Как да се устроим в чужбина?

• 30 498
  • 374
  •   1
Отговори
# 135
  • ENGLAND
Дорет, но те и двамата са с търсени професии и мъжът има вече предложение за работа. Не ги стряскай хората така Wink

Piny аз говоря от мястото на събитието. Това, което се говори и пише няма нищо общо с действителността. Защо да се лъжем.
Търсени професии от България е едно, търсени професии от тук е друго. В момента единствено лекари, зъболекари и може би фарамацевти са професии, които българите след дълго чакане на документи могат да се нарекат търсени. Дори и с IT специалисти е вече по-трудно.
А поста ми е насочен и към ninkata1 също.

# 136
  • ENGLAND
Лесно няма  Whistling

А щом пък приоритет са ти децата..да оставим финансоватачаст...А възможностите,възпитанието Им,шансовете в живота?

Или искаш да станат мутри и мутреси?Щото тук друго не се проповядва
Е, цяла България ли е мутри и мутреси?
А и финансовата част оказва огромно влияние на децата, деца без финанси нито се възпитават, нито са щастливи.
Аз разбирам, че за едно дете шансовете в чужбина са много по-големи от тези в България,
просто споделих, аз как ги чувствам нещата.
Зависи от родителите и възможностите им. Но в чужбина детето винаги ще си остане чужденчето в класа.

# 137
Дорет, но те и двамата са с търсени професии и мъжът има вече предложение за работа. Не ги стряскай хората така Wink

Дорет го е казала доста ясно,4е сега положението е доста не-розово и всеки решил да хвърля пари по квартири ,оправяне на документи и задължения като ДГ или у4илище е хубаво да е наясно,4е може и да с прибере след година без нищо.
Нещата са доста по разли4ни отколкото бяха преди 3 години например!
Успех ,каквото й да решите!

# 138
Doret,
аз никога няма да замина без осигурена предварително работа.
Както споделих съпругът ми получи предложение за работа, негов колега вече замина преди около половин година със същото предложение за работа, чуваме се отвреме на време, доволен е, осигурили са му квартира, защото замина със семейството си. Става въпрос за работа в сферата на медицината.
Ние няма да заминем докато аз не съм наясно със себе си. Ще е много нечестно спрямо съпругът ми да заминем, а аз да не се чувствам щастлива и да поискам да се върнем.

# 139
Doret,
Както споделих съпругът ми получи предложение за работа, негов колега вече замина преди около половин година със същото предложение за работа, чуваме се отвреме на време, доволен е, осигурили са му квартира, защото замина със семейството си. Става въпрос за работа в сферата на медицината.
Ние няма да заминем докато аз не съм наясно със себе си. Ще е много нечестно спрямо съпругът ми да заминем, а аз да не се чувствам щастлива и да поискам да се върнем.
Като фармацефт той  би могъл да се реализира що-годе добре ,но ти няма на4ин как да знаеш как ще се 4увстваш преди да заминете и поживеете там.
 В Германия ли смятате да заминавате,защото споменаваш,4е у4ите немски?

# 140
Doret,
Като фармацефт той  би могъл да се реализира що-годе добре ,но ти няма на4ин как да знаеш как ще се 4увстваш преди да заминете и поживеете там.
 В Германия ли смятате да заминавате,защото споменаваш,4е у4ите немски?
Последното предложение, което той получи е от швейцарска фирма, Roche се казва, има филиал и в Германия, но щели да откриват и нов филиал в Англия. Предложението е за двугодишно обучение и работа в Германия и след това преместване в Англия.
Съпругът ми освен английски, говори и френски.

# 141
Аз на твое място не бих се колебала нито за миг!
Нечестно спрямо съпруга ти е да го накараш да остане в БГ, където няма да може да разгърне способностите си.
Убедена съм, че и ти и детето ти ще се чувствате повече от добре

# 142
  • ENGLAND
А, всичко е въпрос на договор. Едно е предложение, друго е какво ще пише в договора.
А това за откриването в Англия, тук от няколко години все закриват и нищо не откриват. А две години са необозримо бъдеще.

# 143
Дорет, хайде стига си рисувала в черни краски. Това е много некоректно!

# 144
  • ENGLAND
Дорет, хайде стига си рисувала в черни краски. Това е много некоректно!
А защо да се лъжем? Кое не е вярно в това, което съм написала? Некоректно е да казваме "опитай" и да чертаем светло бъдеще, а действителността да е съвсем друга.
Аз говоря за Англия, знам какво е тук, ти явно само четеш колко е хубаво.

# 145
при положение, че той има договор, какво толкова може да им се случи.
Не ги стряскай така!

# 146
  • ENGLAND
Последното предложение, което той получи е от швейцарска фирма, Roche се казва, има филиал и в Германия, но щели да откриват и нов филиал в Англия. Предложението е за двугодишно обучение и работа в Германия и след това преместване в Англия.
Съпругът ми освен английски, говори и френски.
За по-ясно подчертала съм с червено думата, не е договор, а предложение.

# 147
  • The QC to be!!!
А, всичко е въпрос на договор. Едно е предложение, друго е какво ще пише в договора.
Това е вярно. Факта, че за нискоквалифицирана работа няма места е също вярно, но това е така по цял свят сега. Авторката не говори за нискоквалифицирана работа, така, че дадената от теб информация Дорет в този случай е неизползваема.

А това, че деца се гледат и възпитават само с финанси... думи нямам. Това значи ли, че само децата на милионерите са добре възпитани, или всъщтност какво значи 'финанси?" Определения като много и малко са субективни и за това трябва да се говори в цифри и реални сравнения.

Последна редакция: нд, 05 юни 2011, 13:12 от Baby*

# 148
Ако мъжът и приеме предложението, той се обвързва в договор, което би трябвало да се случи преди да замине.

# 149
Съпругът ми казва, че дори и да не му удължат договора, да остане само двете години да работи, пак ще бъде в плюс.
Както вече казах, освен моите разсъждения имаме и други семейни проблеми, но е доста лично,
та тях не искам да ги разрешаваме в чужбина, а предпочитам да ги разрешиме първо тук, а след това да заминаваме, Страх ме е, че при едно заминаване в чужбина тези проблеми както може да се разрешат от само себе си, така може и да се задълбочат. Касаят само нас двамата, не са замесени никакви роднини и т.н.

Аз написах, предложение, защото договора не го е подписал още, но му оставиха време за размисъл. Последното му интервю мина доста добре. Както вече споделих, негов колега замина вече и е останал доволен. Просто докато ние двамата не се разберем, как ще я караме, няма да има заминаване.

Общи условия

Активация на акаунт