Как да се устроим в чужбина?

• 30 469
  • 374
  •   1
Отговори
# 270
  • в колонките
Mr.Runner, Hug,аз живея в Атина.Съпругът ми е учител.Чистата му заплата е 2200-2400 евро.По тоя повод казах,че заплатата е малка,щото даскалите не са хич платени.Но пък са с голяяяма ваканция. Laughing.

# 271
то там изобщо е една голяма ваканция  Simple Smile

2000 евро ми се струват достоверни, имам близък инженер, работи в не богата област в Германия и с малко повече издържа 4чл. семейство. Може би някъде там да му е била първоначалната заплата, сега да е увеличена. Приятел  беше в сърцето на Бавария и получаваше стипендия под 1000 евро ( за докторат).
Според мен навсякъде има големи разлики в заплащането.

# 272
sivila , затова се бунтуват германците и не искат да помагат на гърците в кризата. Хем са затънали до гуша в дългове, хем вземат заплати по-големи от германците, че се и фукат после с това
2000 евро в Австрия е много добра заплата ( тук се получават 14 заплати) и е доста над средната в страната. За Германия нямам информация да е по-различно

# 273
  • в колонките
Да,съгласна съм с 10c`s,щото една моя позната - архитект е и взема по 15 евро на час.Зависи и от работата,както и от работодателя.  bouquet

# 274
  • в колонките
Piny,хайде,скъпа да оставим политиката на политиците,нали? Нито е мястото,нито темата е тая.А, Сивила съм,не Силвия.От 1993г.съм в Гърция,не се оплаквам,доволна съм.Май стана както с лафа за Вуте...
      bouquet  bouquet  bouquet

# 275
Да, аз малко съм развенчала тези заплати 3-4 хиляди и нагоре.
Поне покрай мен хората повече от 2000 евро не взимат, аз съм в провинция, няма и условия за някакви супер квалифицирани работни места -  заплатите се движат около 1500 и то бих казала макс. И то без голямо значение колко си квалифициран - и офис сътрудник, и касиер и в супера и мед. сестра все кръжат около 1200-1300. До колкото знам учителите също са в този порядък. Познавам мед. сестри, които зарязаха болницата и отвориха сладоледаджийница.  Управител на магазин тип Бриколаж например, с инж. образование получава 1300. Така че освен, ако не си в някой бизнес и технологичен център ( като град, имам предвид), мисля, че си от изключенията, ако получваш заплата с 2 отпред:)
Естествено си има професии, к са в друга орбита - лекари, адвокати и т.н.

# 276
Поправих се, сори за грешката в името Simple Smile

# 277
  • в колонките
Piny, newsm10 smile3525.Приятна вечер.Сега пък аз сбърках,щото утре летя служебно за Бг. за 24 часа и ти пожелах приятен weekend. ooooh!.Ама като ми е напрегнато...

# 278
 Shocked Боже какви заплати  Shocked вие ме убихте...сега,моя човек е кадърен вярно...ама явно е и късметлия,незнам  Rolling Eyes

Хм,всъщност се сещам за още един отличник на випуска в свера енергетика ама в немски университет.Ми стартова още от 4 курс е 65000 годишни  Rolling Eyes - бруто нето,незная #Crazy

На 1300 заплата по добре да си седя в БГ,честно  Shocked

Веднага мога да постна обявата за шофер на градския в Ставангер(Норвегия) с около 30 хиляди месечни крони бруто Rolling Eyes вярно бруто,ама 30,000.00 NOK   =   3,814.18 EUR

Отивам да пиша домашни по Норвежки  #Crazy

Последна редакция: ср, 15 юни 2011, 22:17 от Фитилчо

# 279
Фитилчо, не искам точно аз да ти разбивам илюзиите, но провери в статистиките и виж какви са заплатите за странaта,  в която се насочваш

# 280
ами има вероятност, в бг да можеш да изкарваш повече пари, да.
като сметнеш данъци ( ако изобщо ги плащаш) и такси плс цените, нищо чудно сметката да ти излезе за София, а не за Ставангер. Примерно:)

# 281
sivila , затова се бунтуват германците и не искат да помагат на гърците в кризата. Хем са затънали до гуша в дългове, хем вземат заплати по-големи от германците, че се и фукат после с това
2000 евро в Австрия е много добра заплата ( тук се получават 14 заплати) и е доста над средната в страната. За Германия нямам информация да е по-различно
А на мен ми се струва, че Австрия е чувствително по скъпа от Германия. Нямам кой знае какви впечатления освен от двете столици , а доколкото знам в Г-я не Берлин е най скъпия, респ. най добре платения град, но все пак...
За Виена 2000 е средната заплата ( не знам нето или бруто)  Rolling Eyes  Според мен семейство с деца за да живее тук трябва поне 3500 за да не брои стотинките в края на месеца. Но има много богати хора, то просто се вижда,  и големи компании, които очевидно вдигат стандарта.
За Гърция не знам доколко е верно и доколко е за всички, аз мислех, че тези с много заплати са само някои категории- държавни служители, военни и т.н.
Имам един гаф в тази връзка, нещо коментирахме за Гърцияя и аз се изцепих за какво се оплакват като имат 14 заплати, а един младеж ме осведоми, че тук се вземат 15  Crazy
Но пък данъците наистина за много високи, аз скоро приключих с данъчната декларация, че нашето положение е сложно и разликата ( която слава богу е за сметка на работодателя )направо ме втрещи.
Според скромното ми икономическо мнение колкото е по нагоре една страна в класацията толкова е по скъпа и заплатите са номинално по високи, но истинската разлика в стандарта се усеща предимно от хората с доходи над средните.

# 282
Фитилчо, не искам точно аз да ти разбивам илюзиите, но провери в статистиките и виж какви са заплатите за странaта,  в която се насочваш

Недей,молим Ти се

# 283
средната заплата е 2000 бруто - 1300 нетто
Бензинът в Австрия е по-евтин от Германия, хранителни стоки са по-евтини в Германия. Ние често ходим да пазаруваме в Германия, а съседите идват да зареждат бензин тук. Това е предимството да живееш близо до границата Simple Smile
Виена е един от най-скъпите градове в света

# 284
Пини, би ли ми показала линк с тези статистики за заплатите?  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт