Как да се устроим в чужбина?

• 30 439
  • 374
  •   1
Отговори
# 180
Колкото повече чета този форум, толкова повече се убеждавам, че човешката неблагодарност е повсеместна. Ти му казваш недостатъците, то те обвинява, че му подливаш вода  ooooh!
нали нямаш предвид мен? Защото аз нямам нужда, някой да ми казва недостатъците на живота в чужбина.
Прекарала съм 1/3 от живота си в Русия, 1/3 в Бг и 1/3 в Австрия - така че мога много добре да преценя предимствата и недостатъците Laughing

# 181
Който се познае, за него е.  Tired

# 182
Аз пък след прочитането на последните страници още повече се обърках.
Единственото, което ми се изясни е, че май трябва да се омъжиш за местен за да просперираш.

# 183

Единственото, което ми се изясни е, че май трябва да се омъжиш за местен за да просперираш.

Laughing Laughing Laughing Laughing
няма такова нещо- я си представи някой местен алкохолик или наркоман  Laughing Laughing Laughing Laughing

# 184
Колежки  Laughing Нямам нужда да Ме поучавате как да емигрирам,не мисля да отида с английски и компютър Laughing Това ,че знам италиански на перфектно ниво + английски и сега уча Норвежки е друго на ръка. Hug

Инак знам много добре как се емигрира-на 19 г ми се наложи да се махна и заминах за Милано това преди 14 години-е оправих се и останах 8 години пък не съм бил женен за никой.
Сега мисля така да направя и в Норвегия с едни 10 хиляди евро в джоба  Rolling Eyes

Иначе по професия съм монтйор,имам всички книжки и ще изкарам такива за мотокар и багер,та мисля да се оправя още веднъж.

Само който не е желал не се устроил Hug еле пък фармацевт с договор за поне 2 години-този си е готов интегриран там  bowuu
 smile3525

# 185
Фитилчо, все търсени квалификации като гледам обявите за работа. Ако и норвежки проговориш, определено шансовете ти се увеличават  Peace

# 186
Фитилчо, все търсени квалификации като гледам обявите за работа. Ако и норвежки проговориш, определено шансовете ти се увеличават  Peace

Знам,казали са ми  Crazy затова и ще ги изкарам  Flutter

# 187
MamaEli4ka идеята (поне моята) е по-скоро да си проучите максимално въпроса преди да вземете решение, особено във вашия случай когато единият не е сигурен. Щом имате вече предложение  за работа конретно, става още по-лесно, ако предложението е обвързано с определен град например и ако възнаграждението е уточнено - може да проверите сега как стои въпроса с детските градини в района, има ли няма ли, колко струват, как се движат наемите, кои са по-добрите квартали и можете ли да си ги позволите,  да си направите една по-обща сметка докъде ще ви стига възнаграждението на съпруга ти, може да разгледате снимки в нета, да видите дори какви забавления има в града, ако е по-малък и ви притеснява това, всякакви такива работи които ще ви помогнат да вземете решение.  ВСичко това може да се свърши по интернет и да ви спести неприятни изненади в последствие.

Фитилчо, виждам че си подходил много систематично, ако сте пропуснали случайно, помислете и си изискайте от предишни работодатели които са ви харесали референции, особено такива, които при евентуална проверка ще потвърдят инфото. И в моя регион професионалните шофьори са много търсени.

# 188
Хехе, сега се сетих нещо. На фона на обвиненията, че тези в чужбина се страхуваме потенциалните емигранти да не ни вземат хляба, си представих как ще ме е страх, че Фитилчо ще ми вземе хляба като монтьор и шофьор на тежки МПС-та  Joy Да го взима, де - аз такива планове за професионална реализация нямам  Joy

# 189
  • The QC to be!!!
Teresa of the Faint Smile - много ясно го написа, и аз го цитирах.  Peace

А като гледам на Фитилчо - няма нужда от съвети. Той е врял и кипял, бил и от 2те страни на реката, той е тук само да ни гледа сейра и да се позабавлява.  Wink Нали Фитилчо? bowuu

# 190
  • ENGLAND
Е, позачезнах за малко и се оказа, че и теории съм развила, че и някой ги е разбил. Ама нещо не разбрах каква е теорията ми и кой я е разбил. newsm78 А сега тези дето знаят да ме цитират, ама точно.

Doret мн. интересна теза имаш - не си правила и крачка по този път, но виж знаеш всичките му дупки, кривки, буренчета и т.н. Което мн. ме навежда на мисълта, че реално за теб Англия е ужасно място да се имигрира, освен ако не си там на готово  newsm78
Baby* имам очи и уши, мога да чета, английски естествено. Не съм принцеса и не живея в замък ограден с дебели стени. И нещо мисълта ти се е поизгубила, говоря за реалната обстановка в момента тук, който е умен ще разбере, който не ще си прави "умни" умозаключения.
Аз се местя в Клюкарника, там поне е по-интересно, супер ниво на заяждане, доста има да се учите тук.

# 191
Дорет, аз не разбрах как точно съм ти разбила теорията след като общо взето подкрепям това, което си писала  newsm78 Пък от кратичкия мой цитат от Бейби, не разбрах с кое точно съм ти разбила теорията, след като съм на мнението, че независимо как идваш, животът не е само песен и рози и човек вижда и "лошите" страни. Та от този изваден от контекста си цитат не разбрах как точно съм ти разбила теорията, нито пък коя теория. Виждам, че е болднала "при местен", но не разбрах защо  Thinking Поне това, което разбирам от постовете на Дорет, съм съгласна с нея. Може би защото и аз съм дошла заради местен и въпреки това съм се сблъскала с разни недостатъци на тукашната система, сигурно защото и аз не живея в замък, ограден с дебели стени.

# 192
Teresa of the Faint Smile - много ясно го написа, и аз го цитирах.  Peace

А като гледам на Фитилчо - няма нужда от съвети. Той е врял и кипял, бил и от 2те страни на реката, той е тук само да ни гледа сейра и да се позабавлява.  Wink Нали Фитилчо? bowuu

Мне  Crazy
просто искам да кажа,че последното нещо от което има нужда мъжът на Елица е жена му да се триуми  #Crazy - тва пак като поглед от другия бряг на реката.

Мойта мацка е готова да си остави синчето още 4 години тук при баба му да завърши 11 клас  Shocked

Е са Ви зех ляба  Joy ако няма ляп ше има зрелища,няма страшно.Иначе Политическа Партия ГЕРБ поздравява българските граждани с песента БОСА ПО АСФАЛТА  на Росито Кирилова    hahaha Joy

Последна редакция: вт, 07 юни 2011, 00:54 от Фитилчо

# 193
всичко е много индивидуално и е добре човек да си прецени + и -. Риск винаги има, но от друга страна трябва да си помислиш какво всъщност губиш или печелиш. В днешно време, преместването от една държава в друга не е такава голяма крачка, като е било в миналото. Ще дам един пример с наши приятели. Съпруга е университетски преподавател и получи предложение да работи в Оксфорд. Всички им казвахме че това е невероятна възможност, допълнително ако той реши да остане за постоянно, двете им деца могат да учат в Оксфорд безплатно. Вече са година в Англия, обаче там изобщо не им харесва и сериозно си мислят да се върнат в Канада. Тук имат жилище, което дават под наем , така че могат да се върнат без да почват от 0. До колкото знам, имат възможност и да се преместят в Холандия, но каквото и да решат, поне ще знаят че са опитали и са взели най-доброто за тях решение.

# 194
Teresa of the Faint Smile - много ясно го написа, и аз го цитирах.  Peace

просто искам да кажа,че последното нещо от което има нужда мъжът на Елица е жена му да се триуми  #Crazy - тва пак като поглед от другия бряг на реката.

Мойта мацка е готова да си остави синчето още 4 години тук при баба му да завърши 11 клас  Shocked

Моите впечатления са че монтьорите навсякъде се оправят. Не ти е нужно и перфектно владеене на местния език, нито някакви особени квалификации. Тъй че монтьорът си е универсално призвание.

Немога да разбера как някои хора в този форум не разбират че не всички хора ламтят да емигрират. Няма нищо общо с патриотизъм, но просто на някои хора си им харесва живота в България. Други хора не обичат промените, държат на близки и приятели в България и не им се ходи по чужбина. Разни хора разни идеали. И аз не бих искала мъжът ми да ми налага къде да живеем и какво да правим. Тези неща се решават взаимно и понякога едната странагтрябва да направи компромис в името на всеобщото благо и за да има мир и любов у дома. И на мен не ми се  стои тук, искам да се върна в България, но мъжът ми не можеш да го мръднеш от ЮАР,  а нито знае български, тъй че или трябва да се съобразя с това или да го напусна.

И аз си ходя в България, но чак такава мутрищина и чалгащина не съм виждала. Предполагам зависи от средата в която се движиш. Моите близки и познати в България нито са мутри, нито слушат чалга.

А и никога не съм могла да разбера какъв мозък и сърце носят тези жени дето си оставят децата при баби и дядовци, за да хукнат след някой мъж по чужбина. Извинявам се Фитилчо ама да цитираш тази твоя приятелка като някакъв модел за подражание не мога да го разбера. За мен жена, която си оставя детето заради някакъв си мъж не е жена ами не знам точно какво.

Общи условия

Активация на акаунт