Помогнете да изберем име на моето бебче.

• 6 732
  • 101
  •   1
Отговори
# 30
Мария.
От мъжките Григор звучи най-приемливо, останалите, особено Иларион са просто.... нямам думи.
Дано пребориш мъжо и изберете някакво свястно име за детето.

# 31
  • някъде по морето
От мъжките - Григорий ( на галено Гриша, името носи много положителен заряд)
За момиче - Мария,а за другото - сещам се за разказа на Йовков - "Божура" , в него се разказва за любовта на циганката Божура.  Simple Smile

# 32
Почти съм склонна да приема темата за пързалка Peace
И аз се надявам на същото. Praynig

Никога не  е имало такава анкета-с такъв превес на едно име.Останалите са  Sick Close Sick

# 33
Мили майки,благодаря ви за гласуването и идеите.Извинете ме за дългото отсъствие от темата.За да отговоря на всички кратко първо започвам с това,че темата не е "пързалка"..В крайна сметка има хора с най-различни имена,за съжаление не всички са с хубави или пък модерни,нашите родители носят не особено звучни имена,изключая Мария,но..какво да се прави Wink .Мария е свекърва ми и вероятността детето да носи нейното име,ако е момиченце и по-голяма.На мен името също ми допада..Относно съпруга ми напълно сте прави,че не е редно да ми се налага,но..аз съм склонна на компромис,докато той не е,а не ми се ще да стават разправии.На мен и 3-те мъжки имена не са ми фаворити,но съм свикнала с тях и звученето им..Общо взето ми се искаше съвсем други да са имената,но май няма  да се случи, а и не искам да си развалям отношенията с роднините и съпруга ми..

# 34
Ясен ли е пола на бебока.  newsm30

# 35
Добре де, толкоз ли е трудно да се "хванете" за Мария и да бъде на нея и момченце??? Няма да е Бог знае какъв компромис от страна на мъжа ти, в крайна сметка.
Ако е така неотстъпчив за всичко, как мислиш да я карате нататък? Какво ще правиш, ако реши, че бебето ще се отглежда и възпитава както каже майка му, а тя (примерно) се придържа към начина, маследен от нейната баба? Ще повиваш бебето в повои, ще го мажеш с мас, ще му обуваш вълнени гащи? И това, знаеш, е най-малкото... Няма да слушаш педиатъра, защото баба знае по-добре?
Знам, че много се развихрих в сценария, но това е просто пример за неотсъпчивост, която излязла от контрол, може да има понякога фатални последици...

# 36
Дано да е момиченце детето.
Анита, колкото повече отстъпваш, по-лошо. В крайна сметка ти също имаш право на мнение.

# 37
Wilma Flintstone малко изгрухтяваш. В твоя живот всичко перфектно ли е, че съдиш другите. И моя мъж избра името на дъщеря ни, взима и други важни решения за нас.  Това не го прави нито лош нито неподходящ.

# 38
Лошото не е когато взимаш решения, а когато не даваш на другия родител право на същото.

# 39
Wilma Flintstone малко изгрухтяваш. В твоя живот всичко перфектно ли е, че съдиш другите. И моя мъж избра името на дъщеря ни, взима и други важни решения за нас.  Това не го прави нито лош нито неподходящ.
Да, но дъщеря ти е Ива,а не Божура.
Няма лошо бащата да избере името /въобще Уилма не казва това/, лошото е когато е неотстъпчив.

Анита, може ли да отговориш на този пост? Simple Smile
Добре де, толкоз ли е трудно да се "хванете" за Мария и да бъде на нея и момченце??? Няма да е Бог знае какъв компромис от страна на мъжа ти, в крайна сметка.
Ако е така неотстъпчив за всичко, как мислиш да я карате нататък? Какво ще правиш, ако реши, че бебето ще се отглежда и възпитава както каже майка му, а тя (примерно) се придържа към начина, маследен от нейната баба? Ще повиваш бебето в повои, ще го мажеш с мас, ще му обуваш вълнени гащи? И това, знаеш, е най-малкото... Няма да слушаш педиатъра, защото баба знае по-добре?
Знам, че много се развихрих в сценария, но това е просто пример за неотсъпчивост, която излязла от контрол, може да има понякога фатални последици...

# 40
Надявах се темата да е пързалка Praynig, а не майка да е под такъв натиск от роднини.

anita_h, дано бебчето да е момиченце и да е Мария. Ако е момченце, пробвай все пак  - Иларион може да Илиян, Григор - Георги, Стамат - Симеон. Или просто ако детето се роди на някой от идващите празници да е име, свързано с празника.
Ти си знаеш на колко компромиси си склонна, но нека не са много и не само ти да ги правиш Peace.
Леко раждане и да пишеш после  Hug!

# 41

Може е добре, че той взема важните решения у вас, ако принципно имаш навика първо да действаш, а после да мислиш, както пишеш, без да дочетеш...

# 42
  • Сопот, Пловдив
Аз пък харесвам името Григор, даже гласувах за него в анкетата. Може би защото имам много добър приятел с това име и правя положителни асоциации, но и като цяло не ми звучи зле и ми харесва галеното име Гриша. Просто да вметна, защото досега май прочетох само отрицателни мнения за името.  Peace

# 43
Аз също одобрих Григор, на мен също не ми звучи зле. Peace

# 44
Григор и Мария са си ок.
Умалителните на Григор са кофти, но предвид Иларион и Стамат е просто супер.

Общи условия

Активация на акаунт