Как да се устроим в чужбина?

• 30 491
  • 374
  •   1
Отговори
# 150
  • ENGLAND
Baby* четеш избирателно. Писах за положението тук не конкретно по постовете на MamaEli4kа, а към всички решили да се изнесат. Даже и ника  ninkata1 съм написала, и тя питаше.
А това, че деца се гледат и възпитават само с много пари, думи нямам.  
Първо прочети какво съм написала, пък след това нямай думи.Стига вече свободни съчинения.

# 151
Да, знам че не може да се говори на изуст. Просто споделям тук някой от мислите си.
Моите приоритети са децата, а на супругът ми живота в чужбина. На него ще му е по-добре там, а на мен тук.

Не бъди сигурна че с деца ще ти е по-добре в БГ. На много мои познати и приятели се промениха приоритетите, след като имаха деца. Сега обмислят и те емиграция, за да не растат децата йм в днешна България.

# 152
  • The QC to be!!!
Дорет, права си, поправих се  newsm43 Сега, кажи какво имаш в предвид под 'финанси?"

# 153
Лесно няма  Whistling

А щом пък приоритет са ти децата..да оставим финансоватачаст...А възможностите,възпитанието Им,шансовете в живота?

Или искаш да станат мутри и мутреси?Щото тук друго не се проповядва
Е, цяла България ли е мутри и мутреси?
А и финансовата част оказва огромно влияние на децата, деца без финанси нито се възпитават, нито са щастливи.

Що се правиш на луда?Или не живееш там от доста време или и твойте дечица дори и в Англия слушкат Гергана Петкана и други певачки римуващи се с АНА.
И какво сега-един фармацевт ще има повече финанси в България отколкото в чужбина  ooooh!

А Еличка е абсолютен егоист.Просто предпочита свекървата и маминка да и дондуркат дечицата за да и е по лабавко!!!Сойте си тук,но не се чуди като приоритета на синът ти на 16 е да си купи черен джип и да ходи на фитнес.

Сега разбирам каква приятелка имам.В момента учи норвежки с мен 3 пъти в седмицата!!И нищо не ми е осигурено.Ще тръгна ей така...и пак не са си правили твойте филми.

# 154
Жената ще си гледа децата, тъй че не и се бъркайте. Сега да не си говорим колко е лесно да се гледат 2-3 деца, особено малки без странична помощ.
Познавам хора от тук, които си заминаха за България точно поради тази причина, защото на жената и беше трудно и то с едно дете, не 2 или 3. Особено, ако ти се налага да работиш на пълен работен ден и това дете почне да се разболява и по цяла вечер не можеш да спиш, а на следващия ден трябва да си на работа.
Сега има хора, които са по силни и се оправят, но не всички сме такива и не всички деца се гледат еднакво лесно. Някои са по буйни, други са по болнави. Аз лично без детегледачка тук не бих могла да се оправя да гледам 2 деца и да работя, а не мога да си позволя да не работя, а за Англия не знам колко е евтино да си имаш и детегледачка и чистачка. А и дори и да не работиш по цял ден да се занимаша с 3 малки деца също е трудно.
След като жената се двуоми значи и в България не им е зле. Сега ако аз бяь на нейно място и мъжът ми има предложение за работа в Англия сигурно не бих се поколебала да заминем. Но всеки е различен и така с лека ръка да се дават съвети, че е лесно да се гледат деца в чужбина не е правилно.

# 155
  • в света на илюзиите
Що се правиш на луда?Или не живееш там от доста време или и твойте дечица дори и в Англия слушкат Гергана Петкана и други певачки римуващи се с АНА.
И какво сега-един фармацевт ще има повече финанси в България отколкото в чужбина  ooooh!
Не бива да им се сърдиш, носталгията е голяма и това да идеализират им е позволено. Няма как да повярват, че страната загива. За огромна жалост в България нещата все по-зле и по-зле стават.
Който може нека се спасява, длъжен е заради децата си да го направи. Вече мисля така, жалко, че прекарах младостта си в ИЗЛИШЕН патриотизъм и неразбрано (вече дори от самата мен) родолюбие.

# 156
  • ENGLAND
A ти защо не се научиш да четеш? Ясно написах, говоря за положениято в Англия, не визирам нито Мама еличка, нито някоя друга. Писна ми от вечно оплакващи се и недоволни живеещи в България да ми обясняват кое как е в чужбина. Не съм от вчера тук, достатъчно съм живяла в България за да имам реална оценка.
Не бива да им се сърдиш, носталгията е голяма и това да идеализират им е позволено. Няма как да повярват, че страната загива. За огромна жалост в България нещата все по-зле и по-зле стават.
Който може нека се спасява, длъжен е заради децата си да го направи. Вече мисля така, жалко, че прекарах младостта си в ИЗЛИШЕН патриотизъм и неразбрано (вече дори от самата мен) родолюбие.
Още една чела недочела ooooh! Нито ме тресе носталгия, нито патриотизъм, но никъде нещата не са само черни или само бели. Реалната оценка на ситуацията и в България, и в чужбина често липсва у доста потребителки, включително и у теб.
Baby* много добре знаеш отговора на въпроса, не са милиони, не са много пари, най-малкото достатъчно.

# 157
Doret-имах съвсем друго предвид   bouquet  Hug
Мъжът е абсолютно демотивиран за емиграция при такива разсъждения от страна на половинката си!При такова положение не Му се занимава да търси работа в по-благоприятна за момента държава.Един фармацевт е с отворени врати навсякъде  Peace .Не е задължително да е баш UK.Знам положението там в момента Rolling Eyes и от българи живеещи там и също от англичани на по 40-45(не дришлйовци визирам),зная че не е розово  bowuu . Но пък доколкото разбирам човека си е с топки и препоръки  Heart Eyes и може да си се насочи към други обяви!Това е бизнеса за който няма криза НИКОГА!!Има Швейцария,скандинавия,Люксембург,Лихтенщайн,Нова Зеландия,Австралия,Канада...има не малко избор за прекрасни възможности дори и в сегашната криза.За да разберреш за какво говоря-в момента безработицата в Норвегия е 3,2%  Peace

Инак по повод емиграцията имам опит  Blush  . От 20-29 съм бил емигрант,после виждах,че нещата се оправят и се върнах.В момента в София в чуждестранна компания с 2 езика перфектно освен българсият+ напреднало ниво на комп(работата е на комп) заплатата,която предлагат е колкото на шофер дето разкарва ФаФли  #Crazy .Простащината взема връх,чалгата и мутращината е навсякъде,няма производство,само си преподаваме парцалки с 300% надценка...Какво да Ти кажа...
Не искам детето ми да живее тук-затова най-вече искам да се махна отново,като оставим и финансите,но те не са главното  bowuu

Venus1- ако говорим за лесничко е едно.Ако говорим кое аджеба е по добро за децата ти е съвсем друго   bowuu . Въпрос на приоритети  Peace

http://www.youtube.com/watch?v=MTx7OuK9jEw&feature=youtu.be

Последна редакция: пн, 06 юни 2011, 12:36 от Фитилчо

# 158
  • ENGLAND
Фитилчо не ме интересува нито личната ти история, нито ти какво мислиш за положението в UK, друга страна или България, за там имам свой поглед и  собствено мнение. Но ми омръзна да ме цитират и обиждат без каквато и да е причина, само защото не споделям вашето мнение. А в конкретния случай с мама Еличка, жената споделя, а вие се нахвърлихте срещу нея, че спира мъжа си. Ами те ще решат, живота си е техен.
А линка, който си пуснал отдавна се върти в Клюкарника, няма нужда и тук да нанетяваш положението. Аз пък мога да ти пусна точно обратното на това, което ти си пуснал. Ама тогава ще кажеш, че е изключение.

# 159
Буахахаха   аз живея тук,няма нужда  да ми пускаш каквото и да било от там-капиши?
Гледам не си се залетяла да си гледаш децата тук  Peace Не съм те обиждал,просто говориш неща,които не са така  Crazy

# 160
понякога имам чувство, че българите, стъпили в чужбина, всякакви се опитват да откажат тези, които тепърва мислят за емиграция!
Като че ли новопристигналите ще им вземат хляба от ръцете!

# 161
понякога имам чувство, че българите, стъпили в чужбина, всякакви се опитват да откажат тези, които тепърва мислят за емиграция!
Като че ли новопристигналите ще им вземат хляба от ръцете!
bowuu  smile3525
 В десетката-чувствителна си   bouquet

Спирам да пиша с хора,които не се интересуват от личната ми история  Joy

# 162
  • ENGLAND
Буахахаха   аз живея тук,няма нужда  да ми пускаш каквото и да било от там-капиши?
Гледам не си се залетяла да си гледаш децата тук  Peace Не съм те обиждал,просто говориш неща,които не са така  Crazy
А, искам да си гледам детето в България, ама мъжа ми не знае български, а и не ще да го учи. Laughing  Кои неща не са така? ooooh! Не ми отговаряй, с теб не може да се говори, ти си осведомен и за живота тук.
Piny що да ги отказвам, аз им помагам, давам безплатна информация. Ама кой ти оценя?!  newsm78

# 163
безплатнa информация, но подвеждаща - всичко видяно през твоята призма  Wink

# 164
  • Bristol
Ние няма да заминем докато аз не съм наясно със себе си. Ще е много нечестно спрямо съпругът ми да заминем, а аз да не се чувствам щастлива и да поискам да се върнем.
Аз съм била пред същата дилема преди 11 години, знам какво ти е. Мъжът ми искаше да се пробва в чужбина, винаги бил искал и все заглеждаше обявите за работа. Аз бях по-скоро патриот, не съм мечтала за живот навън  Rolling Eyes Имахме едно дете. Реших да не го спирам, но аз не заминах с него, имах си работата, жилището, родителите ми, които страшно много ми помагаха за детето. Няма как да работиш на пълно работно време, ако нямаш странична помощ за домакинството и децата. Ето по-миналата седмица, жената, която гледа щерката, се разболя, аз трябваше да съм на работа... какво правим. Да не говорим, когато детето е болно, че ако не е нани в къщата ти, няма кой друг да ти го гледа. Та мъжът ми замина с осигурена работа и квартира, хареса му и трябваше да се вземе решението. Няма да ти казвам какви кошмари имах нощем, непрекъснато мислех за тази коренна промяна. Езика не го говорех, никого не познавахме. След доста кошмарни нощи взех решението, напуснах работа, спретнах един куфар с мои дрехи и на сина и хайде. Никак не ми беше лесно в началото, много неща не ми харесваха, понякога съжалявах за взетото решение, но постепенно с времето започнах да виждам нещата от малко по-различен ъгъл. Сега единствено съжалявам, че не съм имала тази гледна точка, когато бях на 18 години. Разбира се, не на всеки му харесва в Англия, хората са различни, но лично за себе си и за семейството, за сега това е по-доброто място за нас. Да, в момента е много по-труден животът тук, в сравнение с преди 10 години, но къде не е.
Късмет, каквото и да решите  Hug

Общи условия

Активация на акаунт