Препоръчайте климатик

• 209 884
  • 809
  •   1
Отговори
# 240
  • Бургас
Шани, нали имаш предвид тези двата:Панасоник CS/CU-E09 LKE-3 9000 BTU и PANASONIC
CS/CU-E09 MKE-3 9000 BTU?
Много хубави неща пише. Тези показатели за шум: 39/25/20 , означават ли че се доближава да min шум.

Друго което искам да питам, кой вариянт е по добър, стенен или подов?

# 241
  • с/у ОколоМръсТното
и изведнъж климатика почва да ми охлажда, което не ми допада.

не охлажда, а вентилира, защото е достигнал зададената темп. и компресора работи на най-ниски обороти.
Или намали вентилацията или увеличи градусите.
За криенето на тръбния пакет - PVC канали.

Миленика, да за тях. MKE e от тази година, а LKE e ot 2010г. Най-ниските шумови нива (20-21 dB) са в QUIET режим, а той е най-неикономичен.
Ако можеш си сложи подов. Твърдят, че за отопление са по-комфортни. Но са и по-скъпи... Money
Иначе и тези за високостенен монтаж си ги бива  Peace

elfi4ka, няма грубост. Не искам нито да те обидя, нито да те засегна. Но не мога да препоръчам "твоят" модел климатик за отговорно и надеждно топлене. Все пак и по каталог е даден до -5-я градус. Защо да скрия това от Миленика... Ако тя все пак си го избере - моля. Но информацията преди всичко.
И тук не става дума само за 40-50лв. сметка за месеца... А за качествено и отговорно топлене. Аз те помолих да споделиш и при доста минусови външни температури, как ще се държи Панасоника ти. Нека всичко да е наред с него. Но откъм параметри и възможности НЕ е много добро решение. Става, ако имаш ТЕЦ, газово отопление и т.н. алтернативи.

# 242
  • София
Шани мерси за разяснението, най-вероятно наистина е вентилирал.
Аз го държа на QUIET режим вентилатора, колко по-неикономичен е? Защото така изобщо не го усещам и ми е много добре, и известно процентно увеличение на сметката с удоволствие бих я приела.
Знам и навсякъде съм чела, да се държат нонстоп включени,но за момента го ползваме за отопление само вечер от 18 докъм 24 часа. После го изключвам, защото през ноща и през деня няма никой там, а и обичам хубаво да проветря. После много бързо стига нужната температура. Предполагам, като стане по-студено, ще го оставям и аз постоянно включен, но за момента колкото и да съм чела как ако поддържа температурата е по-икономично предвид че стаята няма нужда от отопление по 18 часа и че реално затопля до нужните ни градуси за половин час ми е малко странно да го оставя включен през останалото време , като се прибера да проветря и отново да трябва да загрява.

# 243
  Аз да попитам нещо. Има ли вариант като му задам някаква температура, например на нас  ни е комфортно около 20-21 градуса, да може да работи и да променя температурата само в посока нагоре, тоест ако е по-студено, но ако стане по-топло да не охлажда? Проблема е следният, помещението е общо с кухнята и съответно когато готвя, се затопля и изведнъж климатика почва да ми охлажда, което не ми допада.
  Доволна съм от него, но наистина смятам, че и по-малкият щеше да ни свърши перфектна работа.
  Имам и едни кабели и тръби минаваши през трапезарията, които ужасно ме дразнят, някакви идеи как да ги скрия? Мислех си за някакви шкафтчета или рафтчета, няма как да се вкопаят, защото се пресича от носеща колона пътят.
Ако е инвертор климатика, когато достигне зададената температура, само я поддържа, но е охлажда. Това, което може да ти се е сторило като охлаждане, е режимът "размразяване", в които влиза от време на време всеки климатик. Ето тук е описано какво точно прави: http://svejo.net/1334060-zashto-klimatikat-duha-ot-vreme-na-vrem … gazin-klima-stayl

# 244
Шани, нали имаш предвид тези двата:Панасоник CS/CU-E09 LKE-3 9000 BTU и PANASONIC
CS/CU-E09 MKE-3 9000 BTU?
Много хубави неща пише. Тези показатели за шум: 39/25/20 , означават ли че се доближава да min шум.

Друго което искам да питам, кой вариянт е по добър, стенен или подов?

Подов е по-добре, но са доста по-скъпи, а показателите за шум са при различните режими, 20 е при режим Quiet

Последна редакция: ср, 30 ное 2011, 11:44 от Naaq

# 245
Преди 3г. си закупих този климатик: http://v-clima.com/prod.php?id=klimatici_Fujitsu_awyz14lb_nocria по програмата за енергийна ефективност. Тогава го  избрах заради добрите параметри: най-високия коефициент на трансформация (COP) в класа си, самопочистващите филтри и йонизатора.
Много съм доволна, единствено ме дразни пукането на пластмаса при пускане, но не знам дали щях да се дразня от факта, ако не знаех за него преди това.

Сега си търся климатик за спалня, затова искам да е изключително безшумен, клас А.
Спалнята е 15кв.м. на 2.55 височина, тухла, алуминиева дограма, северно изложение, ще се използва основно за отопление, но и за охлаждане, мисля пак за инвентор Rolling Eyes
Моля, препоръчайте ми модел на Мицубиши, Тошиба (това което чета сега в нега, се водят за най-безшумни), може би Дайкин ............за Панасоника, тогава когато купувах, не беше от препоръчваните марки, но пък тук към момента видях доста добри отзиви.
За мен Панасоника не си заслужава пратите, при положение, че за същата сума може да се вземе Дайкин или Тошиба... А и при него си плащаш и за годишна профилактика, след всяка година, за да ти важи гаранцията...
Ето, виж този модел на Дайкин, подов е и е с доста добри показатели DAIKIN FVXS25F/RXS25J и е 1699 с монтажа

# 246
  • с/у ОколоМръсТното
Naaq, като някакво "ехо" ми звучиш.

Подовият Дайкин е ОК, добре... Но е 1700лв.
А Панасоник-а е 1350лв.(за LKE серрията) - 1400лв. 
Осезаема е разликата, не смяташ ли. Пък и гаранцията на компресора на Панасоник-а е до 60 месеца. Да не говорим, че СОР-а му също е по-добър от на Дайкин-а. Подовата 9-ка на Панасоник и тя е скъпа... 1600лв. без монтаж.
За Тошиби-те в среден клас ще си замълча  smile3505... Просто няма с какво да ги поФаля  Wink
Виж, серия Дайсейкай (3та, 5-та) си я бива.

# 247
Naaq, като някакво "ехо" ми звучиш.

Подовият Дайкин е ОК, добре... Но е 1700лв.
А Панасоник-а е 1350лв.(за LKE серрията) - 1400лв.  
Осезаема е разликата, не смяташ ли. Пък и гаранцията на компресора на Панасоник-а е до 60 месеца. Да не говорим, че СОР-а му също е по-добър от на Дайкин-а. Подовата 9-ка на Панасоник и тя е скъпа... 1600лв. без монтаж.
За Тошиби-те в среден клас ще си замълча  smile3505... Просто няма с какво да ги поФаля  Wink
Виж, серия Дайсейкай (3та, 5-та) си я бива.
Хайде като ще е с лошо - а ти не си ехо се тия Панасоници /не казвам нищо лошо за тях/, 1350 е 9ката и като сложиш 150-160лв. за монтаж ... а и ти сама казваш, че подовият Панасоник е колкото Дайкина, че даже и малко по-скъп като се прибави монтажът....
Мога да кажа, че съм виждала как работи Тошибата (и 10 и 13) и нямам забележки. А е хубаво да има разнообразие - Чешкият Дайкин 35 е 1399 с монтажа, а професионалната серия е 20ка-1529 с монтаж, 25-1639 с монтаж.
 Относно 60те месеца на компресора - ако не си плащаш профилактика и не се обадиш за нея - няма да я имаш...
А и Мидеята е с 5 години гаранция и то не само на компресора, а на цялата система и са до 1000 лв. , но не бих я стравнила с Тошиба, Дайкин, Мицубиши и Панасоник...

Последна редакция: ср, 30 ное 2011, 11:08 от Naaq

# 248
  • с/у ОколоМръсТното
Naaq, няма нищо лошо...
И ето, че се изказваш неподготвена.
1350-1400лв. е цена с монтаж за Е09 на Панасоник.
Ма не ми се спори. Не е това целта на форума.
Вземи си ТУшибка, ту не шиба Wink и туй то.

# 249
Naaq, няма нищо лошо...
И ето, че се изказваш неподготвена.
1350-1400лв. е цена с монтаж за Е09 на Панасоник.
Ма не ми се спори. Не е това целта на форума.
Вземи си ТУшибка, ту не шиба Wink и туй то.

Ок, сега има намаление на този модел, преди беше колкото казах...
И точно защото не е целта на форума да се спори, не знам защо само подхващаш спорове ....  Wink Все пак като ти обидих Панасоника започнах със "според МЕН", а всеки има право на мнение, особено когато е обосновано, дори и да се различава от твойто...
 иии точка по въпроса от мен...  Tired

Последна редакция: ср, 30 ное 2011, 11:57 от Naaq

# 250
  • с/у ОколоМръсТното
Ееееееееех, да беше   babydust7"мой"  sohappy Панасоник-а....  coolcool

# 251
Здравейте!Гледам препоръчвате климатици.Може ли и на мен да направите една сметка,какъв ще ми трябва?

Значи помещението е 30 квадрата с югоизточно и североизточно изложение.Стая + салонче+ кухня.
Има външна изолация на стените ,дограма- пластмасова ,изолация на пода от EPS + ламинат,и вътрешна изолация на тавана със стиропор.Нещо до 1200 лв ако може да ми пасне?

# 252
  • София на морето
Здравейте!Гледам препоръчвате климатици.Може ли и на мен да направите една сметка,какъв ще ми трябва?

Значи помещението е 30 квадрата с югоизточно и североизточно изложение.Стая + салонче+ кухня.
Има външна изолация на стените ,дограма- пластмасова ,изолация на пода от EPS + ламинат,и вътрешна изолация на тавана със стиропор.Нещо до 1200 лв ако може да ми пасне?

И на мен ми трябва съвет за такова помещение Simple Smile

# 253
никога не бих дала толкова много пари за панасоник.бих заложила на мидеа(за тези пари няма друго подобно качество),или ако насъбера малко повечко тошо или мишо ME

# 254
  • София
  Миналата седмица ми преведоха парите по сметка, от програмата за енергиина ефективност, а днес погасих и кредита. Ако ми остане време ще се опитам да сметна, с връщане веднага след първа вноска и усвояване на помоща средно какъв процент се получава печалбата от програмата за енергиина ефективност.

Общи условия

Активация на акаунт