Помогнете да изберем име на моето бебче.

• 6 751
  • 101
  •   1
Отговори
# 75
Херувимът е вид ангел-пазител.
Серафим също. Най-близкостоящите до Господ ангели.
Серафим се среща сравнително по-често, макар че е остаряло.

Като се спомена Амур, сигурно има.
Както има и Ерос - Ерос Рамоцоти например.
Макар че Ерос е Бог.

# 76
  • София
Е, Ерос е по-друго...на боговете имената си се ползват повече...
Иначе Луцито е бил херувим всъщнсост по чин Wink(ако не се лъжа разибра се)

# 77
Луцифер като нищо има нейде като лично име Twisted Evil.

Laughing.

Ейнджъл, не грешиш. Бил е ангел, но не херувим, а серафим.

# 78
  • София
мне херувим си е бил Wink
Ез. 28:14 Ти беше херувим помазан за да засеняваш; и Аз те поставих така щото  беше на Божия свет хълм; ти ходеше всред огнените камъни.
Ез. 28:15 Ти бе съвършен в постъпките си от деня, когато бе създаден, догдето се намери беззаконие в тебе.

# 79
Няма да споря с теб Wink.
Луцифер е бил един от най-приближените Господа ангели. Серафимите са такива.
Херувимите са "по-нискостоящи".
Някъде се среща и Архангел Луцифер - архангелът е най-високостоящия ангел, т.е. най-близо до Бога.
Цитатът, който си посочила вероятно не е съвсем коректен. Защото ангелите имат йерархия, която заемат, като тя би могла да бъде променяна в зависимост от "заслугите им".

Спирам с божествената тема. Не е за тук.

# 80
Познавам един много злобен Ангел. Никак не му подхожда името.

# 81
И аз имам спомен, че Михаил и Луцифер са с еднакъв ранг (аз малко като армейски чинове си ги представям тия ангелски титли), та може и да е архангел. Но не знам със сигурност, не ми е силна страна Библията.

# 82
Познавам един много злобен Ангел. Никак не му подхожда името.

Ех, то всички Снежанки и Снежинки ако бяха белички... Пък Светлите и Светльовци... Wink
И аз познавам някои много гадни Ангели!
А и дядо Херувим явно не бил хич херувимче, щом е дигал гири за името си WinkЗнам подобен случай за един дядо Галилей - зор да е на него. Не питайте как кръстиха детето...

# 83
# 84
  • София
А мъжа ми преди време имаше един клиент - грък, който беше страшно дебел, нисък и тантурест и се казваше Аполон ...   Laughing
Между другото аз съм Светла. Кожата ми е бяла, но косата - черна и очите - тъмни.   hahaha

# 85
Между другото аз съм Светла. Кожата ми е бяла, но косата - черна и очите - тъмни.   hahaha
Имаше някаква българска юношеска книжка преди време.Та там момичето беше Светла - "чернокосото момиче със светла душа".

# 86
Приятелят ми е Светльо - мургав и чернокос  Joy

# 87
  • София
Имаше някаква българска юношеска книжка преди време.Та там момичето беше Светла - "чернокосото момиче със светла душа".
Точно, като мен!   Flutter
На мен веднъж са ми казвали, че нося светла душа, без да знаят, какво е името ми ...
И един път бабата на мъжа ми, която много ме обича: "Светле, Светле ... Светла душа си ти!".   Embarassed
Та си мисля - тя светлината може да се намира и другаде ...

# 88
  • София
И аз имам спомен, че Михаил и Луцифер са с еднакъв ранг (аз малко като армейски чинове си ги представям тия ангелски титли), та може и да е архангел. Но не знам със сигурност, не ми е силна страна Библията.

и аз това чувство го имах...докато не прочетох на няколко места това за херувима...

Sourcherry - може и ти да си права...просто така съм чела, не претендирам да съм учила за това и писала дисертации... също на много места се поразмиват архангелите и серафимите.... така че...кое къде и защо, може би трябва някой духовник да се пита...вероятно ще е по-наясно Wink

Но наистина темата не е за това, така че се извинявам...

# 89
Ейнджъл, Луцифер е участвал в Сътворението и е бил създаден първи. Така е според Библията, според Коран дори.
Архангел Луцифер се среща масово в библейските тълкувания.
Все още се спори и има различни тълкувания кой е той всъщност.
Спирам.

Общи условия

Активация на акаунт