз съм на поправка... Hug

# 44
  • Мнения: 5 001
Момичета,дайте идея за телешко за протеиновите дни ! Затруднена съм и нищо не откривам Heart Eyes
Да добавя към идейката на Тони.........Или на фрикасе....

Общи условия

Активация на акаунт