Препоръчайте климатик

• 209 886
  • 809
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте!
Темата е за препоръчване на климатик. Аз не мога да ви препоръчам, какво е най-добро /критерийте при избор са различни/, но от личен опит мога да ви предупредя да не купувате Daikin FTX35JV от серията Комфорт, ако искате да се отоплявате с него при температури под нула градуса. Този климатик може да се използва за охлаждане и за отопление в преходните сезони, но не и през зимата!
Пиша това, за да имате предвид, че не винаги Daikin климатиците са успешни. Обърнете внимание освен на марката, когато правите своя избор и на модела/серията!
Надявам се да съм полезна, за да няма повече излъгани и разочаровани клиенти от този модел на Дайкин. Ако се интересувате от повече информация, мога да ви препратя към друг форум, където е обсъден модела.

Поздрави!

Последна редакция: чт, 16 фев 2012, 19:45 от quilling

# 256
Климатиците си имат различни капацитети та отопление и охлаждане, които са описани. Като се купува, се гледа основно това. Аз също съм купила подобен Дайкин, но съм имала предвид, че ще се използва основно за охлаждане, тъй като в апартамента има парно.
Искам да кажа, че климатика изобщо не е лош, просто не е бил подходящия за твоя случай.

# 257
Здравей, celika!
Мисля, че добре съм описала, за кои случаи е подходящ Daikin FTX35JV. Казваш, че си купила подобен, а не същия. Нека да посочваме моделите, за да ги разграничим. Така ще сме по-полезни за четящите темата и при избор на климатик за отопление.
Този модел, който посочвам е добър, но при външни температури над нула градуса! Под тази температура се обезскрежава нужно и ненужно на всеки 28 минути за 8 минути, което не позволява температурата в помещението да се вдигне повече от 19-20 градуса, което не е никак комфортно. Според характеристиката му работи оптимално до - 15, но не е така.
Това не е само мое наблюдение, но вече на доста притежатели на посочения модел на Дайкин. Жалкото е, че този "недостатък" не се посочва от вносителите и продавачите.

Поздрави!

# 258
Няма значение какъв точно е моя. Не ми се рови сега. Имах предвид, че би работил по същия начин като твоя, но аз го знаех това. Във всяка фирма за климатици с коректни служители биха ти го обяснили.

# 259
Здравей, celika!
Модела е изписан на вътрешното тяло. Нека говорим с конкретни факти, така е по-удобно и полезно.
Не зная как би работил вашия през зимата без да знаем кой модел е. Дайкин имат добри модели, но аз пиша само и единствено за недостатъците на вече посочения. Ако вашият модел е друг, то той може да не прави тези дефрости по зададено време от 28 мин. Целта ми е не да водим дискусии кой Дайкин как работи, а да обърна внимание за възможностите на Daikin FTX35JV. Всички казват купете Дайкин, но не посочват конкретни модели. Наблягам на това, когато избирате климатик, правете го не само по марка, но и по модел /според това, за какво искате да го ползвате/.
Хората вече пропищяха от този модел, продаван им за отопление през зимните месеци. Това говори, че явно не всички търговци са съвестни и държат на клиентите си.
Искрено се надявам информацията да е полезна за бъдещите клиенти или ако вече го притежавате и се чудите защо вашия климатик не може да достигне зададените градуси при Т под 0 градуса.

Поздрави!

# 260
quilling, тази дефрости на какво се дължат? да не е замръзнало външното тяло? Ние съвсем скоро освободихме и трите климатика от обледявания - Дженерал и Дайкин са. Оказа се, че колкото и да е добра отводнителнат система и въпреки нагревателя заради големите студове кутиите отвътре бяха пълнис лед.

# 261
quilling а ти на колко градуса задаваш,че не може да вдигне над 20 вътре  Thinking
Питам чисто информативно,за да сверя нашият какво прави.
Ние сме с Панасоник инверторен,от най-кофти модела според потребители тук.Работи до -5.Но и в най-големите студове не ни е предавал.Естествено се слага на 30/макс/ на пауърфул  и прави 24 градуса в стаята,което е нормално като температура за мен.Иначе ми е студено.Стаята е без изолация с външни стени.Ако беше изолирана и топла положението щеше да е друго.
Иначе в момента примерно ,като не е толкова студено навън съм го задала на 27 градуса и е пак 24 в стаята.

Но определено е немислимо да задам 24 и да поддържа 24.

Нашият също спира през определен период и после пак тръгва.Като през това време в стаята започва да изстива  Whistling

# 262
quilling, не съм при климатика и няма как да видя. Просто исках да кажа, че на мен от фирмата ми обясниха, че климатика не може да се използва за основно средство за отопление в моя случай (а аз и не целях това), въпреки, че аз вече си го бях купила.

# 263
  • с/у ОколоМръсТното
 quilling, опиши си помещението... Подозирам, че не е оразмерен правилно Дайкин-а.
А, че серия Комфорт е меко казано най-кофти серията на Дайкин аз хиляди пъти съм го споменавала. Но заслепени от марката са хиляди, не си само ти.
И кажи как управляваш машинката?  Thinking

# 264
Здравейте, знам, че темата не е точно за такива въпроси, но това е най-активната тема за климатици и се надявам да можете да ме посъветвате.
Какво се прави ако фирмата, от която са купени и монтирани климатиците е изчезнала? Имаме три Дайкина от МС Клима, а сайта им е свален, телефоните им не отговарят и изобщо.. не могат да бъдат открити.
Проблема ми е, че големия климатик, който ни отоплява основната жилищна площ, спря да работи. Днес сутринта го намерих със заттворени капаци, въпреки че на дистанционното се вижда, че е включен. Индикатора му, който обикновено свети постоянно, сега мига.. Опитах да включа и изключа - все така. Daikin (Professional) FTXS 42G е.

# 265
Здравей, celika!
Мисля, че добре съм описала, за кои случаи е подходящ Daikin FTX35JV. Казваш, че си купила подобен, а не същия. Нека да посочваме моделите, за да ги разграничим. Така ще сме по-полезни за четящите темата и при избор на климатик за отопление.
Този модел, който посочвам е добър, но при външни температури над нула градуса! Под тази температура се обезскрежава нужно и ненужно на всеки 28 минути за 8 минути, което не позволява температурата в помещението да се вдигне повече от 19-20 градуса, което не е никак комфортно. Според характеристиката му работи оптимално до - 15, но не е така.
Това не е само мое наблюдение, но вече на доста притежатели на посочения модел на Дайкин. Жалкото е, че този "недостатък" не се посочва от вносителите и продавачите.

Поздрави!

Много интересен е фактът , че един приятел , който живее в Германия , е купил абсолютно
същият климатик и споделя същото мнение . И наистина този недостатък не се казва от продавачите в магазините . Ето защо и ние потенциалните купувачи така питаме и разпитваме преди да направим покупка . Едва ли не ставаме техници , защото не струват малко пари за да ги  хвърляме ей така за проба  докато попаднем на точният климатик . Sick

# 266
jj okocha, вече писах, че дефростите са по зададено време от 28 мин. При тези условия този климатик лед не е виждал и няма как да види. Най-хубавите му страни са, че е тих и не замръзва, но и не топли под 0 градуса. Твоят Дайкин кой модел е?
elfi4ka, Daikin FTX35JV не може да вдигне Т над 20 градуса, защото прави безмислено чести размразявания за около 8 мин. и помещението изстива. После се опитва да навакса, но минават 28 мин. и пак сме в 8 минутен цикъл на размразяване и така денонощно, докато Т не се качи над 0 градуса. Не мога и не искам да сравнявам различни марки климатици. Познавам само моя хубавец, който топли като се затопли времето  Mr. Green
Това ни е втората зима с него. При нас е много слънчево и топло и без отопление. Вътрешен апартамент, изток, може би леко на югоизток. Първата зима звъняхме на техниците, било нормално да размразява, когато се налага /той размрязава непрекъснато - такъв му е софтуера/. Мислехме, че ни е студено, заради старата дограма. Сменихме с ПВЦ, сложихме вътрешна изолация под прозореца /това е единствената външна стена/. Тази зима като се намръзнахме, му засякохме дефростите и я - те били на 28 мин. зададени даже и да няма нужда. Потърсихме в нет-а инфо за тази "екстра" и попаднахме на цяла тема в друг форум, където хората вече са усетили каква е работата. И търговците знаят, предполагам и вносителите, но някак пропускат да ти кажат, че това "нещо" не става за топлене през студените зимни дни. Тези, които казват, трябва да ги черпим по една бира за коректното отношение  beer или просто си държат на бизнеса и клиентите. Другите или търсят бърза печалба или не си разбират от занаята. Не знам  ooooh!
Шани, правилно сме оразмерени. Няма и 17 м2 с 12-ка мисля, че даже сме презастраховани. Серията я прекръстих на  "Дискомфорт"  rotfImbo Шани, прочетох цялата тема, по диагонал, т.е. четох само, където се споменаваше великата марка Daikin.  От коментарите ти оставам с впечатление, че си доста наясно с климатиците. В този бранш ли си или греша? Прочетох, че не я хвалиш серията, но казвай защо.  Не заслепени, направо зомбирани. Където и да питаш  Дайкин е N1.  В магазина продавачката ни убеди окончателно да е Дайкин, защото имала същия и много топлел. Сега като звъня тази зима, вече си признаха, че тя машинката толкова и били възможностите, но 2010г. като броих парите не бяха така лаконични.
Magrat, като съм тръгнала да отговарям на ред да пиша и на теб Simple Smile Верно нищо не излиза за тази фирма. В гаранция ли сте още? Ако ви е изтекла, вземи друга фирма. Ако не ще мислим, какво се прави в такива случаи.
klem4e, точно днес стоя и си мисля "Само в Бг ли заблудата на клиента е правило на търговеца. Тези хора не разбират ли, че така стабилен бизнес не се гради?!; Трябва ли да се образовам по 2 седмици всеки път като тръгна да си купувам нещо над 200.00 лв.?! Този дето продава в магазина нали е с длъжност консултант продавач. Да махнат консултанта и да е касиер-продавач /само прибира парите/.
Пишеш за този проблем и  в Германия. Дали Daikin  не са основните виновници, т.е. от тях да тръгва тази заблуда /още с описанията на модела - работи до -15 градуса/. Твоя приятел в Германия, ако е в гаранция и му се занимава да се обърне към фирмата, от която го е купил.

Пак казвам пиша всичко това, не за да свалям от пиедестала, където са поставени марки , а за да се знае за "екстрата" на модела. Щом в магазина си мълчат, кое по-хубаво място от нет-а да си обменяме информация.

Поздрави на всички!

# 267
quilling, в гаранция са ми климатиците все още.
И ти благодаря за подробния пост, изясни ми защо същия този красавец предава богу дух като стане малко по студено.  Angry

# 268
quilling, моят е FVXS35F и е съвсем друга бира.

# 269
jj okocha, съвсем друга работа е твоя модел. Да си го ползваш със здраве. Замръзване се случва в тези студове, важното е да го следите.

Общи условия

Активация на акаунт