Как да се устроим в чужбина?

• 30 498
  • 374
  •   1
Отговори
# 225
Aaaaaхахахахах южните държави  Joy  ааахахаххаха по добре да си седя тука

9 год съм бик в Италия,мерси.Са преди да ме нападнат разни каки женени за мацкопконници в Италия наследили фабриката на татко,да кажа че съм тръгнал сам и съм се оправил,ама тва не е страна за емигриране освен ако не иската  да мизерствате  #Crazy ова е прекрасна страна САМО за туризъм  #Crazy.Брата на мой приятел е учител по английски и взима 1700 евро заплата  Tired в Милано при това.Една гарсонйера под 900 евро в милано-забравете

По горната тема-на фона на това,че държавата открадна 110 милйона от пенсйонерите които трябваше да си получават допълнителните пенсйонни от тази година...в тоя ред на мисли - кой мислите ще ви върне 100 евро.....вие май от отдавна не живеете в страната на еограничените възможнисти   Joy

# 226
И аз съм тук от толкова и миналото лято например беше зверска жега в Мидт Норге, по-миналото също беше мноого топло  Wink Само първото ми лято беше смесена работа - дъжд и слънце, след това става все по-жежко и по-жежко. Не знам ти къде си и какво е разбирането ти за топло и студено, но за мен 28 градуса на сянка е горещо  Grinning Да видим това лято как ще е, макар че започна добре, много ярко слънце и чат-пат дъжд да разхлади.

# 227
Брата на мой приятел е учител по английски и взима 1700 евро заплата  Tired в Милано при това.Една гарсонйера под 900 евро в милано-забравете
Ами 1700 евро заплата си е една прилична сума. Ако някъде дават на новопристигнали с един курс по езика повече, пишете къде е това, че и аз да дойда.

# 228
И повече дават на новодошли, Венус. Споко. Дишай.  Mr. Green
1700 Е си е мизерия за учител.

Закупуването на кола трябва да е първото нещо при емиграция. Хехех. Хеле пък аз без кола съм половин човек.

# 229
Разбрах, че дават и повече. За това питам за каква работа и в коя държава. И аз искам да получавам повече от 1700 евро та ако трябва и езика ще науча и ще се преквалифицирам. В тази тема никой не споменава каква работа върши. Твърдите че много ви се плаща, че много ви ценят, че и местните нямат шанс за работа пред вас, затова ми е интересно за какви професии ги дават тия пари и такова голяно уважение.

# 230
Какъв смисъл има от такава дискусия  Rolling Eyes
Има толкова инфо из нета, най лесно е с Гугъл +cost of living. Най лесно е да метнеш едни 1700 евро в нищото.
Твърдите че много ви се плаща, че много ви ценят, че и местните нямат шанс за работа пред вас, затова ми е интересно за какви професии ги дават тия пари и такова голяно уважение.
Кой е твърдял подобно нещо?
Кои са най добре платените професии също не е голяма тайна.

Закупуването на кола трябва да е първото нещо при емиграция. Хехех. Хеле пък аз без кола съм половин човек.
Не съм писала дали е първото нещо при емиграция, а че е изключително глупав decision making фактор.

# 231
Рокси, човек да не те бъзикне, значи... Mr. Green
Венус, имаш интернет, ползвай го! Калкулатор на заплати, квалификации, бля-бля. Чичко Гугъл може много да дълго да разказва. Аз само нет ползвах преди 2 г, за да се устроим в чужбина. Без да пускам тема даже Wink
Тук май границата е 30 000 евро. Guilty знае повече.

Ineligible Job Categories

All Clerical and Administrative Positions
All General Operatives/Labourers
All Operator and Production
All retail sales vacancies and sales representatives,
All drivers (excluding HGV)
Nursery / Crèche Workers , Child Minders / Nannys
All 'Hotel Tourism and Catering' except chefs
Bookbinder, Bricklayer, Cabinet Maker, Carpenter / Joiner , Carton Maker, Fitter - Construction Plant, Electrician, Instrumentation Craftsperson ,Tiler - Floor / Wall, Mechanic - Heavy Vehicles, Instrumentation Craftsperson Metal Fabricator, Mechanic - Motor, Painter And Decorator, Plumber, Printer. Engineer - Refrigeration Sheet Metal Worker , Tool Maker, Vehicle Body Repairer, Machinist – Wood, Plasterers and Welders

Последна редакция: вт, 14 юни 2011, 11:19 от немирница

# 232
Рокси, човек да не те бъзикне, значи... Mr. Green
Признавам си, че след последните 2-3 страници нямам чувство за  хумор:)

# 233
Прочетох първата и последната страница...  Embarassed Blush
Дали някой може да сподели нещо за Дания??  newsm78

# 234
Какво се разбира под ineligble job categories? Че не наемат чужденци ли? На българи трябва ли им работна виза за Ирландия? Нямат ли изискване при издаване на работните визи да няма възможен местен кандидат преди да имат право да наемат чужденец?

# 235
И повече дават на новодошли, Венус. Споко. Дишай.  Mr. Green
1700 Е си е мизерия за учител.

4ак пък мизерия
4исти пари са за 13 или 14 заплати, големи отпуски, свободно време
и не е задължително да живееШ в центъра, за да плаЩаШ цитирания наем за гарсониера

# 236
Темата пак е забила към меренето на разни работи.
Въпросът на авторката е как да се устрои. Аз вече споменах, че за ад се отговори на въпроса, трябва да се изясни, къде точно иска да се устрои и какво тя и съпругът и умеят.
"Устройването" е толкова индивидуално, че е много трудно да се дават съвети, но все пак помага ако предварително познаваш позора на работна ръка, цените на основните стоки, сметки и наеми, добри и лоши квартали и пр.
Някой по-нагоре каза, че е монтьор - с тази професия в Западна Австралия може да се успее определено, особено сега, когато пак имаме бум на минната индустрия.
Аз лично бих потърсила контакти предварително - не винаги е лесно да наемеш квартира, без референции от предишен наемодател.
Обикновено в повечето държави за децата няма проблем - записваш ги на училище и трябва да си нагодиш работното време според тях.
За мен е трудно да си представя, че ще разчитам на социални помощи където и да било и за това не смятам да окуражавам никой да го прави.
На всякъде този начин на живот носи негативи, а и трудно се излиза от него.
Аз вече съм се устроила до степен да приема сегашното си местожителство за мой дом и не се чувствам зле или различна по никакъв начин, но това също е доста субективно. Познавам хора, живеещи от 10 години, които още не се чувстват добре. Отделна е темата за безбожните данъци и цената на живота тук, но на мен лично не ми епроблем, защото си позволявам стандарта на живот. За хора с ниски доходи, ще е трудно. И това е валидно навсякъде.

# 237
Много зависи от конкретната професия и стаж и нали има търсене на точно такива кадри в съответната държава. Също така нали имаш право на работа и колко е лесно изваждането на работна виза.
Специално в ЮАР е почти невъзможно да почнеш работа без да имаш тукашен резидънс, поне не някаква по престижна работа. За по ниско квалифицирани работи, за които няма голям наплив от страна на местните може и да е по лесно.
На мен най ми харесва емиграция в страни като Австралия например, където си имат квота с търсени професии. Процедурата може да е продължителна, но веднъж одобрят ли те отиваш с уредени документи, право на работа и т.н.
Не знам как стоят нещата в европейските държави, но близко до моята логика е че за по- престижните работи ще се наемат местни специалисти, освен ако не става въпрос за сфери, в които такива недостигат. Не мога да се убедия че за едни и същи квалификации например ще предпочитат чужденец пред местния или че в тези държави имат недостиг на квалифицирани кадри.
Иначе по принцип всичко е възможно, както да спечелим от тотото или да ни удари гръм.

# 238
Много зависи от конкретната професия и стаж и нали има търсене на точно такива кадри в съответната държава. Също така нали имаш право на работа и колко е лесно изваждането на работна виза.
Специално в ЮАР е почти невъзможно да почнеш работа без да имаш тукашен резидънс, поне не някаква по престижна работа. За по ниско квалифицирани работи, за които няма голям наплив от страна на местните може и да е по лесно.
На мен най ми харесва емиграция в страни като Австралия например, където си имат квота с търсени професии. Процедурата може да е продължителна, но веднъж одобрят ли те отиваш с уредени документи, право на работа и т.н.
Не знам как стоят нещата в европейските държави, но близко до моята логика е че за по- престижните работи ще се наемат местни специалисти, освен ако не става въпрос за сфери, в които такива недостигат. Не мога да се убедия че за едни и същи квалификации например ще предпочитат чужденец пред местния или че в тези държави имат недостиг на квалифицирани кадри. Иначе по принцип всичко е възможно, както да спечелим от тотото или да ни удари гръм.

Недей пиши такива работи , че мен на идиот ме направиха за подобно мнение и логика.
Обаче в линка който дадох точно това се коментира още в началото.
Сигурно и тези две момичета които го споделят и те си измислят и имат идиотско мнение по въпроса. ooooh!

# 239
Само да поясня,колегата ми е ИТАЛИАНЕЦ-брат му също

Сега да ти кажа за емигранта приятел Пепи-отличника на випуска на Техническия университет.Почна в една фабрика за помпи близо до Комо(доста богат район).1 Година-1000 евро
2 година-пак толкова...на третата година 1200 евро  hahaha  и имаше-аде лека нощ  Naughty
ИНЖЕНЕРИТЕ и то кадърните такива са най търсени за момента,момчето бачка в германия и подминава 4 евро в момента  #Crazy

Та за Италия моля да не ми обяснявате.Сега позната зъболекарка с частен кабинет в малко градче е друго определено Money

И 1700 евро в милано си е глад-с 100 евро пълниш количка нежали за 2 седмици едвам и докупуваш.Я ги попитайте италианците ако нямат някой Италянски мъж да му назначат застраховката на него къде отиваме.Мен за една келава фиеста в Тоскана ми обявиха 600 евро прехвърляне и 1800 евро на година ЗАСТРАХОВКА и това беше преди амнайсе години,представям си сега  Tired .Магистралите всичките са платени в Италия!!!

Общи условия

Активация на акаунт