Как да се устроим в чужбина?

• 30 462
  • 374
  •   1
Отговори
# 285
Ето например за 2010
има сайтове, в който много точно на база опит, образование, местоположение, фирма могат да ти изчислят дали си добре платен или не

# 286
Аз за Норвегия питах, че нали Фитилчо натам е тръгнал ...

# 287
Аз ще ти пратя за инж. в Германия.

http://www.zukx.de/orientierung/geld/gehalt/einstiegsgehalter-fur-ingenieure/

А това е статистика за нето заплатите в германия, една чертичка е 1000 евро.
Светло синята черта е минимума, а тъмно синяна максимума.

http://de.statista.com/statistik/daten/studie/5742/umfrage/netto … s-nettoeinkommen/

# 288
  • в колонките
Рокси, Hug
 Заплатите в Гърция до миналата година бяха 15. Joy.Първата беше за Коледа,после за Великден,но половин заплата и третата беше за 15 август /Богородица/ - четвърт заплата към основната.Но,нещата,както знаете се промениха коренно.
    bouquet

# 289
Май Тереса си даде сметка сега в каква страна живее

# 290
А, Фитилчо, още не съм си дала сметката, чакам линк със статистическата информация преди това  Wink Че Пини прозвуча направо страшно ... разбити илюзии, такива неща ...  Confused Човек ще реши, че тук най-ниските заплати даваме.

Я дай линка към тая обява за Ставангер да го видя, ако може?  Wink

# 291
Piny, преведох нещо с гугъл, това са брутни заплати по сектори, които са годишни. На 13 ли трябва да ги деля, на 14 ли, на 15 ли, за да видя месечно, или допълнителните заплати не са включени?
И друго, грубо от това бруто колко процента отпадат, за нето:)

# 292
Аз за Норвегия питах, че нали Фитилчо натам е тръгнал ...
Аз за Норвегия не мога да цитирам -давам пример за страната, в която живея

# 293
Ех, жалко, останах с впечатлението, че имаш статистики за тук, като прочетох поста ти към Фитилчо. С'я не знам дали 30 хиляди крони на месец ще взима като шофьор на автобус, ама днес разбрах, че един такъв шофьор взима 3 хиляди евро на месец (а не се изисква никакво висше образование за тази работа).

# 294
Piny, преведох нещо с гугъл, това са брутни заплати по сектори, които са годишни. На 13 ли трябва да ги деля, на 14 ли, на 15 ли, за да видя месечно, или допълнителните заплати не са включени?
И друго, грубо от това бруто колко процента отпадат, за нето:)
ще ти го сметна грубо

50000 евро ( бруто годишно) е нето 12x 2200 евро и 2x 2800 евро
60000 евро  ( бруто годишно) е нето 12x2500 и 2x3400
30000 евро  ( бруто годишно) е нето12x1500 и 2x1700
2те заплати се облагат с по-малко данъци затова нетото е повече

# 295
Трябва да сметнеш от тези 3000 евро колко получава нето накрая, какво работно време, смени и прочие, плс сигурно имат някакво квалифициране ( не може да нямат!), работното време примерно почва от 4 , работят съб/нед и т.н. Ако взима 2000 евро чисто накрая при пердполагаем доста тежък режим на работа, сигурно имат и категоризация, изобщо не изглежда чак толкова много.
/но гр. транспорт по принцип навсякъде са добре платени/

Мерси, Piny

# 296
Ех, жалко, останах с впечатлението, че имаш статистики за тук, като прочетох поста ти към Фитилчо. С'я не знам дали 30 хиляди крони на месец ще взима като шофьор на автобус, ама днес разбрах, че един такъв шофьор взима 3 хиляди евро на месец (а не се изисква никакво висше образование за тази работа).
Фитилчо, споделяше факти за Германия, които по-мое мнение са леко завишени. Затова го посъветвах да провери статистиките, за страната, към която се е насочил, а не да се уповавава на факти от сорта на " един приятел взема 4000 евро "

# 297
Еми смятай ги ти,3800 след данъци стартова  Shocked Shocked
Не я намирам обявата,беше във ФИНН... Rolling Eyes

Норвежката статистика за 2010

http://www.ssb.no/english/subjects/06/lonn_en/

# 298
Хаха, Фитилчо, този линк и аз го видях  Wink Но се чудих каква друга статистика има за тук, ама явно няма. Според тази статистика хич не си завишавал за Германия, но пък сме по-добре от Австрия  Wink

10 c's, 3 хиляди преди данък няма как да дадат 2 хиляди след данък тук, не и за тази работа  Wink Че не е лека работа, не е, на смени, понякога събота и неделя ...

# 299
Хаха, Фитилчо, този линк и аз го видях  Wink Но се чудих каква друга статистика има за тук, ама явно няма. Според тази статистика хич не си завишавал за Германия, но пък сме по-добре от Австрия  Wink

10 c's, 3 хиляди преди данък няма как да дадат 2 хиляди след данък тук, не и за тази работа  Wink Че не е лека работа, не е, на смени, понякога събота и неделя ...
а тук 3000 бруто са точно 2000 нето

Общи условия

Активация на акаунт